erkeğe iş yaptırmak??

hayalkahraman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2013
70
2
merhaba kızlar eşime evde ev işlerine yardım etmesi için ne yapmalıyım sizce? acaba erkeğin içinde mi olmalı? sonradan kazanılan birşey değil mi çok merak ediyorum. alışkanlık kazandırmaya çalışıyorum ama bir söylüyorum iki güzel söylüyorum üçüncüde o oflayınca tahammül edemiyorum. laf duyacağıma tamam ben yaparım diye düşünüyorum.ikimizde çalışıyoruz doğal olarak yardım bekliyorum ama annesi hiç alıştırmamış işim zor

Mesela sen yemek yaparken o salatayı yapabilir..
Evlilik ortak paylaşım sonuçta. .
madem ikinizde çalışıyorsunuz. .
Oturup konuşun, bana yardımcı ol de..

Rica eder gibi söyleme. Lutfedip yaptıgını düşünmesin. Bunu yapmak zorunda oldugunu hissettir. İkinizde aynı sekilde calısıyorsunuz sonucta. Mecbur yapacak öyle ricalık bir durum değil bu.

Benim eşim yapar sağolsun.. Ben çalışırken hafta sonu beraber yapardık.. Şimdi hamileyim bugün bütün evi süpürdü ve sildi.. Evet rica etme yapması gerektiğini bilmesi lazım.. Hadi bugün temizlik zamanı de ver süpürgeyi eline:)))

Valla içinde yoksa napsan boş.bu bi gerçek ama yinedeaz bucukta olsa işlerin ucundan tutmayı ona öğretmenliğin.bunu yaa karşına alıp konuş yada direk sunuda sen yap et falan normalmis gibi davran.çünkü çalışan bi bayansin yardım etmek zorunda yok öyle bi dünya hem disarda hem evde çalış.senin canın yokmu hep olan kadınlara oluyor bu hayatta tek anladığım buuu

İçinde olucak ...bak mesela benim içimde yok :)
ama eşimin içinde ikimizi idare etcek temizlik hastalığı var :)

aldım karşıma konustum en başta ama yok kendiliğinden yapmıyor.kalkıyımda bende bi işin ucundan tutuyum yok aklına gelmez hayatta. ben rica edince de dediğiniz gibi lütfetmiş gibi yapıyor. ev işinde fln yardım ediyo bazen hafta sonu temizliğinde ama hadi şuda senin görevin diyince de emrivakiye gelemiyo bozuluyo görev diyince.herşeye bahanesi var.bir yıl oldu evleneli.ona sorarsan yardım ediyo da yaranamıyo bana

valla ayılıp bayılmadıgın muddetce yapmazlar helekı alısmamıssa, benımkıde eve gelır ustunu degısır kanepeye uzanır uzanıs o uzanıs poposunu kaldırmaz, ben dersem yapar bıseyler ama on kere dersın onbırıncıde yapar o nedenle ev ıslerını o yokken yapmaya gayret gosterırım cunku ayagımın altında olupta bırsey yapmayınca cınlerım tepeme cıkıyor
arada eser aklına yemek yapar ayda bır, karpuz kavun keser, çöpü atar elıne verırsem, ben dersem sofrayı kurmaya falan yardım eder ama o kadar... gerısı hep benden ama hakkını yemeyım utusunu kendısı yapar o da benım ıcın buyuk ıs hıc sevmem de
çalışınca gercekten bazen ınsanın hıcbısı yapası gelmıyor , erkeklerınde bu konuda yardımsever ve anlayıslı olması gerek bence..

Yapı meselesi de olabilir ya da alıskanlık. Öğrenci hayatında eşim mutfaga girdiği için bilir ve yapmayıda sever ben biraz bilmemezliğe vurup ona sorarım nasıl yapalım falan diye o yüzden aşcı ben yamağı gibi o yapar bazı yemekleri. Ben bunu yaparken sen de sunu yap derim yoruldugumu dile getirir cok işim var diye of puflanırım beraber bi yerden baslarız. Evliliğin ilk zamanları iş ev hiçbişeye yetişemeyip cok bocalıyordum çamaşırlar 3-5gün askıda kalıyordu bi gün oturdum ağladım ben hiç bi işe yetişemiyorum beceremiyorum diye..suan her işi beraber yapıyoruz aynı saatte cıkıp aynı saatte geliyoruz o tv karısına gecip yatıcak olursa tavır yapıyorum haliyle

Benimki de yapar.
Yapar(!) ama nasıl yapar bide bana sor.
Kırk dereden su getiriyorum resmen. Ama pes etmiyorum.
14 ayda toplsanız 4 5 kere süpürge açmıştır.
Şimdi her yardım istediğimde onları başıma kakar, aksi gibi bende hiç umursamam inatla bastırırım yap diye.
Sonuçta bende çalışıyorum, eve gelince yemek yap sofra kur topla yıka. Çamaşırı ütüsü.
Yani herşey kadının üzerinde olmamalı.
Ben ısrarla yapmasını söylüyorum oflayıp poflasada tamam ben yaparım sus demiyorum, demicemde!
Eğer çok bunaltıyorsa sizi 'tamam bütün evin işini yapayım ozaman çalışmıyorum' diyebilirsiniz.

