Benim sorunum gözümle ve maalesef ki hiç uyumadım kendime bunu tekrardan dert edindim.
Ben de şaşılık problemi var ailem ve arkadaşlarım çok tatlı gözüküyor abarttığın kadar bir şey yok dese bile içim asla rahat değil ilkokul/ortaokul gittiğim dönemlerde çok zorbalığa uğradım okul arkadaşlarım tarafından ''bi gözün allaha bi gözün toprağa bakıyor'', ''nereye bakıyorsun bana mı bakıyorsun'' gibi söylemlerle çok fazla karşılaştım çok zorbalıklar gördüm seneler öncesi ve bu bende travma yarattı. (Görmemde problem yok sadece görünüş olarak şaşılık var)
Şu anda hayatımda bir erkek arkadaşım var beni gerçekten kusurlarımla seviyor ama travmamdan dolayı erkek arkadaşımla uzun uzun bakışamıyorum gözlerinin içine bakamıyorum anneme bunu anlattığımda çok güzel olduğumu ve gereksiz yere abarttığımı söylüyor senin gözünde bir şey yok diyor ameliyat çok istedim fakat yakın bir akrabamız göz ameliyatı olup sağ gözünü kaybettiği için ailem bu ameliyat fikrine yanaşmıyor.
Ha bu arada abartılacak derecede bir şaşılığım yok ama eskiler aklıma geldikçe üzülüyorum ve öyle benimsiyorum. Aşağıya gözümle alakalı örnek bir görsel bırakacağım
Kendinle barışık olmadığın farketmesen bile karşıya o kadar yansir ki.. Özgüvenin yerinde olsun, emin ol bu halinle karşıda daha bir izlenim bırakırsın.
Kendini sevmeden baskasinin seni sevmesini bekleyemezsin.
Kendinle barışık olmadığın farketmesen bile karşıya o kadar yansir ki.. Özgüvenin yerinde olsun, emin ol bu halinle karşıda daha bir izlenim bırakırsın.
Kendini sevmeden baskasinin seni sevmesini bekleyemezsin.
Aslında kendimi seviyorum ya da bu şekilde inandırmaya çalışıyorum kendimi. Mesela içimden diyorum ki, beni kusurlarımla sevmeyen erkek zaten hayatımdan defolsun gitsin beni ben olduğum için sevsin içimi sevsin.
Sevgiliniz sizi görmeden sevgili olmadı herhalde değil mi? Şaşı olduğunuzu biliyordur zaten, bu şekilde görmüş sevmiş.
YouTube'da bir kıza denk geldim. Kız şaşı, yorumlara bakıyorum kimse yazmamış öyle bi şey. Sonra kızın başka bi videosuna denk geldim en sevdiğin yer sorusuna gözlerim dedi. O o kadar beğeniyor ki başkaları fark etmiyor bile bence.
Sevgiliniz sizi görmeden sevgili olmadı herhalde değil mi? Şaşı olduğunuzu biliyordur zaten, bu şekilde görmüş sevmiş.
YouTube'da bir kıza denk geldim. Kız şaşı, yorumlara bakıyorum kimse yazmamış öyle bi şey. Sonra kızın başka bi videosuna denk geldim en sevdiğin yer sorusuna gözlerim dedi. O o kadar beğeniyor ki başkaları fark etmiyor bile bence.
Bu kadar dert ediyorsan özgüvenini düşürüyorsa neden doktora gitmiyorsun.yanlış anlama seni yargılamıyorum benim kızımın gözleri şaşı.şu an gözlük kullanıyor 14 yaşında.5 yaşında ameliyat oldu biraz düzelme oldu.doktor 18 yaşından sonra duruma göre tekrar ameliyat ola bilir dedi.her ameliyyatta risk vardır.sizin için sorunsa doktora gidin danışın belki ailenizi de ikna edersiniz.
Teyzem ameliyat oldu ve şu an gözünde hiçbir problem yok. O da sandığımızdan çok daha fazla dert ediyormuş. Düzenlediğinde itiraf etti. Doktora illa ki gitmişsinizdir ameliyat önermediler mi size?
Benim sorunum gözümle ve maalesef ki hiç uyumadım kendime bunu tekrardan dert edindim.
Ben de şaşılık problemi var ailem ve arkadaşlarım çok tatlı gözüküyor abarttığın kadar bir şey yok dese bile içim asla rahat değil ilkokul/ortaokul gittiğim dönemlerde çok zorbalığa uğradım okul arkadaşlarım tarafından ''bi gözün allaha bi gözün toprağa bakıyor'', ''nereye bakıyorsun bana mı bakıyorsun'' gibi söylemlerle çok fazla karşılaştım çok zorbalıklar gördüm seneler öncesi ve bu bende travma yarattı. (Görmemde problem yok sadece görünüş olarak şaşılık var)
Şu anda hayatımda bir erkek arkadaşım var 9-10 aydır birlikteyiz beni gerçekten kusurlarımla seviyor ama travmamdan dolayı erkek arkadaşımla uzun uzun bakışamıyorum gözlerinin içine bakamıyorum anneme bunu anlattığımda çok güzel olduğumu ve gereksiz yere abarttığımı söylüyor senin gözünde bir şey yok diyor ameliyat çok istedim fakat yakın bir akrabamız göz ameliyatı olup sağ gözünü kaybettiği için ailem bu ameliyat fikrine yanaşmıyor.
Ha bu arada abartılacak derecede bir şaşılığım yok ama eskiler aklıma geldikçe üzülüyorum ve öyle benimsiyorum. Aşağıya gözümle alakalı örnek bir görsel bırakacağım
Kendinizde yazmışsınız sizi kusurlarınızla seviyormuş bence akışına bırakın
akran zorbalğı zordur bilirim insanda etki bırakıyor özgüvensizlik yaratıyor ama siz bunun üstesinden gelirsiniz eminim kimse kusursuz değil herşey insan için kendinizi kasıp mutsuz olmayın