- 2 Mart 2013
- 1.808
- 1.673
Aslında hanımefendi 1700 € ile 1700 ₺ yi eşdeğer görüyor ancak Euro nun 5 tl olduğunu düşünelim 8500 ₺ Buda bizim ülkemizdeki maaşın karşılığı aldığı maaş 1700€ ama enflasyon düşük olduğu için alım gücü daha fazla 1000 € taksit desek aslında 700€ ülkemizde 3500 e tekabül ediyor ve ülkemizde bu maaşı kolay kolay kimseye vermez firmalar . E bizdede enflasyon tavan vaziyette herşey ateş pahasıTurkiye'de asgari ucret aclik sinirinda. ogretmen maasi yoksulluk sinirinin altinda. yoksulluk siniri 5.400 lira
biz burada aclikla ugrasiyoruz sizse ev almaktan bahsediyorsunuz. 30bin liraya burada ev almak mumkun degil.
neden Turkiye'ye gelmiyorsunuz? oradan konusmak kolay
Eğitim ve öğretim sistemi her yıl değiştiği için eskisi gibi geçen senenin kitabını okutmak pek mümkün olmuyor.Ayy çocukluğumla ilgili herşey geldi aklıma buraya yazdıktan sonra.
Aklıma okul donemlerim geldi. Ailenin küçüğü olduğum için kitap almazdim, ablalarimdan kalan okul kitaplarını kullanırdim. Lise sona kadar böyleydi. Hani şimdi devlet bedava kitap dağıtıyor ya . Hikaye, bir sürü kitaplar aliniyor çocuklara, alınan kitaplar da ertesi yıl kullanılmıyor, çünkü sistem değişiyor yeni kitaplara basvuruluyor. Devlet de bedava kitap veriyoruz diye söylüyor oysa onların kullanıldığını hiç görmedim, israf resmen.
Sen 1700 Euro alıp ete süte yoğurda yumurtaya ne kadar veriyorsun? Burada 1700 lira maaş alan kişi bi kılo ete 60 / 70 lira veriyor da o yüzden soruyorum.Ben ekmegi 1 tlye mi aliyorum? Veya suyu 50 kurusami? Yarim litre suya 6tl veriyorum!
Veya bir ekmege 10 tl vermis oluyorum cevirdigin zaman! Asgari ucretin ne anlama geldigini gercekten anlamiyorsunuz.
bunu biliyormuydunuz ben yeni duydum ...yazmam ne kadar doğru bilmiyorum anacığım ip hemen buluyorlar...doğan çocukları annene,babanne,dede üzerine yapıyorlar...ölünce maaşları çocuklara kalsın diyeDüne kadar bu ulke ölmüs babasının maasini almak icin kocasiyla nikahsiz yasayan kadinlarla doluydu da simdi biraz sıkı tutuyorlar sanirim bu isi yine de coktur hala
Ama sorsan hepsi vatan sevdalisi Senin benim gibi bu ulkede şu daha iyi olmali şu yanlis diyenler hain
Hey Allahim ya
bunu biliyormuydunuz ben yeni duydum ...yazmam ne kadar doğru bilmiyorum anacığım ip hemen buluyorlar...doğan çocukları annene,babanne,dede üzerine yapıyorlar...ölünce maaşları çocuklara kalsın diye
artı karaktersizlikten yapıldığına inanıyorum ben
sen ben değil heralde milyon dolarları onlar ...kelepir mallara çöktüler çoktan..artık dolar eski haline dönebilirBirileri yine dolarla dünyanın parasını kaldırıyor biz de seyrediyoruz
evet bende senin gibi olmuştum :)Ay ciddi misiniz, şok yaşıyorum şu an
Siz benim ne demek istedigimi anlamadiniz galiba.
Avrupada bile asgari ucretle yasanamaycagini anlatmaya calisiyorum,
ben yasadigim ulkede bile asgari maasiyla yasayamam.
HICBIRYERDE ASGARI UCRETIN TURKIYEDE YASAMAK ICIN YETTIGINI YAZMADIM.
buyuk harflerle yazinca belki idrak etmesi kolay olabilir.
Benim vurgaligim sey, gozledigim kadariyla benim Ankarada kendi gorduklerim.
Ben 10 yil once halk ekmekte kuyruk gorupte bu kuyrugu artik goremiyosam
bu bana gore o semtin refahinin arttigini gosterir.
Hatta o sabahki kuyruk, halk ekmek satan yerin karsisindaki borekcide olusmaya baslamis sabahin en erken saatlarin.
Ayrica o borekci talebe yetisemedigi icin yan binadaki buyuk dukkana gececekler.
Ben 5 yil once sadakaya muhtac aile oldugunu bildigim insanlarin,
artik buna ihtiyac duymadiklarini gordugumde refahin gittikce arttigini goruyorum.
Belliki benim cevremdekiler seninkilerden daha sanslilar.
haniii hangi gidişat öylee güldüren yorumlarHani sürekli dillerinden düşürmedikleri "ekmeği karneyle alıyorlardıııığğğ"
cümlesi var ya...
Hah işte o günler için geri sayım başladı.
haniii hangi gidişat öylee güldüren yorumlar
Biz paralel evrenden yazıyoruz çaktırmaDimi ya her sey güllük gülistanlık...
Her sey harika bence de.
Biz paralel evrenden yazıyoruz çaktır ma
Turkiyede olan biteni anlamakta sen de zorluk cekiyorsun. Turkiyede yillardir secim ekonomisi uygulaniyor. Calisanlardan vergi toplaniyor, bu vergiler yapisal reformlar yerine git gide fakirlesen halkin bir kesimine yardim olarak gidiyor, bir kismi da satafata harcaniyor. Fakirlesen halk yardimlari kaybetmemek icin AKPnin kemiklesen secmen tabakasina katiliyor, oylarini arttiriyor. Calisan kesim hergun sirtina vurulan artan yuk altinda eziliyor. Bir yandan gozboyamak icin borclanarak yandaslara yollar, dis ulkelere daha teknolojik birikim gerektiren kopru-gecitler yaptiriliyor. Yandaslar devletten aldiklari ihalelerle, torpillerle daha zengin oluyor, hep birlikte al gulum ver gulum kalkiniyorlar. Borcla devam eden saltanat, luks yasam ve kalkinma bir yerde patlamaya gidiyor, cunki bu borc donemeyecek duruma geliyor. Bugun gelinen nokta bu.Yazdiklarimi anlamakta zorluk cekiyorsunuz belliki. Eskiden akrabalarimizin icinde muhtac olanlar varken suan onlar muhtac olmayacak durumdalar! O yuzden yakinlarimizin ailelerine vermeye basladik.
Belliki cevrenizde insanlar ya calismayi sevmiyo veya kotu aliskanliklari yuzunden bir turlu kalkinamiyolar.
Ben zaten suan 1700 euro maas alip,
1000 euro kredi odeyen bir insanim.
Ustelik saglik sigortamida isverenim degil kendim oduyorum!
Ben boşverdim yormayın kendiniziVallahi oksijen ya bizde kafa yapiyor ya da halinden memnun olanlarda... bilemedim ben.