Askerler masum insanlar tabi ki ölmesin hepimizin temennisi. Keyfimizden de operasyonlar yapılmıyor hani. Kim ister savaşı. Ama geldiğimiz kaos ortada değil mi?Kişisel mi? Terörle mücadele eden grup tamamen insanlardan oluşuyor. İnsan da yanında arkadaşı vurulunca haksızlık da yapabilen, masum insan da öldürebilen bir varlıktır. Arkadaşı etnik sebeplerle öldürülürse bu durumu kişisel almaz, muhtemelen etnik alır. Önce bunu bir kabul edelim.
Tartışılan kısım Türk askeri ne kadar canavardır değil yani, herkes gibi insan olan ve suistimale açık bir durumda olan askerimizin davranışlarına eskiden ne kadar müdahale edildiği, şimdi ne kadar müdahale edildiği.
Yani eleştirilen şey her hükümetin skalasını her zaman kendi belirlediği önlemleri.
Mesela eskiden Türk askeri vuran PKKlıyı örtbas etmek için kendini vurdu denilmesi bunun bir ucudur, yardım için sokağa yaralı torununu taşıyan dedenin vurulmasına müsaade edilmesi diğer ucudur.
Hükümet ne kendi askerinin öldürülmesine müsaade etmelidir, ne masum insanların öldürülmesine izin vermelidir. Burdaki masum da tehditle ambarından terör örgütüne gıda yardımı yapmak zorunda olan köylüyü de kapsamaktadır. Çünkü bu karşılığı ölüm olan bir suç değildir. Umarım anlatabilmişimdir.
Askerler masum insanlar tabi ki ölmesin hepimizin temennisi. Keyfimizden de operasyonlar yapılmıyor hani. Kim ister savaşı. Ama geldiğimiz kaos ortada değil mi?
Tamam siz okuyup üfleyerek Pkk yı bitirmeye çalışın öyleyse. Ütopyanızda size mutluluklar diliyorum. İyi akşamlar.
Cumhurbaşkanı nin rezil olmasın dan mutlu olan ne kadar da cok kişi varmış hayret bu adam bizi ülkemizi temsil ediyor sevsek de sevmesek de tabi haber dogru mu o da tartışılır kaldi ki eski reisi cumhur ve Başbakan larin o ezik el pençe hallerini de unutmayın derim neden ülkemizin yıkılması ve yeniden hasta adam olmasi için ugrasan bunca düşmanı varjen birlik olamıyoruz hayret
Tek cevap istersen sorunun cevabi bakis acisina gore evet de olabilir, hayir da.. Elinde silahi olani kastediyorsan sorunun cevabi askerdir, emri vereni kastediyorsan Erdogan. Cunki Turk askerinin kendi inisiyatifi ile birini vurma ya da vurmama yetkisi yok. Ordu su anda hukumete bagli, hukumet ise emirleri Erdogan'dan aliyor. 7 Hazirandan once askerin onunden "Naniik!" cekerek elinde kalasnikofla gecen, bombalari gozlerinin onunde tasiyip yollara gomen, emniyetin altindan dahi tuneller kazan teroristi "dokunmayacaksin" emri ile sadece seyreden de askerdi. O zamanlar da Tayyip yerine askeri sucladiniz mi?Ben sizden sayfalarca yazı istemedim. Türk askeri Kürtleri mi katlediyor? Evet ya da hayır başka bir cevap vermenize gerek yok. Israrla soruyorum çünkü kendi anladığıma göre sizi yargılamak istemiyorum.
Bir de sunu soyleyim sana cikmadan, git konu haberindeki malum hahamin ne dedigine bir daha bak, sonra da gel o lafin hedefini nasil cevirip "asker" haline getirdigin kendi mesajina.. Insanlari elestirirken soyledikleri uzerinden varsa diyeceginiz elestiriniz, laflarin ozunu degistirmeden, hedefini degistirmeden, ayip oluyor.. Hem hahama, hem Turk askerine, hem de yazdigin yorumu okuyanlara..Ben sizden sayfalarca yazı istemedim. Türk askeri Kürtleri mi katlediyor? Evet ya da hayır başka bir cevap vermenize gerek yok. Israrla soruyorum çünkü kendi anladığıma göre sizi yargılamak istemiyorum.
