Erkek aileleri neden böyle ve benim sınavım

Çünkü onların gözünde o ev sizin değil, biricik oğluşlarının evi. Hadsiz, düşüncesiz insan çook. Bunu da kv kp olunca saklayamıyorlar.
Ben de 1 aylık evliydim, kahvaltıya ayrı akşam yemeğine ayrı sülalelerini toplar getirirlerdi.
Sizin kocanız hesap, benimki de bana "ben karışmam, gereken cevabı sen ver" der kenara çekilirdi. Ben bir iki kendimi korudum diye kötü gelin oldum, yetmedi bana böyle söyleyen erkek müsvettesi geçti karşıma "ailemi sana ezdirmem" dedi.
O yüzden, kendi kendini koru. Kocana dahi fırsat verme. Görümcen eşyanı mı aldı? Kaynanaya gittiğinde, git dolabından geri al. O gelince de odaları kitle. Mendebur.

İyi de bunlar eş ailesi ile görüşmemek için yeterli sebepler değil ki. Tamam rahatsız edici olabilir ama adam görüşmek istiyor işte ne güzel. Görümceyi de alırsın karşına uyarırsın güzelce. Baktın dinlemiyor mu kapıyı kilitlersin olur biter. Evliliğin ilk zamanları insan öyle basit şeylere çok takılıyor, ben de takılırdım, sinir olurdum falan ama zaman geçtikçe ne kadar saçma düşünceler olduğunu anladım. Umarım sen de anlarsın 🙏🏻
Adam görüşmek istesin sorun değil. Geldiğinde de hizmetini ederim ama 1.5 aylık evliyim henüz. Ve çalışıyorum düzen oturtamadım misafir ağırlamak ta zorlanıyorum. Yakın arkadaşım dahi bu süreçte telefonla aramıyor. Ben aradım rahatsız etmek istemiyorum yeni evlisin daha dedi.
Saygı bekliyorum sadece okadar. Bi düzen kurayım gelsin istediği kadar.
Kişisel alanımı ihmal edenlerle görüşmemek istememem yeterli sebeb bence

Görümcenize daha net şekilde eşyalarını kullanmasını istemediğini söyleyin gerekirse, söyleyemeyip şikayetlemenin bir manasi yok.

Evinize 1 buçuk ayda çok sık gelmişler evet, bunun için gelmek istediklerinde evde olmayın yada eşinizi arıyorlarsa bu hafta işten dolayı çok yoğun olduğunuzu müsait zamanda sizin çağıracağınızı söylesin. Her gelmek istediklerinde müsait olmayın, Böyle böyle anlarlar belki.

Siz esinizin ailesiyle görüşmeyin eşiniz sizin ailenizle görüşmesin o zaman, gelmek istiyorlar diye görüşmek istememek fazla radikal bir karar olur. Zamanla orta yolu bulursuniz.
Net Bi şekilde söyledim çekmecelerimin karıştırılması dan hoşlanmam diye ama inada yapıyor galiba

Merhaba kızlar çok kısa kesmeye çalışacağım. Bekar iken kız kardeşimden çok çektim. Makyaj malzemesi ben alırdım o kullanırdı. Krem alırdım gizliden kutusuna koyardı parfüm alırdım kullanırdı. Kıyafet alırdım gizli gizli kaçırır giyerdi. Şuan bile tüylerim diken diken oldu. Hediye almayı misafir ağırlamayı çok severim ama eşyalarımın kullanılmasını sevmiyorum.ama benim sınavım da bu oldu. Hep evleneyim de eşyalarımı saklamadan rahat rahat kullanayım hayali ile yaşardım zira kardeşim alma demeden kullanma etme demeden anlamayan bir insandı. Neyse evlendim (daha yeni 1.5 aydır) şimdide görümce belası çıktı başıma. Evime bir kaç kez geldi geldiğinde de sanki kendi evi gibi istediği gibi geziyor yatak odama giriyor çıkıyor. 17 yaşlarında. Bir kez uyardım çekmecelerimin karıştırılmasından hoşlanmıyorum diye ama laftan anlamıyor. Geçen geldi hırkamı giyindi gitti. Eşime git al dedim de oralı olmadı. Baş edemiyorum. Yumuşak yüzlü de değilim niye insanlar sınırlarımı ihmal ediyor anlayamıyorum.
İkinci derdim de kp😔 adam Bi değişik boş insan. Elinde olsa sürekli gelecek evimize kv de müsade etse yatıya da kalacak. Daha 15 günlük evliydim emrivaki yemeğe geldi. İyi bir rahatlasın geldi kurtuldu dedim ama adam sürekli gelmek istiyor. 1.5 ay da 4 kez oturmaya geldiler ki evleri ilçe de 50 dk çekiyor yol. Bide yakın olsa heralde hergün gelir. Eşimin ısrarıyla dün oturmaya gittik. Yol uzun sürdüğü için gitmek istemiyorum neyse. Kp geçen gün size gelecektik annen kabul etmedi geleceğiz bu günlerde dedi. 😠
Adam Bi dur Bi evliliğin tadını çıkarayım anlayayım düzen koyayım istediğin kadar gel ne pazarlamacılar gibi sürekli kapımı çalıyorsun. Benim ailem arabayla 5 yürümeylen15 dk lık mesafede oturuyorlar ve bir kez gelmediler. Hatta sizi yemeğe alacağım dedim (kv deler 4 kez geldiler diye aileme karşı vicdan yaptım) annem gelmiyor. Daha yeni evilisin çalışıyorsun ne gerek var diye.
Kızlar ben bu eş ailesi ile görüşmek istemiyorum açıkcası bana nasıl bir yol izlememi önerirsiniz. Cevaplar için teşekkürler.
Dipnot:eşim bana hak veriyor. Kardeşi meselesinde azarla diyor açık açık ama yapamıyorum.
ayy bunları duydukça insan ürküyor.Eş ailesi ile görüşmek istemiyorum ne demek ya? Ağaç kovundan mı çıktı bu adam? evlenince kendi ailesini silenler,eşinin ailesini silmesini isteyenler ne kafa acaba? ayrıca kendi malını bile kardeşinden esirgyen birisi için çok şaşırmamak lazım.görümcene kızabilirsin,odanı kilitle o geldiğinde.yarın birgün sizin çocuğunuz olduğunda gelinde sizin için eş ailesi ile görüşmek istemiyorum der inşallah

