Erdoğan Rize’de: Onların doları varsa bizim halkımız var, Allah’ımız var

İstanbul Buyrun bekliyorum ama buranin asgari ücretiyle 3 ay istanbulda yasamak şartıyla

Siz benim ne demek istedigimi anlamadiniz galiba.
Avrupada bile asgari ucretle yasanamaycagini anlatmaya calisiyorum,
ben yasadigim ulkede bile asgari maasiyla yasayamam.
HICBIRYERDE ASGARI UCRETIN TURKIYEDE YASAMAK ICIN YETTIGINI YAZMADIM.
buyuk harflerle yazinca belki idrak etmesi kolay olabilir.
Benim vurgaligim sey, gozledigim kadariyla benim Ankarada kendi gorduklerim.
Ben 10 yil once halk ekmekte kuyruk gorupte bu kuyrugu artik goremiyosam
bu bana gore o semtin refahinin arttigini gosterir.
Hatta o sabahki kuyruk, halk ekmek satan yerin karsisindaki borekcide olusmaya baslamis sabahin en erken saatlarin.
Ayrica o borekci talebe yetisemedigi icin yan binadaki buyuk dukkana gececekler.
Ben 5 yil once sadakaya muhtac aile oldugunu bildigim insanlarin,
artik buna ihtiyac duymadiklarini gordugumde refahin gittikce arttigini goruyorum.
Belliki benim cevremdekiler seninkilerden daha sanslilar.

burada atanamayip intihar eden ogretmenler var sen ek isten mi bahsediyorsun?

Yaptigim ek isin meslegimle alakasi yok. Ayrica ben pedagoji okudum.
Burdada maalesef pedagoglara is imkani olmadigi icin ogretmenlik okumak zorunda kaldim. Inanilmaz bir ogretmen acigi var, hic kimse ogretmen olmak istemiyor. Asgari ucretle farki az oldugu icin, yaptigin isin daha agir oldugu icin.

Böyle söyleyin o zaman refah artti yardim edilecek kimse kalmadi deyince dalga geçmissiniz resmen
Önce bir ne yazdığınızi okuyun bir de

Böyle söyleyin o zaman refah artti yardim edilecek kimse kalmadi deyince dalga geçmissiniz resmen
Önce bir ne yazdığınızi okuyun bir de

Kesinlikle dalga gecme niyetim yok. Yurddisinda dogumus buyumus bir insan olarak anca bu kadar ifade edebiliyorum kendimi.
Ben bir donem bende Turkiyede yasamayi cok istedim.
Bunun icin bir kac kisiyle gorustum. Fakat is ahlaki cok farkli.
Beni vazgeciren sey bu oldu. Birde cogu insanda pesimist bir dusunce yapisi var.
Buda benim enerjimi yer diye dusunurken esimle tanisip vazgecmek zorunda kaldim.

Amacım tartışmak değil öncelikle bunu belirteyim. Uzaktan okuyordum ama sizin şu 10 yıl önce ekmek kuyruğu dediğinize takıldım. 42 yaşındayım . Şans ya bekarken de evlendikten sonra yaşadığım evin karşısında fırın vardı ramazanlarda o kuyruğu hatırlıyorum. Sıcak pide almak için. Bir de mesai çıkışında işlerinden evine gidenlerin aynı saatte olmasından dolayı kuyruk oluşurdu. Sonra herkes evine çekildikten sonra dünden kalan ekmekleri almaya gelenleri gorurdum. Şuanki oturduğum evin karşısında fırın yok ama aynı saatlerde bayat ekmekleri daha ucuza almaya gelenleri gördüğüm bir bakkal var. O konuda değişen yok.
Evet yaşam standarti çok kişide değişti ama bu doğru yönetildiğimize işaret değil teknoloji nasıl değiştiyse bazı şeyler de değişti. Ama yine de yoksul insanlarımız hala var hatta artışlar da var. Simdi daha gizler hale geldiler.
Bahsettiğiniz yerde sürekli yasasaniz aslında daha iyi gorursunuz.

Ayrıca 4-5 yıldır halk ekmekler artık diğer marketlerde satılır oldu.. çoğu halk ekmek satan yerler de kapandı bu yüzden..

Ben çiftçi bir ailenin kızıyım öyle uçsuz bucaksız tarlamiz yoktu ama o tarla 6 kardeşi doğurdu, okuttu ve evlendirdi. Şuan aynı dönüm tarlayı bırakın onun on katı dönüme sahip olan çiftçiler bunların hiçbirini yapamıyor. Eskiden oğlu olan çiftçiler oğlunu evlendirmeden ev yapardı ona ondan sonra evlendirirdi ama şimdi oğullarına borç bırakacak durumdalar.

