Ergen annelerine soruyorum..

Size hala çocuk gibi gelebilir ama kızınız cinselliği birkaç sene önce keşfetti bile.
sanırım şu an 11. Sınıf. O yaştaki hallerimi hatırlıyorum da annem yaptıklarımı görse kalpten giderdi.
Tabii ki anne olarak gözünüz üstünde, nasihatlarınız kulağında olacak ama hatayı, hangi tiplerden uzak durması gerektiğini de böyle böyle öğrenecek

Ben olsam hiç beklemez direk bu durumu babasıyla paylaşırdım. Ortak bir yol izlerdim. Kızımı da pedegog medegog beklemeden alır karşıma konuşurdum. Yaptıklarının farkında olduğumu, cinselliğin yemek içmek kadar doğal olduğunu ama bunun bir zamanı olduğunu ve bu şekilde olmaması gerektiğini, her zaman önce kendisine saygı duyması gerektiğini ve böyle bir iletişim şekliyle kendisini basitleştirdiğini aslında ne kadar değerli olduğunu ve kendine bu şekilde değer biçilmesine müsade etmemesini öğütlerdim. Empati kurdurun kızınıza ben babanla bu tarz diyaloglara girsem baban bana bunları saysa ne hissederdin diye sorun. Heee baktınız bir arpa boyu yol alamıyosunuz o zaman tabiki uzman desteği alırsınız. Ama lütfen önce kendi sorunlarınızı kendi içinizde çözmeye çalışın. Çözemediğiniz noktada uzmana danışın. Çünkü hayat sizin, evlat sizin.

Ben çok korktum şahsen. Kim o herif? Evi biliyor, etütü biliyor. Buradaki tehlikenin boyutu inanılmaz. Herşeyden önce ilk sorun bu bence diğerleri yanında hafif kalıyor. Hemen hareket edilmesi lazım, hemen. Normal bir ülkede yaşasan ararsın polisi hallederler ama bizde o da yok. Pedagog ile mi konuşulacak yoksa çocuk ile mi konuşulacak bilmiyorum ama bunun hemen olması lazım. Tanrım tüm çocukları sapık pisliklerden korusun.

Ergenlik işte.. yapacak bişeyiniz yok öncelikle sakin olun, yapacağınız her hamle her tavır negatif dönecek. Sizin bu süreçte yapmanız gereken tek şey ona evde sevgi dolu bi ortamı hissettirmek, ortak etkinlikler yapmak ve o güven ortamını vermek.. bunları yaptığınız takdirde muhtemelen daha kolay atlatacaktır. Ayrıca sanaldakş davranışları ve söylemleri gerçeğe yansayacak diye bişey yok illa ki. Bence ne olursa olsun baskı kurmayın benim gördüğüm saçma salak hareket yapan her genç her bireyin hikayesinde bi çeşit aile baskısı oluyor. Ona güvendiğinizi belli edin, ona iltifat edin kişiliğiyle ilgili vs., sizin ona ne kadar değer verdiğinizi ne kadar değerli olduğunu hep bilsin. Onun dışında ergen annesi olarak nasıl davranmalıyımı öğrenmek için bişeyler izleyebilirsiniz kesin milyon tane uzman videosu vs vardır bu konularda

Ben olsam hiç beklemez direk bu durumu babasıyla paylaşırdım. Ortak bir yol izlerdim. Kızımı da pedegog medegog beklemeden alır karşıma konuşurdum. Yaptıklarının farkında olduğumu, cinselliğin yemek içmek kadar doğal olduğunu ama bunun bir zamanı olduğunu ve bu şekilde olmaması gerektiğini, her zaman önce kendisine saygı duyması gerektiğini ve böyle bir iletişim şekliyle kendisini basitleştirdiğini aslında ne kadar değerli olduğunu ve kendine bu şekilde değer biçilmesine müsade etmemesini öğütlerdim. Empati kurdurun kızınıza ben babanla bu tarz diyaloglara girsem baban bana bunları saysa ne hissederdin diye sorun. Heee baktınız bir arpa boyu yol alamıyosunuz o zaman tabiki uzman desteği alırsınız. Ama lütfen önce kendi sorunlarınızı kendi içinizde çözmeye çalışın. Çözemediğiniz noktada uzmana danışın. Çünkü hayat sizin, evlat sizin.

