ere, pe alamak.. Nedir bu?!

• Konu Sahibi Konu Sahibi pink.floyd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
P

pink.floyd

Ziyaretçi
merhabalar, beni yıllardır çok huzursuz eden ama kimseyle paylaşamadığım bir şey var. ama son yıllarda biraz daha farkına vardım bir rahatsızlığım olduğu konusunda. ama ne olduğunu bilmiyorum hastaneye gidecek zaman bulamamak bir yana gitmek de istemiyorum açıkçası.. ama eğer önemli bir şey olduğunu söylerseniz başka çarem kalmayacak sanırım.

sorunum şu ki, herhangi bir tartışmanın daha başlangıç cümlesinde, ya da bir şeye (hiç önemli olmayan bir şeye de olabilir ama ben onu çok önemli görüyorum o anda) karşı çıkacağım anda, ya da en basitinden mesela annem bana sormadan bir elbise almış olsun ama onu beğenmeyeyim ve boşuna para gittiğini düşüneyim.. birden kelimeler boğazıma düğümleniyor, sesim inceliyor ve AĞLIYORUM! resmen AĞLIYORUM! hayır bilincindeyim de yani değmeyecek çok saçma bir şey ama o an ne yaparsam olmuyor resmen gözyaşlarıma engel olamıyorum! okulda ne zaman öğretmene bir soru hakkında karşı çıkacak olsam sınıfta aptal konumuna düşüyordum, sulu göz diyorlardı bana. ailem hala der. küçüklüğümden beri bu böyle ama NEFRET EDİYORUM bu özelliğimden. ne yapsam olmuyor. asi bir yapım var herşeyi tartışmayı ve mantıklı gelmeyen herşeye karşı çıkmayı çok seviyorum bu yüzden küçüklüğümden beri babamla çok tartışırız onun sert mizacı beni ağlamaya iten en önemli şey sanırım. çok severiz birbirimizi ama babamın tek bir bakışı benim gözlerimin dolmasına yeter. ama İSTEMİYORUM böyle olmak! hayatım boyunca böyle mi olacağım ben?!

off biliyorum çok uzun yazdım ama dediğim gibi ilk defa döküyorum içimi. yakın çevrem beni sulu göz olarak bildiği için anlatsam da anlamazlar ki.. mazeret sanırlar belki. ne yapacağımı bilmiyorum bu bir hastalık mı aranızda benim gibi biri var mı ya da çevrenizde? bir şeyler söyleyin lütfen..

arkadaşım o bende de var tam izah ettiğin gibi çere çöpe ağlama olayı..ama sanırım benim kinin sebebi hashimoto hipotiroidi diye bi tiroid hastalığı çıktı.gereksiz alınganlıklarımın,sinirliliklerimin filan sebebinin bu hormonal sorun olduğunu düşünüyorum artık..çünkü daha bunun gibi benim bi parçam ve önemsiz sandığım alınganlık,sinirlilik,üşüme,kabızlık vs gibi pek çok herkeste olabilecek şeyler meğer onun belirtisiymiş.bazen de adet dönemine yakın dokunsan ağlıycak gibi olan biçok arkadaşım var.biraz da kadın olmanın ve hormonlarımızın yarattığı duygusal durumlar bunlar...

benı de her ne kadar guclu gorseler de ben de boyleyım..

ben gıdıp tıroidlerime de baktırdım..

eşimle fıkır uyusmazlıgımız olur ıkı laf edecek olurum baslarım ağlamaya..

kendımı ıfade edemedıgım anlarda da baslarım aqglamya..

ben gıtmedım doktora hıc ama sırf şu güçsüzlüğümden gitmek ıstıyorum,gercı ben oraya gıdınce derdımı anlatırken de aglarım ya neyse :)

bunun bi rahatsızlık olduğunu düşünmüyorum insanın yapısıyla ilgili bence daha çok..
ben de hassasımdır genel olarak çabuk kırılır ağlarım..
özelliklede regl dönemlerimde çekilmez oluyorum resmen bahane arıyorum ağlamak için delikafadulden
artık annemler orkidlerin bitene kadar görüşmeyelim diyo kaydirigubbakcemile3
sen de fazla takma kafana herkes bir değil..

