Erginsena'nın Diyet Günlüğü 52 bedenden 36 bedenee

senacım cuma günü menüm...
bir uyumuşum bir uyumuşum yeni uyandım:KK1:

kahvaltı:
-2 dl çavdar ekmeği
-4 zeytin
-2 dl kaşar
-2 dl beyaz peynir
-1 dl salam

ara:
-5 badem

öğle:
-1 kase şehriye çorbası
-5 kaşık yoğurt

ara:
-2 incir

akşam:
-1 kase special k

cumartesi

herkese merhaba kızlarrrrrr yeni gelen arkadaşlarım hoşgelmişler hep beraber kurtulcaz kilolardan çıtır olcaz yaza kadar:KK16:

menüm...

kahvaltı:
-yarım porsiyn sucuklu yumurta
-2 dl çavdar
-3 zeyt,n
-2 dl kaşar
-az peynir

ara:
-5 badem

öğle:
-1 kase tarhana çorba
-1 tabak ıspanak yemeği
-yoğurt

ara:
-1 incir

akşam
-1 kase special k

2 lt su
...

pazar
bugün evde olduğum için geç kalktım o yüzden saatler biraz sarktı vede 2 ana öğün oldu genede 2 ana 3 ara yapmaya çalıştım...

sabah kalkınca 2 gün kurusu ve 1 pet şişe ılık su içtim:KK39:

kahvaltı:öğle:
-karışık omlet( kapya biber,kuru soğan,maydanoz,az sucuk ve yumurta):KK39:
-2 zeytin
-2 dl ekmek
-1 dl kaşar
-1 dl peynir
-roka

Ara:
-5 badem

Ara:
-çeyrek portakal

Akşam(16:30)
-yarım kase tarhana
-5 ızgara köfte
-1 bardak ayran
-yağsız bol limon ve sirkeli yeşil salata

Ara:
-1 bardak süt.

toplam:1500 kalori..

ayarlamaya çalıştım öğünleri ama umarım olmuştur...

2 litreyi az geçkin su:KK1:
pazartesi
sabah 7 de kalktım..hemen 2 gün kurusu yedim yarım lt ılık su içtim ...

kahvaltı:
-2 dl çavdar ekmeğinden az kaşar ve beyz peynirli tost.
-1 haşlanmış yumrta
-3 zeytin
-domates
-salatalık

ara: yapamadım.

öğle:
-1 kase kırmızı mercimek çorbası

ara:
-5 bdem

akşam:
-roka,havuç,soğan salatası
-fırında hamsi

ara:
-yarım portakal yicem:125:

toplam :1100 kalori

2 lt su içtim biraz daha içerim..

Son düzenleme:
olsun cnm sen yine bildirimini yap motiven bozulmasın..bak ben haftalardır fazlasıyla artıdaydım yinede bildirim yaptım...motivasyon açısından bildirim yapmak çok önemli..bnm şimdi 2-3 hafta verdiqim kilo fazla olur çünkü bir kısmı ödem...65e gelince yavaşlar...

tmm cnm tartılırım cuma günü yazarım ozaman :KK16:

evet ablacım yazını baştan sona okudum ben evlendikten sonra çalışmadım ama bekarken iyi bi işte çalıştım fakat seninde dediğin gibi ibadetlerin çok fazla aksıyo ve çalışırken namazı bi araya sıkıştırıyosun tadını bile alamıyosun ama evde huzurla her işini yapmak sağlam kafa evinde kendine ve eşine vakit ayırmak çok daha dingin yapıyo insanı tabi ihtiyaç varsa çalışmak şart oda ayrı bi konu..

evet ablam aynen dedigin gibi.