Biraz agir olabilir ama burada kilerin derdi erdogan vs degil burdakikerin sözde aydin siyasetci ve bir kısım sanatcilarin vs nib derdi ülkenin kaosa mahkum olması gerilemesi laiklik i dillerine dolayan ama hakikat te laikle alakası olmayan insanlarin tek derdi kendi istedikleri gibi at kosturabilmek demem o ki siz ve sizin gibi düşünmeyenler in yaşaması bile zarar sizce neyse herkese iyi geceler
Bakın çözüm süreci dediğiniz şey karşılıklı olarak silah bırakıp barış yapmaktır. Asker karşısında nanik yapanı öldürürse anlaşma bozulur. Bir nevi de kurallara uymadığı için soruşturma açılır. Ben zaten başından beri çözüm sürecenı istemeyen biriyim. Askerin bu durumdan olmasından rahatsızım. Ama siz hangi durumdan rahatsizsiniz anlamadim. Bugüne gelelim bakın artık karşısında asker nanik yapanları öldürme hakkına sahip çünkü çözüm süreci bitti. Ama bu seferde siz askere çoluk çocuk öldüyorlar damgası vuruyorsunuz. Yani bakın çözüm süreci yokken ve bir mücadele yapılırken bu damgalama. Bir de çözüm barış derken o teröristlerin başına bir şey geldiğini düşünün. Hemen nasıl karalamaya başlarlardı. Siz bunu ayırt edemiyorsunuz. Bir de mücadele etmeme hakkı var diyorsunuz da. Asker mücadeleyi bıraksın o zaman bu ülke Suriyeden beter olur. Siz kaos ortamını olmamasıni bombaların patlamamasini istemiyor musunuz?Tek cevap istersen sorunun cevabi bakis acisina gore evet de olabilir, hayir da.. Elinde silahi olani kastediyorsan sorunun cevabi askerdir, emri vereni kastediyorsan Erdogan. Cunki Turk askerinin kendi inisiyatifi ile birini vurma ya da vurmama yetkisi yok. Ordu su anda hukumete bagli, hukumet ise emirleri Erdogan'dan aliyor. 7 Hazirandan once askerin onunden "Naniik!" cekerek elinde kalasnikofla gecen, bombalari gozlerinin onunde tasiyip yollara gomen, emniyetin altindan dahi tuneller kazan teroristi "dokunmayacaksin" emri ile sadece seyreden de askerdi. O zamanlar da Tayyip yerine askeri sucladiniz mi?
Iste o zamanlar askerin, gozunun icine bakarak is bitiren teroristi ne kadar vurma yetkisi var ise; bugun Kurt halki ile dolu ilcelerde icinde coluk cocuk dolu evleri de o kadar vurmama yetkisi vardir.
7 Hazirandan once PKKnin vurdugu askerlere "intihar etti" diyorlardi, simdi "sehit oldu" diyorlar.. Hukumet ne kadar layik gorurse askere o kadar haysiyet, o kadar seref, o kadar onur.. Intihar eden askeri halkin gozunde ve inancina gore cehennemlik ettiler , sehit olani cennetlik.. Oncekilere, geride kalan ailelerine hic acimadan, PKKyi dost bellemek adina.. Bak, artik yaratilan yanginin icinde dahi hic intihar eden askerimiz yok bir senedir..
O yuzden bana "asker mi Kurtleri olduruyor" larla gelmeyin, kimin istediginde kimleri dahi oldurebildigini, kimleri ise katliam da yapsa sineye cekebildigini sadece bu ulkede degil dunyada dahi herkes bilirken hem de.. Tarih adlari dogru yazar, sasirmaz. Bugun gaz odalarinda Yahudileri yakan Hitler olarak aniliyor, binlerce Yahudiyi tek tek gaz odalarina elleriyle sokan da o olmadi ona bakarsan..
Ben de sana bir soru sorayim, Kilis dusmek uzere bugun, mudahele etmeyen, evlerin bombalanmasina, halkin yagan bombalarla hem malindan hem de canindan olmasina seyirci kalan askeri mi sucluyorsun bugun? Tek cevap istiyorum, ya "evet" de, ya da "hayir".
