- 4 Şubat 2010
- 2.113
- 5.036
Noldu siz bir ara gecen seneydi sanirim yoksa evvelki senemiBen ekmegi 1 tlye mi aliyorum? Veya suyu 50 kurusami? Yarim litre suya 6tl veriyorum!
Veya bir ekmege 10 tl vermis oluyorum cevirdigin zaman! Asgari ucretin ne anlama geldigini gercekten anlamiyorsunuz.
6 liraya su alıyorum demesi de onlara göre 1 euromantik agliyor su anvatandas 1.7 dolara ekmek aliyor. ne acikli hikaye. halbuki 0 dolara vermeliler . Hem Turkiye'ye gelince 0.17 dolara alacakti 1 ekmegi. oralarda heba olma don memleketine ilk ucakla
o kadar tutucu ailenin olduğu konya da ayaz bebek donarak öldü hepsi görüyormuş kadının penceresi naylondan olduğunu tek bir kişi gidip yardım etmemişBir de doğurmak istemeyenlere yaptikları beddualar Allah fırsat vermesin demeler yok rıskıyla gelirmişte o kadar kişi anne olmak istiyorda bunlarda şımarıyorda demeleraçlıktan ölsün ama sakın aldırmayın çok günah çünkü
Rızkıyla gelir ama açlıktan ölüyor bebekler nedenseo kadar tutucu ailenin olduğu konya da ayaz bebek donarak öldü hepsi görüyormuş kadının penceresi naylondan olduğunu tek bir kişi gidip yardım etmemiş
ancak kurtaj yapıyeeahlar
burada her sene bir çocuk yapan kadın varRızkıyla gelir ama açlıktan ölüyor bebekler nedense
O olayı hiç unutmuyorum yeni doğum yapmıştım bu olay beni çok etkilemişti ben konyalıyım ama o sırada Adana’da oturuyordumo kadar tutucu ailenin olduğu konya da ayaz bebek donarak öldü hepsi görüyormuş kadının penceresi naylondan olduğunu tek bir kişi gidip yardım etmemiş
ancak kurtaj yapıyeeahlar
O kadar kötü oldum ki o olaydaO olayı hiç unutmuyorum yeni doğum yapmıştım bu olay beni çok etkilemişti ben konyalıyım ama o sırada Adana’da oturuyordum
Boş keseden atıyor insanlar at gözlüğü ile bakarsan öyle görürsün tabi arkadaşımın vakfının faaliyetlerini görüyorum ben öyle yoksul insanlar var ki insan yerin dibine girmek istiyor onları öyle gördükçeO kadar kötü oldum ki o olayda
Evin etrafını naylonla kapladığını kat kat battaniye örttugunu yazmışlardı haberlerde annenin çığlıklarına koşup gelmisler baba askerde as yok ev yok odun kömür bile yok
Çocuk zatürreden ölmüş
Bir de burada bilmiş bilmiş Türkiye'de yardım edilecek fakir kalmadi yazıyorlar
inşallahhh..kadının kızını işe aldık..sigorta yapacağız yok diyor.biz yardım alıyoruz..ya çocuk meslek öğrensin.nereye kadar yardım alacaksın...yok....paşa paşa evde oturup ,gezip tozuyorlar.biz çalışıyoruz o kadar para kazanmıyoruz...bu işler çözülmezde ..bitmezde
bu arada hani biz Amerikaya borç para verir olmuştuk
imf borcumuz bitmişti
bizdeki gelişmeyi gören angela merkel sinirden çatlıyordu
ne ara ırtaya çıktı 450 milyar dolarlık dış borç hiç anlamadım neden
Ne kredisi ödüyorsunuz 1000 euro ile ?
6 liraya su alıyorum demesi de onlara göre 1 euro
heralde euroyla maaş alıp Türk lirasına göre harcamak istiyor
İşte anlamadığınız da bu, siz yine biriktiriyorsunuz bizim burda millet açlıktan dişini tırnağını yiyor. Bir de yazın tatile gidecekler öyle mi?Asgari ucretin neye gore belirlendigini anlayabilmeniz icin bir ornekti.
Ne yazikki hala anlamamisiniz.
Ayrica belirttigim maas yeni ise baslamis olan bir ogretmen maasi.
Bununla bir ay bir ailenin gecinmeyeceginizi anlayabilceginizi umuyordum ama yanilmisim.
Gurbetciler gercek anlamda disinden tirnagindan biriktirip yazin izinde rahat yiyebiliyolar.
Bu ülkede de soğuktan donan açlıktan ölen bebekler intihar eden anne babalar varAsgari ucretin neye gore belirlendigini anlayabilmeniz icin bir ornekti.
Ne yazikki hala anlamamisiniz.
Ayrica belirttigim maas yeni ise baslamis olan bir ogretmen maasi.
Bununla bir ay bir ailenin gecinmeyeceginizi anlayabilceginizi umuyordum ama yanilmisim.
Gurbetciler gercek anlamda disinden tirnagindan biriktirip yazin izinde rahat yiyebiliyolar.
İşte anlamadığınız da bu, siz yine biriktiriyorsunuz bizim burda millet açlıktan dişini tırnağını yiyor. Bir de yazın tatile gidecekler öyle mi?
Kaç tane memur arkadaş 3 -4 senedir tatilin t sini görmediİşte anlamadığınız da bu, siz yine biriktiriyorsunuz bizim burda millet açlıktan dişini tırnağını yiyor. Bir de yazın tatile gidecekler öyle mi?
Bu ülkede de soğuktan donan açlıktan ölen bebekler intihar eden anne babalar var
Bunu asla anlamayacaginizi da ben biliyorum
İstanbul Buyrun bekliyorum ama buranin asgari ücretiyle 3 ay istanbulda yasamak şartıylaBu oranin azaldigini gozleyemiyosaniz cok merak ediyorum yasadiginiz sehri?
burada atanamayip intihar eden ogretmenler var sen ek isten mi bahsediyorsun?Ben biriktirmek icin haftasonu ek is yapiyorum. Evde oturup tirnagimi yerken biriktirmek zor olur...