"Cok basitleştirdin kendini, ama çok değerlisin kizim" Kiza hakaret edip, utandirmak ile evet bir arpa boyu yol alinmaz.

Bu şekilde ancak bu olay çözülmüs gibi durur ama gerçekten değil. O kiz asla anne babaya güven duymaz. Yaptiklarini daha çok saklar. Anne babaya daha iyi tiyatro oynar. Ve en kötüsü hata yapmaya daha musait olur. 2 yil sonra kim bilir ülkenin öbür tarafina üniye gidecek bir kiz için kötü duygusal bir durumdur.

Ben çok korktum şahsen. Kim o herif? Evi biliyor, etütü biliyor. Buradaki tehlikenin boyutu inanılmaz. Herşeyden önce ilk sorun bu bence diğerleri yanında hafif kalıyor. Hemen hareket edilmesi lazım, hemen. Normal bir ülkede yaşasan ararsın polisi hallederler ama bizde o da yok. Pedagog ile mi konuşulacak yoksa çocuk ile mi konuşulacak bilmiyorum ama bunun hemen olması lazım. Tanrım tüm çocukları sapık pisliklerden korusun.

Katılıyorum durum basbayağı tehlikeli. Umarım kzıın başına kötü bir şey gelmeden durum çözülür :KK51:

çok yanlis bir yonlendirme .
konu sahibi sizden daha bilincli uzmandan yardim almak cok dogru bir fikir , oneriniz cağ dışı.

konu sahibi sizden daha bilincli uzmandan yardim almak cok dogru bir fikir , oneriniz cağ dışı.
Bu bayanın yazdığında ne kötülük ve yanlışlık var acaba ben hicde yanlış birşey görmedim.
Annesi olarak çocuğuyla konuşmasını istemiş ve baktınız yol alamiyorsunz destek alın demis

Çağ dışı ne demek yaa inanın burda çok tuhaf bayanlar ve fikirler var.insani bir fikir ve yorum yazmaktan sogutuyorsunuz.
Siz çok iyi biliyorsunuz sanırım siZin çocuğunuz varsa buyrun yazin o parlak fikrinizi bizde öğrenelim

instagram hesabındaki arkadaşlarına bakın en cok kimin fotografını begenmiş yada kızınızın fotografını en çok kim beğenmiş sahtenin gerçeğide vardır orda

"Cok basitleştirdin kendini, ama çok değerlisin kizim" Kiza hakaret edip, utandirmak ile evet bir arpa boyu yol alinmaz.

Bu şekilde ancak bu olay çözülmüs gibi durur ama gerçekten değil. O kiz asla anne babaya güven duymaz. Yaptiklarini daha çok saklar. Anne babaya daha iyi tiyatro oynar. Ve en kötüsü hata yapmaya daha musait olur. 2 yil sonra kim bilir ülkenin öbür tarafina üniye gidecek bir kiz için kötü duygusal bir durumdur.
Ben konuya yorum yaptım herkes gibi nacizane kendini fikrimi sundum. Siz bilir kişi misiniz?

Her ailenin dinamiği farklıdır. Konuyu önce kendi içinde çözmeye çalışır, çözemezsen uzmana taşırsın. Aman çocuğa şunu demeyelim şöyle olur aman böyle demeyelim böyle olur diye diye kendi kendimize bir Z kuşağı hortlattık tabiri caizse tepemize pisliyolar. Diyeceksin kardeşim uslubunca çocuğa doğruyu yanlışı göstereceksin. Biri 16 yaşında bir kızı kaçırsa ne sapıklığı kalır ne sübyancılığı yardırırsınız burda. Ama 16 yaşında bir kız çocuğu sanal seks yapınca pardon daha modern ismiyle sexting yok bedenini tanıyo, yok efendim cinsel yaşamı karışmayın diye medeniyet sergilersiniz. Medeniyet bu değil, üzgünüm medeniyet kendi değerinin farkında olan bir kız çocuğu yetiştirmek. O farkında değilse de farkında olması için yardım etmek.

