Adam telef oldu açılış yapa yapa. Kar kış yağmur dinlemeden açıyor. Yaşa reis, yaşa uzun adam!!!
Yeni nesil cumhurbaşkanının ilk görevini açılış yapmak sanacak bu gidişle.
Ben uc gundur ayni koltukta oturuyorum. Bu sogukta bi koltuktan digerine gecmek bile zor gelio. Adamlar acilistan acilisa kosuyor.Bende bi sorun var kessin
Ben uc gundur ayni koltukta oturuyorum. Bu sogukta bi koltuktan digerine gecmek bile zor gelio. Adamlar acilistan acilisa kosuyor.Bende bi sorun var kessin
Oh cok sukur bende bir sorun yokmuscumhurbaşkanı görev ve yetkilerinden hangisini uygulamıyor
D. Görev ve Yetkileri (Madde 104)
Cumhurbaşkanı Devletin başıdır. Bu sıfatla Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk Milleti'nin birliğini temsil eder; Anayasa'nın uygulanmasını, Devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetir.
Bu amaçlarla Anayasa'nın ilgili maddelerinde gösterilen şartlara uyarak yapacağı görev ve kullanacağı yetkiler şunlardır:
a) Yasama ile ilgili olanlar :
b) Yürütme alanına ilişkin olanlar :
- Gerekli gördüğü takdirde, yasama yılının ilk günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde açılış konuşmasını yapmak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni gerektiğinde toplantıya çağırmak,
- Yasaları yayımlamak,
- Yasaları yeniden görüşülmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geri göndermek,
- Anayasa değişikliklerine ilişkin yasaları gerekli gördüğü takdirde halkoyuna sunmak,
- Yasaların, kanun hükmündeki kararnamelerin,Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü'nün, tümünün ya da belirli kurallarının Anayasa'ya biçim ya da esas yönünden aykırı oldukları gerekçesi ile Anayasa Mahkemesi'nde iptal davası açmak,
- Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine karar vermek,
- Başbakanı atamak ve istifasını kabul etmek,
- Başbakanın önerisi üzerine Bakanları atamak ve görevlerine son vermek,
- Gerekli gördüğünde Bakanlar Kurulu'na Başkanlık etmek ya da Bakanlar Kurulu'nu Başkanlığı altında toplantıya çağırmak,
- Yabancı devletlere Türk Devleti'nin temsilcilerini göndermek, Türkiye Cumhuriyeti'ne gönderilecek yabancı devlet temsilcilerini kabul etmek,
- Uluslararası andlaşmaları onaylamak ve yayımlamak,
- Türkiye Büyük Millet Meclisi adına Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Başkomutanlığını temsil etmek,
- Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kullanılmasına karar vermek,
- Genelkurmay Başkanı'nı atamak,
- Milli Güvenlik Kurulu'nu toplantıya çağırmak,
- Milli Güvenlik Kurulu'na Başkanlık etmek,
- Başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu kararıyla sıkıyönetim ya da olağanüstü hal ilan etmek ve kanun hükmünde kararname çıkarmak,
- Kararnameleri imzalamak,
- Sürekli hastalık, sakatlık ve kocama sebebi ile belirli kişilerin cezalarını hafifletmek ya da kaldırmak,
- Devlet Denetleme Kurulu'nun üyelerini ve Başkanını atamak,
- Devlet Denetleme Kurulu'na inceleme, araştırma ve denetleme yaptırmak,
- Yükseköğretim Kurulu üyelerini seçmek,
- Üniversite rektörlerini seçmek,
anladık 3 gündür aynı koltuktasınızbizim durumlarda aynı
cumhurbaşkanı görev ve yetkilerinden hangisini uygulamıyor
D. Görev ve Yetkileri (Madde 104)
Cumhurbaşkanı Devletin başıdır. Bu sıfatla Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk Milleti'nin birliğini temsil eder; Anayasa'nın uygulanmasını, Devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetir.
