• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erdoğan: "Kürdistan bölgesindeki kardeşlerimizi de selamlıyoruz"

oy içinmi yapılıyor,ülkeyi bölmek içinmi bi türlü karar verilemedi sanırım:27:

evet keşke kürt bölgesi deseymiş,ama bişey farkedecekmiydi merak ediyorum.nasıl olsa herkes durumu analiz etmiş,ne olacağından emin olmuş :ssz:

Merak etmeyin genel af sinyalleri de verdi duymadınız mı apo'yu da mecliste göreceksiniz yakında rte yandaşları,yetmez ama evet'çiler
o şehitlerin kemikleri nasıl sızlıyordur kimbilir Allah o ailelere sabırlar versin!:::

Aylar önce rüyamda bir şehitlikteyim ve şehitler mezarların üstünde yatıyorlar,inim inim inliyorlardı kan ter içinde kabus görür gibiydiler..
Hala etkisinden çıkamam..
:14:

MEMLEKETI kimse bölemez hayal etmeyide biraksinlar gerceklesmiyecek birsey

sizde beni anlamiyorsunuz Erdogan kürdistan dediyse bunu TÜRKIYE icin demedi

Tamam demedi de Sen bir seyi es geciyorsun. Diyorum ki ne anlami var senin memleketini de icinde katmak isteyen bi olusumu henuz kimse tanimamisken o isimle kurdistan diyerek selamlamanin. Elestirdigimiz boluculerin baris elcisi gibi gorunmesi. Gerci Apoyu sindirenlerin Barzanide sorun yasamamasi dogal.

Merak etmeyin genel af sinyalleri de verdi duymadınız mı apo'yu da mecliste göreceksiniz yakında rte yandaşları,yetmez ama evet'çiler
o şehitlerin kemikleri nasıl sızlıyordur kimbilir Allah o ailelere sabırlar versin!:::

Aylar önce rüyamda bir şehitlikteyim ve şehitler mezarların üstünde yatıyorlar,inim inim inliyorlardı kan ter içinde kabus görür gibiydiler..
Hala etkisinden çıkamam..
:14:

Yilmaz savunucular hayir olmaz Apo serbest kalamaz diyecekler bakacaklar ustalari ciddi. Ne olacak baris icin taviz gerekir kan mi dokulsun istiyorsunuz. Kac aydir sehit haberi gelmiyor diyecekler. Bu da yenilip yutulacak. Yakinda olacaklar azbucuk Boyle malesef

Son düzenleme:
Alakası yok hanımefendi. Başlığın yanılttığı falan da yok linke tıklayıp haberin tamamını okumak gereğinde bulunduysanız birebir cümlenin haberde geçtiğini görürdünüz. Kürdistan denen "şeyin" sınırlarının Türkiye'ye çekilmek istendiğini bile bile bir başbakan neden oraya selam gönderir? Haber değeri taşıyan çok şey var da bu konuda, görmek isteyene.

1.Haberle ilgili eleştirim size değil , haberi yapan yayın organı ile alakalıdır efendim .

2.Haberin tamamını zaten dün görsel medyada kanlı canlı takip ettim .

3.Haber değeri elbette var .

Sorularınıza cevap verdiğimi düşünüp konuya dönmek isterim izninizle:42:

Israrla Kuzey Irak Kürdistan Özerkliğini tanımayanlar var aramızda , ısrarla kürdistanın o hayal gücüne dayalı ''şuursuz haritalardaki'' gibi olduğunu sananlar var , hala bir özerklik oluştuğunda , zaman içinde diğer devletlerin onu tanıma ya da tanımama olayından bi haber olanlar var .

Türkiye Cumhuriyeti Kuzey Irak Kürdistan Özerkliğini dün ilk kez tanımamıştır ki , diplomatik görüşmeler için bakan yollamıştır daha önce , taaa o gün tanımıştır , haberlerde yer almıştır ,tabii mevzunuz Türkiyenin Kuzey Irak Kürt Özekliğini tanıması ise sadece...

Ben bu açılım sürecine ilk günden beri vicdanen rahatsız bakan biriyim . Derdim ne doğu halkıdır ne kürt halkı .

Derdim , bunca sene bu ülkede yediği kaba pisliyen şahısların , ülke toprakları üzerinde kurduğu fantazilerle , bunlar doğrultusunda oluşturdukları örgüt , o örgütün başı , derdim ; bunlarla savaşırken dökülen kanların hesabı .

Evet , genel bir görüş var , dökülen kanlar durdu ya , daha ne istiyorsunuz ? El sıkışma ile , gülen yüzlerle olması belki ağrıma giden bilmiyorum .