Dün açılmış konu ben nasıl kaçırdım..
Benim de ergen bir kızım var. Bir oyun uygulamasında biri ile tanışmış.Ben onun sadece oyun olduğunu sanıyordum ama konuşma ,chatleşmek için küçük bir bölüm varmış kaçırmışım.
Bir kız çocuğu görünümünde bir engeli olduğunu çok fakir olduklarını babasıyla yalnız yaşadığını ve evden kaçmak istediğini yazıp kızımı da davet etmiş.Kolunu jiletlediği fotoğraflar atmış vs vs
Bir başka kişi ile de küfürleşmişler ama yakası açılmadık küfürler...

Çocuğuma hala çantasına sandwich koyuyorum,çamaşırını iki kere duruluyorum tahriş etmesin diye,ödevlerini birlikte kontrol ediyoruz,yanında yatayım diye gece geliyor ,daha üst sokaktaki markete gönderirken tedirgin oluyorum vs vs..düşünün..Daha benim gözümde ufacık korunmasız..

Kolum seyirdi,tüm kaslarım tutuldu ilk okuduğumda gevşemek için kas gevşetici iğne oldum 3 gün inanın çok zordu.

polise gittim çocuk şubeye yazışmaları gösterdim.Bilgisayarı telefonu incelemeye vs alındı çok ilgilindiler sağolsunlar.Hala kızımın adının geçtiği bir dilekçem olduğu için rahatsızım kendimi çok başarısız hissettirdi bu durum.Kötü bir anne olduğumu düşündürdü ama yapmam gerekeni yaptım.

Sonra pedagog'a başladık. 1 sene düzenli gittik.O diğer küfürleştiğinin de ailesine ulaştım o da ortaokul öğrencisi görseniz normal bir çocuk ama bir şekilde kestim iletişimi.

Pedagog ile birlikte ödül-ceza gibi bir süre uygulamaya yaptık.Çuvalladığım zamanlar da oldu.Sinirlerimin bozuduğu,yükseldiğim alçaldığım vs..
Ama 1 sene içinde aştık.

Şu an gayet normal,kısıtlama yaptım sonra ufak ufak gevşettim ama gözüm açık.

bir zaman sonra yine birşeyler olacak biliyorum yaş aldıkça birşeyler keşfedecek yanlışa düşecek.Hazırım..Bende ergen,genç oldum bende yaptım birşeyler ama şu an ev geçindiren,çocuk okutan,insanların akıl danıştığı gayet düzgün yurdum insanıyım.Kötü yola falan da düşmedim...

Ama zor mu..çok zor ya..çok zor...Allah evlatlarımızı korusun..

Birinin onu üzdüğünü ya da yaralayacağını düşünmek..canından endişe etmek...İşte o zaman tüm hormonların ''korumalıyım'' diye salgılanıyor .Çok modern,çok temkinli,sakin,yuksek bilinç seviyesinde davranamıyorsun..Birden taşdevrine dönüyorsun ama derin bir nefes alıp çok zor olsa da en doğrusunu yapmamız lazım...

Şimdi bu kadar korkarken,bu kadar koruma hormonu salgılarken sizin de çok mantıklı davranma olasılığınız azalır.Mutlaka iyi bir uzmandan yardım alın.Size yol çizsin,biraz yükünüzü paylaşsın..
Normale dönecek merak etmeyin..Arkasında onu seven gayet ilgili bir ailesi var.

Benim mesela işim çok yoğundu e üstüne ev işi dışarı işi vs derken başbaşa saatler azalmıştı. Günde 1 saat ayırdım mutlaka ama ders kontrolu vs dışında..işte bir içecek ile sohbet olur,sarılıp film seyretmek olur,puzzle yapmak olur..O saatlerde bayağı içini döktü mesela..O 1 saatin çok faydasını gördüm..Bütün işi gücü kafamdaki sorunları bıraktım direk ona odaklandım..