Kv anlayışlı biri sanırım görümceyi annesi yanında uyar. Ve o geldiğinde odanı kilitle. Diğer türlü gelmelere bişey diyemezsin canım görüşmek istemiyorum demekle olmuyor sadeece sık gelmeleri dışında sorun yoksa tabi. Geldiklerinde kalıyorlar mi yoksa aynı gün dönüyorlarmi
Kalmıyorlar. Kp niyetleniyor. Adam sabırsızlıkla oğlum evlensinde evinden çıkmayayım psikolojisinde imiş galiba. Anneme anlatınca evladının evi günah yüz vermemezlik etme diyor. Yapım değil evime gelene surat asayım yapmam zaten ama oğlu düğünü tek başına yaptı evimizi dizwrken tek çivi çakmadı herşeyi babam yaptı. Kp de babama senin elinden geliyor o yüzden karışmıyorum dedi. Faydası olmadı ama şimdi oğlunun evimi oluyor. Ha gelsin tamam ama biraz düzen oturtayım öyle gelsin.
Görümce kalmak istedi geldiğinde kv izin vermedi dershanen var dedi

Adam görüşmek istesin sorun değil. Geldiğinde de hizmetini ederim ama 1.5 aylık evliyim henüz. Ve çalışıyorum düzen oturtamadım misafir ağırlamak ta zorlanıyorum. Yakın arkadaşım dahi bu süreçte telefonla aramıyor. Ben aradım rahatsız etmek istemiyorum yeni evlisin daha dedi.
Saygı bekliyorum sadece okadar. Bi düzen kurayım gelsin istediği kadar.
Kişisel alanımı ihmal edenlerle görüşmemek istememem yeterli sebeb bence
Görüşmeyin o zaman eşinize deyin ki aileni hayatımda istemiyorum. Bu kadar kolay evlendiğiniz insanın ailesini yok sayma kafasına ulaşmak.

Yeni evlisiniz baştan, uygun bir şekilde rahatsızlıklarınızı dile getirmek hakkınız ama görüşmek istememeyi hiçbir zaman anlayamayacağım.

Son düzenleme:
Fazla abartmıyor musun? Kız kardeşlik böyle bir şey değil mi zaten ne var eşyalarını kullandıysa 2 makyaj malzemeni kullanmış olması parfümünden biraz sıkmış olmadı tüm hayatını alt üst edecek bir şey olmasa gerek. Görümcen de belli ki heves etmiş 17 yaşında daha çok rahatsız oluyorsan uyarırsın olur biter. Daha 4 ayda bu kadar şikayet edecek hale gelmen abartı geldi açıkçası bana. Biraz daha anlayışlı olmaya çalış, rahatsız olduğun konuları da açık açık konuşmaktan çekinme.
4 ay değil 1.5 aydır evliyim. 4 kez geldiler yanlış okumuşsunuz. Ben hoşlanmıyorum eşyalarımın kullanılmasından. Ben alayım para harcayayım ama kız kardeşim kullansın.brn ona kız kardeş isem oda bana kız kardeş. Sömürdü yıllarca beni. Ped alırdım Bi daha ki ay bulutu olsun diye, habersiz dolabımdan alıyordu kaç kez zor durumda kaldım.

