Erdoğan Rize’de: Onların doları varsa bizim halkımız var, Allah’ımız var

Çanakkale kurtuluş savaşını örnek gösteriyorlar bir de
Hani -
-keske yunan galip gelseydi diyen
-çanakkale savaşını yok hükmünde sayan fesli bir (içimden geleni yazamıyorum maalesef) ardından gidip ışte gercek tarihçi bizden saklanan gerçekleri söyleyen adam diyenler çanakkale savaşını örnek gösteriyorlar sosyal medyada
Ha su an savaşta miyiz niye başka devletler bize ambargo koyunca biz aç kalıyoruz
Niye kendi kendimize yeten ekonomimiz yok deseler keske
Zaten bunu diyebilecek insanlar olsaydı şu an çok farklı yerde olurduk

BOP Hakkında

2002 yılında dört bir yandan kuşatılmış ve iktidar alanının çok az bir kısmı kendisine bırakılmış olan Ak Parti hükümeti ülkeyi bağlayan zincirleri 2003 ten sonra kırmaya başladı. Bu tarihten itibaren içeride vesayet odakları dışarıda Türkiye düşmanları düğmeye bastılar. Garip olan gelişmelerden biri de şudur. 2005 ten itibaren ağır bedeller ödemeyi göze alarak İran’ı ve Suriye’yi kollayan Türkiye bu ülkelerden maalesef hiçbir zaman aynı karşılığı göremedi. Mezhep taassubu gözlerini karartmış olan bu devletleri yöneticileri bizim uzattığımız dostluk elini her zaman havada bıraktı.

2006 yılında Türkiye kendi yolunu izleyen ve kendi politikalarını belirleyen bir ülke haline geldi. 2003 yılında Tayyip Erdoğan’a Büyük Ortadoğu Projesi anlatılmış ve Ortadoğu’ya demokrasi getirecek bir formülden söz edilmişti. Tayyip Erdoğan Ortadoğu’daki dikta rejimlerinin yıkılmasının ve demokrasiye geçilmesinin Türkiye’nin oldukça lehine sonuçlar hasıl edeceğine inandığı için bu projenin içinde yer almayı kabul etmişti. Sonradan bunu İsrail’in bölgedeki güvenliğini garantiye almak için kurgulanan bir oyun olduğunu anlayınca bu planın var gücüyle önüne geçmeye çalışmış ve bunda da başarılı olmuştur.

Çünkü BOP planının başarısı için Suriye ve İran’ın parçalanması bunun için onlarla savaşılması gerekiyordu. Ancak Türkiye bu devletlere kol kanat gerince plan işlemedi. Bu plan rafa kalkınca yeni bir plan yapıldı. O da Ortadoğu’yu Etnik ve mezhep bağlamında çatıştırmak ve bu çatışmalar üzerinden etnik ve mezhep odaklı parçalara bölüp minimize etmek. Şu an yürürlükte olan plan budur ve DEAŞ törör örgütü bu planı hayata geçirmek için kurulmuştur. Yeni stratejiye vekalet ve vesayet savaşları adını verdiler. Bölgede kendileri ile eşgüdüm halinde hareket edecek eitnk uzantılar ve örgütler buldular. Bu örgütler onlara vekaleten savaşma görevini devraldı.

Bu tarihten sonra Türkiye bölgede söz dinleyen ülke konumundan çıktı söz söyleyen konumuna geçti. 2009 yılında Davos’ta İsrail Cumhurbaşkanı Peres’e karşı yaptığı konuşma ile Tayyip Erdoğan yalnız İslam dünyasının değil tüm ezilen mazlum milletlerin gönlüne girdi. 2010 yılında Mavi Marmara gemisi ile mazlum Gazze halkına uygulanan ambargonun kırılması için çaba gösterildi. Bu olaya İsrail’in barbarca müdahale etmesi ve 9 Türk vatandaşını şehit etmesi uluslar arası kamuoyunda onu çok zor durumda bıraktı. Bu olay “One Minute” den sonra ikinci kez Türkiye’yi mazlum milletlerin umudu haline getirdi.

Yaklaşık 90 küsur yıllık Türkiye Cumhuriyeti tarihinde iç ve dış politikada alışık olmadığımız adımlar atıldı. Türkiye daha özgün ve bağımsız bir politika izlemeye başladı. Hatta AB’ye başvurmuş olan Türkiye Rusya’ya “Bizi Sanghay Birliğine alın” diyebildi. Niçin böyle söylediniz deyince Başbakan; “Bağımsız karar verebildiğimizi herkes görsün diye” cevabını verdi. Yine uzun menzilli füze ihalesini batıya değil Çin’e vererek bağımsız rotasını ifade etmiş oldu.
2003 1 Mart tezkeresinden başlayarak, One Minute ve Mavi Marmara ile devam eden, Mısır’da İhvan-ı Müslimin’in başarısı için gayret eden ve İslam Dünyasını birleştirmeye çalışan, mezhep çatışmalarının önüne geçen bir Türkiye Batının istediği bir Türkiye değildi. Onlar bu zamana istedikleri her şeyi bize kabul ettirebiliyorlardı.