Son düzenleme:
Merhabalar öncelikle…
16 yaşında bir genç kız annesiyim. Derslerinde başarılı, duyarlı ve sevgi dolu bir çocuktu kızım bundan bir kaç ay öncesine kadar. Odasına kapanmalar, seslendiğimiz zaman cevap vermemeler kardeşine karşı saldırgan ve tahammülsüz tavıra girdi son zamanlarda. Odasına izinsiz asla girmem kapıyı çalıp girdiğim zaman hemen telefonun ekranını kapatmalar vs de başlayınca erkek arkadaşı olabileceğini düşündüm. Çok üzerine gitmedim konuştum annem bak varsa sevdiğin ilgi duyduğun önce benimle paylaş ayıp değil sevmek, kusur da değil. Konuşabiliriz ama benden lütfen saklama dedim. Yok anne dedi asla olmadı da sadece bi şarkı vardı dinliyordum içinde küfür geçtiği için rahatsız oldum sen girince kapattım dedi senden asla bir şey saklamam al bak telefonumun şifresi de bu dedi. Peki dedim ona o zaman ama yine de takipte kaldım. Sonraki günlerde onun telefonunda ona alışveriş sitelerinden ayakkabı bakıyorduk yabancı bir numara aradı hemen yapıştı telefona meşgule attı ani tepki vermedim sakince sordum kızım bi açsaydın belki öğretmenindir dedim. yok anne operatör arıyor sabahtır odur kesin dedi. Dün akşam yine yanımızda oturmayıp odasına kaçtı durdu..babası da kızım kapat telefonu gel yanımıza dedi. Telefonu kapattı ve oturma odasına koydu. Biraz oturup uyumaya gitti. Aslında yapmazdım ama bu şüpheli tavırlar beni oldukça rahatsız ettiği için telefonunu açtım ve watsap mesajlarına baktım. Orada telefonuna kayıtlı olmayan bir numara ile yazışmalarını gördüm acele ile kapattığı için telefonunu sanırım öyle görebildim. Bir kız arkadaşı ile yazışmış bana bilmem şu uygulamada herkes o…u diyor. Allah kahretsin eski sevgilime döndüğüm için oldu bunların hepsi gibi bişeyler yazmış.. o bahsettiği uygulamayı aradım uygulamalarda bulamadım ancak daha önce yüklediği uygulamalar belli olduğu için orada bir chat programı gördüm indirdim telefonuna ki indirmez olaydım. Ben çocuğumu akıllı, Zeki, doğruyu yanlışı bilen Özgür bir birey olarak yetiştirmeye çalıştım aynı zamanda dini hassasiyetleri olan da bir insanım çocuğumdan bir kere bile küfür duymadım kuran okumayı namaz kılmayı özellikle kendim öğrettim. Ama o uygulamada benim çocuğum yok olmuş ben başka biri ile yüzleştim. Annesine küfür edilirken gülen, sürekli her mesajın sonunda küfür yazan, intihar edicem bu evden beni kurtarın yazmış arkadaşına hem de neden akşam saat 8 den sonra dışarı çıkmasına izin vermediğim için ..halbuki izin vermediğim zaman anne haklısın geç oldu doğru demişti bana..bunların dışında bir yazışmada beni kullanıyor demiş birisi için ve düştüm o birisini bulma derdine bulmaz olaydım😢 benim daha masumum diye sevdiğim boynunda bebek kokusu duruyor diye kokladığım 16 yaşındaki yavrum sevgili sandığı adamla sanal seks yapıyor hem de karşısındaki ona videolar atıyor böyle olsun vs. Diye ve zerre değer de vermiyor kızıma küfürler hakaretler. Benim kızım nasıl oldu da bu tuzağa düştü gerçekten aralarında bir şey geçti mi delirecek durumdayım. Aklım başımdan gidiyor sandım çok üzgünüm perişan haldeyim. Ona bir şey belli etmemeye çalışıyorum ama bir yandan da hazmedemiyorum onun o yazdığı şeyleri ben eşime söylemeye utanırım. Bir pedagog yardımı ile problemi çözmek istiyorum fakat ona olan güvenim yıkıldı. Bu iğrenç rezil yazışma şekli onun yaşına göre değil😢 çekip karşıma her şeyi biliyorum dememek için zor tutuyorum kendimi. Lütfen bana yardımcı olun. Aynı yoldan geçmiş anneler psikoloji bilen arkadaşlar özellikle sizlerin yazdıkları çok kıymetli..çocuğum resmen çift karakterli herkese benden nefret ettiğini yazmış ama beni öpmeden uyumaz bana sarılmadan okula gitmez kafayı yiycem 😔
Allah yardimciniz olsun, Cok zor gercekten. terapi destegi Cok mantikli, depresyon da geciriyor olabilir, psijolojik siddet ya da akran zorbaligi olabilir. Siz de mutlaka kendi yaklasiminiz icin psikologdan yonlendirme alin. ne kadar yanlis seyler yapsa da o sizin evladiniz sevginizin degismeyecegini ve her zaman onun annesi olarak destek olacaginizi soyleyin

