Benzerini nişanlılık döneminde yaşadığım için rahatlıkla söyleyebiliyorum ki bu ilgi açlığı. Salt oğlu değil, senden de ilgi beklediği için bahaneyi oğlu olarak gösteriyor. Biraz karışık görünse de basit bi denklem aslında:
Kayın peder, kayın valide ile ilgilenmez. Kayın valide boşa çıkar.
Boşa çıkan kayın valide oğluna saracaktır.
Oğluna saracağı yönde gelin adayı vardır ve lafı onun üzerinden paslayarak onun hata yapmasını bekler.
Direkt oğluna söylese, oğlu olay sana varmadan ciddiye alarak püskürtür, ama sana gülerek söyleyince işte böyle cevap vereyim mi veremedim, ayıp mı olur diye kalırsın.
Sevgilin ise annesinin basit şakalar yaptığını düşünmekten öte gidemez, idrak edemez. Hep böyle olur
Nişanlılıkta kvm, eşim bizim evden çıkmadığı için aynen böyle demişti "Oğlumun yüzüne hasret kaldım, göremez oldum, Gangsta ne yaptıysa... Evlenince zaten ona kalacak, niye yollamıyor oğlumu?" Oğlunu zincire vurmadım ama sanırım o öyle sanıyordu. İşin aptal yanı ise, eşim benle nişanlandıktan sonra ailesinin yanına daha sık uğrar olmuştu bekar evini kapatmıştı. Bunu da ben söylemiştim hatta "Annen ile geçir zamanını, bak evlenip ister istemez uzaklaşacağız, kadının tek çocuğusun" falan filan. Adam gezmeden işten beri gelmezdi, benden sonra bi annesinin evinin kapısını çaldı yani. Ama kadın onu bile görmedi.
Ben söyledim Sassy, seni bilmem ama ben şaka anında ciddi ciddi ortamı gerdim ve susturdum benden beklenildiği üzere. Gelemem hiç böyle şeylere, tutamam da. Benim anne baba da çok mülayim insanlar, iyi terbiye de aldım, öğüt de, eğitimse eğitim ama içimde doğuştan gelen bi paçoz var, yırtasım gelir biraz ayarım bozulunca
Sen yine yırtma ama denk gelirse kibarca söyle. Bunu telaffuz etmenin binbir çeşit kibar yolu var. "Gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz x hanım? Şakalarınızın altında bir sitem aramalı mıyım?" diye girersin konuşmaya, oradan kısaca düşüncelerini açıklar (Fazla samimi olmadan), ricaya döndürür konuyu kapatırsın.