Bakın çözüm süreci dediğiniz şey karşılıklı olarak silah bırakıp barış yapmaktır. Asker karşısında nanik yapanı öldürürse anlaşma bozulur. Bir nevi de kurallara uymadığı için soruşturma açılır. Ben zaten başından beri çözüm sürecenı istemeyen biriyim. Askerin bu durumdan olmasından rahatsızım. Ama siz hangi durumdan rahatsizsiniz anlamadim. Bugüne gelelim bakın artık karşısında asker nanik yapanları öldürme hakkına sahip çünkü çözüm süreci bitti. Ama bu seferde siz askere çoluk çocuk öldüyorlar damgası vuruyorsunuz. Yani bakın çözüm süreci yokken ve bir mücadele yapılırken bu damgalama. Bir de çözüm barış derken o teröristlerin başına bir şey geldiğini düşünün. Hemen nasıl karalamaya başlarlardı. Siz bunu ayırt edemiyorsunuz. Bir de mücadele etmeme hakkı var diyorsunuz da. Asker mücadeleyi bıraksın o zaman bu ülke Suriyeden beter olur. Siz kaos ortamını olmamasıni bombaların patlamamasini istemiyor musunuz?
Kiliste yaşanan olaylar da askerin de suçu var. Çünkü müdahaleleri yetersiz kalıyor. Ama derlerse ileri müdahale Suriye ile savaş olur o zaman bilemem tabi. Ama yine de o yörenin halkını bu ortamda bırakamazlar.
İçinizde nasıl bir katliam yapıyorlar düşüncesi hakimse verdiginiz örnek Hitler. Ben size bir örnek vereyim. Ermeni Tehcirini yapanları bugün kim biliyor ya da tanıyor. Çünkü Ermeni tehciri tamamen Türkler üzerinde oynanan kara bir propaganda.
Ayrıca ben lafı cevirmedim. Türk lideri öldürmeyi bıraksın derken Erdoğan elinde silahla adam öldürüyor onu bıraksın demiyorlar herhalde. Açın biraz kürdistanlı siteleri okuyun. Nasıl düşmanca ve faşistce kinlerini döküyorlar.
Oradaki mecazlı örneği de anlayamıyorsanız artık...Asker karsisinda nanik yapani hicbir kosulda olduremez.
Cocuk da olduremez. Yani genelgecer bir durumdan bahsediyorum, Ingiliz askeri de olduremez, Vietnam askeri de.
Oldururse sonuclari da olur, bahsettiginiz siteler de aynen anlattiginiz sekilde olur.
Ama sorun askerde degil. Askere gelen emirde, bunu anlamalisiniz once.
ahaahaaa akp kadın kollarındansınız galiba.galibası yok kesin.çok güldüm ya Allahda sizi güldürsün ne diyim.Allah basimizdan eksik etmesin seni sayin Cumhurbaskanim.dualarimiz seninle actigimiz eller senin icin dua ediyor.muvaffak etsin Allah seni.Turkiyenin gucunu dunya gorecek hanimlar.biraz sabir.bir olma beraber olma zamani.birbirimize dusme zamani degil.vatanimiza milletimize Recep Tayyip Erdogan gibi bir lider lutfedilmis kiymetini bilip destegimizi esirgememiz gerek.Turkiye nerelerden nerelere geldi.simdi ise bunu cekemeyen ic ve dis gucler saldiriyor.dua zamani birlik zamani.sen ben o yok biz variz.Turkiye nin guclu kadinlari
Kardelen senmisin yoksamAllah basimizdan eksik etmesin seni sayin Cumhurbaskanim.dualarimiz seninle actigimiz eller senin icin dua ediyor.muvaffak etsin Allah seni.Turkiyenin gucunu dunya gorecek hanimlar.biraz sabir.bir olma beraber olma zamani.birbirimize dusme zamani degil.vatanimiza milletimize Recep Tayyip Erdogan gibi bir lider lutfedilmis kiymetini bilip destegimizi esirgememiz gerek.Turkiye nerelerden nerelere geldi.simdi ise bunu cekemeyen ic ve dis gucler saldiriyor.dua zamani birlik zamani.sen ben o yok biz variz.Turkiye nin guclu kadinlari