BOP 1990 yılında başlayan 4 ülkenin işgali ve parçalanması sonucu oluşacak olan Ortadoğu federasyonunun adıydı. Suriye ve İran’da işler tıkanınca vazgeçildi. (2006) Yerine yeni stratejiler getirildi. Bunlara vekalet, vesayet, proxy,, 4. nesil veya asimetrik savaş isimleri verildi.Hala BOP diyenin saati 11 sene evvel durmuş ve pas tutmuştur.Ne yapsanız çalışmaz.

Erdoğan; Bazılarının iddia ettiği gibi,’BOP’ Eşbaşkanı değil;BOP projesini engelleyendir!Türkiye’ye ve ERDOĞAN’a bu yüzden saldırıyorlar!

Şevki Karabekiroğlu

BOP Hakkında

2002 yılında dört bir yandan kuşatılmış ve iktidar alanının çok az bir kısmı kendisine bırakılmış olan Ak Parti hükümeti ülkeyi bağlayan zincirleri 2003 ten sonra kırmaya başladı. Bu tarihten itibaren içeride vesayet odakları dışarıda Türkiye düşmanları düğmeye bastılar. Garip olan gelişmelerden biri de şudur. 2005 ten itibaren ağır bedeller ödemeyi göze alarak İran’ı ve Suriye’yi kollayan Türkiye bu ülkelerden maalesef hiçbir zaman aynı karşılığı göremedi. Mezhep taassubu gözlerini karartmış olan bu devletleri yöneticileri bizim uzattığımız dostluk elini her zaman havada bıraktı.

2006 yılında Türkiye kendi yolunu izleyen ve kendi politikalarını belirleyen bir ülke haline geldi. 2003 yılında Tayyip Erdoğan’a Büyük Ortadoğu Projesi anlatılmış ve Ortadoğu’ya demokrasi getirecek bir formülden söz edilmişti. Tayyip Erdoğan Ortadoğu’daki dikta rejimlerinin yıkılmasının ve demokrasiye geçilmesinin Türkiye’nin oldukça lehine sonuçlar hasıl edeceğine inandığı için bu projenin içinde yer almayı kabul etmişti. Sonradan bunu İsrail’in bölgedeki güvenliğini garantiye almak için kurgulanan bir oyun olduğunu anlayınca bu planın var gücüyle önüne geçmeye çalışmış ve bunda da başarılı olmuştur.

Çünkü BOP planının başarısı için Suriye ve İran’ın parçalanması bunun için onlarla savaşılması gerekiyordu. Ancak Türkiye bu devletlere kol kanat gerince plan işlemedi. Bu plan rafa kalkınca yeni bir plan yapıldı. O da Ortadoğu’yu Etnik ve mezhep bağlamında çatıştırmak ve bu çatışmalar üzerinden etnik ve mezhep odaklı parçalara bölüp minimize etmek. Şu an yürürlükte olan plan budur ve DEAŞ törör örgütü bu planı hayata geçirmek için kurulmuştur. Yeni stratejiye vekalet ve vesayet savaşları adını verdiler. Bölgede kendileri ile eşgüdüm halinde hareket edecek eitnk uzantılar ve örgütler buldular. Bu örgütler onlara vekaleten savaşma görevini devraldı.

Bu tarihten sonra Türkiye bölgede söz dinleyen ülke konumundan çıktı söz söyleyen konumuna geçti. 2009 yılında Davos’ta İsrail Cumhurbaşkanı Peres’e karşı yaptığı konuşma ile Tayyip Erdoğan yalnız İslam dünyasının değil tüm ezilen mazlum milletlerin gönlüne girdi. 2010 yılında Mavi Marmara gemisi ile mazlum Gazze halkına uygulanan ambargonun kırılması için çaba gösterildi. Bu olaya İsrail’in barbarca müdahale etmesi ve 9 Türk vatandaşını şehit etmesi uluslar arası kamuoyunda onu çok zor durumda bıraktı. Bu olay “One Minute” den sonra ikinci kez Türkiye’yi mazlum milletlerin umudu haline getirdi.

