Erdoğan Rize’de: Onların doları varsa bizim halkımız var, Allah’ımız var

Turkiye'de asgari ucret aclik sinirinda. ogretmen maasi yoksulluk sinirinin altinda. yoksulluk siniri 5.400 lira

biz burada aclikla ugrasiyoruz sizse ev almaktan bahsediyorsunuz. 30bin liraya burada ev almak mumkun degil.
neden Turkiye'ye gelmiyorsunuz? oradan konusmak kolay
Aslında hanımefendi 1700 € ile 1700 ₺ yi eşdeğer görüyor ancak Euro nun 5 tl olduğunu düşünelim 8500 ₺ Buda bizim ülkemizdeki maaşın karşılığı aldığı maaş 1700€ ama enflasyon düşük olduğu için alım gücü daha fazla 1000 € taksit desek aslında 700€ ülkemizde 3500 e tekabül ediyor ve ülkemizde bu maaşı kolay kolay kimseye vermez firmalar . E bizdede enflasyon tavan vaziyette herşey ateş pahası

Ayy çocukluğumla ilgili herşey geldi aklıma buraya yazdıktan sonra.
Aklıma okul donemlerim geldi. Ailenin küçüğü olduğum için kitap almazdim, ablalarimdan kalan okul kitaplarını kullanırdim. Lise sona kadar böyleydi. Hani şimdi devlet bedava kitap dağıtıyor ya . Hikaye, bir sürü kitaplar aliniyor çocuklara, alınan kitaplar da ertesi yıl kullanılmıyor, çünkü sistem değişiyor yeni kitaplara basvuruluyor. Devlet de bedava kitap veriyoruz diye söylüyor oysa onların kullanıldığını hiç görmedim, israf resmen.
Eğitim ve öğretim sistemi her yıl değiştiği için eskisi gibi geçen senenin kitabını okutmak pek mümkün olmuyor.
Bu ülkede yolunda giden tek şey istikrar, ama ne konuda istikrar orası düşündürücü

Ekonomik sıkıntı olmuş Evrim Teorisi.
Bir taraf Allah yarattı ötesi yok.
Bir taraf inceledik bilimle canlıların evrildiğini gördük.
Hani anlamadım ki tüm kainatı Yaradan yarattı tartışmayalım da, Ekonomiyi niye tartışamıyoruz sorgulayamıyoruz. Ekonomi sonuçta bir sistem etkiye tepki. Bişeyler yanlışki şartlar bu kadar zorlandı. Bu yanlışları tarafsız yansız eleştirmek konuşmak Dine bağlamadan veya vatan hainliğine bağlamadan zor mu?
Şimdi sosyal medyada Dolar yakan Apple parçalayan tiplerin videoları var. Ne yapıyor bu kafasızlar.Gelin inceleyelim.
Ülkemize girmiş her doların karşılığında Ülkemiz İhracat yapmış anlamına gelir. Ülkemizden çıkan Dolar da ABD veya Dolar çalışan ülkeden biz İthallat yapmışız demek. Herhangi bir ev halkının cebindeki doların kaynağı budur. Sen cebindeki doları yakınca 1. Mevcut birikimini yok ediyorsun. 2. Ülkendeki Dolar azalıyor. Özellikle üretim yapmayan İthalat ağırlıklı ülkenin elindeki doların azalması zaten Ekonik krizin dış açık denilen şeyi doğuruyor. Yani Dolar yakan vatandaş Krize çanak tutuyorsun bu ne cehalet. Gir bozdur harca TL ni.

Ben ekmegi 1 tlye mi aliyorum? Veya suyu 50 kurusami? Yarim litre suya 6tl veriyorum!
Veya bir ekmege 10 tl vermis oluyorum cevirdigin zaman! Asgari ucretin ne anlama geldigini gercekten anlamiyorsunuz.
Sen 1700 Euro alıp ete süte yoğurda yumurtaya ne kadar veriyorsun? Burada 1700 lira maaş alan kişi bi kılo ete 60 / 70 lira veriyor da o yüzden soruyorum.