Şunu da dile getireyim aynı zamanda çocukluğumda bir traktör kasasına mahallecek dolusup yılda bir kere denize giderdik. Şuan o sahilde otel var ve halktan kimse gidemiyor. Halkın elinden deniz keyfi bile alındı.

Bahsettigim halk ekmek satan bayi yerinde duruyor.
Gecen seneye kadar yilda en az iki hem yazin hemde kisin bulundugum bir yer.
Farki her yil gozlemlemek icin yeterli faktor oldugunu dusunuyorum.
Neticede semt ayni, insanlar ayni, fakat insanlar artarken (ayni caddeye gittikce daha yuksek binalarin insa edildigi bir semt) ve bunlara ragmen kuyruklar kisaldi.

yazın burda tabi ki rahat rahat harcayabilirsiniz biz 1 hafta tatile bile bi sene gidip ertesi sene gitmiyoruz siz kim bilir kaç gün bizim kalamadığımız otellerde kalıyorsubuz yapmayın allah aşkına . keşke burada yaşayıp buranın şartlarına göre yorum yapsanız :) diğer türlü komik oluyor .

Esimde bende haftasonuda calisiyoruz.
Sizde esinizle hem hafta ici hemde sonu calissaniz en az bizim kadar tatil yaparsiniz.
Yillardir memleketine gidemeyen gurbetci cok.
Onlari goz ardi etmek haksizlik olur.

Ben sizi alıntılarken diğer Arkadaşı alıntı yapmışım. Halk ekmek artık marketlerde satılıyor . Daha bugün Migros Rafında vardı. Heryerden alınabilecek birşey için neden kuyruk olsun ki... çok halk Ekmek mağazası kapandı. Çünkü marketlerde satılıyor artık. Sizin orda bir tane vardır duruyordur. Benim bulunduğum bölgede 3 den 1 e düştü...
Bı bir refah seviyesi kriteri değildir...

Yüksek binalar inşa edilmiş ise orada kentsel dönüşüm var ve elbet daha Zengin insanlara hitap eder olmuştur o mevki

Aslında sevmem böyle alintiliyip yazmayı ama dediğim gibi amacım tartışmak değil.
Şimdi ben doğduğum büyüdüğüm eve göre baksam hak veririm. Mahallemizdeki yaşlılar ölünce evler müteahhitlere verildi görünüm acayip değişti. Haliyle mahallenin nüfusu da ve insanlari da değişti. Şimdi oraya gittiğimde oooo diyorum. Ama yaşadığım yere gelince öyle değil hadi onu geçtim başka yere gittiğimde de ooo diyemiyorum çünkü yaşadığım toplumumu biliyorum. Gerçekten bahsettiğiniz gibi değil. Evet eskiden yamalı gezenlerin altında şuan son model arabası olan da var ama dediğim gibi mirastan gelenlerle. Ama çalışıp da öyle çok rahat yaşayan yok. Maalesef hiç istemezdim bunları yaşamak ama gerçek bu. Bakın ben yaşadığımı yazdım çiftçilikle ilgili, bu kocaman bir gerçek .
Not: kırıcı birşey yazmamaya özen gösterince bazı cumlelerim düşük oldu sanırım.

Türkiye ekonomisini sizin köyde ki halk ekmeği belirlemiyor!
Kuyruk varmış bilmem ne! Ya siz neyden bahsedıyorsunuz? Yurt dısında yaşayan, orada süper maaşlar almayan ama çok ıyı geçinen ailelerin,
Türkiyede süper tatiiller yapıp,daireler aldıklarını gözlerimle sahit oluyorum.
Orada yaşayıp burası hakkında bilmiş bilmiş yorum yapmalarınız insanı çileden cıkarıyor!
Cok iyi durumdaysak buyruuuunn! Sizi türkiyeye davet edıyorum.

Turkiye'de asgari ucret aclik sinirinda. ogretmen maasi yoksulluk sinirinin altinda. yoksulluk siniri 5.400 lira

biz burada aclikla ugrasiyoruz sizse ev almaktan bahsediyorsunuz. 30bin liraya burada ev almak mumkun degil.
neden Turkiye'ye gelmiyorsunuz? oradan konusmak kolay

Ayy çocukluğumla ilgili herşey geldi aklıma buraya yazdıktan sonra.
Aklıma okul donemlerim geldi. Ailenin küçüğü olduğum için kitap almazdim, ablalarimdan kalan okul kitaplarını kullanırdim. Lise sona kadar böyleydi. Hani şimdi devlet bedava kitap dağıtıyor ya . Hikaye, bir sürü kitaplar aliniyor çocuklara, alınan kitaplar da ertesi yıl kullanılmıyor, çünkü sistem değişiyor yeni kitaplara basvuruluyor. Devlet de bedava kitap veriyoruz diye söylüyor oysa onların kullanıldığını hiç görmedim, israf resmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…