Yaklaşık 90 küsur yıllık Türkiye Cumhuriyeti tarihinde iç ve dış politikada alışık olmadığımız adımlar atıldı. Türkiye daha özgün ve bağımsız bir politika izlemeye başladı. Hatta AB’ye başvurmuş olan Türkiye Rusya’ya “Bizi Sanghay Birliğine alın” diyebildi. Niçin böyle söylediniz deyince Başbakan; “Bağımsız karar verebildiğimizi herkes görsün diye” cevabını verdi. Yine uzun menzilli füze ihalesini batıya değil Çin’e vererek bağımsız rotasını ifade etmiş oldu.
2003 1 Mart tezkeresinden başlayarak, One Minute ve Mavi Marmara ile devam eden, Mısır’da İhvan-ı Müslimin’in başarısı için gayret eden ve İslam Dünyasını birleştirmeye çalışan, mezhep çatışmalarının önüne geçen bir Türkiye Batının istediği bir Türkiye değildi. Onlar bu zamana istedikleri her şeyi bize kabul ettirebiliyorlardı.

BOP 1990 yılında başlayan 4 ülkenin işgali ve parçalanması sonucu oluşacak olan Ortadoğu federasyonunun adıydı. Suriye ve İran’da işler tıkanınca vazgeçildi. (2006) Yerine yeni stratejiler getirildi. Bunlara vekalet, vesayet, proxy,, 4. nesil veya asimetrik savaş isimleri verildi.Hala BOP diyenin saati 11 sene evvel durmuş ve pas tutmuştur.Ne yapsanız çalışmaz.

Erdoğan; Bazılarının iddia ettiği gibi,’BOP’ Eşbaşkanı değil;BOP projesini engelleyendir!Türkiye’ye ve ERDOĞAN’a bu yüzden saldırıyorlar!

Şevki Karabekiroğlu
:anneadayı: Masal guzelmis.. Ninni de soyleyek mi?:KK53:

Isin mantiksal yani papazi vermeli diyor. Bu hareket dolarin atesini alir, piyasalar biraz nefeslenir, yapisal reform veya en azindan onlem paketi icin zaman kazandirir.

Vatan millet sakarya havasindan cikilmali, piyasalarin duygulari yoktur, realiteye gore kendisine yon verir.

Koydugum Videolari seyreden hatirlayacaktir, orada da geciyor. 2008de Amerika bile bir krizde batma noktasina gelmisti. Piyasa hata kabul etmez.
Bu konuda benim mantığım boyun eğmemeli diyor saraylım...yüzümüzü amerikadan başka yöne çevirmeli kendi kaynakarını kullanmalı kısa vadede krizi atlatmak için boyun eğmek uzun vadede kazandırmaz hep şikayet ettigimiz dısa bağimlılığı artırır...

Ben siyasi bir laf söylediğimi düşünmüyorum ama sen saydırmış sın niye bunu yazdığını anlamadım tabi okudum bir çok laf da doğru bunda bir sıkıntı yok
Fakat benim yazdığım ile bunun ne alakası var ben azınlık grubu veya fazla olan grubu eleştirmedim tek siyasi partiler de bir çok ülke parasını TL ye çevirirken bizim ülkemizde olanlar dolar alıyor para kazanmak için sana normal mi geliyor açıkcası bana normal gelmiyor
Saydirmadim. Ilk cumle size cevap, gerisi aciklama, dedigim gibi konu acilmisken.. Muhalefet falan artik hikaye, zaten evvelden de hic bir onergeleri kabul edilmiyordu mecliste, rejim degisikliginden sonra yok hukmundeler. Secimdeeen secime seslerini duyurabilirseler, iste o kadar..
Kim parasini TLye, kim dolara ceviriyor kimse bilemez. Bir resim karesi herseyi anlatmaz. Halktan once devlet buyuklerinin para ve malvarliklarini yurtdisindan getirip TLye cevirmeleri daha uygun olmaz mi? Bunu yapan bir bakan veya cb gordunuz mu?

Dolar dolar dolar off diyecek laf bulamıyorum günlerdir tekstilciyiz kumaş alıp kesip diktiremedik günlerdir kumaşçı kumaş satmıyor kesilen ürünü atölye dolar bazından dikmeye çalışıyor ütü paket dolar yükseldi diyor valla bizde az fırsatçı millet değiliz sonrada vatan millet Sakarya oğlum dik ütüle paranı al da bende yabancı turistlere satayımda ülkeye döviz girsin yok arkadaş ürün üretemedik 1 haftadır yok böyle millet sorsan hepside vatan millet Sakarya şaka gibi milletiz herşeyi fırsat biliyoruz önce kendi cahilliğimizi yenmemiz gerekiyor sonra seçimlerimizi neler çekiyoruz bir bilseniz of Offf üretim durdu halbuki üretsek Bayram'dan sonra alıcaz Cezayir'in Irak'ın Lübnan'ın Mısır'ın vesayri başka ülkenin dövizini yok arkadaş bizde vatan sevgisi demek fırsat demek ben bu hafta bunu anladım sosyal medyadaki vatan aşkını zerre kadar ticari hayatımda görmedim :KK43:
malzemeci 15 günde 3 kere zam yaptı..dolar yükseldi diye...nan olum..sen o malı dolar yükselmeden almıştın...gel anlat iste bllaaa blaaaa blaaaaaa

