• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaş ve onun ailesi

seden23

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2012
134
0
0
Bursa
Merhabalar yeni üye oldum,lütfen banada cevap yazarsanız çok mutlu olurum.Benim üç seneden beri devam eden bir ilişkim var.Bu ilişkiye başlarken çok tereddütlerim vardı ama buna rağmen çıktım onunla.Mesela ben üniversite okuyorum,o tekel bayi işletiyor.Bu da ilişkimizde sorunlar yaratıyor.Bana az zaman ayırması gibi,ailesine bakmak durumunda engelli bir babası var ve bütün kazandığı parayı ailesine veriyor.Bizim geleceğimiz için hiç para biriktirmiyor.Aslında babasıda annesi de emekli ama evlilik için hiç birikim yapmıyor.Hep sen 4. sınıfa gelince yeni bir işe gircem o zaman biriktirmeye başlıcam diyordu.Seneye 4.sınıfım ve okulum bitiyor.Bu seferde evliliği erteleme teklifinde bulundu ailesi bana.Çünkü ondan büyük bir abisi var önce onu evlendireceklermiş,babasına ağır gelirmiş aynı yıl 2 düğün yapmak.Bende tamam siz nasıl uygun görürseniz dedim ama içimden çok gıcık oldum.Zaten abisinin kız arkadaşını hiç sevmiyordum,çok havalı gıcık bir kız ve her istediğini yaptırıyor aileye.Bir de ekonomik olarak çok farklıyız yani benim ailemin durumu onunkinden daha iyi baya bir farklı yani.Buna rağmen benim ailem senin vereceğin kendi kararın dedi,biz birşey demeyiz.Arkanda oluruz,ama ilerde mutsuz olacağın bir karar verme iyi düşün dedi annemle babam.Yani ne eğitim farkı ne de maddi olarak farklı olmamızda bir sorun olmayacağın söylediler ailem.Şimdi erkek arkadaşımın bazı konularda ağzını arıyorum,para konusunda biraz hassas gibi.Yani konu para olunca birden hassaslaşıyor.Ben ondan birşey istediğimde hep olumsuz cevap veriyor mesela düğünümüz şurda olsun mu diyorum?O da "hayır orası çok pahalı bizimkiler istemez,hem babam oraya çıkamaz(engelinden dolayı)"diyor.Mesela kuaför konusu geçiyor ben aşkım saçımı şu kuaförde yaptırırz düğünde diyorum hemen karşı çıkıyor.Aslında dese ki elimizden geleni yaparız.Ben buna karşı gelecek bir kız zaten değilim ama işte...Kafam çok karışık daha niaşnlı bile değiliz ama ailesinin ağzına çok bakıyor.Bende nişanlanıp sonradan ayrılacağıma şimdiden bir karar vermeliyim diyorum.Bana cevap yazarsanız çok memnun olurum..

