Erdoğan Rize’de: Onların doları varsa bizim halkımız var, Allah’ımız var

Sirf inandigi dine inanmadigim icin helak olmami isteyen insanlarla ayni toprakta yasamak ne kadar zor..

O degil de bugun usd 6.80 i gordu , doviz bazinda kredi kullanan sirketlerin batisi demek bu , batan sirket sadece patronu batirmiyor , o sirketlerde calisan yuzlerce issiz ve bu issiz kalanlarin aileleri 5 kurussuz kalacak

Usd artmasi demek , ithal ettigimiz binlerce temel ihtiyacimizin zamlanmasi demek buna et de dahil

Benzin uretimi olmayan bir ulke oldugumuz icin usd artmasi demek benzine zam demek

Benzine zam demek , herseye zam demek cunku yedigimiz , ictigimiz hersetin nakliyesi benzinle yapiliyor , benzin zamlaninca maliyet arttigi icin otomatikman yine zam yiyoruz

Ben 10 yasindaki ogluma yasadigimiz gunleri boyle tek tek anlatiyorum ve anliyor

Ama onun 2 kati yasinda olanlar dinsizler helak olsun diyor

Tek duam biran once bu zihniyetteki insanlarla ayni havayi solumamak ve cekip gitmek , ama maalesef medeni ulkeler de turkuz diye istemiyor bizi

Iki arada kalip , 40 senelik omrumde cekmedigim aciyi cekiyorum gunumuz genclerini gordukce
ilk cümleden sonrasını okumadım. ben batıdan ve amerikadan bahsetmiştim üzerinize alınmışsınız..

Helak oluşlarını izlemek istiyorsan onlara para kazandırmamakla başla işe :KK66: Burada ancak ahkam kesersiniz, biz de güleriz çünkü. Ancak ahkam kesebildiğiniz için de onların piyonu olmaktan öteye geçemiyorsunuz zaten yüzyıllardır. Neyse, konuyu inatla dine sarmışsın da herkes önce dönüp kendisine baksın olur mu :KK66:

Helâk olmayı şey sanıyorlar.
Böyle bir gün gökyüzünden alev topları yağacak
Amerika kıtası batacak,bu son kafir bükücüler de yüzerek Abdye ulaşıp özgürlük heykelinin eline osmanli bayrağı tutusturacaklar.

Helak oluşlarını izlemek istiyorsan onlara para kazandırmamakla başla işe :KK66: Burada ancak ahkam kesersiniz, biz de güleriz çünkü. Ancak ahkam kesebildiğiniz için de onların piyonu olmaktan öteye geçemiyorsunuz zaten yüzyıllardır. Neyse, konuyu inatla dine sarmışsın da herkes önce dönüp kendisine baksın olur mu :KK66:
sıkıştıkları yerde din iman zaten
hatırlıyorum seçm zamanı erdoğandan başkası gelse bu ülke batar dolar bilmem kaç olur diyorlardı :eğlence::KK71:

eşim özel sektörde işçi. babam bizzat özel sektörde patron. iş bizim. sizin kadar dert etmiyoruz üstesinden geliriz. ha evet zorlanırız ama geliriz şu saatten sonra yazacaklarımız doları düşürmüyor farkındaysanız? Allah kimseyi aç açıkta bırakmasın gerisi hallolur ailem bana bunu öğretti.

Sagol rahatladim valla su mesajla
Hey Allahim ya

eşim özel sektörde işçi. babam bizzat özel sektörde patron. iş bizim. sizin kadar dert etmiyoruz üstesinden geliriz. ha evet zorlanırız ama geliriz şu saatten sonra yazacaklarımız doları düşürmüyor farkındaysanız? Allah kimseyi aç açıkta bırakmasın gerisi hallolur ailem bana bunu öğretti.

Babanız ve eşiniz ne iş yapıyor?
Dövizin etkilemediği düşündürmediği hangi sektör olabilir?
Fırıncı mı acaba malum insanlar karnını doyurmak için ekmeğe abanıcak hayır tarımda dövizle bağlantılı tohumu mazotu mecbur ekmek yiyecekler kısa süreli işler artar sonra 80 lere döner belki

o duruma gelmişiz meğer.. üzülüyorum gerçekten halimize

Bırakın şu şovenizmi artık.
Kimse ama kimse dinle ilgilo yorum yapmıyor siz israrla biz müslümanları eziyorlar edebiyatina sarıyorsunuz.

Kimden öğrendiniz bu manipülatif cümleleri demiyorum zira hocanız belli.

Iki cümlenizden biri siz gibi düşünmeyenleri Allahsız ilan etmeye yönelik
Senden takvaca üstün olan benim belki de ne biliyorsun ?

Kalkıp yarım yamalak siyaset bilginizle,sıfır ekonomi bilginizle dini kalkan yaparak tartışmaya katılıyorsunuz sonra da "coddon o doromo golmosoz ozoloyorom holomozo"

inanır mısınız bilmiyorum ama ne facebook hesabım var ne twitter. sadece instagram var orda da siyasetle işim yok güler çıkarım. kimseden etkilenmiyorum, aynı tip cümleleri kurduğumu nerden çıkardınız? yeterince cevap mı alamıyorsunuz? yaklasık 10 kişiye aynı anda aynı şeyleri anlattığım için olabilir mi?
Kus bakmayin ozaman. Nankorluk , herseyin abd ye baglanmasi, dini bir mucadele veriliyormus gibi dusunceler hep oralardan ve tv kanallarindan pompalaniyor. Bende bu sekilde savunmanizdan bu izlenime kapildim. Asil sorunlar gozardi ediliyor. Burda ekonomi konusmaya calisiyoruz. Abd bile turkiyede yasananlarin bizimle alakasi yok diye aciklama yapti. Ki dunyada hersey birbirine cok baglidir bizde cikan bir kriz tum dunyayi da etkiler. Yani siz hepiniz ben tek gibi bir durum yok.

Babanız ve eşiniz ne iş yapıyor?
Dövizin etkilemediği düşündürmediği hangi sektör olabilir?
Fırıncı mı acaba malum insanlar karnını doyurmak için ekmeğe abanıcak hayır tarımda dövizle bağlantılı tohumu mazotu mecbur ekmek yiyecekler kısa süreli işler artar sonra 80 lere döner belki
yok babam tekstil sektöründe son derece bizi etkileyen bir sektör. ama ne yapabiliriz yani ben burda çığırınca trump mı duyacak? Allah başkasına muhtaç etmesin diyoruz sadece hepimiz lüksümüzden ödün verecek durumdayız

X