Ama ;

Eğer iş o tokaşlamaların altında vatan toprakların parsellendiği teorisine dönüşürse , orada çıkıyor benim sesim işte .

Hiç düşünüyor musun ? Şuan selam gönderildiğinden bile rahatsızlık duyduğunuz özerk bölgeye gönderildi terör örgütü .

Hani hep demez miydik ? Beğenmeyen gitsin bu ülkeden diye ? Eeee adamların bizim ülkemiz dışında oluşturdukları , özerk bölgelerini neden tanımayalım ki ? İsteyen gitsin işte !

Bazen gerçekten komplo teorileri , her işin içinde bir çapan aramaktan , işimize gelecek şeylere de laf ediyoruz .

Bir dip not daha ; Israrla haberdeki videoyu izlemeyenler var , hala kürdistan yazın vikipediada ne çıkıyor diyenler var , Erdoğan konuşmasında ''kuzey ırak kürdistan'' diye belirtmiş , o bölgenin adı kürdistan bölgesel yönetimi olarak geçer zaten , başkanı , başkenti ,parlementosu ve seçimleri de vardır .

Bu süreci izlerken benimde zaman zaman tüylerim diken diken oluyor , hatta o konuşmayı izlerken sizlerin takıldığı kuzey ırak kürdistana selam yerine , '' vallahi apoyu özledik !!!! '' diyen şahsı orada hasretle anıp ,vefa göstermeyen Türkiye diye de sitem etmesidir.
Tüyler ürperten kısım bence budur .

Siyasetin hiçte masum olmayan , oy , seçim çalışması kısmı budur işte !

Yoksa , Irak sınırları içinde bırakınız , herkes tanısın Kuzey Irak Kürt Bölgesini , bırakınız kendi dillerini özgürce yaşasınlar , and okumak istemeyen de , zoruna gidenin de gideceği bir toprağı olsun ! Bu ülkede vatan toprağında ihanet bilmeden , vefa ile , aşkla yoluna devam edecek Türk , Kürt tüm etnik kökenlerle baş başa kalalım bizde .

Ben başlıktan bile 'İşte yeriniz orası!' mesajı alıyorum.
Çok mu art niyetliyim?:27:

BDP, Şanlıurfa Suruç’ta 'Kürtçe Ezan' okuttu. İl Başkanı 'Bundan sonra ezanlar da Kürtçe olacak' dedi.

BDP İL BAŞKANI: DEVAM EDECEK

BDP Şanlıurfa İl Başkanı Müslüm Kaplan geçen hafta Kürtçe ezan okunmaya başlandığını belirterek, bundan sonra da devam edeceğini söyledi. Kaplan, "İbadetler Kürtçe yapılıyor. Kürtçe ezan da geçen hafta başladı. Bundan sonraki süreçlerde o toplumun ağırlıklı dili neyse o dilde okunmaya devam edecek" dedi.
ensonhaber

Allah Allah, yıllarca ezan orjinal dilinde olmalı diye direten devlet büyükleri buna da he demiş!!?? Kürtçe olunca sorun yok demekki. Neden verildiğini anlamadığım tavizlere bir örnek, anlamında yazdım bu haberi.:27::27: yanlız bu iki sene öncenin haberi, hala devam ediyor mu bilmiyorum, belki burda yaşayan bir üye yazar dicemde sanmam, zaten siyaset bölümüne takılan aynı 20-30 kişi:27::27:

Son düzenleme:
BDP, Şanlıurfa Suruç’ta 'Kürtçe Ezan' okuttu. İl Başkanı 'Bundan sonra ezanlar da Kürtçe olacak' dedi.

BDP İL BAŞKANI: DEVAM EDECEK

BDP Şanlıurfa İl Başkanı Müslüm Kaplan geçen hafta Kürtçe ezan okunmaya başlandığını belirterek, bundan sonra da devam edeceğini söyledi. Kaplan, "İbadetler Kürtçe yapılıyor. Kürtçe ezan da geçen hafta başladı. Bundan sonraki süreçlerde o toplumun ağırlıklı dili neyse o dilde okunmaya devam edecek" dedi.
ensonhaber

Allah Allah, yıllarca ezan orjinal dilinde olmalı diye direten devlet büyükleri buna da he demiş!!?? Kürtçe olunca sorun yok demekki. Neden verildiğini anlamadığım tavizlere bir örnek, anlamında yazdım bu haberi.:27::27: yanlız bu iki sene öncenin haberi, hala devam ediyor mu bilmiyorum, belki burda yaşayan bir üye yazar dicemde sanmam, zaten siyaset bölümüne takılan aynı 20-30 kişi:27::27:

Buna olumlu tepki veren bir insan olabilir mi,gerçekten merak içindeyim.:30:

Cidden ironik.:ssz:

Buna olumlu tepki veren bir insan olabilir mi,gerçekten merak içindeyim.:30:

Cidden ironik.:ssz:

Buna olumlu bir tepki verilmediği için İl Başkanı önce bunu inkar etmiş , ardından telefonda itiraf kaydı yayınlanmış falan filan monacım ...

