• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erdoğan muhtarlara balkabağında aşure ikram etti

kito_

Gülümse ! ne düşündüğünü bilmesinler..
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2013
3.034
4.653
198
562e2e9d18c7761bb47222bc.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarlara seslendi. Erdoğan muhtarlara balkabağının içinde getirilen aşureden ikram etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Afyonkarahisar, Ankara, Ağrı, Ardahan, Bingöl, Çanakkale, Kars, Trabzon, Rize, Bayburt, Antalya, Şanlıurfa ve İstanbul'dan gelen muhtarlarla 13. Muhtarlar Buluşması dolayısıyla bir araya geldi.

562e30ad18c7761bb472232b

Erdoğan toplantıda gündeme dair önemli mesajlar verdi.

Muhtarlar Toplantısı sonrası verilen yemek sırasında Erdoğan muhtarlara kendi eliyle aşure servisi yaptı.

Aşurenin balkabağı içinde getirilmesi dikkatlerden kaçmadı.

562e32f418c7761bb4722364

Cumhurbaşkanlığından vatandaşlara aşure ikramı

SAHRAP SOSYAL: FRANSIZ MUTFAĞINDA VAR

Hürriyet Kelebek'in yemek yazarı Sahrap Soysal, aşurenin ikram şekli ile ilgili şunları söyledi:
"Aşure bizim kutsal bir tatlımız, lezzetimizdir. Balkabağında yemekleri ikram etmek Fransız mutfağına ait bir gelenektir. İçinde et pişirilir. Bizim adetlerimizde ve mutfağımızda böyle bir ikram şekli yok. Aşure çorba gibi servis edilmez. Önceden tabaklara konulur, donması beklenir. Neden böyle bir ikram şeklini seçtiler bilemiyorum" dedi.

http://www.hurriyet.com.tr/erdogan-muhtarlara-balkabaginda-asure-ikram-etti-40006300

değişik ve güzel bir sunum olmuş ama aşure ile alaka kuramadım.

Tabi müsaitse ve kabağı varsa... :D

cidden çok egzotik olmuş ama bal kabağıda pişmiş galiba dur bi inceleyeyim şunu

Evet o kabakta pişmiş ama içine koca kabağı atıp pişireceğin bir fırının olabildiğini sanmıyorum tabi evinde sanayi tipi fırının yoksa :KK14:

Boşver sen pişirmeden de olur dicem de kabağı oymak yürek işi değil bilek işi.

Sen bence minik kabak bul boşver böyle büyük kabakla uğraşılır mı allasen. Baksana kabağa RTE kadar nerdeyse =)

Evet o kabakta pişmiş ama içine koca kabağı atıp pişireceğin bir fırının olabildiğini sanmıyorum tabi evinde sanayi tipi fırının yoksa :KK14:

Boşver sen pişirmeden de olur dicem de kabağı oymak yürek işi değil bilek işi.

Sen bence minik kabak bul boşver böyle büyük kabakla uğraşılır mı allasen. Baksana kabağa RTE kadar nerdeyse =)
evet bacım haklısın minik kabaklar var yap aşureyi doldur at fırına oh misss.. kesin Nevreste Nevreste bilir bu tarifii..

Tam bir seçim konuşmasıydı.Normalde izlemem ama bu kez izledim.Sonlara doğru evet evet AKP ye oy vermeliyim diyordum ki telefon çalınca kendime geldim:)

kız inan bulamadım nette aşure tarifi var ama kabak içinde bir tarif yok istesek verirlermi aceba tarifini..:KK53::KK53::KK53::KK53:çünkü burada kabak pişmiş bak şimdi çatlarım meraktan nasıl yapmışlar acabaaa..

Al şöyle yarıçapı 10-15 cmlik bi kabak, koy fırına, içini oy, tök aşureyi işte al sana tarif.

Üfffffs hem kabak tatlısı hem aşure manyağı biri olarak çıldırmak üzereyim.

Al şöyle yarıçapı 10-15 cmlik bi kabak, koy fırına, içini oy, tök aşureyi işte al sana tarif.

Üfffffs hem kabak tatlısı hem aşure manyağı biri olarak çıldırmak üzereyim.

aynı görüşteyim ikisi bir arada bende bayıldım.Sunuma ayrıca bayıldım yalnız.tekrar belirteyim.
ama hala aşurenin mantığına ters diye düşündüm
aşevi çorbası gibi dağıtılırmı?
meydanlarda koca kazanlarla yapıp dağıtıyorlar hadi o zamansızlık yer yok vs ama bu tuhaf geldi ?

evet bacım haklısın minik kabaklar var yap aşureyi doldur at fırına oh misss.. kesin Nevreste Nevreste bilir bu tarifii..
Bal kabağında aşureyi hiç duymadım:KK57:Çok ilginç olmuş:KK45:O kabak ancak ekmek fırınında o şekilde pişer:KK39:Mutlaka içini oyup içine şeker doldurup bekletmişlerdir daha sonra fırına:KK45:Şekersiz pek tatsız olur;)Tabi çok şekerli olmaz:KK48:Aşurede şekerli :KK48:

aynı görüşteyim ikisi bir arada bende bayıldım.Sunuma ayrıca bayıldım yalnız.tekrar belirteyim.
ama hala aşurenin mantığına ters diye düşündüm
aşevi çorbası gibi dağıtılırmı?
meydanlarda koca kazanlarla yapıp dağıtıyorlar hadi o zamansızlık yer yok vs ama bu tuhaf geldi ?
tadını açıkçası merak ettim aşure zaten lezzetli bir tatlıdır.. ama kabağın içinde eminim daha lezzetli olmuştur.. baksana kabakta pişmiş çünkü..:kk77::kk77::kk77:

Ah canm benm ya .k.bakma senin ustunden seslencem ama oyle denk geldi . TekraR k.bakma . hic kimse hic kimsenin actgi habere karışmayacak haber niteliği taşısın veya tasimasin. Su anda sende cok sinirlendin biliyorum cunku ben ne haber acsam pof buda haber mi , yok efendim cocuk zihniyeti vs vs deniyor ! O yuzden kim ne konu acarsa acsin kimse karismasin lutfen !! Haber olarak gormuyorsaniz okumayin yorum yapmadan başka size gore haber niteligi tasiyan konulara yorum yapin lutfen .

Cunku bu konuda Kazen Kazen De Mune Mune de gerekli aciklamalari yaptı ama arkadaslar hala devam ediyorlar .

Kito tekrar soyluyorum senin konuna denk geldi k.bakma . Sadece sana kkasitli bisey degl canm .

Şu güzelliktenmi bahsediyorsun.
kabaktatlisi1.jpg

abdfbrmgblkrgmb evet bu.

Yani baklavalar, şöbyetler, sütlü nurişler, şekerpareler, kekler, pastalarla dolu bir masanın yanında üzerinde koca bir tabak kabak tatlısı olan masa varsa işte o masa benim için daha değerlidir. Çekerim sandalyemi, otururum o masaya ve yumulurum kabağa...

Back