Tezkereyi meclisten Irakın bütünlüğü için geçirmeye çalıştılarsa demek
Şu yazının her satırının aksini ispat ederim ama gerek var mı? Maalesef yok:işsiz:
Suriye'nin resmi ordusu ve Esad'i devirmeye yardim olarak OSO adli isyancilarina silah, yiyecek, techizat yardimi yapmalari ve onlara Turkiyeden Idlibe kadar koridor acmalari da hep Suriyenin butunlugunu korumak icin..

BOP Hakkında

Şevki Karabekiroğlu

Yani 2003te RTE Amerikanin bu ulkelere demokrasi getirecegine inanarak BOP eşgenelbaşkanı olmus
Yani yine o zaman da kandırılmış

Barlas: iPhone'u sadece FETÖ'cüler kullanacak
Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen Sabah gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas, Türkiye'nin ABD'nin elektronik ürünlerine boykot kararını "Türk-Amerikan ilişkileri eskisi gibi olacak mı bilmiyorum. Bu iş böyle giderse mesela IPhone'u sade FETÖ'cüler kullanacaklar" ifadesini kullandı.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...__iPhone_u_sadece_FETO_culer_kullanacak.html#

:KK53::KK53::KK53::KK53: elhamdülillah samsungcuyuz

Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen Sabah gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas, Türkiye'nin ABD'nin elektronik ürünlerine boykot kararını "Türk-Amerikan ilişkileri eskisi gibi olacak mı bilmiyorum. Bu iş böyle giderse mesela IPhone'u sade FETÖ'cüler kullanacaklar" ifadesini kullandı.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...__iPhone_u_sadece_FETO_culer_kullanacak.html#

O zaman asın beni :ruh::silah::KK57: hatta ailecek :rolleyes:

Sen onla sokaga cikma, FETOcu diye gotururler, bak sana soyliim..:KK70:
Neyse ki bende Samsung var.. Vatanseverlik haneme 1 puan eklenmistir..:KK53:
Eve kapanmalıyım doğru söylüyorsun ne olur ne olmaz
Şaka maka bir telefon markasıyla terörist ilan edilecek günlere de geldik :KK70:

Bu konuda benim mantığım boyun eğmemeli diyor saraylım...yüzümüzü amerikadan başka yöne çevirmeli kendi kaynakarını kullanmalı kısa vadede krizi atlatmak için boyun eğmek uzun vadede kazandırmaz hep şikayet ettigimiz dısa bağimlılığı artırır...
Ben olaya boyun egip egmemek yonunden bakmiyorum. Menfaat acisindan bakiyorum, uzlasma acisindan bakiyorum. Tilkinin donup dolasip gidecegi yer kurkcu dukkani. Her krizde adamlara muracaat, gene onlara muracaat edecegiz bu isin sonunda. Bu adam zaten salinacak, en fazla bir, bilemedin iki ay icinde.. Bakma sen bugun esip gurlediklerine.. Her zamanki taktik.. Yillardir Eyy Amerika diyor, talasi bile onlardan aliyormusuz bak.. Adamlarin kulune muhtac hale gelmisiz. Kendi savas ucaklarimizi yaptik diye boburleniyorduk, bugun dunya para verip satin aldigimiz f35leri ABD teslim etmiyor diye kiyamet kopuyor. E hani biz artik kendi savas ucaklarimizi kullanmaya baslamistik?

Ekonomi bir gunde toparlanacak birsey degil.. Hele ekonomik bagimsizligimizi kazanmak hic degil, hele 15 yil gerilemisken.. Biz fenle, bilimle, egitimle, enerji planlamasi, ileri teknik tarimla ugrasmayi 15 yildir biraktik, dinle ugrasiyoruz bir tek..Bizim tekrar ayaga kalkmak ve gunu yakalamak icin vakite ve nakite ihtiyacimiz var. Bir de dogru ekonomi ve finans ve devlet yonetimine tabii.. Kavga ile gecirecek ne zamanimiz ne de luksumuz var.

27 dakikalik bir video.. Vaktin oldugunda izle lutfen.. Ne demek istedigimi daha iyi anlayacaksin.

Ney yoksa canım görümcem ve eşimin sulalesi fetöcümü :KK70: la bu ne artık ya :KK70:
Neyse ben yırttım fetöyüde iphone da kendimi bildim bileli sevmem samsungum çok yaşa :KK53:

Yanlız akplilerin çoğuda iphone kullanıyor ha etrafimda zemginlik belirtisi

X