fakat şu varki iş seçimide çok önemli benim işim çok yorucu bir iş.bazen kafayı sıyırıyorum küçük çocugum biraz büyüse belki okadar sorun yaşamam ilk çocugum 14 yaşında küçük 5 .ilk çocugumu 5 yaşına kadar sıcacık evde anne yanında büyüttüm küçük çocugumu sırf kendi egom yüzümden 2 yaşında kreşe verdim yollarda üşüdü hep hastalandı .üşümese minnacık çocuk biri hapşursa buna hep mikrop gecti .iş desen seni bekliyor ev desen eger yardımcın yoksa birde asabi titiz bir eşin varsa düşün neye yetşcegini.yani destek olmadımı eşinden hem çocuk yaparım hem kariye hikaye .sedece şuan kendimi 7/18 köle gibi görüyorum sadec uykuda işte ne tek başıma kalabilirsem.ve çocuguma karşı vicdan azabı duyuyorum .herşeye yetmeye çalışlıyorum ama ne oldu biliyormusunuz vucudum pes etti.şuan saglıkda bozuldu. yani egom yüzünden hadi hedeflerim vardı hedeflerimi gercekleştirmek örnek bir bayan olmakdı derdim onuda başardım çevremde çok saygın olarak tanırlar beniki.gercekten büyük şehirde iş hayatları çok berbatmış kimin eli kimin cebinde belli deil..seninde dedgin gibi ışık hızındada ibadetini yapıyorsun.diyorumki bir o ipim var bırakırsam bende yiterim bu dünyanın içinde.gercekten ama özellerde büyük bir çevrede çalışıyorsan cevren hep amir müdür doluysa (işyerimin dışındaki çalıştıgım birimler) yani ne diyeyim işte temiz kalmak ayaklarının üzerinde kalmak zor.allahtan eşimin bu konuda destegi çok (evde deil ama dışardaki ortamda)arkamda kale gibi.benimde agırbaşlı olmam başarıyorum biraz biraz.işte evde bunları göremeyip istiyorsunistiyorsunda hayırlısını isteyelim hep ne istersek.

şuan bende ev istiyorum yine takmış durumdayım.hep dua ediyorum hayırlısı olsun inş.

Son düzenleme:
merhaba canım hoşgeldin..
iyiyiz sen nasılsın minik yaramaz oğluşun nasıl:KK1::nazar::KK16:

bende bu hafta 1.300 vermişim toplamda da 4.300 ama cumadan buyana hiç veremedim gene kabızlığım arttı ondan sanırım...
sabah zeytinyağı şişesini kafama dikmeyidüşünüyorum:KK52:

hoşbulduk cnm çok şükür iyiyiz oğlumda iyi dün saçlarını sıfıra vurdurduk eve gelincede eşim jiletle kazıdı üstünden saçları sıklaşsın diye yaza kadar uzasın ççok pişman oldum keloğlan oldu resmen çok güzel uzamıştı saçları görümcem sıfıra vurdur sıklaşsın dedi bende ona uydum pişman oldum :KK50:tuhaf geliyo gözüme şimdi ama allahtan çok çabuk uzuyo saçları:emir_bebek:
cnm çok güzel kilo vermişsiniz bu haftada bende yarın tekrar baslıyorum kısmetse iyice saldım kendimi toparlamam lazım değişim zamanı önce zayıflıycam sonra sıkılaşmak için bişeyler yapışam ve saçlarımı boyıycam değişmek istiyroum sıkıldım hep aynı halimden:KK43:(
kabızlık bende devam hala bende arada şu kayısılı form çauını içiyorum şimdide 5i 1 yerde aldım yarın onuda içmeye baslıyorum

bende bu hafta 1.300 vermişim toplamda da 4.300 ama cumadan buyana hiç veremedim gene kabızlığım arttı ondan sanırım...

.....................

Son düzenleme:

ay aynı mesaj 3 kere olmuş kızlar

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar geçen gece buldum konunuzu ve aranızda olmaya karar verdim..

senanın konu başlığı, açıklamaları, yorumları beni cezbetti.. hedefim 3 ay kadar bir sürede 10 kg kadar vermek sonrasında da 2. bebeği düşünüyoruz nasipse..

hayırlı geceler herkese:KK3:
bnm pc arada donuyor işte sorun yaşamadığım zmnlarda da okumaya çalışıyorum geçmişte kaçırdığım kısımları...

