- 11 Şubat 2010
- 1.328
- 1.608
- Konu Sahibi eliflammim
Bir ergen annesi olarak yaşadığınız korkuyu utancı şaşkınlığı çok iyi anlıyorum. Yeni nesil çok farklı geliyor.O küfür dediğiniz şeyler şu anki çocuklar için sıradan kelimelere dönüşmüş ne yazık ki.Bu sekilde konuşmayani da anormal olarak goruyor ve dışlamaya basliyorlar.Gruba dahil olma isteği bu dönemin en önemli olayı bu yaşta. sırf bu yüzden bir çok şeyi kabul ediyor ve uyguluyorlar. Bunlar çok önemli değil ve aşılır şeyler. Ancak diğer sanal sex olayları için kızınızla acilen sakin bir şekilde konuşmalı olan olayların geçmişte kaldığını ama bundan sonra bu tarz bir istekle kendine yaklaşan herkesi hayatından çıkarması gerektiğini ona anlatmalısiniz. Ben kızıma yazıyla bile olsa asla bu tarz sohbetler yapmamasini asla görüntüsünü bir baska kişiye göndermemesi gerektiğini 12 yaşından itibaren anlatmaya başladım.Lisede öğretmenlik yapmış bir anne olarak kaç öğrencimizin bu tarz olaylar yüzünden tehdit edildiğini gördüm çünkü. Hep anlattım kızıma bu olayları, çok kötü bir dünyadayız ne yazık ki. Bu yazışmalar ve görüntüler bir anda gruplarda hatta ifşa sayfalarında paylaşılıyor .Kiziniza ne olursa olsun yanında olduğunu hissettirmelisiniz.Bizler ne kadar doğruyu yanlışı etik değerleri ahlaki değerleri onlara aktardigimizı zannetsekte onların dünyası arkadaşlarından ibaret oluyor.Babasina herseyi aktarmamanız iyi olmuş bu size avantaj olarak dönecektir kızınızla konustuğunuzda ,sizi sirdaşi olarak görmesi size güvenmesini sağlayacaktır.Ben şu an kızımın yaptığı bazı şeyleri yada arkadaşlarını onaylamasam da ona bunu hissettirmeden takip ediyorum.o da benle sırlarını paylaştığı hissi ile bir nevi arkadaşı gibi- ki bunun yanlış olduğunu bilsem de anneden arkadaş olmaz cunku- herseyi bana anlatmaya devam ediyor.Insallah kizinizla bu sorunu halledebilirsiniz.