Erginsena'nın Diyet Günlüğü 52 bedenden 36 bedenee

sabah =1 bardak su içtim
sonra 2 tane üçgen peyniri,3 zeytin,bitki çayı
arada=3 kayısı
öğlenleyin okulda olucağım
akşam tarhana çorbası,belki biraz makarna yiyebilirim belki

Merhaba kızlar. Sena canım öncelikle azminden, iradenden ve başarından dolayı seni tebrik ediyorum. Başarılı hikayen açıkçası beni çok motive etti. ilk sayfadan beri sürekli yazdıklarınızı takip ediyorum. bugün sayenizde başlamaya karar verdim.

Bugünkü menüm şimdiye kadar şöyleydi:
sabah uyanır uyanmaz 1 bardak su. yarım saat sonra tekrar 1 bardak su.
daha sonra okula gitmeküzere hazırlandım. 1 kk beyaz peynir, 1 haşlanmış yumurta, 4 siyah zeytin, 2 dilim çavdar ekmeği aldım yanıma. okulda yerim diye. ama okula geldikten sonra koşturmaktan, ögrencilerle ilgilenmekten kahvaltı edemedim.1 bardak yeşil çay içtim.
saat 11 de 1 yeşil elma yedim.
saat 12 de yemekhaneye gittim. bir kase mercimek çorbası,3 tane küçük kuru patlıcan dolması ve bir bardak ayran içtim.

aralarda suiçiyorum tabi. uyuyana kadar 3 lt içerim su ile bir problemim yok.

öğle yemeğim çok mu oldu acaba. Gerçi kahvaltı edemedim. dengelemiştir sanırım. akşam ne yiyeceğimi şu anda bilemiyorum. belki karnıbahar haşlayıp sarmısaklı yoğurt dökerek yerim.

senacım bu ana kadarki yediklerimi yorumlayabilirmisin.

şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba kızlar. Sena canım öncelikle azminden, iradenden ve başarından dolayı seni tebrik ediyorum. Başarılı hikayen açıkçası beni çok motive etti. ilk sayfadan beri sürekli yazdıklarınızı takip ediyorum. bugün sayenizde başlamaya karar verdim.

Bugünkü menüm şimdiye kadar şöyleydi:
sabah uyanır uyanmaz 1 bardak su. yarım saat sonra tekrar 1 bardak su.
daha sonra okula gitmeküzere hazırlandım. 1 kk beyaz peynir, 1 haşlanmış yumurta, 4 siyah zeytin, 2 dilim çavdar ekmeği aldım yanıma. okulda yerim diye. ama okula geldikten sonra koşturmaktan, ögrencilerle ilgilenmekten kahvaltı edemedim.1 bardak yeşil çay içtim.
saat 11 de 1 yeşil elma yedim.
saat 12 de yemekhaneye gittim. bir kase mercimek çorbası,3 tane küçük kuru patlıcan dolması ve bir bardak ayran içtim.

aralarda suiçiyorum tabi. uyuyana kadar 3 lt içerim su ile bir problemim yok.

öğle yemeğim çok mu oldu acaba. Gerçi kahvaltı edemedim. dengelemiştir sanırım. akşam ne yiyeceğimi şu anda bilemiyorum. belki karnıbahar haşlayıp sarmısaklı yoğurt dökerek yerim.

senacım bu ana kadarki yediklerimi yorumlayabilirmisin.

şimdiden teşekkür ederim.

teşekkür ederim canım:)
kahvaltı yapmadıqın için öqlen yediklerin metobolizman tarafından direk yaqa çevrilip depolanıcak canım..öqün atlamamamız gerekiyor...öqlen hem mercimek hem dolma ikiside karbonhidrat cnm..bir tanesini tercih etmen gerekicek..kahvaltınıda evden çıkmadan yaparsan sorun kalmaz..

Son düzenleme:
kızlar merhaba nasılsınız

şu adet konusu iyice canımı sıktı.. Başım acayip agrıyor.. Her yanım yanıyorr halim yok oy oy :KK50: moralim de alt üst hayırlsı

sena ablacım kendimi tam toparlayamadım kusuruma bakma akşama menumu yazarım ama pek iç açıcı değil :KK31:

teşekkür ederim canım:)
kahvaltı yapmadıqın için öqlen yediklerin metobolizman tarafından direk yaqa çevrilip depolanıcak canım..öqün atlamamamız gerekiyor...öqlen hem mercimek hem dolma ikiside karbonhidrat cnm..bir tanesini tercih etmen gerekicek..kahvaltınıda evden çıkmadan yaparsan sorun kalmaz..

hadi yaa.. ilk günün azizliği desene... bundan sonra daha dikkat edeyim o zaman..

kızlar merhaba nasılsınız

şu adet konusu iyice canımı sıktı.. Başım acayip agrıyor.. Her yanım yanıyorr halim yok oy oy :KK50: moralim de alt üst hayırlsı

sena ablacım kendimi tam toparlayamadım kusuruma bakma akşama menumu yazarım ama pek iç açıcı değil :KK31:
aysuncum hala reql olamadınmı bitanem :26:
hadi yaa.. ilk günün azizliği desene... bundan sonra daha dikkat edeyim o zaman..