Senacım,
çok geçmiş olsun, dikkat et kendine, bak kalbin ağrıyorsa dr.a git Alah muhafaza sonra daha kötü sürprizlerle karşılaşma...

hanımlar bebek muhabbeti dönmüş, Rabbim isteyen herkese hayırlı olan evladı, hayırlı olacak zamanda versin
bazen bu hayatta istediklerimiz bizim için hayırlı olmayabiliyor ve Rabbim neyi ne zmn vereceğini biliyor biz aciz kullar idrak edemiyoruz bazen maalesef, istiyoruz ama sabretmeyi de bilemeyebiliyoruz
Gamze anneyi herkes tanıyor artık, yüz nakli ve kol nakli olan beyleri de... ben de bir böbrek nakilli olarak ve hayatının yarısı hasta olarak geçmiş biri olarak çok iyi biliyorum sağlık ne demek... şükür ki ben şanslıydım anneciğim verdi böbreğini ama bunun için yıllarca bekleyenlere baktığınızda onlar hep umutla yaşıyorlar
biz ev, araba, kıyafet vs isterken onlar sağlıklı olmak istiyorlar... Rabbim sağlığımızı, aklımızı, imanımızı almasın
geçmişten okuduklarımdan aklımda kalan bunlar...
inşallah hepimiz birbirimize dua edelim kimin duasının kime fayda sağlayacagını bilemeyiz, Rabbim takdir ediyor ztn herşeyi...
hepinize hayırlı geceler...:KK3:

DİYET LİSTESİ

1- sabah kalkınca 1 bardak su içilmelidir...
2-tam bir kahvaltı yapılmalıdır(zeytin peynir domates salatalık yumurta ve mutlaka 2 dilim ekmek) sucuk salam türü şeyler seviyorsanız yemenizde bir sakınca yok ben diyetim boyunca bunlardan çok yedim...ve bitki çayı....(kahvaltı dışında ekmek yenilmemelidir)
3-ara öqün mutlaka yapılmalı (süt yoqurt ceviz fındık badem meyve vs..)bunlardan 1 tanesi seçilebilir...
4-öqlen yemeqinde ilk önce bir kase çorba içilmelidir bu sizin tok kalmanıza yardımcı olucaktır....arkasından mümkünse et ürünlerinden bir porisyon yenilebilir...ben küçük bir ızgara aldım herşeyimi onda yapıyorum...30tl civarı çok işe yarıyor tavsiye ederim....yada sebze yemeqi yenilebilir...yanında salata ve yoqurt tüketilebilir...
5-tekrar ara öqün yapılmalıdır...sabahki arada yediqiniz ürünlerin aynısını yemeyin kızlar deqiştirin...
6.akşam yemeqini erken yemeqe çalışın...ben en geç 5-6 gibi yiyorum...ve genelde tek çeşit besleniyorum..mesela tek çorba yada sadece 1 porsiyon
yemek...
6-akşam yemeqinden sonra su ve bitki çayı dışında hiçbirşey yemeyin çok faydasını göreceksiniz...
7-biz hanımların reql öncesi ve sonrası tatlı krizleri olur bunun önüne geçmek için 1 duble bardaqa ısınmış süt ve içine 1-2 çubuk tarçın atıp içebilirsiniz yarım saate kalmadan tatlı isteqiniz kesilecektir...
8-eriyen yaqlar idrar yoluyla dışarı atılır bunun için bolbol su içmeliyiz...2.5 litreden az 3 litreden çok olmamalıdır...
9-çaylarımıza kesinlikle şeker katmamlıyız..bize kilo aldıran en tehlikeli besinlerden bride şekerdir...
10-börek yada tatlı
yemek istediqimizde haftada en fazla bir defa olmak üzere kahvaltı öqününde tüketilmelidir...ve bunlar yenildiqinde ekmek hakkımızdan vazgeçmemiz gerekir...
11-ben hergün tartıldım...hergün baskülün eksildiqini görmek beni dahada motive etti...kilo aldıqım zamanlarda ise o güne dahada dikkat ederek arayı telafi etmeye çalıştım...
12-mutlaka kilo çizelgemiz olsun...her cuma bildirimden sonra ibreyi iraz daha ileri almak inanılmaz keyifli ve motive açısından çok yüksek moral kaynaqı kızlar...
13-ve hergün menülerimiz paylaşalım tam gün olarak (sabah ara öqlen ara akşam şeklinde)....

NEYİ NE ZAMAN NEKADAR YEMELİYİZ?