Merhabalar yeni üye oldum,lütfen banada cevap yazarsanız çok mutlu olurum.Benim üç seneden beri devam eden bir ilişkim var.Bu ilişkiye başlarken çok tereddütlerim vardı ama buna rağmen çıktım onunla.Mesela ben üniversite okuyorum,o tekel bayi işletiyor.Bu da ilişkimizde sorunlar yaratıyor.Bana az zaman ayırması gibi,ailesine bakmak durumunda engelli bir babası var ve bütün kazandığı parayı ailesine veriyor.Bizim geleceğimiz için hiç para biriktirmiyor.Aslında babasıda annesi de emekli ama evlilik için hiç birikim yapmıyor.Hep sen 4. sınıfa gelince yeni bir işe gircem o zaman biriktirmeye başlıcam diyordu.Seneye 4.sınıfım ve okulum bitiyor.Bu seferde evliliği erteleme teklifinde bulundu ailesi bana.Çünkü ondan büyük bir abisi var önce onu evlendireceklermiş,babasına ağır gelirmiş aynı yıl 2 düğün yapmak.Bende tamam siz nasıl uygun görürseniz dedim ama içimden çok gıcık oldum.Zaten abisinin kız arkadaşını hiç sevmiyordum,çok havalı gıcık bir kız ve her istediğini yaptırıyor aileye.Bir de ekonomik olarak çok farklıyız yani benim ailemin durumu onunkinden daha iyi baya bir farklı yani.Buna rağmen benim ailem senin vereceğin kendi kararın dedi,biz birşey demeyiz.Arkanda oluruz,ama ilerde mutsuz olacağın bir karar verme iyi düşün dedi annemle babam.Yani ne eğitim farkı ne de maddi olarak farklı olmamızda bir sorun olmayacağın söylediler ailem.Şimdi erkek arkadaşımın bazı konularda ağzını arıyorum,para konusunda biraz hassas gibi.Yani konu para olunca birden hassaslaşıyor.Ben ondan birşey istediğimde hep olumsuz cevap veriyor mesela düğünümüz şurda olsun mu diyorum?O da "hayır orası çok pahalı bizimkiler istemez,hem babam oraya çıkamaz(engelinden dolayı)"diyor.Mesela kuaför konusu geçiyor ben aşkım saçımı şu kuaförde yaptırırz düğünde diyorum hemen karşı çıkıyor.Aslında dese ki elimizden geleni yaparız.Ben buna karşı gelecek bir kız zaten değilim ama işte...Kafam çok karışık daha niaşnlı bile değiliz ama ailesinin ağzına çok bakıyor.Bende nişanlanıp sonradan ayrılacağıma şimdiden bir karar vermeliyim diyorum.Bana cevap yazarsanız çok memnun olurum..
cnm uzun zamandır kadınlar kulübündeyim
üye olmadan öncede takip ettiğim bi yer
edindiğim tecrübelere dayanarak sana tavsiyem
olmayacak duaya amin deme sert gelebilir ama
bnm görüşüm seni şimdiden ezen ailesinin ağzına
bakıp seni nişan bile yokken üzen birisiyle devam
etme....
eğitim çok mühim birşey çok konu okudum denk
değilsiniz kendin bile farkındasın
sonra adam akıllı işi de yok başını sonradan duvarlara
vurma hadi bakalım hakkında hayırlısı

şimdiden para muhabbetinde bu kadar tutucuysa çok zorlar bu seni...
inan bana şimdi aşarsın diye düşünürsün ama yaşayınca koyar resmen..
benim aileminde durumu iyidir eşiminde durumu fena sayılmaz..
evlendik markete gittik aldığım bişeyi geri bıraktırdı bana dumur oldum kaldım..
nasıl yani dedim geri bırakıcam bunu kasada fln değildik haaa...
zoruna gidiyo işte insanın alışmamışsın görmemişsin kendi ailenden...
bu bile bi sorun olur senin için..
iyi düşün canım..

kesinlikkle bu ilişki olmaz evlenme bence başta sorun olan şey ilerdede sorun olyor şimdiden bırakmak en iyisi

adam sana en güzel anlarını cicim aylarını bile yok diyerek geçiyor evlendikten sonra sen ezilirsin

Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için aslında ayrılmaya karar verdim ama bu kararı uygulayamıyorum çünkü hep kendimi suçlu hissediyorum,bu yüzden de psikolğa gitmek istiyorum.3 senedir çok alıştım ama yaptığı bu son davranışalar artık kendinden tamamen soğuttu:(

ben 4 yıllık ilişkimi sonlandırdım illa aldatılmakmı gerekiyor terk etmek için :47: bazı kadınlara anlam veremiyorum

canım insanın en iyi psikologu kendidir :ssz:

işte bnde o yüzden ayrılamıyorum cnm,bugüne kadar hiç beni aldatmadı,başka bir kızla bile konuştuğunu görmedim.Bende ona karşı hep dürüst oldum ama başka problerimiz oldu bahsettiğim gibi:( İlla aldatması geremio ayrılmak için ama çok zor geliyo bi de şimdi iyi davranıyor ben soğuk davranıyorum,ne olacak bilmiyorum.pişman olmaktan korkuyorum.sevince herşeyine katlanırım diye düşünüyordum ama aile den kaynaklanan problemler olunca bunu yapması daha bir zor oluyor:(

niye senin 4. sınıfa geçmeni bekliyor yeni bir iş için ? şimdiden girsin başlasın..2 düğün peşpeşe gerçekten bir aileyi zorlayabilir o konuda hak veriyorum açıkçası.ama erkek arkadaşın ufaktan başlasa biraz biraz bişeyler almaya..artık şimdi herşey taksit, aylık makul bi fiyata halledebilir ufak ufak.
bide abisi çalışmıyor mu ? o da mı çalıştığı parayı eve veriyor ? eve 4 maaş geliyor baksana bu durumda bile bişeyler yapamıyorlarsa tekrar düşünmelisin bence..
keşke evliliği erteleme fikri karşısında siz nasıl isterseniz demeseydin.bak abisinin kız arkadaşını hiç sevmiyormuşsun her istediğinide yaptırıyormuş.öyleleri el üstünde tutulur zaten, ona gelince her istediği oluyo sana gelince mi para olmuyor ?
devam etme kararı alırsan nişan, evlilik aşamasında biçok şeyi senin ailene yükleyebilirler gibi geliyor bana, maddi açıdanda onlardan biraz daha iyiymişsiniz şunuda siz alın bunuda siz alın derlerse ailende arkandaymış her koşulda sen üzülme diye tamam derlerse bu ilerde çok daha farklı boyutlara ulaşır gibi.

işte bnde o yüzden ayrılamıyorum cnm,bugüne kadar hiç beni aldatmadı,başka bir kızla bile konuştuğunu görmedim.Bende ona karşı hep dürüst oldum ama başka problerimiz oldu bahsettiğim gibi:( İlla aldatması geremio ayrılmak için ama çok zor geliyo bi de şimdi iyi davranıyor ben soğuk davranıyorum,ne olacak bilmiyorum.pişman olmaktan korkuyorum.sevince herşeyine katlanırım diye düşünüyordum ama aile den kaynaklanan problemler olunca bunu yapması daha bir zor oluyor:(
pişman ne zaman olursun biliyor musun
yarın evlendikten sonra başını duvara
vurmadan 1dk önce...
insanoğlu ölüme bile alışıyor ayrılık zor
alışkanlıklar beklentiler daha niceleri..
ama enkaz bi ilişki sizinki ve ne kadar
beklersen süründürürsen o kadar yara alırsın

Erkek arkadaşımın abisi çalışıyor ve kendi maaşını kız arkaşıyla harcıyor.Yani eve bir katkısı olmuyor,herşeyi benim erkek arkadaşım karşılıyor evin tüm ihtiyaçlarını.Zaten abisinden kız arkadaşında hiç ama hiç hoşlanmıyorum. O kAdar gıcıklar ki hep lüks yerlere gidiyorlar ama evi tek düşünen benim erkek arkadaşım oluyor.Babası engelli olduğu için kıyamıyor babasına ne istese yapıyor,diğerlerini çok takmıyor gibi dursa da.İşte absinin bu tutumuna çok gıcık oluyorum.Benim ailem şimdiden diyor önemli olan adam olsun maddiyatın önemi yok alırız herşeyini diye ama karşı taraftan hiç hareket,çaba olmayınca ben mutsuz oluyorum.Evet işe girmek için 4 e geçmeme bekliyor,kendisi de diyor artık sıkıldım işe gircem,kendi paramı kazancam diye ama..Bilmiyorum..:(çok mutsuzum