Görüşmeyin o zaman eşinize deyin ki aileni hayatımda istemiyorum. Bu kadar kolay evlendiğiniz insanın ailesini yok sayma kafasına ulaşmak. Böyle insanlar esirgeme kurumunda yetişmiş kimsesiz insanlarla evlenmeli ki kafaları rahat etsin.

Yeni evlisiniz baştan, uygun bir şekilde rahatsızlıklarınızı dile getirmek hakkınız ama görüşmek istememeyi hiçbir zaman anlayamayacağım.
Bizimde ailemiz var topraktan bitmedik. Ama ne diyorum benim annem yeni evlisin erken daha diyen insan. Esirgemeden evlenin ne kadar saçma cümle.

ayy bunları duydukça insan ürküyor.Eş ailesi ile görüşmek istemiyorum ne demek ya? Ağaç kovundan mı çıktı bu adam? evlenince kendi ailesini silenler,eşinin ailesini silmesini isteyenler ne kafa acaba? ayrıca kendi malını bile kardeşinden esirgyen birisi için çok şaşırmamak lazım.görümcene kızabilirsin,odanı kilitle o geldiğinde.yarın birgün sizin çocuğunuz olduğunda gelinde sizin için eş ailesi ile görüşmek istemiyorum der inşallah
Böyle tepki verenler galiba geline yük olmaktan tadını kaçırmaktan başka işe yaramayan erkek aileleri galiba. Bizimde gelinimiz var ama ayarında gider oturur kalkar geliriz. Benim kardeşimden malımı esirgememe laf edip bana beddua etmek. 🤗 Karakteriniz çift taraflı galiba

Çünkü onların gözünde o ev sizin değil, biricik oğluşlarının evi. Hadsiz, düşüncesiz insan çook. Bunu da kv kp olunca saklayamıyorlar.
Ben de 1 aylık evliydim, kahvaltıya ayrı akşam yemeğine ayrı sülalelerini toplar getirirlerdi.
Sizin kocanız hesap, benimki de bana "ben karışmam, gereken cevabı sen ver" der kenara çekilirdi. Ben bir iki kendimi korudum diye kötü gelin oldum, yetmedi bana böyle söyleyen erkek müsvettesi geçti karşıma "ailemi sana ezdirmem" dedi.
O yüzden, kendi kendini koru. Kocana dahi fırsat verme. Görümcen eşyanı mı aldı? Kaynanaya gittiğinde, git dolabından geri al. O gelince de odaları kitle. Mendebur.
Yaşayan bilirmiş. Teşekkür ederim derdim tam olarak ta bu. Diğer görümcem eşimle haber yollamış geleceğiz diye bende tamam evi temizleyeyim haber veririm dedim. Eşim söylemiş haber vereceğiz diye eşm aradı akşam ablamgil gelecek haberin olsun diye. Bende uyuz oldum sesleyecem dedim bekle Bi

Eşiniz bile zarla diyor ve siz yapamıyorsanız, çekmeye devam edin, ne denir ki?
Haddini bilmeyen insanlara bildirmezseniz işiniz zor. Bir kere bir cırlayın bakalım ya da terbiyesizliğe bak diye bir bağırın çekmecelerinizi açtığında, bir daha yapıyor mu görün. Nasıl bir arsızlık seviyesi aklım almadı. 4 yaşındaki kızım yapmıyor böyle terbiyesizlikler.
Bizde yapmadık. Abim 6 yıldır evli değil yatak odası buzdolabını bile bir kez açmadım. Karşımdaki insandan bunu beklemem doğal değilmi.

Yaşayan bilirmiş. Teşekkür ederim derdim tam olarak ta bu. Diğer görümcem eşimle haber yollamış geleceğiz diye bende tamam evi temizleyeyim haber veririm dedim. Eşim söylemiş haber vereceğiz diye eşm aradı akşam ablamgil gelecek haberin olsun diye. Bende uyuz oldum sesleyecem dedim bekle Bi
Ara Görümceni abla bugün müsait değilim sizi yarın alayım de. Ben misafirimi güzel ağırlamak isterim de.
Bir zahmet anlasınlar evin hanımına sorulur"müsait misin? " diye. Sevgili kardeşi mi ağırlayacak acaba ona söylüyor.
Çok doluyum kusura bakma, o kadar çok hakkımı yediler ki, boşanmak için gün sayıyorum.
Sen sakin ve kurnaz bi üslupla hallet işini. Ben beceremedim yılan olmayı.

