ergen bebeğim :)

OLACAKLARDANSORUMLUOLMAM

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2008
5.968
4
0
40
İstanbul
bakmayın güldüğüme gerçekten sinir bozucu bi durum
bebeğim 2 haftalık oldu ve 2-3 gündür yanaklarında sivilceler belirdi azımsanmayacak kadar çok hemde bugün de iyce iltihap dolmuşlar..
böyle bi durum yaşayan varmı?
neden olur?
nasıl geçer?
bana bi yardım edin nolur:çok üzgünüm:

bebeğim 2 haftalık oldu ve 2-3 gündür yanaklarında sivilceler belirdi azımsanmayacak kadar çok hemde bugün de iyce iltihap dolmuşlar..
neden olur?
nasıl geçer?

geçmiş olsun canım.
benim oğlumda da vardı.
baya sinir bozucu bilirim.
doktor bana önemli olmadığını bebeklerde bu tarz sivilcelerin çıkabileceğini söylemişti.
bi iki kremle kurutmuştuk canım.
benim sana tavsiyem sakın sıkma.
benim oğlum şimdi 3,5 yaşında ama yanağında o sivilce izleri az da olsa kaldı.
rabbim daha başka dertler vermesin.

evet benim oğlumunda yanaklarında akneleri vardı zamanla geçti ama iyice çoğaldıysa doktora götür bendeki bebek bakım rehberindede öyle yazıyo

meraba öncelikle ALLAH analı babalı büyütsün bebeğinizi.
Bnm ablam da 17 Eylül de doğum yaptı beraber büyütüyoruz bebişi.
Bu sorun bizde de vardı doktora götürdük dr;
Yanağınızı bile sürmeyin,kıyafetlerinize hatta kendi kıyafetine bile
temas ettirmeyin ve asla öpmeyin dedi uyguladık ve 1-2 gün içinde geçti.:nazar:

hemşerim üzülme genelde olur bebeklerde bu sivilceler
yakınımızda birinin bebeği oldumu sanki çocuk sevildiğini anca öyle anlıcakmış gibi cukcuk öpüyoruz onları :olmaz:
yapmamak lazım bebek mikrop alıyo tabii
ben bebeğimi öpmeye kalkanlara çok istiyosanız beni öpün nefarkeder diyodum
adım çıktıydı mahallede görmedik diye:bbo:

allah bağışlasın bebeğiniz çok tatlı:)
ilk haftalarda bu tür sivilceler görülmesi çok normal anneden geçen hormonlar yüzünden oluyor.doktorunuzla konuşursanız kremler var size adını verir kısa sürede düzeliyor.
bir de anne sütü alerjisinden kaynaklanan sivilceler oluyor o biraz daha egzama gibi içi iltahaplı olmaz.önce kızarıklık olur sonra su toplar ve kabuklaşır.bu durumda da doktorunuza danışırsınız siz sütlü gıdalar tüketmezseni bebeğiniz iyileşir.geçmiş olsun sağlıkla büyütün

burnunda yağ bezeleri vardı doğduğunda baya hafifledi görülmüyor bile
ama yanağındakiler resmen iltihap

kötü birşey değildir. bebeğin daha küçük. anne karnından dünyaya yeni geldi. cildi çok hassas. zamanla geçecektir. yinede doktora götürsen iyi olur.
birde göbeği düşmediği için yıkayamadın değil mi. gazlı bez ve kaynayıp ılıtılmış suyla cilt temizliği yapıyor musun? ayrıca sililce olan yerlere sütünden damlatırsan anne sütünün iyileştirme özelliği var. hatta sütünden kendi cildine pamukla sürebilirsin. biz yapardık cildi geriyo pırıl pırıl yapıyorkaydirigubbakcemile3

geçmiş olsun canım allah analı babalı büyütsün..

neden olur?
nasıl geçer?

aybik aynısından bizde de var.
tam olarak sivice gibi.
yanaklar kıpkırmızı ve uçları da beyaz beyaz.

doktor önemli değil dedi.
yün ve sentetik giysilerden ve öpülmekten oluyomuş. özellikle sakallı öpücüklerden...
bi krem verdi ama çoook az sr dedi.
yan etkisi çok diye ben sürmedim bile.,

yavaş yavaş geçiyor gibime geliyor, bence sen de telaşanma.
Allah şifa versin.

ben dr görtürmedim öle kremler vereceği için
ıslak mendille poposunu silmeye kıyamazken yüzüne öle kimyasallar süremem
adaçayı kaynattıp pamukla sildim yüzünü söndü hepsi yarın bi kez daha silerim bişi kalmaz
adaçayı doğal antiseptik bi dene istersen
yorum yazan herkese teşekkür ederim

KK'da bu isin uzmanları yokmu hicc ? cildiye uzmanı veya bebek doktoru felan :S Bilgi verse size..
Belki nazarda olabilir cok tatlı çünkü kızın Maşallahhh :nazar:opuyorumnanaktan

benim bebegimdede vardı1.2.hafatalarında oldu içleride sarıydı.burnundada beyaz yağ bezeleri vardı zaten doğduğunda bir kaç tane yüzündede oldu sonra ama 1-2 haftaya geçiyo merak etme temiz tutmaya çalış öpmeyin bide biz nerdeyse bebüş mikrop kapar diye 1ay öpmedik korkudan

oncelıle cok gecmıs olsun canım benım de kzımda oldu doktor opmekten oldugunu vede sakalı erkeklerden surtununcede olbılecegını soeldı ve bı krem verdı gecelerı yatrken surmustum ıkı uc gune kalmadan gectı .. bak resmınıde koyuyorum bole tabı burda azda olsa gecmsı halı....... [img=http://img197.imageshack.us/img197/2946/resim112o.th.jpg] gecmsı olsun canım yenıden doktora gıtıgınde krem verıcektır

Back