Merhabalar öncelikle…
16 yaşında bir genç kız annesiyim. Derslerinde başarılı, duyarlı ve sevgi dolu bir çocuktu kızım bundan bir kaç ay öncesine kadar. Odasına kapanmalar, seslendiğimiz zaman cevap vermemeler kardeşine karşı saldırgan ve tahammülsüz tavıra girdi son zamanlarda. Odasına izinsiz asla girmem kapıyı çalıp girdiğim zaman hemen telefonun ekranını kapatmalar vs de başlayınca erkek arkadaşı olabileceğini düşündüm. Çok üzerine gitmedim konuştum annem bak varsa sevdiğin ilgi duyduğun önce benimle paylaş ayıp değil sevmek, kusur da değil. Konuşabiliriz ama benden lütfen saklama dedim. Yok anne dedi asla olmadı da sadece bi şarkı vardı dinliyordum içinde küfür geçtiği için rahatsız oldum sen girince kapattım dedi senden asla bir şey saklamam al bak telefonumun şifresi de bu dedi. Peki dedim ona o zaman ama yine de takipte kaldım. Sonraki günlerde onun telefonunda ona alışveriş sitelerinden ayakkabı bakıyorduk yabancı bir numara aradı hemen yapıştı telefona meşgule attı ani tepki vermedim sakince sordum kızım bi açsaydın belki öğretmenindir dedim. yok anne operatör arıyor sabahtır odur kesin dedi. Dün akşam yine yanımızda oturmayıp odasına kaçtı durdu..babası da kızım kapat telefonu gel yanımıza dedi. Telefonu kapattı ve oturma odasına koydu. Biraz oturup uyumaya gitti. Aslında yapmazdım ama bu şüpheli tavırlar beni oldukça rahatsız ettiği için telefonunu açtım ve watsap mesajlarına baktım. Orada telefonuna kayıtlı olmayan bir numara ile yazışmalarını gördüm acele ile kapattığı için telefonunu sanırım öyle görebildim. Bir kız arkadaşı ile yazışmış bana bilmem şu uygulamada herkes o…u diyor. Allah kahretsin eski sevgilime döndüğüm için oldu bunların hepsi gibi bişeyler yazmış.. o bahsettiği uygulamayı aradım uygulamalarda bulamadım ancak daha önce yüklediği uygulamalar belli olduğu için orada bir chat programı gördüm indirdim telefonuna ki indirmez olaydım. Ben çocuğumu akıllı, Zeki, doğruyu yanlışı bilen Özgür bir birey olarak yetiştirmeye çalıştım aynı zamanda dini hassasiyetleri olan da bir insanım çocuğumdan bir kere bile küfür duymadım kuran okumayı namaz kılmayı özellikle kendim öğrettim. Ama o uygulamada benim çocuğum yok olmuş ben başka biri ile yüzleştim. Annesine küfür edilirken gülen, sürekli her mesajın sonunda küfür yazan, intihar edicem bu evden beni kurtarın yazmış arkadaşına hem de neden akşam saat 8 den sonra dışarı çıkmasına izin vermediğim için ..halbuki izin vermediğim zaman anne haklısın geç oldu doğru demişti bana..bunların dışında bir yazışmada beni kullanıyor demiş birisi için ve düştüm o birisini bulma derdine bulmaz olaydım😢 benim daha masumum diye sevdiğim boynunda bebek kokusu duruyor diye kokladığım 16 yaşındaki yavrum sevgili sandığı adamla sanal seks yapıyor hem de karşısındaki ona videolar atıyor böyle olsun vs. Diye ve zerre değer de vermiyor kızıma küfürler hakaretler. Benim kızım nasıl oldu da bu tuzağa düştü gerçekten aralarında bir şey geçti mi delirecek durumdayım. Aklım başımdan gidiyor sandım çok üzgünüm perişan haldeyim. Ona bir şey belli etmemeye çalışıyorum ama bir yandan da hazmedemiyorum onun o yazdığı şeyleri ben eşime söylemeye utanırım. Bir pedagog yardımı ile problemi çözmek istiyorum fakat ona olan güvenim yıkıldı. Bu iğrenç rezil yazışma şekli onun yaşına göre değil😢 çekip karşıma her şeyi biliyorum dememek için zor tutuyorum kendimi. Lütfen bana yardımcı olun. Aynı yoldan geçmiş anneler psikoloji bilen arkadaşlar özellikle sizlerin yazdıkları çok kıymetli..çocuğum resmen çift karakterli herkese benden nefret ettiğini yazmış ama beni öpmeden uyumaz bana sarılmadan okula gitmez kafayı yiycem 😔
Yazdıklarınızı resmen ağlayarak okudum. Allahım keşke size bir faydam olsa da bu yaşadıklarınizi görmemiş bilmemiş olsaydiniz. Nasıl içim yandı nasıl üzüldum. Biz nasıl bir dünyaya evlat yetiştirmeye çalışıyoruz . Allahım aklımi koru Yarabbim. Rabbim tez zamanda sizi feraha kavuştursun. Evladiniza doğru yolu bulmasını nasip etsin. Size duadan başka elimden hiç birşey gelmiyor. Çok üzgünüm çok . İçim okadar kötü olduki .😔😔😔