1-Ekmek gibi unlu gıdaları mutlaka kahvaltıda tüketmeliyiz(2 dilim)
2-Pirinç bulgur mercimek fasulye nohut bugday makarna patates gibi karbonu yüksek gıdalardan tekini haftada 1 defa 2 kaşık tüketmeliyiz...
3-Etli gıdalar yiyeceqimiz zaman yanında 2 numarada yazdıqım ürünlerin hiçbirini tüketmemeliyiz..
4-Öqünlerimize yeşillik salata ve yoqurt eklemeliyiz...
5-Mutlaka 2.5-3 litre su içmeliyiz yoksa kilo veremeyiz..
6-Ara öqünlerde 1 yada en fazla 2 çeşit ürün tüketmeliyiz..
7-Mutlaka hergün 1 adet meyva tüketimine özen göstermeliyiz..
8-Bakliyat tükettimiz günlerde sabah ekmek tüketimini iptal ederek dengelemeye çalışmalıyız ve bakliyatları sadece öqlen tüketmeliyiz..

bnm pc arada donuyor işte sorun yaşamadığım zmnlarda da okumaya çalışıyorum geçmişte kaçırdığım kısımları...

Senacım,
çok geçmiş olsun, dikkat et kendine, bak kalbin ağrıyorsa dr.a git Alah muhafaza sonra daha kötü sürprizlerle karşılaşma...

hanımlar bebek muhabbeti dönmüş, Rabbim isteyen herkese hayırlı olan evladı, hayırlı olacak zamanda versin
bazen bu hayatta istediklerimiz bizim için hayırlı olmayabiliyor ve Rabbim neyi ne zmn vereceğini biliyor biz aciz kullar idrak edemiyoruz bazen maalesef, istiyoruz ama sabretmeyi de bilemeyebiliyoruz
Gamze anneyi herkes tanıyor artık, yüz nakli ve kol nakli olan beyleri de... ben de bir böbrek nakilli olarak ve hayatının yarısı hasta olarak geçmiş biri olarak çok iyi biliyorum sağlık ne demek... şükür ki ben şanslıydım anneciğim verdi böbreğini ama bunun için yıllarca bekleyenlere baktığınızda onlar hep umutla yaşıyorlar
biz ev, araba, kıyafet vs isterken onlar sağlıklı olmak istiyorlar... Rabbim sağlığımızı, aklımızı, imanımızı almasın
inşallah hepimiz birbirimize dua edelim kimin duasının kime fayda sağlayacagını bilemeyiz, Rabbim takdir ediyor ztn herşeyi...
canım çok büyük geçmiş olsun.az önce baktım yüz nakli yaptırana ne dertler var dünyada çok şükür saglık en önemlisi.gecen sene komya girdigimde eşime bitti demişler bir ara döndüm dünyaya ve gözlerimi açtııgımda eşim ayak uyumca sapsarı bir renkteydi ölece bakıyordu dediki çocuklar için bırakma dayan .ve hastaneden çıktıktan sonra kızımın yatagında geceleri bir hafta oturdum sabah akadar ya dönemesydim ne olurdu kuzum diue yaşı 4 idi ve geceleri anne diye aglıyormu süt istiyorum açıktım diye .düşündüm hep dedimki ben olmasaydım şuan kim oturacaktı başında 1 hafda geceleri çocuklarımın saçları öptüm kokladım .ve dedimki rabbnim sen beni gercekten affet.saglık en önemlisi ve evlatcıklarımızın saglıkları birde kimseye yoklukla muhtaç olmamak gerisi boş..
ve o yüzdenmidir nedir şimdi hep sevgi dolu biriyim herşeyi çok seviyorum en başta çocuklarımı ve herşeyi kainatta olan herşeyi.taşı topraga bile sevgi ile bakıyorum.

sizlerde hepiniz allaha emanet olun benim dizim başladı.çocukları uyuttum bu saate bulaşıklara başlıycam bir yandanda kanıt dizisini izliycem

saglıcakla kalın öpüyorum hepinizi.