Düne kadar bu ulke ölmüs babasının maasini almak icin kocasiyla nikahsiz yasayan kadinlarla doluydu da simdi biraz sıkı tutuyorlar sanirim bu isi yine de coktur hala
Ama sorsan hepsi vatan sevdalisi Senin benim gibi bu ulkede şu daha iyi olmali şu yanlis diyenler hain
Hey Allahim ya
bunu biliyormuydunuz ben yeni duydum ...yazmam ne kadar doğru bilmiyorum anacığım ip hemen buluyorlar...doğan çocukları annene,babanne,dede üzerine yapıyorlar...ölünce maaşları çocuklara kalsın diye
artı karaktersizlikten yapıldığına inanıyorum ben

bunu biliyormuydunuz ben yeni duydum ...yazmam ne kadar doğru bilmiyorum anacığım ip hemen buluyorlar...doğan çocukları annene,babanne,dede üzerine yapıyorlar...ölünce maaşları çocuklara kalsın diye
artı karaktersizlikten yapıldığına inanıyorum ben

Ay ciddi misiniz, şok yaşıyorum şu an:silah:

Dolar yakan aklıevveller ile vatan millet Sakarya diyen arkadaşlar Mısır buğday ve pirinç de ithalat vergisinin kaldırılmasına ne derler acaba ?
Tam da hasat zamanı...
Ekmek pilav makarna da yemezler artık :)))

Siz benim ne demek istedigimi anlamadiniz galiba.
Avrupada bile asgari ucretle yasanamaycagini anlatmaya calisiyorum,
ben yasadigim ulkede bile asgari maasiyla yasayamam.
HICBIRYERDE ASGARI UCRETIN TURKIYEDE YASAMAK ICIN YETTIGINI YAZMADIM.
buyuk harflerle yazinca belki idrak etmesi kolay olabilir.
Benim vurgaligim sey, gozledigim kadariyla benim Ankarada kendi gorduklerim.
Ben 10 yil once halk ekmekte kuyruk gorupte bu kuyrugu artik goremiyosam
bu bana gore o semtin refahinin arttigini gosterir.
Hatta o sabahki kuyruk, halk ekmek satan yerin karsisindaki borekcide olusmaya baslamis sabahin en erken saatlarin.
Ayrica o borekci talebe yetisemedigi icin yan binadaki buyuk dukkana gececekler.
Ben 5 yil once sadakaya muhtac aile oldugunu bildigim insanlarin,
artik buna ihtiyac duymadiklarini gordugumde refahin gittikce arttigini goruyorum.
Belliki benim cevremdekiler seninkilerden daha sanslilar.

Hiç bir yerde asgari maaş ile lüks içinde yaşanilmaz. Adu üstünde, asgari. Yani asgari şeyler almak için.

Işte sikinti burda. O maaş ile et ve yağ gibi asgari şeyler alinamiyor. Avrupada etin kilosu 10 euro, Türkiyede ise 70 lira. Avrupada asgari maaşli biri her hafta, hatta her gün et yiyebiliyorken, bu Türkiyede öyle değil.

Bunun yani sira kirada yardim edilir, elektrik gazda. Hatta fakirleri tatil hakki için bile yardim ediliyor. Kadinlarin çoğu doğumdan sonra çalişamiyor, kreşler 1000 lira, bakicida öyle. Aile tek maaş ile geçinmek zorunda kaliyor.

Börek bu arada o kadar ahim şahim birşey değil. Refahin simgesi hiç değil. Bu sene ekmeklerin gramajini azalttilar fakat ayni fiyata satiyorlar. Yani halk adeta daha az ekmek yiyor.

Semtini bilmem ama veriler ortada. Yağin, yumurtalarin fiyatlarina bakmani tavsiye ederim.

