Erdoğan Rize’de: Onların doları varsa bizim halkımız var, Allah’ımız var

Mükemmel bir doları düşürme planı.

Dkt1WTxW0AULNYR.jpg:large

Kafalar hep aynı.. Dolar yakıp, ıphone kırıp doları düşürmeye başardılar... Valla benim dolarım yok.. Eurom da yok.. Altınım da yok.. Düğün var.. Para takacağız mecbur.. Kayınpederim dedi ki biz eskiden çeyrek altın 50 tl iken az olur ayıp diye 100tl takardık.. Düşünün.. Ecevite kasa fırlatan, gezi de dolar arttı diye kendini yırtanlar şimdi amerikanın oyunu der oldular... Depremden sonraki krizdi üstelik .. Şimdi ne oldu da dolar yükseldi ? Üretmediğin sürece bunu yaşamaya mecbursun... Siz bu farkı anlamadığınız sürece daha çooooook ıphone kırıp dolar yakarsınız.... Gider sonra bir üst modelini alırsınız... Paranız çok...

En hızlı yangın nerede çıkarsa oraya
Geçen hafta Doğu karadenizdeydi ağzından kaçırdı ben diyorumki gelin buraya otel yapın turist gelsin ama öyle dik binalar değil yöreye uygun göze hitap edicek tarzda oteller yapın bizzat kulaklarımla duydum hey gidi heyyyyy mehter açıcam şimdi:KK53:

Bu zihniyete örneği Mesut Özil üzerinden vereyim.

Müslüman Türk kimliğinden ötürü yaşadığı haksızlıkları paylaştı.
Ancak beyni, fikri asimile zihniyet Erdoğan'la çekindiği fotoğrafı kabahat olarak öne sürüp, Batı kültüründe tamamen asimile olduğu için suçladı.

Burada da benzer konular açan üyeler oldu. Ya inanmadılar ya da tam bir batılı olmadığı için, kimliğini muhafaza ettiği için suçlu ilan edildiler.

Batının karşısında üstün olmak; kimliğini muhafaza ederek teknoloji, bilim, edebiyat vb alanlarda ilerleme kaydetmekle mümkün olur.

Mesela; tahılı ithal ediyoruz tarım bitti diye yaygara yapıyor. Halbuki Türkiye tahıl ihracatında dünya 3.sü. Kalan tahıl iç piyasaya yetmediği için tahıl ithal ediliyor.

Elbette küçük büyük aksaklıklar var. Bunlar dile getirilir ancak üslup mühim.
Bu millet çomar, akılsız iphone kırmış hahaha. Halbuki gayet basit. Sadece sözle değil abartılı bir şovla tarafını belli ediyor o kadar.
Tanımadığınız ve sizden farklı düşünen insanları aşağılamak, hor görmek; ezikliğini gizleyen boş ego tavrıdır.

Savunma sanayiinde iki kat ihracat artışı olmuş. Saman ithal ediyoz tarım bitti diyor, zırcahil. Saman neden ithal ediyor yukarıda sebebi.

Sosyal devlet anlayışı gereği, vatandaşın refahı ön plandadır.
Ancak vatandaş da üzerine düşeni yapmalıdır.
Dolar en yüksek düzeye ulaştığında bozduran kişi, kendi menfaatini devletin menfaatinin önüne koyuyorsa konuşmaya hakkı yoktur.
Devlet dediğimiz olgu millettir, millet de fertlerden, senden, benden oluşur.

Devletin elinin yetişemediği yere fert yetişecek, eksiğini vatandaş tamamlayacak.

Utanmasa ayakkabısını bağlamak için devletten adam atamasını isteyecek kadar uçanlar var.

Mesela; tarım için pekçok teşvik veriliyor.
Milletin efendisi olan köylü, çorak araziyi tarla gösterip teşvikleri cebine indiriyor. Hazır para ama haram olması umrunda değil.

Devlet herkesin başına polis, denetmen atayamaz. Herkesin polisi önce vicdanı, sonra ailesi çevresi olacak.