ben de hormon testi yaptırmıştım başka bir nedenle ama normal çıkmıştı.

ya tabii yapı meselesidir insan kırılgandır vs.. ama ben öyle değilim işte. aslında hiç üzülmediğim kırılmadığım şeylere istemeden ağlayasım geliyor. ağlamak derken oturup hüngür hüngür saatlerce ağlamak tabii ayrı, benimki o değil. istemsiz sürekli göz yaşı akması ve burun dolması gibi bir şey. yani o sırada üzülmüyorum aslında. daha doğrusu ağladığımı fark edince üzülüyorum sanırım offf

Son düzenleyen: Moderatör:
ben başka bir nedenle çok araştırdığımdan heralde sadece tsh ım 4ken üst değer 4,2 çıktığında endokrine gittim.o da antikorlarımı istedi(üniversite hastanesinde yapılıyo)ve o zaman antikorlarım yüksek çıktı ve böyle teşhis kondu.yoksa haberim bile olmazdı..ve eşlerle boşanmaya bile sebep olabiliyomuş tiroit sorunları..
tabii sizin ki hiç böyle bişey olmayabilir de hani ben sadece kendi başıma geleni anlatıyorum yani..biraz sinsi bi hastalık tiroit duygusal bakımdan insanı etkileyen en önemli ve gizli kalmış hastalıklardan biri sadece..korkutmak değil amacım sadece bilgilendirmek yanlış ta anlaşılmak istemiyorum..

ben değerlerimi hatırlamıyorum ama olabilir tabii çünkü 4ken 4,2 çıksa benim normal der geçerim, bilgilendirdiğiniz için teşekkürler o sonuçları bulayım ben eve gidince en iyisi

bana da gözünün ucunda hep bir damla yaş hazırdır derler.ağlamaya hep hazırım niyeyse ama gülmekte en az onun kadar sık yaptığım birşey.sanırım duygularımı biraz yoğun yaşıyorum..

Son düzenleme:
Ben de ben de yaa :/ cok kötü bi durum. anlaşılmadıgımda sinirlendigim de bi tartışmada filan hemen gözlerimden yaşlar boşanıyor. bu da insanı c,güçsüz ve haksız gösderiyor. cok moralim bozuluo. kimi zaman neye agladıgımı da anlamıyorum.

"insanı çok güçsüz ve haksız gösteriyor" demişsin offff o kadar doğru ki.. nefret ediyorum böyle durumlarda kendimden!

tanrmmmm . sölediklerinin her cümlesi bende var :1shok: resmen aynı durumdayız ama ben artık takmıyorum gibi bşi. alıştım birazda banada hep sulugöz ağlayan bebek falan derlerdi ama artık biraz daha dayanabiliyorum yani ağlamak için ama sora zaten sel gibi akarken gözümden yaşlar ben hıçkırıklara boğuluyorum

vay be ne kadar çok insan varmış aslında benim gibi.. etrafımda hiç görmemiştim şimdiye kadar, niye sadece ben böyleyim diye sorun yapıyordum biraz da sanırım.

aynen bende öyleyim eşimle tartıştığımda annem bi laf söylediğinde,tvde olur olmaz saçma şeylere ve hayvan yavrusu görünce,geçmişte yaşadıklarım aklıma gelince,ağlaysım gelir ve ağlarım hatta psikoloğada gittim ordada salya sümük ağladım bilmiyorumm nasıl geçecek bu durum

Ben de oturduğum yerde ortada hiçbirşey yokken ağlıyorum.Şu an buraya yazarken bile gözlerimden yaşlar süzülüyor.Engel olamıyorum.Ben anne olduktan sonra birazda yaş ilerledikçe daha bir duygusallaştım.Bekarken hiç böyle değildim,kolay kolay hiçbirşeye ağlamazdım.Şimdi ise böyle oldum.Çok alıngan ve kırılganım.Sinirlerim çok çabuk boşalıveriyor ve kendimi tutamayıp ağlıyorum.Bu durumun insanın biraz yapısı ile ilgili olmakla beraber birazda psikolojik durumuyla ve yaşanmışlıklarla ilgili olduğunu düşünüyorum.Biz belki farkında olmuyoruz ama geçmişten gelen sıkıntılar,üzüntüler,acılar ve yaşanmışlıklar bilinçaltına bir şekilde yerleşiyor.En sonunda da bu şekilde ortaya çıkıyor.Senin de böyle olmanın sebebi belki de çocukluk yıllarından ileri geliyordur.Babanın sert mizaclı olduğundan bahsetmişsin.Bu aslında önemli bir ayrıntı.ınsanın ilerideki hayatında mutlu veye mutsuz olması çocukluk yıllarıyla son derece ilişkili.Eğer böyle bir sorun varsa bir psikologtan yardım alabilirsin.

