• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ergenler neden ykanmamakta diretir

sidoxsx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2008
51
2
86
Bursa
15 yaşında kızım var banyo yapmamız olay haftada 1 kere zorla banyo yapıyor.çıldıracamjeyyar

Gece gece gülümsettin beni.:)

Bu konuda fikrim yok ama belki banyo yapmak teferruat gibi geliyordur kızın için. Ya da banyodan sonra banyoyu o temizliyorsa bundan muzdariptir. Benim kızım daha beş yaşında ve banyo yapmaya bayılıyor. Tabi ilerde ne olur bilmem.

:a015:ne banyo temizlemesi?kendini temizlese yeter bana

ay cok guldum ya :) bende o yaslarda banyo yapmaya useniyordum
banyo yapmak kabus gibi geliyordu..
Simdi ise gunde 3-4 kere yapsam bikmiyorum..
kizinin gelisimini bilmiyorum saclari baslari yapmaya baslasin
hergun jöle fon derken artik inan isyan edersen artik yeter diye..
birde banyo yapmanin zevki kuvveti doldurmak kokular dokmek boyle bir ortam
yaratsa kendine yada siz oneride bulunun belki banyo yapmak zevkli hale gelir
onun icin

kızınıza artık büyüdüğünü.genç kızlağa adım attığını sık,sık banyo yaparak cildinin daha temiz olacağını arkadaş ortamında daha güzel kokocağını felan anlatsanız belki etkilenir ve sizi bu konuda üzmez..

Ben ilk defa duydum..Ergenlik dahil duş almayı çok severim ..

Çevremde tanıdığım genç kızların_başta görümcem_ hemen hemen hepsi her sabah duş alan insanlar.

Hatta kayınvalidem görümceme çıkışır, her sabah duş almaya üşenmiyor musun diye? Aralarında zaman zaman bu sebepten hafif tartışmalar olur.

Bir insanın 15 gün banyo yapmaması ne demek yahu? Bence kızınızı temizliğe teşvik edin, genç kızsın, temiz ve sağlıklı bir cilt, sağlıklı saçlar, mis gibi kokan bir ten için banyo yapmanın mutlak zorunlu olduğunu anlatın mesela.

sidoşcum benim kızımda 11 yaşında banyoyu seviyor ama girmek istememesinin nedeni ya pc başında oluyor ya da tv de sevdiği bir program oluyor onları bırakmamak için benimle pazarlık yapıyor..kızımı ben yıkıyorum çünkü saçları uzun ona güvenemiyorum...senin kızında eminim banyoyu seviyordur ama banyo zamanı ona uymadığı için sorun çıkarıyordur diye düşünüyorum...

15 yaşında kızım var banyo yapmamız olay haftada 1 kere zorla banyo yapıyor.çıldıracamjeyyar

canım üzülme benim kızımda aynen banyo yapmayı hiç sevmiyortatlicadiarzu

ben ona banyo yap demiyorum çünkü her defasında ters tepiyor bu kelimeyi hiç sevmiyor bende şimdi bana yaklaşıp bişey anlatcağı zaman yada öpücük verirken ne kadar kötü kokuyosun diyorum inan işe yaradı bence sende denea.s

ben cok severım dus almayı ama esımın yegenının 15 gun banyo fılan yapmadıgını duydum teyzesınden banyodan hıc hoslanmaz<mıs ben hergun sabah dus alırım helekı yaz aylarında gunde 2-3 kere aldıgım olur

Kızım 16 yaşında,10.sınıfa gidiyor.Okulu tam gün ve gelince ilk işi duş almak.Tertemiz misler gibi kokuyor...:nazar::nazar::nazar:

ben severdim ergenken ama erkek kardeşim sevmezdi çorabını bile haftada 1 çıkartırdı :)) gerçekten temizlikle hiç arası yoktu evlendi yine değişmedi tabiki.kişilikle alakalı birazda bence...

ben 13-14 yaşında banyo yapmamak için 100takla atardım
şimdiyse gün aşırı banyo yapmazsam rahat edemiyorum
sanırım yaşla alakalı
annem de çok kızardı zorla banyoya sokmaya çalışırdı
şimdiki halime çok şaşırıyor:icecream:

belki senin kızın ergenliğe girdiği için utanıyodur fiziksel özellik olarak değişiklikler olduğu için normal karşılara her genç kızlığa girenlerde olur...

ergenlerin hepsi öyle değil yaa. vardır bir nedeni belki saçının şeklini zor veriyordur. düzleştiriyodur falan ilk aklıma bu geldi..

ısrar etme banyo yap diye
sen zorladıkça o direnecektir
ergenliğin olmazsa olmazıdır direnç göstermek. gerekli gereksiz şeylere
bi arkadaşın önerdiği gibi
sen bilirsin ama biraz ter kokuyosun sanki
arkadaşların ya da öğretmenlerin belki rahatsız oluyorlardır
veya buna benzer cümlelerle ama sanki çok da umrunda değilmiş gibi bi ifadeyle
ara sıra lafı dokundurabilirsin
ama emin ol zamanla kazanılacak bi alışkanlık
üzülme

belki benim haddime düsmez ama benim bir arkadasim vardi ve oda yikanmiyordu cünkü kendini cok sisman görüyordu...
sizin kizinizda belki kendine (varsa)kilosunu problem ediyordur???

Ergenlikte vücutta herşey süratle değişmeye başlar, bence sizin kızınız da bunu yaşıyor ve adapte olamıyor yeni görünümüne alışamıyor aynı sorun benim oğlumda da oldu ve biz bunu psikologla aştık üzülmeyin bir süre sonra yeni görünümüne alışacak sabırlı davranın kolay gelsin

Back