Muharrem İnce'den AKP'ye sert sözler
246720.jpg

CHP'nin 24 Haziran'daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, AKP'ye yönelik olarak "Siz kim oluyorsunuz da bize anti-emperyalizmi anlatıyorsunuz? Yoksa ar damarınız mı çatladı?" dedi.
Muharrem İnce, Türkiye ile ABD arasında yaptırımlara varan krize ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu.

Kişisel Twitter hesabında açıklama yapan İnce, adını anmadan AKP'ye yönelik "Siz kime Amerika'yı anlatıyorsunuz? Siz kime anti-emperyalizmi anlatıyorsunuz? Biz emperyalizme kafa tutan, milli mücadeleyi gerçekleştiren ve milli ekonomiyi kuran partiyiz" ifadesini kullandı.

"Siz, Amerikan malı olan Büyük Ortadoğu Projesinin eş başkanlığı görevini 16 yıldır yerine getiriyorsunuz" diyen İnce, şöyle devam etti:

"Siz, yaptığınız hizmetlerle Yahudi Cesaret Ödülüne layık görülen ve bu ödülü kendine layık görenlersiniz. Siz, devleti, emperyalizmin kolluk kuvveti olan FETÖ terör örgütüne teslim edenlersiniz. Siz, damat, çoluk-çocuk dolarla, euro'yla gemi filoları kuran, bu filoları emperyalizmin yüklerini taşımak için seferber edenlersiniz. Siz, 1950’den bu yana, ağa babalarınızdan başlayarak, her politikanızla emperyalizmin karakol bekçiliğini yapanlarsınız.

"Siz, emperyalizme karşı mücadele edenleri 'vatan hainliği' ile yaftalayan, beslediğiniz tetikçileri onların üzerine sürenlersiniz. Siz, emperyalistlerden aldığınız borçla, yaptığınız saraylarla, betonla, israfla, şatafatla ve kötü yönetimle ülkeyi iflasa sürükleyenlersiniz. Siz kim oluyorsunuz da bize anti-emperyalizmi anlatıyorsunuz? Yoksa ar damarınız mı çatladı? Yüzünüz varsa, Anafartalar’a, Maraş’a, Antep’e, Samsun’a, Amasya’ya, Sivas’a, Erzurum’a, İnönü’ye, Sakarya’ya, Dumlupınar’a ve Anıtkabir’e gidin ve anlatın anti-emperyalizminizi.

"Özür dilemek erdemdir. Bu topraklarda, hayatlarını hiçe sayarak anti-emperyalist mücadele verenlerden özür dilemek ve bir daha emperyalizmin yanında yer almamak üzere tövbe etmek zorundasınız.

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/muharrem-inceden-akpye-sert-sozler-202099h.htm

He suçu da çevreye attık mı tadından yenmiyor. Valla 1700 euro burda ne kadar biliyor musunuz?
12bin lira?!!! Peki 1600 tl orda kaç euro? 228! Söyleyin bakalım 228 euro ile geçinebilir misiniz?
Dalga falan geçiyor bu yurt dışında yaşayanlar ya!

Ben ekmegi 1 tlye mi aliyorum? Veya suyu 50 kurusami? Yarim litre suya 6tl veriyorum!
Veya bir ekmege 10 tl vermis oluyorum cevirdigin zaman! Asgari ucretin ne anlama geldigini gercekten anlamiyorsunuz.

Yazdiklarimi anlamakta zorluk cekiyorsunuz belliki. Eskiden akrabalarimizin icinde muhtac olanlar varken suan onlar muhtac olmayacak durumdalar! O yuzden yakinlarimizin ailelerine vermeye basladik.
Belliki cevrenizde insanlar ya calismayi sevmiyo veya kotu aliskanliklari yuzunden bir turlu kalkinamiyolar.
Ben zaten suan 1700 euro maas alip,
1000 euro kredi odeyen bir insanim.
Ustelik saglik sigortamida isverenim degil kendim oduyorum!

Ne kredisi ödüyorsunuz 1000 euro ile ?

mantik agliyor su an :deli: vatandas 1.7 dolara ekmek aliyor. ne acikli hikaye. halbuki 0 dolara vermeliler . Hem Turkiye'ye gelince 0.17 dolara alacakti 1 ekmegi. oralarda heba olma don memleketine ilk ucakla :KK70:

X