merhabalar;
bılıyormusun sankı benı anlatmısısın.bu kadar olamazdı.benım kelımelere dokmedıklerımı sen yazmısıın.bu konu ıcın arastırma yapayım dye oturdum pc nın basına acaba psıkolojık bı rahatsızlık bu dıye..once kk dan başlayım dedım acaba benım gıbı bırı daha varmı dıye.sok oldum yazdıklarını okuyunca.benım durumumda kısaca soyle:
dısarıdan bakınca soğuk cok guclu gozuken bı karekterım var.bu kadar aglamay ragmen aslında gucluyum aklıma koydugumu yaparım mantıklı dusunen bırıyım.aılede herkeseı ben tesellı ederım onlara gore cooook gucluyum. ama ıs hayatımda ne kadar guclu olsamda bı haksızlık karsısında haketmedıgım bı davranıs yada sozde sınırlendıgımde hemen sesım tıtremeye baslıyo gozlerım doluyo bogazım dugumlenıyo veeeee baslıyorum
kendımı sıkıncada bogazımdakı dugum sertlesıyo nefes alamıyorum sankı.herzaman olmuyo ama çok az da sayılmaz.aglamadıgım zamanlarda bı avukat gıbı savunurum kendımı ama aglama olayı baslayınca bebek gıbı oluyorum.esımlede bı uyusmazlık yasayınca aynı durum ... gozyası....
ofıste 12 tane daha bayan var ama kımse benım gıbı degıl.benı tanımayan cok guclu sanıyo aslında oyleyım ama 1 kez bırının yanında ağlayım tum ımaj gıdıyo.30 yasıma gelıyorum yaaaaaaa
bu durumu cozmek ıstıyorum en kısa zamanda.yardımınıza ıhtıyacım var

bunu cozebılen varsa lütfen bıldırsın..

ben bu halımden cok sıkıldım..haklıyken bıle haksız duruma düşüyoruz ağlayarak..

PSİKOLOG NE DEDİ ARKADAŞIM PAYLAŞIRMISIN BİZİMLE??

ya bunun bir hastalık olduğunu düşünmüyorum açıkçası insanın yaradılışıyla alakalı bişey kimisi çok duygusal olur kimisi çok güçlü :)

bende duygusalım mesela her şeye ağlamam ama gözlerim hemen dolar :1no2:

mesela bi film izleyeyim orada anneyle çocuğu ayrılsın hemen gözlerim dolu dolu oluyor :gitme:

yapısal bişey yerimseniben

ama psikolog sana bu konuda ne dedi çok merak ettim

ya bende her şeye ağlıyorum psikolojim bozuk gibi geliyor bana da televizyonda azcık duygusal bi sahne görsem gözlerim dolar normal hayatta da öyle sanırım bir psikologa gitsem ii olacak.....

aynen yaaa bende öyleyim benim gibileri varmışmış ben sadece ben varım sanıyodum açıkcası mutlu oldum tek olmakta iyidir ama bu durumdan çook rahatsız ediyo düşüncelerimi açıkça söyleyemöiyom hemen ağlamaya başlıyom özelliklede babama karşı babam sert mizaçlı biri bakışları beni etkiler bi bakışında oturup ağlamaya başladığım durumlar olur bazı vakitler olur herhangi biri bana ''nasılsın?'' desin gene ağlama başlar bu durumdan çok rahatsız oluyom düşüncelerimi hiçbir zaman tama olarak aktaramıyom ağlamaya başlkıyom lütfen yardımcı olunnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…