- 17 Nisan 2012
- 30.413
- 65.399
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim tanıdığım bir aile evde yiyecek birşey yok diye yol kenarından ot pişirip yiyor memleketimin insanı daha fakir yok desin!Eki Görüntüle 2180022
Fakir aile yok öyle mi? Alın 21.yyda tanıştığım ailenin bebeğinin beşiğine bakın! Beşik önemli değil alacağım ben ona!
Paylaşmak istemezdim ama zoruma gidiyor ya! Yapmayın, demeyin! Siz görmüyorsunuz diye yok değil!
Fakir yok diyenler bebeklerini şu beşikte yatırır mıydı?
Çok zoruma gidiyor şu beşiğe örtülerine bakınca. Çıldırıyorum, çok zoruma gidiyor! Demeyin ya demeyin şunu!!!!!
Ben durumun gittikce duzeldigini gozlemiyorum.
Bundan 5 yil once perisan olan aile daha fazlaydi.
Tamamen bitmemis olmasi normal. Daha bundan kac yil oncesine kadar kitaplarimizda Turkiye ucuncu dunya ulkesi diye geciyordu. Artik oyle degil. Bu degisimi gormezden gelememezlik edemeyiz.
Devletin butun heryere yetismesini bekleyemeyizki.
Bizede cok sey dusuyor. Bosunami zekatimizi verecek insan ariyoruz.
Bunu once kendi cevrenizde yapmamiz lazim.
Şimdi size daha çok sinirlendim. Hollanda’da yaşayıp o fakirleri görmemeniz kadar doğal bir şey yok! Kalkıp fakir yok bık bık diye edebiyat yapmayın! Buyrun gelin buraya taşının 1600 lira maaş alıp 850 lira ahır gibi eve verip hayatta tutunmaya çalışın. Ama yemezler tabi. Buraya gelseniz zekat verecek değil alacak duruma düşersiniz!
Amma salladılar refah büyüyor diye.. Daha geçtiğimiz ramazan sofrasına katkıda bulunamadıklarıma sen yetiş Allahım diye zırıl zırıl ağladığımı bilirim... Yeri geldi de söyledim. Hatta buradan tanıştığım bir arkadaş aradı tam üstüne de beraber ağlaştık. Okuyunca yazar o da...Benim tanıdığım bir aile evde yiyecek birşey yok diye yol kenarından ot pişirip yiyor memleketimin insanı daha fakir yok desin!
Bende bilmiyorum benim çevremde öylesi yardım alanda yok koca koca yaşlıca adamları çorap mendil satarken görüyorum o adamlar yürüyecek halleri yok ama çalışıyorlarAmma salladılar refah büyüyor diye.. Daha geçtiğimiz ramazan sofrasına katkıda bulunamadıklarıma sen yetiş Allahım diye zırıl zırıl ağladığımı bilirim... Yeri geldi de söyledim. Hatta buradan tanıştığım bir arkadaş aradı tam üstüne de beraber ağlaştık. Okuyunca yazar o da...
Herkeslere maaş bağlamış devlet.. Oğlu vefat etti diye 1 gelin 3 torunla kira köşelerinde kalan, mendil kalem su satıp onları doyurmaya çalışan teyzeme bağlamadılar.. Kaymakamlığa bizzat beraber gittik.. Gerekçe de köyünde çorak bir tarlası varmış. Ek biç ye deyip sepetlediler..
Kimler alıyor bu şahane devlet yardımlarını da ferah fahur yaşıyor ben bilemedim..
Özelden destek mesajları geldi.. Eksik olmayın çok sağolun arkadaşlar ama benim teyzem değil... İşyerimin olduğu sitede hergün karşılaştığım bir teyzecik.. Ama elden gelen de öğün olmuyor maalesef.. Kalıcı bir güvenceleri olsun diye gittik başvurduk olmadı..Amma salladılar refah büyüyor diye.. Daha geçtiğimiz ramazan sofrasına katkıda bulunamadıklarıma sen yetiş Allahım diye zırıl zırıl ağladığımı bilirim... Yeri geldi de söyledim. Hatta buradan tanıştığım bir arkadaş aradı tam üstüne de beraber ağlaştık. Okuyunca yazar o da...
Herkeslere maaş bağlamış devlet.. Oğlu vefat etti diye 1 gelin 3 torunla kira köşelerinde kalan, mendil kalem su satıp onları doyurmaya çalışan teyzeme bağlamadılar.. Kaymakamlığa bizzat beraber gittik.. Gerekçe de köyünde çorak bir tarlası varmış. Ek biç ye deyip sepetlediler..
Kimler alıyor bu şahane devlet yardımlarını da ferah fahur yaşıyor ben bilemedim..
Bi çocukların okulu bitsin bide vatandaşlık alalım dönerizoooo Hollanda ile Türkiyeyi mi kıyaslıyoruz :)
Ben Hollandaya ilk taşındığımda günümüz modernitesinin bir gereği olarak hemen sosyal medyada ilgili gruplara üye oldum. Hollandada yaşayan Türklerin gruplarına da elbette. Hani faydalı bir bilgi öğrenirim diye.
Hep Türkiye güzellemesi ve Avrupa ne kadar pis ne kadar ahlaksız bir yermiş paylaşımları.