Bu amaçlarla Anayasa'nın ilgili maddelerinde gösterilen şartlara uyarak yapacağı görev ve kullanacağı yetkiler şunlardır:
a) Yasama ile ilgili olanlar :
b) Yürütme alanına ilişkin olanlar :
- Gerekli gördüğü takdirde, yasama yılının ilk günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde açılış konuşmasını yapmak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni gerektiğinde toplantıya çağırmak,
- Yasaları yayımlamak,
- Yasaları yeniden görüşülmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geri göndermek,
- Anayasa değişikliklerine ilişkin yasaları gerekli gördüğü takdirde halkoyuna sunmak,
- Yasaların, kanun hükmündeki kararnamelerin,Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü'nün, tümünün ya da belirli kurallarının Anayasa'ya biçim ya da esas yönünden aykırı oldukları gerekçesi ile Anayasa Mahkemesi'nde iptal davası açmak,
- Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine karar vermek,
- Başbakanı atamak ve istifasını kabul etmek,
- Başbakanın önerisi üzerine Bakanları atamak ve görevlerine son vermek,
- Gerekli gördüğünde Bakanlar Kurulu'na Başkanlık etmek ya da Bakanlar Kurulu'nu Başkanlığı altında toplantıya çağırmak,
- Yabancı devletlere Türk Devleti'nin temsilcilerini göndermek, Türkiye Cumhuriyeti'ne gönderilecek yabancı devlet temsilcilerini kabul etmek,
- Uluslararası andlaşmaları onaylamak ve yayımlamak,
- Türkiye Büyük Millet Meclisi adına Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Başkomutanlığını temsil etmek,
- Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kullanılmasına karar vermek,
- Genelkurmay Başkanı'nı atamak,
- Milli Güvenlik Kurulu'nu toplantıya çağırmak,
- Milli Güvenlik Kurulu'na Başkanlık etmek,
- Başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu kararıyla sıkıyönetim ya da olağanüstü hal ilan etmek ve kanun hükmünde kararname çıkarmak,
- Kararnameleri imzalamak,
- Sürekli hastalık, sakatlık ve kocama sebebi ile belirli kişilerin cezalarını hafifletmek ya da kaldırmak,
- Devlet Denetleme Kurulu'nun üyelerini ve Başkanını atamak,
- Devlet Denetleme Kurulu'na inceleme, araştırma ve denetleme yaptırmak,
- Yükseköğretim Kurulu üyelerini seçmek,
- Üniversite rektörlerini seçmek,
anladık 3 gündür aynı koltuktasınızbizim durumlarda aynı
sakinim sephora sakin olmadığımıda nerden çıkardınBoşuna uğraşıp araştırıp yormuşsun kendini. Gereksiz yere çatmışsın. Cumhurbaşkanı görevlerini yapmıyor demedim ki ben... Sakin...
sakinim sephora sakin olmadığımıda nerden çıkardın
yo öyle çok uğraşmadım cumhurbaşkanın görev ve yetkileri yazıyorsun googleye kopyala-yapıştır
beni bu kadar düşünmen beni çok duygulandırdı
artı çatmadım rica edeceğimgörev yetkilerini bu sanacak demişsin bende burdaki görevlerinin hepsini yapıyor dedim o kadar
bu arada aklıma gelmiken sizli -bizli konuşmuyorum diye rahatsızsan hemen modumuda değiştirebilirim çünkü bu benim için saygı ifadesi değil sizli-bizli konuşmak
neyse bende bir ev hanımı olarak görev ve yetkilerimi kullanmak için çay demlemeye gidiyorum beyim gelecek namazdan yemek yiyeceğiz mis gibi kurutulmuş fasulye kavurdum
Evet cumhurbaşkanının en çok boy gösterdiği durum açılışlar. Yeni nesilin de böyle sanması doğal. Bundan cumhurbaşkanı görevini yapmıyor demişim gibi bir anlam çıkarırsan çattığını düşünürüm doğal olarak.
Rica ediyorum, o konudakini bu konuya, şurda yazdığımı öbür tarafa, ona yazdığımı buna taşımayın. Çok sıkıcı ve çok aciz görünüyor buradan.
Ben yemeği naylon bir ev hanımı olarak kocaya devrettim son bir haftadır. Mutfakta kuru fasulye yapıyor beyim. Tavsiye ederim, yemeği yap önüne koy nereye kadar.
ben bu konuya nereden başka konu getirdim da onu bi kez yaptım onuda sen beni kışkırttın
hamdolsun eşimle ortaklaşa yaparız iş bölümü varkarı koca dökülüyoruz zaten 1 haftadır
cumhurbaşkanına gelince gençlik elindeki cep telefonundan kafasını kaldırıp baksa zaten görürler -görenlerde bu şekilde düşünmezler
Az önce dediğin rahatsız oluyorsan sizli bizli konuşayım neydi? Başkasıyla başka bir konuda yaptığım tartışmayı buraya taşıyorsun. Ve bunu çok fazla yapıyorsun. Bazen gerçekten başka türlü tartışmayı bilmediğini düşünüyorum.
Bizde iş bölümü yok, fırsatını buldum mu her işi kilitlerim.
Benim etrafımdaki gençler cin gibi valla. Ama koskoca kadın olarak ben bile cumhurbaşkanının ilk görevinin açılış yapmak olduğunu sanacağım nerdeyse, onların kafasının karışması çok normal.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?