iyyi geceler ablacım Allah rahatlık versin..bende yavaştan kaçıyorum kızlar..
yarın avr.yakasına geçmem lazım cenazemiz var..:KK5:
[/CENTER]
canım başınız saqolsun kimi kaybettiniz:26: mekanı cennet olsun inşallah...
bak ne dicem sana .çocukların büyümüş galiba çalışmak istemen çok dogru ve mantıklı bir karar.evde boş duracagına ve ideallerinde çalışma üzerine ise çalışmanda fayda var.bende uzun bir süre ara verdim ama hergün allaha dualar ettim birgün duasız gecirmedim.aşamadıgım engeller vardı çalışma k onusunda ve hiç bir umut ışıgım bile yoktu.fakat diger yandan hiçbir zaman ev hanımı ne kadarda iyi oldugumu söyleseler bir türlü kendimi yakıştıramadım eve konu komşuculuga .evlenmeden önce aktif çalışan özgür biriydim.evlenince 7-8 sene eşimin ailesine(büyük bir aile hergün gelen giden dolu) kayınvalideme eşime cocuklarıma hizmetle geçti günlerim.benim için çok hanımefendi bir ev hanımı dediler ama içimi sorarsan hergün namazlarımda boş gecmedi sürekli her ögün dua ettim.ve rabbim en sonunda olmazı yaptı şuan hemde iyi bir konumda hayellerimdende yüksek bir mevkide çalışıyorum .bunun için hergünde bu sefer şükür ederek geciriyorum.

fakat asıl önemli olanıda iyi ögrendimki çalışmakda herşey deilmiş.insanlar ulaşmak istedigi ve ulaşamadıgı bir konumu okadar gözünde büyütüyormuşki.aslında gerekde yokmuş.yani şuanki düşüncemde ne biliyormusun keşke çalışmak için bu kadarda kendime zulm eder gibi psikolojimi bozarak gecirmeseydim kenimi bir işe yaramaz biri olarak görmesymişim 10 sene kendime neden dedim çalışmam lazım dedim hep mucadele ile gecirdim.
asıl önemli olan gelene razı olmak mış kabul etmekmiş.tabi mucadelede edilecekmiş ama kendini üzmemekde lazımmış.hiçde geregi yokmuş..o yüzden tavsiyem üzme kendini.

şimdi 3-4 senedir çalışıyorum inan bazen eski günlerimi özlüyorum o günlerin lezzetide hiçbirşeyde yokmuş ama ben kıymet bilmemişim.işten eve kaçmak için ufak bir bahaneleri bile kocaman yapıp evde oturmayı yegliyorum.evden yapıyorum uzak baglantı ile işimi.zaten laptopum ve telefonum nerde ise ordan işimi yapanbilirm ben .işim onlarla çünki.

niye bukadar çok şey yazdım biliyormusun senin'' sanki iş bulunca herşeyim geçicek.''cümlen için.detaylı kendi hayatımdan anlattım..anlaki ne denli çalışmak istedigimi.

şimdi senin bu cumleye cevap:hiç birşey degişmeyecek dahada katmerli sorunlar çıkacak.ve o huzur varya ibadetinide yapıyormuşsun .anlarsın ne demek istedigimi o huzur çalışınca yok o lezzet puf gidiyor..

yinede allah gönlüne göre versin dilegim en yakın zamanda iş bulman dilegi ile
canım yazın ilaç gibi geldi yüreqime su serpti..paylaştıqın ve ilgilendirin için çok teşekkür ederim..bu sabah yine stresle uyandım sabah bir tel geldi oqlum okulda resim dersine girmemiş nedenini bilmiyorum öqretmeni aradı disipline veriyorlarmış.nasıl üzüldüm...oqlum ders yapmayı sevmiyor 7.sınıf...napıcaz böyle bilmiyorum:KK50:..kalbimin aqrısı kat kat arttı..hemen şimdi doktora gidiyorum...evde kimse yok bişey olsa akşam eve gelince haberleri olur...büyük ihtimal psikolojik dicek ama içim rahat etsin...
senacım cuma günü menüm...

cumartesi

pazar

pazartesi
aysuncum şöyle yapalım öqlenleri imkanın varsa et ağırlıklı beslen..mesela tavuk ye..yanında yeşillik...akşamlarıda 1 gün çorba birgün sebze birgünde special-k ye..bakalım bu menüyle cuma günü sonuç ne olucak..
merhaba arkadaşlar geçen gece buldum konunuzu ve aranızda olmaya karar verdim..

senanın konu başlığı, açıklamaları, yorumları beni cezbetti.. hedefim 3 ay kadar bir sürede 10 kg kadar vermek sonrasında da 2. bebeği düşünüyoruz nasipse..
hoşgeldin canım...Allah hepinize biran önce bebişlerinizi kucaqınıza alamyı nasip etsin..:KK16:

Senacım,

tatlım hemen şimdi gidiyorun doktora:KK34:
canım çok büyük geçmiş olsun.az önce baktım yüz nakli yaptırana ne dertler var dünyada çok şükür saglık en önemlisi.gecen sene komya girdigimde eşime bitti demişler bir ara döndüm dünyaya ve gözlerimi açtııgımda eşim ayak uyumca sapsarı bir renkteydi ölece bakıyordu dediki çocuklar için bırakma dayan .ve hastaneden çıktıktan sonra kızımın yatagında geceleri bir hafta oturdum sabah akadar ya dönemesydim ne olurdu kuzum diue yaşı 4 idi ve geceleri anne diye aglıyormu süt istiyorum açıktım diye .düşündüm hep dedimki ben olmasaydım şuan kim oturacaktı başında 1 hafda geceleri çocuklarımın saçları öptüm kokladım .ve dedimki rabbnim sen beni gercekten affet.saglık en önemlisi ve evlatcıklarımızın saglıkları birde kimseye yoklukla muhtaç olmamak gerisi boş..
ve o yüzdenmidir nedir şimdi hep sevgi dolu biriyim herşeyi çok seviyorum en başta çocuklarımı ve herşeyi kainatta olan herşeyi.taşı topraga bile sevgi ile bakıyorum.

sizlerde hepiniz allaha emanet olun benim dizim başladı.çocukları uyuttum bu saate bulaşıklara başlıycam bir yandanda kanıt dizisini izliycem

saglıcakla kalın öpüyorum hepinizi.
canım böbreklerinden dolayımı komaya girdin onun dışında bir rahatsızlıqın varmı:26:
sizce 20 günde 3 kilo vermiş olmam çok mu az?
hayır canım gayet normal..
herkese günaydın... sevgililer gününüz kutlu olsun...:KK16::KK16::KK16::KK16:

günaydın canımm:KK16::KK16:

GÜNAYDIN KIZLAR HEPİNİZİ YANAKLARINIZDAN ÖPÜYORUM VE SEVGİYLE KUCAKLIYORUM:KK16::KK16::KK16::KK16:
SEVGİLİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN ÇITIRLARRR:KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16:

kızlar ben doktora gidiyorum gelince hemen yazarım:KK55::KK55:

canım yazın ilaç gibi geldi yüreqime su serpti..paylaştıqın ve ilgilendirin için çok teşekkür ederim..bu sabah yine stresle uyandım sabah bir tel geldi oqlum okulda resim dersine girmemiş nedenini bilmiyorum öqretmeni aradı disipline veriyorlarmış.nasıl üzüldüm...oqlum ders yapmayı sevmiyor 7.sınıf...napıcaz böyle bilmiyorum:KK50:..kalbimin aqrısı kat kat arttı..hemen şimdi doktora gidiyorum...evde kimse yok bişey olsa akşam eve gelince haberleri olur...büyük ihtimal psikolojik dicek ama içim rahat etsin...

canım geçmiş olsun doktordan sonra muhakkak bizi bilgilendir bak aklım sende kaldı şimdi..ders konusuna gelice benim oğlumda 7. sınıfa gidiyor derslerle hiç işimiz yok.. dershaneye yazdırdık bakalım ne olacak..en sevdiği şey şu online oyunlar ..ama oğlan çocukları genellikle resim derslerini sevmiyorlar...bende baştan çok kızar bağırır çağırırdım... ama artık daha sakin yaklaşmaya onu yaşına inmeye çalışıyorum sonuçta bizde bu yollardan geçtik..bizde sevmediğimiz dersler sevmediğmiz öğretmenler vardı...ben hep o şekilde yaklaşmaya çalışıyorum birde artık ergenliğe yaklaşıyorlar sesleri daha çok çıkmaya başladı benim küçüğü çok uysal ama büyüğü çok agresif umarım ergenliğin verdiği huysuzluklardır..tekrar geçmiş olsun umarım bir sorun yoktur ...çok öptüm canım kendine iyi bak ....ALLAHA EMANET OL ...

herkese günaydınnnnn sevgililer gününüz kutlu olsnnnnnnn

az önce annemleri yolcu ettim moralim çok bozuldu 15-20 gündür kalablığa alışmıştımmm:KK5::KK5::KK5::KK5::KK5::KK5:
Yeniden aranızdayımm :KK42::KK42::KK42::KK42:

X