Sabrettim bir kaç ay çıkmadım gruplardan, daha ne kadar kalitesizleşebilir paylaşımlar diye. Hayrına böyle düşünen birisi bana bu olayı bir anlatsın da ben de aydınlanayım. Tam olarak bende ne eksik acaba.
Ya ben gerçekten anlamıyorum. Bu kadar sevmiyorsanız ve Türkiye bu kadar güzelse ne diye kendinize işkence ediyorsunuz. Dönsenize memleketinize. Size de yazık değil mi.
Yardım edecek kimseyi bulamıyorlarmış.. Açın LÖSEV in sitesini. Tedaviden sonra beslenme desteği yapın hasta çocuklara.Bende bilmiyorum benim çevremde öylesi yardım alanda yok koca koca yaşlıca adamları çorap mendil satarken görüyorum o adamlar yürüyecek halleri yok ama çalışıyorlar
He suçu da çevreye attık mı tadından yenmiyor. Valla 1700 euro burda ne kadar biliyor musunuz?Yazdiklarimi anlamakta zorluk cekiyorsunuz belliki. Eskiden akrabalarimizin icinde muhtac olanlar varken suan onlar muhtac olmayacak durumdalar! O yuzden yakinlarimizin ailelerine vermeye basladik.
Belliki cevrenizde insanlar ya calismayi sevmiyo veya kotu aliskanliklari yuzunden bir turlu kalkinamiyolar.
Ben zaten suan 1700 euro maas alip,
1000 euro kredi odeyen bir insanim.
Ustelik saglik sigortamida isverenim degil kendim oduyorum!
Asgari ücretle ev kredisi ödüyor orada.. Buradaki asgari ücretle ev sahibi olmayı rüyanda bile göstermiyorlar..He suçu da çevreye attık mı tadından yenmiyor. Valla 1700 euro burda ne kadar biliyor musunuz?
12bin lira?!!! Peki 1600 tl orda kaç euro? 228! Söyleyin bakalım 228 euro ile geçinebilir misiniz?
Dalga falan geçiyor bu yurt dışında yaşayanlar ya!
Evet bir arkadaşımın vakfıyla yardım etmiştik bizde kanser hastası çocuklara istersen gel birlikte dağıtalım dedi gidemedim düşüncesi bile içimi parçalıyorken gidip görmeye yüreğim elvermediYardım edecek kimseyi bulamıyorlarmış.. Açın LÖSEV in sitesini. Tedaviden sonra beslenme desteği yapın hasta çocuklara.
Hijyen malzemesi desteği yapın. Bir sürü çocuk bu eksiklikler sebebi ile hayatını kaybediyor, hastaneden çıktıktan sonra. Tedaviden sonraki bakım yetersizliğinden. Taburcu olunca üzülen anneler gördüm. Evde ağıza konacak lokma yok. Burada hiç değilse karnı doyuyordu diye. . Önümüz bayram. Kurban bağışlayın.. Kesilip paketlenip hasta çocukların evlerine ulaştırılıyor.. Oradaki resimlere bakın zaten anlarsınız...
Ban'ım yeni kalktı. Tekrar banlancam hee..
Temizlikçi iphone alıyormuş, arabası evi varmış! Kadın sanki keyfine milletin pisliğini temizliyor! O borçları ödemek için temizliyor. Temizlemese aç açıkta kalacak!
Düşün artık refah seviyesini. 1000 euro kredi verip 700 euro yani 4.900 lirası elinde kalıyorAsgari ücretle ev kredi ödüyorlar.. Buradaki asgari ücretle ev sahibi olmayı rüyanda bile göstermiyorlar..
Realiteyi yazınca Batı hayranı oluyoruz biz de..
sigortasız çalışıp..üzerine mülk yapmayanlar çatır çatır 4-5 yerden birden para topluyorlar..kaymakamlık,kadın kordinasyom ( hala varmı bilmiyorum ) büyükşehir bld.muhtar ve diğer yardım kuruluşlarından...birde seni görünce hüngün hüngür ağlayıp .senin bütün ciğerlerini söküyorlar...Amma salladılar refah büyüyor diye.. Daha geçtiğimiz ramazan sofrasına katkıda bulunamadıklarıma sen yetiş Allahım diye zırıl zırıl ağladığımı bilirim... Yeri geldi de söyledim. Hatta buradan tanıştığım bir arkadaş aradı tam üstüne de beraber ağlaştık. Okuyunca yazar o da...
Yesinler garibanın, yetimin öksüzün hakkını hiç ölmeyecekmiş gibi..sigortasız çalışıp..üzerine mülk yapmayanlar çatır çatır 4-5 yerden birden para topluyorlar..kaymakamlık,kadın kordinasyom ( hala varmı bilmiyorum ) büyükşehir bld.muhtar ve diğer yardım kuruluşlarından...birde seni görünce hüngün hüngür ağlayıp .senin bütün ciğerlerini söküyorlar...
inşallahhh..kadının kızını işe aldık..sigorta yapacağız yok diyor.biz yardım alıyoruz..ya çocuk meslek öğrensin.nereye kadar yardım alacaksın...yok....paşa paşa evde oturup ,gezip tozuyorlar.biz çalışıyoruz o kadar para kazanmıyoruz...bu işler çözülmezde ..bitmezdeYesinler garibanın, yetimin öksüzün hakkını hiç ölmeyecekmiş gibi..
Huzur-u mahşerde sorulur elbet..