Hafta sonları hep gezeriz mesela. Eşim çok sosyal bir insandir ben ise evcilimdir ve aşırı titizliğim yoktur ama evim hep temiz olsun isterim.
Genelde hafta sonları temizlik yapamıyorum gezmekten hafta içine kalıyor. Ve pazartesi günleri yapıyorum. Bu hafta çok yoruldum pazartesi yapmadım temizlik ve eşim bu hafta gündüz vardiyasında.
Eşimde titizdir.
Pazar akşamı 'bi süpürge açarsın yarın' dedi.
Pazartesi oldu açamadım. 'yarın açarsın' dedi
Salı oldu kayınpederler çıktı maç izlemeye açamadım.
Bugün de inatla açmıcam. Çok rahatsız ediyor aslında açmam gerekiyor ama açmıcam. Çünkü ben açmasam da açabilecek kapasitesi var.
Evin halini görüyor, eline de yapışmayacak.
17,30 da işten çıkıcam eve gidicem yemek yapıcam sofrayı kurup yemek yicez bulaşık. Zaten havalar sıcak bunlatıyor insanı.
Birşeylere mecbur bırakmak gerekiyor bence kocalarımızı.

sana bir örnek,sen yorumla,halamın oğlu çok aşık evlendi,kadın pek fena idi,neyse kadın köye gider,köyde,şehire gelir şehirde,bir çalışır bir çalışır,iş yapar anlatamam,hala oğlu yapmazdı,neyse kadın aldattı ayrıldılar,sonra yıne evlendı,kadın pamuk prenses zannediyor kendını ve öle muamele yaptrıyor,bizim kuzen camları bile siliyor,hala kızı şöle dedi,ah ah gidene oldu,ne işler yaptı,ama bak ağbim yenı gelenın camını bile siliyor,çocuklara bıle bakıyor

benim abim evlenmeden önce bardağını yerinden kaldırmayacak kadar tembel ve isteksizdi..şimdi evin tüm işini karısı ona yaptırıyo..hem değiştiği için seviniyorum, hem de karısı onu kullandığı için üzülüyorum..çünkü ev hanımı ve akşama kadar altında araba geziyo..abimin işi ise çok ağır..gelelim bu kadın bunu nası başardı sorusunun cevabına? tabiki ilk günden beri ona 'ben sana muhtacım' imajı çizdi ve hep tatlılıkla yaptırdı..abim yapmayınca kendi de hep bi bahane bulup yapmadı, evi özellikle hiç toplamadı ve abim artık zorunda hissetti..siz de tatlılıkla ısrarla isteyin..yapmıyosa siz de yapmayın..onunki can da sizinki patlıcan mı..bırakın dağınık kalsın..laf etmeye hakkı yok..

Yapı meselesi bence ben de çalışıyorum eşime şunu yap bunu yap demem o kendi yapar yapmasa da sürekli emirler vermezdim çünkü içinde yoksa asla yapmaz.O sizin çalıştığınızı yoruldunuzu görmez tamamen yapı meselesi.Ben hiç birşey demediğim halde benden biraz erken gider eve balkonu yıkar yemek yapmayı öğrendi yapar,bulaşık mak.boşaltır,çamaşır serer makinaya atar yani elim kolum olur.Anne evinde ütüyü hep o yapmış bir tek ona elini sürmez onu da ben seve seve hallediyorum zaten.İşimiz bittikten sonra geçer sohbet muhabbet ederiz

benimkinin annesi de hic alistirmamis. tam alistiracaktim, aldin gittin dedi bana
smdi ben alistiryorum

arkadasım temızlıgın arkasına öduller koy ay canımm su evı supurım sende bı siliverde sunu yapalım suraya gıdelım ayy ev cok piiss kalk bana yardım et canım cıktıbende calısıyorum senın gıbı sözleri kesinlikle soyleme deki mesela ayy hadı gel su işi bitirelimde annene gidelim bakalım kac gundur gorusmedık yada bitirelimde mısır patlatım bı fılm ızleyelım vb.. gibi biseyler dene ben faydasını gordum :)

Ay canım ya vallahi işin çok zor Ben bunun tamamen yapıyla alakalı olduğuna inanıyorum.Benim eşim mesela flört dönemimizden beri bayılırdı yok bana yardım etsin bi işin ucundan da o tutsun falan.Evlenmeden önce de bir buçuk yıl kadar beraber yaşamıştık ben o zaman anlamıştım adamın içinden geliyo yani öyle flört döneminde yaptığı bişey değildi çok şükür.Bilemem değişir mi ama sanmıyorum artık kayınvalidem hep söyler küçüklüğünden beri öyleymiş.Ama gel gelelim eşimin abisi tam tersi.Eltim çok yakınıyo nasıl şikayetçi bu durumdan size anlatamam.(Duşa girerken iç çamaşırını bile kendi hazırlamaktan yoksun bir adam düşünün eltime hazırlatıyomuş eşyalarını.)Eltim arada sataşır bana kaptın 4/4lük olanı diye hahaha.(e kapıcam tabi ben varken sana mı bakıcaktı yelloz diyorum ben de ona.içimden tabi.)Yani diyeceğim o ki bunlar kardeş dahası yok biri öyleyken diğeri bambaşka olabiliyor tamamen yapı meselesi dediğim gibi

Benimkide ben süpürge açiyim sen sil der.ben silerkende toz alır beraber yapardık ama şuan çalişmiyorum o yüzden yardım etniyor.etniyor derken kızı alır parka götürür.içinden gelemesi lazım annesinin evindede birşeyi yapmazdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…