Bende kızınız yaşındayken bu tarz şeyler yapmışlığım oldu ancak bizim zamanımızda böyle konuşma programları yoktu.Bizim yaşıtımız çocuklarla en fazla sinemaya gider öpüşürdük o kadar.O zamanın ergenleriyle şu zaman ergenleride bir değil maalesef.Şu sosyal medya ve akıllı telefonlar öyle bir derya ki çocuğunuzu en fazla belirli bir yaşa kadar uzak tutabiliyorsunux maalesef bir yaştan sonra uzak tutmak mümkün değil.
Bizim ergenliğimizde (30 yaşındayım).Anne babamızdan deli gibi korkardık aman annem duymasın babam duymasın diye çoğu şeye cesaret edemezdik.Benim kendi yeğenim daha 11 yaşında tiktok un var mı teyze diyor benim haberim bile yok programdan.

Çok üZerine gitmeyin mutlaka bir uzman ile ilerleyin.Pedagog değil ergen psikologuna gidin bence.

Ben konuya yorum yaptım herkes gibi nacizane kendini fikrimi sundum. Siz bilir kişi misiniz?

Her ailenin dinamiği farklıdır. Konuyu önce kendi içinde çözmeye çalışır, çözemezsen uzmana taşırsın. Aman çocuğa şunu demeyelim şöyle olur aman böyle demeyelim böyle olur diye diye kendi kendimize bir Z kuşağı hortlattık tabiri caizse tepemize pisliyolar. Diyeceksin kardeşim uslubunca çocuğa doğruyu yanlışı göstereceksin. Biri 16 yaşında bir kızı kaçırsa ne sapıklığı kalır ne sübyancılığı yardırırsınız burda. Ama 16 yaşında bir kız çocuğu sanal seks yapınca pardon daha modern ismiyle sexting yok bedenini tanıyo, yok efendim cinsel yaşamı karışmayın diye medeniyet sergilersiniz. Medeniyet bu değil, üzgünüm medeniyet kendi değerinin farkında olan bir kız çocuğu yetiştirmek. O farkında değilse de farkında olması için yardım etmek.

Ben 16 yaşinda tanimadiği erkek ile sexting yapmasi doğrumu dedim?

Kesinlikle değil. Ancak yapilana değil, nedenlere bakmak lazim. O yaşlarda hormon, kendini arama bulma, cinsellige merak,.. inkar edilemez birşey.

Ve evde bu olaylar doğal karşilanirsa, bu süreci gençlerde daha az sancili atlatirlar. Yani kizin sevgilisi olmasi, sevmesi, sevilmesi,.. doğal karşilanirsa en azindan kiz bu tür şeyleri güvenilir bir şekilde, güvendiği biri ile anlar keşf eder. Yada hiç yapmaz, neticede yasak olan şeylerde daha merak edilir.

Ve evet ergenler ile kelimelere dikkat etmek lazim. Onlar duygularini çok daha yoğun yaşiyorlar. Tekrar ayni satirda hem küçümsüyorsun yok pisletiyor, yok z kuşaği diye. Hem değerli olduğunu diyorsun. Bu şekilde güven verilmez. Kimse kendini değerli his etmez.

