- Konu Sahibi eliflammim
-
İnsan bazen nasıl davranması gerektiğini bilrmiyor.ebeveyn olmak bi insandan sorumlu olmak çok başka.hata yapmaktan korkuyor insan.Benim kızım da 12 yaşında. Cevap vermeye, gıcık gıcık konuşmaya başladı. Okulu boşladı. 7.Sınıfta.
Katılmıyorum size anne doğru olanı yapıyor konuşmadan önce bir yardım alması en mantıklı sizin dediğiniz yöntemin çocukta daha büyük bir şok yaratmayacağı ne malum.Bence cok endiseliyseniz ve illaki konusmak isteyeceginiz bi noktaya geldiyseniz kiziniz size neden üzgün oldugunuzu sorduğunda falanca arkadasimin kizi boyle yapmış sanaldan tanistigi adam bunu tehdit etmis resimlerini gonderirim diye santaj yapmis parasini almis canini yakmis neler var yarabbim falan diye baskalarindan konu acip ordan mesaji verin. Yani biraz yaraticilik çözer böyle şeyleri dümdük yargilamak degil.
ince bilek sizin mesajınız üzerinden hem size hemBenim kızımda büyüyor. Çok endişeleniyorum. İllaki karşı cinse ilgi duyacak, kendini keşfedecek. Hepimiz geçtik o yollardan ama daha masumduk biz. İnternet denen çöplük yüzünden ne çocuk çocukluğunu biliyor ne yaşlı yaşlılığını. Sapıklar hep vardı ama şimdi amaçlarına ulaşmaları daha kolay oldu. Regl bile olmayan kızlar seks hakkında her şeyi biliyor. Beni ürkütüyor bu hızlı gidiş açıkçası. Allah kimseyi evladıyla sınamasın. Sonsuz özgürlükte ters tepiyor, aşırı baskıda.... Orta yolu bulmakta yazıya döküldüğü kadar kolay olmuyor benceçünkü ortam hep daha kötüsüne yönlendiriyor çocukları
Bayanlar bazı yorumlardan dolayı yazmak istiyorum. Çoğu insanın gözünden kaçtı ama sanal seks yaptığı adam hem kızın evini hemde etütünü biliyor. Olay sadece çocuk cinselliğini keşfediyordan çoktan çıkmış ve tehlikeli bir hal almış durumda. Bu yüzden annenin paniği çok anlaşılır.
+1Çok çok kötü bir zamanda yaşıyoruz. Karşıdaki genç bir çocuk çıkmayabilir, sapığın biri çıkabilir.
Konu sahibesi çok iyi bir annesiniz tebrik ediyorum. Size burdan bir koskoca kucak yapıyorum, lütfen sakin kalın pedagogtan bir yol haritası öğrenin ona göre davranın. Allah metanetinizi artırsın söyleyecek başka şey bulamadım nasıl bir zamanda yaşıyoruz arkadaşO sapığın da gözü çıksın iğrenç yaratık.
Ben bütün anne babalarin, az ya da cok kendi inanc sistemlerini cocuklarina aktardiklarina, normal olanin bu olduguna inaniyorum. Kimseyi bunun için yargilama hakkina da kimse sahip degildir. Ben semavi dinlere inanmiyorum, kizimi da bu yonde yonlendiriyorum genelde, buyudugunde okuyup biseye inanmak istiyosa inanabilir. Benim gibi inanmazsa o da kendi secimi olur aklinin erdigi yasta, ayrica bu yasta elbette ahlakli olmayi, vicdanli olmayi, iyi insan olmayi, degerleri olmasini ogretmeye calisiyorum,sana gore bu dayatma ve sanirim cocugun yok. Herkes cocugunu dogru olduguna inandigi sekilde egitmekte özgürdür. Herkesin cocugunun terbiyesine de kimse karisamazGene bir baskıcı aile gene bi yerli Melissa P. vakasi. Siz cocugunuza kendi degerlerinizi zorla aşılamaya kalkarsaniz böyle geri teper işte. Siz bir bireye sirf onu siz dünyaya getirdiniz diye yasayacagi hayatı, giyecegi kıyafetleri, inanacagi dini, kullanacagi kelimeleri, seçeceği insanları dayatmaya kalktikca o birazcik asiyse tam aksi istikamete gider. Onun arkadasiymis gibi rol kesersen de bir an önce tepesinden git diye seninle hemfikirmis taklidi yapar bence kızın gayet de akilli. Sadece sizden cok biktigi icin yönünü sasirmis durumda. Su kurdugunuz baskilarin yarisini kurmasaydiniz onda biri sapitmazdi. 16 yasinda birini pedagoga goturmek de sacma bi fikir burdaki kadinlar cocuk sanio 16 yaşı ama gayet de insanin sevisme durtulerinin dolu dizgin basladigi yas mesajlardan da görüyoruz. Yapmanız gereken tek sey özgür birakmak. Sikayet edecegi bisey bir koz vermemek eline. Siz özgür birakirsaniz o size daha cok baglanir. Tabiki takibini yapin ama sakin kalarak nolmus bunlari yazmissa bu kadar buyutulecek bir sey yok sizden ölesiye biktigi usandigi icin yapio gerçekten istedigini sanio sadece sizinle olan realitesinden biraz olsun kacabilmek icin. Zamanla dogru yolu kendi bulacaktir. Sinirlerinize hakim olun. Yoksa temelli geri teper.