Iyi de bu eoronun dolarin artisinin Amerika ile ilgisi yok.Suclu Amerika gibi gosteriliyor.Bankaci arkadasim bir yildan daha fazladir bir sure kendini paraliyordu ekonomi kotuye gidiyor diye...Kimse bana inanmadi dedi.Yani vatandas bile bunu ongorebiliyorken, bunu devlet bilmiyor muydu?onlemler niye alinmadi.
magdur edebiyati turk halkinin sevdigi bir sey...Insallah hersey duzene girer.Insanimiza yazik valla.Tum siyasilerin elinde paralaniyor

Yazdiklarimi anlamakta zorluk cekiyorsunuz belliki. Eskiden akrabalarimizin icinde muhtac olanlar varken suan onlar muhtac olmayacak durumdalar! O yuzden yakinlarimizin ailelerine vermeye basladik.
Belliki cevrenizde insanlar ya calismayi sevmiyo veya kotu aliskanliklari yuzunden bir turlu kalkinamiyolar.
Ben zaten suan 1700 euro maas alip,
1000 euro kredi odeyen bir insanim.
Ustelik saglik sigortamida isverenim degil kendim oduyorum!
Turkiyede olan biteni anlamakta sen de zorluk cekiyorsun. Turkiyede yillardir secim ekonomisi uygulaniyor. Calisanlardan vergi toplaniyor, bu vergiler yapisal reformlar yerine git gide fakirlesen halkin bir kesimine yardim olarak gidiyor, bir kismi da satafata harcaniyor. Fakirlesen halk yardimlari kaybetmemek icin AKPnin kemiklesen secmen tabakasina katiliyor, oylarini arttiriyor. Calisan kesim hergun sirtina vurulan artan yuk altinda eziliyor. Bir yandan gozboyamak icin borclanarak yandaslara yollar, dis ulkelere daha teknolojik birikim gerektiren kopru-gecitler yaptiriliyor. Yandaslar devletten aldiklari ihalelerle, torpillerle daha zengin oluyor, hep birlikte al gulum ver gulum kalkiniyorlar. Borcla devam eden saltanat, luks yasam ve kalkinma bir yerde patlamaya gidiyor, cunki bu borc donemeyecek duruma geliyor. Bugun gelinen nokta bu.

Isin kotusu, harcanan onca para, yatirimin hic biri gelecege yonelik yatirimlar degil, hepsi de gunu kurtarmaca. Enerjide disa bagimlilik cari acigi arttiran, bizi batisa surukleyen en buyuk etken. Nufus artiyor, enerji kullanimi artiyor, ama Turkiyedeki elektrik altyapisi hala 20 yil onceki altyapi. Dunya elektrikle giden Tesla otomobile geciyor, bizde onlari kullanabilecek altyapinin onda biri yok. Birak otomobili, Istanbul metropolitaninda 1 yil sonra gereken elektirk verilebilecek mi onun bile bir cevabi yok, bilmiyorlar bugun devleti yonetenler.

Tum dunya gelecekte enerji konusunda kendi kendilerine yetmelerini saglayacak planlamalari yapip bitirmisken ve onumuzdeki 50 yili gorebilirken Turkiye ne dogalgazda ne de elektrikte hic bir plan yapmadigi icin, bu konuda degil 50 yil sonrasina, bir iki yil sonrasina yetecek dahi bir altyapi yapmadigi icin, ote yandan eskiden elektrik urettigimiz nehirler yerine onu bile disardan cok yuksek fiyata aldigi dogalgazdan uretmeye gectigi icin kac yil daha elektrik kullanabilecegimiz bile soru isareti. Dunyanin 30 yil gerisinden geliyoruz anlayacagin. Buzdolaplari durdugunda planlamaya baslayacagiz insallah.. Ya da sebep oldugu her sene artan cari aciktan battigimizda baska bir ulke gelip bizim yerimize planlayacak.

arinc_aylik.jpg

Bu adam bir onceki secimlerde bu lafi bosuna soylemedi. AKP'nin yarattigi enkaz, kendinden sonrakine birakacagi enkazin hakkinda acik ipucu.. Tabi artik bu adam sahneden silindi. AKP bu tur aciklamalari sevmez.

X