- 18 Kasım 2014
- 4.235
- 5.359
- Konu Sahibi eliflammim
Baskıcı bir anne ya da baba var mı?Merhabalar öncelikle…
16 yaşında bir genç kız annesiyim. Derslerinde başarılı, duyarlı ve sevgi dolu bir çocuktu kızım bundan bir kaç ay öncesine kadar. Odasına kapanmalar, seslendiğimiz zaman cevap vermemeler kardeşine karşı saldırgan ve tahammülsüz tavıra girdi son zamanlarda. Odasına izinsiz asla girmem kapıyı çalıp girdiğim zaman hemen telefonun ekranını kapatmalar vs de başlayınca erkek arkadaşı olabileceğini düşündüm. Çok üzerine gitmedim konuştum annem bak varsa sevdiğin ilgi duyduğun önce benimle paylaş ayıp değil sevmek, kusur da değil. Konuşabiliriz ama benden lütfen saklama dedim. Yok anne dedi asla olmadı da sadece bi şarkı vardı dinliyordum içinde küfür geçtiği için rahatsız oldum sen girince kapattım dedi senden asla bir şey saklamam al bak telefonumun şifresi de bu dedi. Peki dedim ona o zaman ama yine de takipte kaldım. Sonraki günlerde onun telefonunda ona alışveriş sitelerinden ayakkabı bakıyorduk yabancı bir numara aradı hemen yapıştı telefona meşgule attı ani tepki vermedim sakince sordum kızım bi açsaydın belki öğretmenindir dedim. yok anne operatör arıyor sabahtır odur kesin dedi. Dün akşam yine yanımızda oturmayıp odasına kaçtı durdu..babası da kızım kapat telefonu gel yanımıza dedi. Telefonu kapattı ve oturma odasına koydu. Biraz oturup uyumaya gitti. Aslında yapmazdım ama bu şüpheli tavırlar beni oldukça rahatsız ettiği için telefonunu açtım ve watsap mesajlarına baktım. Orada telefonuna kayıtlı olmayan bir numara ile yazışmalarını gördüm acele ile kapattığı için telefonunu sanırım öyle görebildim. Bir kız arkadaşı ile yazışmış bana bilmem şu uygulamada herkes o…u diyor. Allah kahretsin eski sevgilime döndüğüm için oldu bunların hepsi gibi bişeyler yazmış.. o bahsettiği uygulamayı aradım uygulamalarda bulamadım ancak daha önce yüklediği uygulamalar belli olduğu için orada bir chat programı gördüm indirdim telefonuna ki indirmez olaydım. Ben çocuğumu akıllı, Zeki, doğruyu yanlışı bilen Özgür bir birey olarak yetiştirmeye çalıştım aynı zamanda dini hassasiyetleri olan da bir insanım çocuğumdan bir kere bile küfür duymadım kuran okumayı namaz kılmayı özellikle kendim öğrettim. Ama o uygulamada benim çocuğum yok olmuş ben başka biri ile yüzleştim. Annesine küfür edilirken gülen, sürekli her mesajın sonunda küfür yazan, intihar edicem bu evden beni kurtarın yazmış arkadaşına hem de neden akşam saat 8 den sonra dışarı çıkmasına izin vermediğim için ..halbuki izin vermediğim zaman anne haklısın geç oldu doğru demişti bana..bunların dışında bir yazışmada beni kullanıyor demiş birisi için ve düştüm o birisini bulma derdine bulmaz olaydım benim daha masumum diye sevdiğim boynunda bebek kokusu duruyor diye kokladığım 16 yaşındaki yavrum sevgili sandığı adamla sanal seks yapıyor hem de karşısındaki ona videolar atıyor böyle olsun vs. Diye ve zerre değer de vermiyor kızıma küfürler hakaretler. Benim kızım nasıl oldu da bu tuzağa düştü gerçekten aralarında bir şey geçti mi delirecek durumdayım. Aklım başımdan gidiyor sandım çok üzgünüm perişan haldeyim. Ona bir şey belli etmemeye çalışıyorum ama bir yandan da hazmedemiyorum onun o yazdığı şeyleri ben eşime söylemeye utanırım. Bir pedagog yardımı ile problemi çözmek istiyorum fakat ona olan güvenim yıkıldı. Bu iğrenç rezil yazışma şekli onun yaşına göre değil çekip karşıma her şeyi biliyorum dememek için zor tutuyorum kendimi. Lütfen bana yardımcı olun. Aynı yoldan geçmiş anneler psikoloji bilen arkadaşlar özellikle sizlerin yazdıkları çok kıymetli..çocuğum resmen çift karakterli herkese benden nefret ettiğini yazmış ama beni öpmeden uyumaz bana sarılmadan okula gitmez kafayı yiycem
Ergenlik döneminde arkadaş, akran çok önemli ve değerli oluyor. İkinci karakterini onların arasında tutunabilmek için oluşturmuş olabilir. Tabi ki bu yaşananları normalleştirmez ama nedenini açıklamak için yazdım sadece. Kesinlikle eşinize söyleyin, sonrasında uzman desteği alın.