Görüşmemek biraz abartı olur ama görümceyi sertçe uyarın eşyalarınızı almaması için

Yatak odanızın kapısını kitleyin kaç yaşına gelmiş kız mahrem bilmiyorsa bu sizin sorununuz değil sertçe uyarın yatak odama girme diye kardeşin içinde aynı şey geçerli tabi

Merhaba kızlar çok kısa kesmeye çalışacağım. Bekar iken kız kardeşimden çok çektim. Makyaj malzemesi ben alırdım o kullanırdı. Krem alırdım gizliden kutusuna koyardı parfüm alırdım kullanırdı. Kıyafet alırdım gizli gizli kaçırır giyerdi. Şuan bile tüylerim diken diken oldu. Hediye almayı misafir ağırlamayı çok severim ama eşyalarımın kullanılmasını sevmiyorum.ama benim sınavım da bu oldu. Hep evleneyim de eşyalarımı saklamadan rahat rahat kullanayım hayali ile yaşardım zira kardeşim alma demeden kullanma etme demeden anlamayan bir insandı. Neyse evlendim (daha yeni 1.5 aydır) şimdide görümce belası çıktı başıma. Evime bir kaç kez geldi geldiğinde de sanki kendi evi gibi istediği gibi geziyor yatak odama giriyor çıkıyor. 17 yaşlarında. Bir kez uyardım çekmecelerimin karıştırılmasından hoşlanmıyorum diye ama laftan anlamıyor. Geçen geldi hırkamı giyindi gitti. Eşime git al dedim de oralı olmadı. Baş edemiyorum. Yumuşak yüzlü de değilim niye insanlar sınırlarımı ihmal ediyor anlayamıyorum.
İkinci derdim de kp😔 adam Bi değişik boş insan. Elinde olsa sürekli gelecek evimize kv de müsade etse yatıya da kalacak. Daha 15 günlük evliydim emrivaki yemeğe geldi. İyi bir rahatlasın geldi kurtuldu dedim ama adam sürekli gelmek istiyor. 1.5 ay da 4 kez oturmaya geldiler ki evleri ilçe de 50 dk çekiyor yol. Bide yakın olsa heralde hergün gelir. Eşimin ısrarıyla dün oturmaya gittik. Yol uzun sürdüğü için gitmek istemiyorum neyse. Kp geçen gün size gelecektik annen kabul etmedi geleceğiz bu günlerde dedi. 😠
Adam Bi dur Bi evliliğin tadını çıkarayım anlayayım düzen koyayım istediğin kadar gel ne pazarlamacılar gibi sürekli kapımı çalıyorsun. Benim ailem arabayla 5 yürümeylen15 dk lık mesafede oturuyorlar ve bir kez gelmediler. Hatta sizi yemeğe alacağım dedim (kv deler 4 kez geldiler diye aileme karşı vicdan yaptım) annem gelmiyor. Daha yeni evilisin çalışıyorsun ne gerek var diye.
Kızlar ben bu eş ailesi ile görüşmek istemiyorum açıkcası bana nasıl bir yol izlememi önerirsiniz. Cevaplar için teşekkürler.
Dipnot:eşim bana hak veriyor. Kardeşi meselesinde azarla diyor açık açık ama yapamıyorum.
Kilitle yatak odanı benim elimin kızıda isteği bitmezdi aynı bi adayız bide bi patladım sonunda şimdi haftada bir gelir kızımı sever gider. Bu devirde susmiycaksım kim olursa olsun haklıysan konuşmak en iyi yol

Konunun neredeyse tamamını şımarıklık olarak gördüm.
Zamanında kendi kardeşimizden de yok makyaj malzememi alıyordu falan diye şikayet etmişsiniz, şimdi görümce hırkamı giydi. Alt tarafı hırka ve karşınızdaki 17 yaşında. Hayır yani, ömrü billah hayatınızda olacak insanlarla bu tarz muhabbetlere girmek çok garip geliyor bana.
Kv kp biraz çok gelmiş evet. Öyle denk geliyor olabilir mi? Eşimin ailesi ile bir hafta 3 kere görüşsek, sonraki 6 ay görüşemeyebiliyoruz. Iş güç hastalık vs öyle denk gelmiş olmasın? Ki bu yine görüşmemek için sebep falan değil, eşiniz aklı selim insansa bunu kabul etmez, ederse de kaybeden yine siz olursunuz.
Evliliğin başında ağırlığınızı koymanız gerektiğini düşünüyorsunuz muhtemelen ama izlediğiniz yol doğru değil. Yani kendi kız kardeşinize kapı kilitlemiyorsanız görümce ye de yapmamalısınız.

Şimdiden söyleyeyim, tek çocuk olduğum için erkek kardeşim falan yok üstüne erkek çocuğum da yok yani erkek ailesi olamam.

X