Sen cocugun oldugunda lutfen hicbisey yapmadan bekle tamam mi?Yaniii dimi. Anlamlandirmak istiosun sadece. Bu bi de kitap yani ona bile ne laflar isitmistim. Konusmak iyi gelmeyecektir. O buyuk adamla yaptığı küfürlü sanal sexin cogundan hic keyif aldigi sanmiorum bu casedeki genc kizin ayriyeten. Neyden hoslandigini bulmaya calisirken rotasını kaybetmis sadece. Zamanla oturacaktir. Hatta hicbisey yapmadan beklemek bile sorunu çözebilir.
En onemlisi de karşisinda ki tarafindan deger gordugunden, asagilanmadigindan, kullanilmadigindan emin olmasini anlattmak bencebence çocukların cinsellikle ilgili temel bilgiyi aileden alabilmesi lazım.
adlı adınca herşeyi anlatmak değil kastettiğim. ama bunun için kişinin fiziksel ve psikolojik gelişimini tamamlaması gerektiği, belli bir olgunlukta, yaşadıklarının sorumluluğunu alabileceği bir yaşta yaşamasnın en sağlıklısı olduğu, aksi halde çeşitli fiziksel hastalıkları da kapabileceği, yaşayacağı travmaların ilerideki ilişkileri için sorun yaratabileceği anlatılmalı.
bunu kendi anne babasından duysa gençler eminim çoğu anlayacaktır.
ebeveynler cok karismayinca onun boslugunu dolduracak birileri mutlaka cikiyor, artik arkadaslarinin dusunce dunyasina gore sekillenir fikirleriSen cocugun oldugunda lutfen hicbisey yapmadan bekle tamam mi?
Lisede rehber öğretmen bir arkadaşım var çocukların hepsini yürüyen hormon olarak görüyorum artık diyor. Ne hikayeler var kadında ve hepsi bir şekilde baskıcı aile çocukları.
Bence cok endiseliyseniz ve illaki konusmak isteyeceginiz bi noktaya geldiyseniz kiziniz size neden üzgün oldugunuzu sorduğunda falanca arkadasimin kizi boyle yapmış sanaldan tanistigi adam bunu tehdit etmis resimlerini gonderirim diye santaj yapmis parasini almis canini yakmis neler var yarabbim falan diye baskalarindan konu acip ordan mesaji verin. Yani biraz yaraticilik çözer böyle şeyleri dümdük yargilamak degil.
Yaniii dimi. Anlamlandirmak istiosun sadece. Bu bi de kitap yani ona bile ne laflar isitmistim. Konusmak iyi gelmeyecektir. O buyuk adamla yaptığı küfürlü sanal sexin cogundan hic keyif aldigi sanmiorum bu casedeki genc kizin ayriyeten. Neyden hoslandigini bulmaya calisirken rotasını kaybetmis sadece. Zamanla oturacaktir. Hatta hicbisey yapmadan beklemek bile sorunu çözebilir.
Zaten o inanç kişiyi çocuklarından da sorumlu tutuyor. Ben inanıyorum ama çocuğum ne yaparsa ne yaşarsa yaşasın müdahale etmem diyemiyorsunuz. Bu demek değil ki zorla, baskıyla birşeyler yaptırılsın ama elinden geldiği kadarıyla doğru metotlarla kendi inancı doğrultusunda çocuk yetiştirmek istemek bir aile için gayet normal bir istek.Ben bütün anne babalarin, az ya da cok kendi inanc sistemlerini cocuklarina aktardiklarina, normal olanin bu olduguna inaniyorum. Kimseyi bunun için yargilama hakkina da kimse sahip degildir. Ben semavi dinlere inanmiyorum, kizimi da bu yonde yonlendiriyorum genelde, buyudugunde okuyup biseye inanmak istiyosa inanabilir. Benim gibi inanmazsa o da kendi secimi olur aklinin erdigi yasta, ayrica bu yasta elbette ahlakli olmayi, vicdanli olmayi, iyi insan olmayi, degerleri olmasini ogretmeye calisiyorum,sana gore bu dayatma ve sanirim cocugun yok. Herkes cocugunu dogru olduguna inandigi sekilde egitmekte özgürdür. Herkesin cocugunun terbiyesine de kimse karisamaz
Bayanlar bazı yorumlardan dolayı yazmak istiyorum. Çoğu insanın gözünden kaçtı ama sanal seks yaptığı adam hem kızın evini hemde etütünü biliyor. Olay sadece çocuk cinselliğini keşfediyordan çoktan çıkmış ve tehlikeli bir hal almış durumda. Bu yüzden annenin paniği çok anlaşılır.
Çocuklar her yaşta tehlikelere açık ama lise döneminde her şeyin daha zor olduğunu göz ardı edenler var maalesef.Katılıyorum, ortada basbayağı tehlikeli bir durum var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?