Bu arada bir dip not : Ezan camiden kürtçe okunmamıştır , cuma namazı vaktinde bir çadırda gerçekleşmiştir.Böyle bir taviz verilmemiştir ama ben bugün cama çıkıp İspanyolca ezan okusam , Kocaelinde ezan İspanyolca okunmaya başlandı denilmeyeceği gibi , yaptıkları ile inkarları bir olmuş zaten .

Ezan , ne Türkçe, ne Kürtçe , ne Fransızca , Ne Almanca Ne de Farsça .... Vahy yoluyla gösterildiği gibi okunmaya devam edecektir her zaman Allahın izniyle...

2 bayram önce şehitliğe gitmiştim annemin 20 yaşında şehit edilen öğrencisinin mezarını ziyaret etmiştik..duygularımı anlatamam tabii.

siyasi yorum yapmıycam umrumda da değil ama tek bildiğim şu anda o mezarlarda yatan gencecik insanların kemikleri sızlıyor ve aileleri de bir o kadar üzgün.barış olsun şehit haberleri gelmesin hepimizin isteği bu ama bu kadar da değil artık.adam peşmerge kıyafeti ile geliyor millet o şarkı söylerken ağlıyor falan.yok artık ya!

dün haberleri izledim,ah dedim sadece o kadar!

Son düzenleme:
ya arkadaşlar ben mi yanlış hatırlıyorum, geçmişte boynunda poşu olduğu gerekçesiyle öğrenciler yakalanmadı mı, öyle bişey hatırlıyorum

şimdi o poşulardan itina ve şevkatle konfeti toplanıyor
:37::37::37:

1.Haberle ilgili eleştirim size değil , haberi yapan yayın organı ile alakalıdır efendim .

2.Haberin tamamını zaten dün görsel medyada kanlı canlı takip ettim .

3.Haber değeri elbette var .

Sorularınıza cevap verdiğimi düşünüp konuya dönmek isterim izninizle:42:

Israrla Kuzey Irak Kürdistan Özerkliğini tanımayanlar var aramızda , ısrarla kürdistanın o hayal gücüne dayalı ''şuursuz haritalardaki'' gibi olduğunu sananlar var , hala bir özerklik oluştuğunda , zaman içinde diğer devletlerin onu tanıma ya da tanımama olayından bi haber olanlar var .

Türkiye Cumhuriyeti Kuzey Irak Kürdistan Özerkliğini dün ilk kez tanımamıştır ki , diplomatik görüşmeler için bakan yollamıştır daha önce , taaa o gün tanımıştır , haberlerde yer almıştır ,tabii mevzunuz Türkiyenin Kuzey Irak Kürt Özekliğini tanıması ise sadece...

Ben bu açılım sürecine ilk günden beri vicdanen rahatsız bakan biriyim . Derdim ne doğu halkıdır ne kürt halkı .

Derdim , bunca sene bu ülkede yediği kaba pisliyen şahısların , ülke toprakları üzerinde kurduğu fantazilerle , bunlar doğrultusunda oluşturdukları örgüt , o örgütün başı , derdim ; bunlarla savaşırken dökülen kanların hesabı .

Evet , genel bir görüş var , dökülen kanlar durdu ya , daha ne istiyorsunuz ? El sıkışma ile , gülen yüzlerle olması belki ağrıma giden bilmiyorum .

Ama ;

Eğer iş o tokaşlamaların altında vatan toprakların parsellendiği teorisine dönüşürse , orada çıkıyor benim sesim işte .

Hiç düşünüyor musun ? Şuan selam gönderildiğinden bile rahatsızlık duyduğunuz özerk bölgeye gönderildi terör örgütü .

Hani hep demez miydik ? Beğenmeyen gitsin bu ülkeden diye ? Eeee adamların bizim ülkemiz dışında oluşturdukları , özerk bölgelerini neden tanımayalım ki ? İsteyen gitsin işte !

Bazen gerçekten komplo teorileri , her işin içinde bir çapan aramaktan , işimize gelecek şeylere de laf ediyoruz .