Tüm yorumları okumadim ama bazı konulardaki yorumlardan fikir yürütüyorum.
Mesele normal ergenlik olsa akıl verebilirdik.ama mesele internetten tanımadığı biriyle cinselliği öğrenmesi.
Çok normal karşılayan arkadaşlarım mutlaka olmuştur.ama bu durumun normali okuldan,çevreden yada bir kez yüzünü gördüğü,elini tuttuğu,azıcık tanıdığı biri olsa neyse.hani anlatmak istediğim bizim eski ilk asklarimiz,sevgililerinin gibi.
Ama bu devirde internet üzerinden tanimadigin biriyle seks işine girdiysen konu bambaşka.
Benim 15 yaşına yeni giren kızım var.
Bu durumların bazılarını yaşadık ama internetten cinsellikle alakalı durumu yaşamadık,belki de yaşıyoruz bilmiyorum.
Daha önceden kızımın internetten kadınlarla yazismasi sonucu büyük problem yaşadık,tabii kadınlarsa emin değiliz.sadece mesajlar üzerinden tehdit etmişlerdi.kizimin yaşadığı tramvayı hâlâ unutamam.eger bir şekilde ben öğrenmesem kim bilir ne olacaktı.
Konu sahibi endilenmekte son derece haklı.
Keşke konu ilk sevgili,öpüşme falan olsaydı.kiziniz yaşadığı herşeyi gerçek yaşasaydı.

Bu bayanın yazdığında ne kötülük ve yanlışlık var acaba ben hicde yanlış birşey görmedim.
Annesi olarak çocuğuyla konuşmasını istemiş ve baktınız yol alamiyorsunz destek alın demis
Evet önceki nesillerde olsaydı belki dediğiniz gibi insanlar evlatlarını karşısına alır konuşurdu ve halledebilirlerdi meseleyi. Ama şuan annesi kızına açık açık kızım senin yazışmalarını gördüm sex yazılarını okudum dese. Bu ne olur biliyormusunuz bu devirde ? Kızın evden kaçması,yada intihara sebep olur. Kimse yaptığı yanlışın heleki 16 yaşındaki bir çocuğun hatasını yüzüne vurulması sonradan doğacak tehlikeleri gozardi edemez. Ben şahsen yardım alma konusunda hemfikirim. Evdeyim ev hanımıyım. Bu konuda okumuş kendini geliştirmiş bir insandan neden yardım almayayım ki. Bunda ne kötülük olabilir.

Gene bir baskıcı aile gene bi yerli Melissa P. vakasi. Siz cocugunuza kendi degerlerinizi zorla aşılamaya kalkarsaniz böyle geri teper işte. Siz bir bireye sirf onu siz dünyaya getirdiniz diye yasayacagi hayatı, giyecegi kıyafetleri, inanacagi dini, kullanacagi kelimeleri, seçeceği insanları dayatmaya kalktikca o birazcik asiyse tam aksi istikamete gider. Onun arkadasiymis gibi rol kesersen de bir an önce tepesinden git diye seninle hemfikirmis taklidi yapar bence kızın gayet de akilli. Sadece sizden cok biktigi icin yönünü sasirmis durumda. Su kurdugunuz baskilarin yarisini kurmasaydiniz onda biri sapitmazdi. 16 yasinda birini pedagoga goturmek de sacma bi fikir burdaki kadinlar cocuk sanio 16 yaşı ama gayet de insanin sevisme durtulerinin dolu dizgin basladigi yas mesajlardan da görüyoruz. Yapmanız gereken tek sey özgür birakmak. Sikayet edecegi bisey bir koz vermemek eline. Siz özgür birakirsaniz o size daha cok baglanir. Tabiki takibini yapin ama sakin kalarak nolmus bunlari yazmissa bu kadar buyutulecek bir sey yok sizden ölesiye biktigi usandigi icin yapio gerçekten istedigini sanio sadece sizinle olan realitesinden biraz olsun kacabilmek icin. Zamanla dogru yolu kendi bulacaktir. Sinirlerinize hakim olun. Yoksa temelli geri teper.

Son düzenleme:
X