Sevgilinin bu konuşmaları bana "Şimdiden söyleyeyim de hayal kurma, durum budur" hissi verdi.
Aslında gerçekçi davranmış, kendini farklı da gösterebilirdi.
Şimdi önünde iki seçenek var;
Ya bu şekilde kabul ediceksin, maddi olarak sorun çıkarmayacaksın ve denilen sürede evleniceksin
Ya da bu ilişkiyi bitirceksin

Aslında bu kadar beklemen saçma çünkü sana yıllar önce söylemiş durumunu
Maalesef hep yaptığımız hata değişmesini beklemek veya seviyorum katlanırım diye düşünmek

Ancak katlanabilcek olsan şuan bu sorunun cevabını aramazdın.

Sevince herşeyine katlanırım diyorsun canım ama evlenince öyle olacak mı dersin ?? Bu davranışları seni soğutmayacak mı ondan sevgide kalmayacak sonra :44: Ailen çok anlayışlıymış sana bırakmaları çok hoşuma gitti..Evlenseniz bile mutsuz olursunuz oluru yok gibi duruyor anlattığın kadarıyla konuşuyorum ...

Son düzenleme:
Sevince herşeyine katlanırım diyorsun canım ama evlenince öyle olacak mı dersin ?? Bu davranışları seni soğutmayacak mı ondan sevgide kalmayacak sonra :44: Ailen çok anlayışlıymış sana bırakmaları çok hoşuma gitti..Evlenseniz bile mutsuz olursunuz oluru yok gibi duruyor anlattığın kadarıyla konuşuyorum ...

Bende öyle düşünüyorum cnm,ama şöyle bir durum daha var laflarıyla beni etkiyor .Yani sorunlar çözülmüş gibi oluyor ama asla çözülmüyor.Hafta sonunu bekliyorum o zaman buluşcaz ve ayrılcam:( Son bir şans versem diye soruyorum kendime çünkü daha önce böyle bir karar almadım üç yıldır çok yıprandım bu problemlerden ama bncede oluru yok.

Bende öyle düşünüyorum cnm,ama şöyle bir durum daha var laflarıyla beni etkiyor .Yani sorunlar çözülmüş gibi oluyor ama asla çözülmüyor.Hafta sonunu bekliyorum o zaman buluşcaz ve ayrılcam:( Son bir şans versem diye soruyorum kendime çünkü daha önce böyle bir karar almadım üç yıldır çok yıprandım bu problemlerden ama bncede oluru yok.

Hayırlısı olsun senin için..

Teşekkürler,başka yorumlarda bekliyorum kararı verdim ama ben hala kendimi suçluyorum.Sanki bitirmemem gerek,acı çekiyorum.Keşke o benden ayrılsa bu kadar üzülmicem:(

Zor Allah sabir versin. Ancak tarih senin gibi sorunlar yasanlarin evliliklerinin mutlu gittigini pek gostermemistir. Karar senin sonucta durumlari ortada yarin birgun mutsuz olsan sana gul bahcesi vaad etmedik bilerek evlendin derlerse yikilirsin. Suan bitirirsen belki yine yikar yikilirsin ama daha cabuk toparlarsin.

Zor Allah sabir versin. Ancak tarih senin gibi sorunlar yasanlarin evliliklerinin mutlu gittigini pek gostermemistir. Karar senin sonucta durumlari ortada yarin birgun mutsuz olsan sana gul bahcesi vaad etmedik bilerek evlendin derlerse yikilirsin. Suan bitirirsen belki yine yikar yikilirsin ama daha cabuk toparlarsin.

Tşk ederim cvp yazdığın için,şuan o kadar zor ki..

hani demişsin ya sevince katlanırım,bence o olmuyo,gözlemim genelde ekonomik sıkıntılar,sorunlar başlayınca aşk sevgi bitiyo,çiftler yıpratıyor birbirlerini..

kimseye ayrıl veya ayrılma demem,sadece otur bu ilişkinin sana katacak ve senden götürecekleri düşün canım...hakkında hayırlısı olsun...

Back