Bir dip not daha ; Israrla haberdeki videoyu izlemeyenler var , hala kürdistan yazın vikipediada ne çıkıyor diyenler var , Erdoğan konuşmasında ''kuzey ırak kürdistan'' diye belirtmiş , o bölgenin adı kürdistan bölgesel yönetimi olarak geçer zaten , başkanı , başkenti ,parlementosu ve seçimleri de vardır .

Bu süreci izlerken benimde zaman zaman tüylerim diken diken oluyor , hatta o konuşmayı izlerken sizlerin takıldığı kuzey ırak kürdistana selam yerine , '' vallahi apoyu özledik !!!! '' diyen şahsı orada hasretle anıp ,vefa göstermeyen Türkiye diye de sitem etmesidir.
Tüyler ürperten kısım bence budur .

Siyasetin hiçte masum olmayan , oy , seçim çalışması kısmı budur işte !

Yoksa , Irak sınırları içinde bırakınız , herkes tanısın Kuzey Irak Kürt Bölgesini , bırakınız kendi dillerini özgürce yaşasınlar , and okumak istemeyen de , zoruna gidenin de gideceği bir toprağı olsun ! Bu ülkede vatan toprağında ihanet bilmeden , vefa ile , aşkla yoluna devam edecek Türk , Kürt tüm etnik kökenlerle baş başa kalalım bizde .

ausencia senin gibi pozitif bakabilmek isterdim, fakat kırmızıya aldığım cümlen hakkında ben öyle düşünmüyorum. pkkyla günü kurtaran(?) bir anlaşma sağlandı fakat bu anlaşma biz istediğimiz için, şehit kanı dökülmesin diye falan da değil. suriye karışmıştı ve malum kürdistan diye tabir ettikleri bölgenin içinde suriye de önemli bir yerde. suriyenin parçalanması BOP un önemli ayaklarından ve başbakanımız BOP eşbaşkanı aynı zamanda. demem o ki ağır gelecek lakin yürütülen politikalar göz önüne alındığında suriye konusunda pkkyla ittifak yaptık. ırak kürdistanı tamam, sırada suriye var ve bunun için türkiyeden çekilen pkklılar suriyeye gitti. suriyeyle delik deşik olan sınırımıza duvar çekmek istendiğinde bdplilerin nasıl şaha kalkıp da, "sınırlarımızı böldürtmeyiz" demesinin üstünden taş çatlasın 2 ay geçti.

BOP devrede, süreç işliyor, pkk ya da türk-kürt meselesinden biraz daha geniş bir perspektifle bakmak gerek diye düşünüyorum.

Barzani ve Şivan Perver ile birlikte Diyarbakır'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan halka hitap etti. Mesut Barzani'nin konuşmasından sonra Erdoğan kürsüye çıktı. Birçok ilkin yaşandığı bugünde en dikkat çekici olanı ise Başbakan'ın konuşmasında 'Kürdistan' demesi oldu
Erdoğan'ın konuşması sırasında başta İbrahim Tatlıses olmak üzere Bülent Arınç ve Emine Erdoğan'ın gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Kaynak Başbakan Erdoğan Diyarbakır'da konuştu - Milliyet Haber

o kadar şehit verdiğimizde 1 damla kan dökmeyen emine erdogan bülent arınç ve diğer adamlar kürdistan için ağlıyorsunuz yazıklar olsun size üstünde yaşadığımız bu kara parçasının üstünde 10 binlerce şehidimizin kanı var hiçmi vicdanınız sızlamıyor allah bildiği gibi yapsın sizi... daha fazla yazamıyorum kötüye gidecek....!

şivan perwer 37 yıldır ülkeye dönemiyordu, hakkında soruşturma oldugu için. şimdi döndü ve yargılanması gerekirken el üstünde tutuluyor

Son düzenleme:
ausencia senin gibi pozitif bakabilmek isterdim, fakat kırmızıya aldığım cümlen hakkında ben öyle düşünmüyorum. pkkyla günü kurtaran(?) bir anlaşma sağlandı fakat bu anlaşma biz istediğimiz için, şehit kanı dökülmesin diye falan da değil. suriye karışmıştı ve malum kürdistan diye tabir ettikleri bölgenin içinde suriye de önemli bir yerde. suriyenin parçalanması BOP un önemli ayaklarından ve başbakanımız BOP eşbaşkanı aynı zamanda. demem o ki ağır gelecek lakin yürütülen politikalar göz önüne alındığında suriye konusunda pkkyla ittifak yaptık. ırak kürdistanı tamam, sırada suriye var ve bunun için türkiyeden çekilen pkklılar suriyeye gitti. suriyeyle delik deşik olan sınırımıza duvar çekmek istendiğinde bdplilerin nasıl şaha kalkıp da, "sınırlarımızı böldürtmeyiz" demesinin üstünden taş çatlasın 2 ay geçti.

