- 2 Mart 2013
- 1.808
- 1.673
Dışarda kimse kalmayacak demekki20 milyon diyor canım bu hepize yeter
Sen konuş ben seni hep dinlerimBeni de ekle listeyeyalniz ben oturup kalkip batiyi overim ayni kogusta kalacaksak kulak tikaci al yanina
Ciddi ne olur bu işin sonu bilemiyorumBen de..Kesin kirmizi bultenle araniyorumdur..
Herhangi bir yol haritası, çıkış yolu? Sadece Apple boykotu mu? Hani somut bir adım? Şu an ilaç, matbaa, otomotiv ve inşaat sektörü patlamış durumda. Ekşisözlüğün “ dolar artarken işyerlerinin son durumu” başlığındaki entryleri takip edin. Bu kadar insan yalan söylüyor olamaz. Ekonomik göstergeleri az buçuk yorumlayamaya çalışsak biraz diyeceğim de boşa diyeceğim galiba.
Banlıyken dışardan okuyup okuyup güldümbaya baya komiksiniz he
Ne oldu gençler batıyor muyuz
Kumasin pamugu dolarla disardan geliyor. Fiyat durmadan oynadigindan alamamislardir belki de.. Ya da borclarini odeyememislerdir. Piyasada cogu yer boyleymis. Pesin paraya donmusler bir de.. Ben de Marvelgirl'in verdigi linkten okudum.Dolar dolar dolar off diyecek laf bulamıyorum günlerdir tekstilciyiz kumaş alıp kesip diktiremedik günlerdir kumaşçı kumaş satmıyor kesilen ürünü atölye dolar bazından dikmeye çalışıyor ütü paket dolar yükseldi diyor valla bizde az fırsatçı millet değiliz sonrada vatan millet Sakarya oğlum dik ütüle paranı al da bende yabancı turistlere satayımda ülkeye döviz girsin yok arkadaş ürün üretemedik 1 haftadır yok böyle millet sorsan hepside vatan millet Sakarya şaka gibi milletiz herşeyi fırsat biliyoruz önce kendi cahilliğimizi yenmemiz gerekiyor sonra seçimlerimizi neler çekiyoruz bir bilseniz of Offf üretim durdu halbuki üretsek Bayram'dan sonra alıcaz Cezayir'in Irak'ın Lübnan'ın Mısır'ın vesayri başka ülkenin dövizini yok arkadaş bizde vatan sevgisi demek fırsat demek ben bu hafta bunu anladım sosyal medyadaki vatan aşkını zerre kadar ticari hayatımda görmedim
Yok Can'ım ya 2 ay önce oturup anlaştık o gün kur ne olursa diye biz zaten dolar bazında alıyoruz mesela kilosu 6 $ ise yine 6$ bizimhalk fırsatçı yemin ederim fırsatçı dolarla üretip zaten dolar satıyorum ben vatan millet Sakarya hepsi boş vay Ayşe teyzeyeKumasin pamugu dolarla disardan geliyor. Fiyat durmadan oynadigindan alamamislardir belki de.. Ya da borclarini odeyememislerdir. Piyasada cogu yer boyleymis. Pesin paraya donmusler bir de.. Ben de Marvelgirl'in verdigi linkten okudum.
Ne yapacak siyasi partiler, onlarin yapabilecegi baska birsey yok.
Hakikatten de, konusu acilmisken, Turkiye'de ilginc bir durum olustu. Bu ulke son padisah da Ingiliz gemisine atlayip kactiktan ve TBMM kuruldugundan beri, yaklasik 100 yildir Cumhuriyet ve eksik yanlari olsa da demokrasi ile yonetiliyordu. 16 Nisanda bir referandum ve 24 Haziranda da uygulamaya gecilmesi ile rejim degisti. Daha henuz bircogumuz buna alisamadi, hatta durumu pek kavrayamamis olanlar da olabilir.
Simdi.. bundan bir kac sene oncesine kadar eski rejimde Ordu yari-bagimsizdi, bir tek Cumhurbaskanina hesap verirdi, secimle gelen hukumetler orduya karisamazdi. Bu kural yillardir delindi zaten, Ergenekon filan derken ordunun bagimsizligi bitirildi. Yargi bagimsizdi. Gene bir kac yil once cikartilan bir kanun ile Hakimler ve Savcilar Kurumu Adalet Bakanligina baglandi, o da bagimsizligini kaybetti. Yasama meclise, yurutme hukumete bagli idi. En son kurum Anayasa Mahkemesi idi, oraya uzun sureligine bir kac degisik bagimsiz kurumdan ve Cumhurbaskanindan atama olurdu. 16 nisan referandumu ile bu da degisti. Butun suresi dolan uyeler RTE tarafindan atandi. HSYK uyeleri de RTE tarafindan degistirildi. Merkez Bankasi bagimsizdi. Artik RTE ne derse onu uygulamak zorunda.
Eskiden devlet bu saydigim bagimsiz kurumlardan olusurdu. Ayriliklar ilkesi vardi, hepsi birbirini denetlerdi, birbiri icin emniyet sibobu idiler. Hukumet sadece yurutmeden sorumlu idi. AKP ilk secildiginde de durum bu idi. Devlet, RTE ve AKPden ibaret degildi yani.
16 Nisan referandumunda butun kurumlar RTEye baglaninca devlet artik bir kisiden olusmaya basladi. Yarginin basi RTE, Ordunun basi RTE, Anayasa mahkemesinin basi RTE, Yasama-Meclisin basi RTE, Yurutme-hukumetin basi RTE.
Bu durumda Devlet=RTE. Batarsak da cikarsak da herseyin basina o gectigi ve en son karari o verdigi icin en buyuk sorumlu da RTE. Ama yanlis yaptiginda elestirmek biraz zorlasti.
Yabancilar icin de, Turk Devletine guvenmek demek, Tayyip'e guvenmek demek artik.. Diger kurumlar, meclis ve halk artik etkisiz eleman.
Ote yandan artik RTEyi elestiren direkt olarak devleti elestirmis sayiliyor bu durumda. Biraz tuhaf oldu ama, durum bu.. Alisiriz insallah..
Bir insan bu kadar duygularimin tercümanı olabilirBurada diplomasiden hükümetler arasi iliskilerden falan bahsedenler komik misiniz?
2.Dunya savaşına ulkeyi sokmamak icin cabalayan İnönü'nün , soydaslarinin soykirima ugramasina goz yummamak icin Amerikan amborgusuna ragmen Kibrisi kurtaran Ecevit'in yaptiklarini görmezden gelip ; o donemde bu sebeplerden kaynaklanan yoklugu yıllarca siyasetlerine meze edenler gelmisler boyun egmeyecegiz diz cokmeyecegiz diye hamaset yapiyor.
Bos konusyorsunuz BOMBOS
Boyun egmeyeceksiniz de neden Amerikaya heyet gonderiyorsunuz?
Paramizi Abd baskani direkt hedef aldi, darbenin arkasinda Abd var diyip sonra da ama diplomasi su bu diyip ancak komik duruma düşersiniz.
Ben bu filmi hatirliyorum. Mavi Marmaraya izni ben verdim dedikten yillar sonra giderken bana mi sordunuz diyen Tayyip bey Papaz konusunda neler diyecek acaba?
Yıllarca Abd baskani karsisinda rahat oturusuyla övünüp Eceviti durusuyla yerenler utanmadan arlanmadan gelmisler dik durustan bahsediyorlar.
Siz kim dik durmak kim?