canım sen hamilemisin?

doktora gidip kan testi yaptırdınmı canım..

bugün kan verdim ablacımm sabah işe geç gittimm ayaklarım gitmek istemedi hastaneye ya olumsuz cevap alırımda başka sorunlar çıkar diye :KK50:

Sonuc yarın akşam 6 da çıkacakmıs offf beklemek çok zor :KK50:
adetimden 4 gun geçti
belirtilerim

mide yanması
karının alt kısmında şişlik
baş agrııs
bel agırısı ara ara kasıklarda batma
ateş basması
kokulu idrar :26:

ateş ölçtüm hamilelerin hep 37 derecelerde benimki 36 derece ile 36.4 arasında gidip geliyor :KK25:

umarım hayırlısı olur ve psikolojik olmaz bu belirtiler :KK43:(((

Son düzenleme:
bugün kan verdim ablacımm sabah işe geç gittimm ayaklarım gitmek istemedi hastaneye ya olumsuz cevap alırımda başka sorunlar çıkar diye :KK50:

Sonuc yarın akşam 6 da çıkacakmıs offf beklemek çok zor :KK50:
adetimden 4 gun geçti
belirtilerim

mide yanması
karının alt kısmında şişlik
baş agrııs
ateş basması
kokulu idrar :26:

ateş ölçtüm hamilelerin hep 37 derecelerde benimki 36 derece ile 36.4 arasında gidip geliyor :KK25:

belki geç döllenme olmuş olabilir canım..neyse biz en iyisi yarın akşamı bekleyelim..evet gerçekten beklemek çok zor..aslında 1-2 saate çıkamsı lazım neden yarına akşama attılarki?

s.a herkese hyırlı günler sena abla dün hiç giremedin kızımın sınıfıyla beraber khvltıya(brunch) gittik biraz kaçırdım ama gün içinde dengeledim yorumlarsan sevinirim
sabah: 5-6 tne zeytin, peynir, dometes, salatalık, kırmızı biber sote 3-4 çatal,, mantar sote az.. birdk çay,, bir dilim ekemek,, vedaha sonra kaçamagımı yaptım yarım ayva tatlısı ,, kabak tatlısı ,yeşil çy
öglen:1 tabak ıspanak yemegi. 1 kase yogurt
ara :1 portakal , yarım elma
akşam: 1 porsiyon haşlanmış kırmızı et
3 litre su aralarda yeşil çay ve bitki çayı

s.a herkese hyırlı günler sena abla dün hiç giremedin kızımın sınıfıyla beraber khvltıya(brunch) gittik biraz kaçırdım ama gün içinde dengeledim yorumlarsan sevinirim
sabah: 5-6 tne zeytin, peynir, dometes, salatalık, kırmızı biber sote 3-4 çatal,, mantar sote az.. birdk çay,, bir dilim ekemek,, vedaha sonra kaçamagımı yaptım yarım ayva tatlısı ,, kabak tatlısı ,yeşil çy
öglen:1 tabak ıspanak yemegi. 1 kase yogurt
ara :1 portakal , yarım elma
akşam: 1 porsiyon haşlanmış kırmızı et
3 litre su aralarda yeşil çay ve bitki çayı

tatlılar biraz fazla olmuş..arada yediqin portakal ve elmada tatlı gurubuna giriyor...biraz fazla olmuş ama hafta arası dengelersin cumaya kilo vermiş olarak görücem seni ona göree :KK23::KK23:

belki geç döllenme olmuş olabilir canım..neyse biz en iyisi yarın akşamı bekleyelim..evet gerçekten beklemek çok zor..aslında 1-2 saate çıkamsı lazım neden yarına akşama attılarki?

ben ilçede oturuyorum abla burada sadece 1 tane özel hastane var onlar dogrudan merkezdeki hastaneye gönderiyorlarmış o yüzden yarın akşam çıkacak :2:

keşke hayırlı ise güzel sonuclar alsamda aşkıma sevgililer gününde en güzel hediyeyi versem ne güzel olurdu değil mi ablacım :KK31:

namazlarında dua ederken bu kardeşinide unutma olur mu

ben ilçede oturuyorum abla burada sadece 1 tane özel hastane var onlar dogrudan merkezdeki hastaneye gönderiyorlarmış o yüzden yarın akşam çıkacak :2:

keşke hayırlı ise güzel sonuclar alsamda aşkıma sevgililer gününde en güzel hediyeyi versem ne güzel olurdu değil mi ablacım :KK31:

namazlarında dua ederken bu kardeşinide unutma olur mu

tabiki ederim tatlımm:KK16::KK16: inan hamile olmanı en az senin kadar çok istiyorum...inşallah en kısa zamanda müjdeli haberlerle gelirsin buraya:KK16::KK16:

tatlılar biraz fazla olmuş..arada yediqin portakal ve elmada tatlı gurubuna giriyor...biraz fazla olmuş ama hafta arası dengelersin cumaya kilo vermiş olarak görücem seni ona göree :KK23::KK23:

abla inanmassın ama ben şimdiden bu yediklerimle 1.700gr verdim cok şükür bende inanmıyorum ama herhalde ödem gidiyo vücudumdan

lmmm canlarım
sabah
şekersiz çay
1 dilim etimek
biraz peynir
4 zeytin
ve az yumurta yedim
bu aradaaa 8 kilo verdiren kür var elma kürü diyede geçiyo ona başladım elma diyetine başlayacaktım ama 10 kilo elma almadım daha:KK52::KK52::KK52::KK52: elma kÜRÜNÜ deneyeyim bi süre bakalım

herkese merhaba :KK3: bugün böyle biraz ağlamaklıyım kadınlar kulübü facebookta da yayınlanmıştı ya şimdi bütün haberlerde gösteriyor ilik nakli bekleyen gamze anneyi, Allah yardımcısı olsun, bir de yüzünü ilk defa gören yüz nakli yapılan hastayı görünce.. Allahım şükürler olsun ki sağlığımız yerinde,tek derdimiz kilo olsun..sağlık en önemli nimet,gerisi boş..

bebek sahibi olmak isteyen herkese Allah en tez zamanda hayırlısıyla versin inşallah, 2 arkadaşım tedavi oluyordu son 1 senedir ikisinin de yüzü güldü,birinin kızı doğdu bile, diğeri ikizlere hamile.. hep dua edin,bol bol meryem suresi okuyun..Allah hayırlısıysa versin inşallah her isteyene..

dün gece 3 mil yaptım bu hafta inşallah günde 3-4 mil yaparak biraz da yediklerime dikkat ederek başlangıcı yapmak istiyorum Allah yardımcımız olsun.. yeni gelenler sizi tanımıyorum çok geçmişe de bakamadım, adım şebnem..bu da buradaki ilk mjımmış yayınliim
sena abla, hayırlı olsun yeni topiğin.. :nazar: tecrübe ve bilgilerinden,adilane - çizgisi belli - seviyeli ve yardımsever paylaşım ve desteklerinden kimsenin mahrum kalmaması gerekirdi.. bundan sonra ben de elimden geldiğince burada ve doğum sonrası zayıflama topiğinde olmaya çalışacağım.. tabii oğluştan zamanım kaldıkça..
ben de kendimden bahsedeyim, :KK17:
öncelikle kilo serüvenim, yıllar yılı 49-52 kg arasındaydım..evlendiğimde 52 kg idim.. ancak hem yemek düzenim hem de hareketliliğimin azalması nedeniyle çok kilo aldım.. 4 yıllık evliyken yanlış hatırlamıyorsam 66-67 kg iken hamile kaldım.. hamilelikte gestasyonel diabet(gebelik şekeri) çıktı,diyetisyen kontrolünde ağzıma tatlı koymadan diyet yaparak beslendim.. doğum çıkışım 8li hanelerdi, doğum sonrası biraz verdim ama bu kez süt olsun diye ve onca ay hiç tatlı vs yemedim diye kendimi bir saldım ve 78-79 kglara çıktım..
sonra biraz sağlıklı beslenme biraz da leslie sansone walk at home cdleri ile kilo verdim 64'e kadar indim..ancak metabolizmam özellikle son dönemde her gün 4-5 mil spor ve sağlıklı beslenmeden şaşmış olsa gerek ki reglim 12 gün gecikince acaba hamile miyim diye kendimi saldım.. sonrası da geldi tabii..bir de 1 haftadır annem bizde diye yine saldım çayıra,mevlam kayıra modumdayım,anne yemekleri ve ben,ateşle barut durumu..sporu da yapmıyorum.. ama bu gidişata bir dur demek lazım.. :KK45:

bunun dışında üni.de 4 yıl insan kaynakları okudum izmirde,ardından memlekette 2 yıl halkla ilişkiler yöneticiliği yaptım özel bir kolejde..sonrasında evlilik nedeniyle ist.a taşınıp 5 yıl ticari bankacılık portföy yönetmenliği yaptım mavisiyle meşhur adı lazım değil bankada.. hamilelik sonrası, akrabalarımdan kimsenin ist.da olmaması ve bakıcılara da güvenememem nedenleriyle ücretli ve ücretsiz izinlerimden sonra ihbar süremi çalışıp istifa ettim.. yani şimdi,oğluşa iyi bir anne olmak için elinden geleni yapan bir ev hanımıyım ve aldığım karardan çok memnunum.. ve oğluşumun her anına tanık olduğum her gün iyi ki de böyle bir karar almışım diyorum..:KK55::KK16::KK16::KK16:
yazdıklarıma bakınca uzun olmuş,kusura bakmayın..
hep beraber yaza fit bir şekilde gireceğiz inşallah.. :KK19::13:
sevgiler.. :KK54:

X