BOP devrede, süreç işliyor, pkk ya da türk-kürt meselesinden biraz daha geniş bir perspektifle bakmak gerek diye düşünüyorum.

Ben başlıkları hep başlık içinde tartışmaya çalışırım elifcino .

O sebeble BOP ve dünkü manzara ile ilgili akıllarda oluşanları yazıma dökmedim .

Bop hakkında ne düşünüyorsun ausencia dersen ? (dedin mi :1: ) ABD nin küresel gücünü tahkime giden yol(DU) .

Şimdi yapılan nedir ? Ortadoğunun enerji kaynakları gücünden ortak çıkar ilişkileri ile faydalanmak . Bunda bir beis var mıdır ?

Çıkarlar derken ne kadar imtiyaz verildiğine ya da verileceğine göre değişir .

anlamadım diğer konuda, sosyal medyadan bakanların, bir değil bi kaç gönderiyle yoğun bi şekilde ahmet kayayı anmaları, anmalarına kesinlikle bişey demiyorum, ahmet kayayla alakalı negatif bi duygumda yok yanlış anlaşılmasın
ama ülkemizde hangi yazar, şair, sanatçı bu yoğunlukta anıldı, mesela nazım hikmet anıldı mı
işte tek tük, oydu buydu derken ben tüm bunları anlamlandırmakta zorluk çekiyorum
:27::27:

anlamadım diğer konuda, sosyal medyadan bakanların, bir değil bi kaç gönderiyle yoğun bi şekilde ahmet kayayı anmaları, anmalarına kesinlikle bişey demiyorum, ahmet kayayla alakalı negatif bi duygumda yok yanlış anlaşılmasın
ama ülkemizde hangi yazar, şair, sanatçı bu yoğunlukta anıldı, mesela nazım hikmet anıldı mı
işte tek tük, oydu buydu derken ben tüm bunları anlamlandırmakta zorluk çekiyorum

ahmet kaya ya neden bu kadarı sahip çıkılıyor sence? bi araştıralım istersen o da zamanında kime nasıl destek vermiş.kara kaşına kara gözüne ya da güya haksızlığa uğramasına ( bana göre haksızlığa falan da uğramamıştır orası ayrı) sebep mi adı dillerden düşürülmüyor.başbakan ona vefa borcunu ödüyor hepsi bu.ama bunu başka türlü yansıtıyorlar tabii.

ayrıca susayım diyorum bi türlü yapamıyorum,şu konuda başbakan aleyhine bi şey demeyeyim diyorum ama olmuyor.acaba şehitlerimizi için 3-5 kelle derken de böyle duyarlı mıydı kendileri hiç mi vicdan sızlamamıştı?! vallahi dayanamıyorum şu olanlara,bu barış süreci falan değil

bugun ahmet kaya ,şivan perwer ve daha bir çok sanatçı sayabilirim bunlar pkk nın destekçileri ,neden yurt dışına kaçıp duruyorlar çünkü türkiyede olsalardı yargılanacaklardı 37 yıl aradan sonra bu hükümetin saçma sapan politikaları yüzünden ülkesine döndü ve baş tacı yapıldı alkış tuttukları kişilere bak yaaa

peki bu millet neden herşeye körü körüne onay veriyor, kendi düşünceleri fikirleri yok mu, baştakilerin fikir ve düşüncelerini kopyalamak zorundalar mı
vatan sevdalıları tüm bu olup bitene ragmen hala oy verecekler mi merak ediyorum

yok yok etmiyorum, hala oy verecekler

peki bu millet neden herşeye körü körüne onay veriyor, kendi düşünceleri fikirleri yok mu, baştakilerin fikir ve düşüncelerini kopyalamak zorundalar mı
vatan sevdalıları tüm bu olup bitene ragmen hala oy verecekler mi merak ediyorum

verirler verirler,bizim insanımız kolay kandırıldığı için özellikle kırsalda yaşayan insanlarımız bir koli erzak ver oyunu al bu kadar işte

sence? millet bak ne güzel şehit haberi gelmiyor terör sorunu bitti sanıyor ya eskiden terörist diye geçen şahıslar şimdi alkışlarla göz yaşlarıyla karşılanıyorlar.bize az bile de neyse.

Back