Erdoğan istedi, o söyledi: Ne mutlu müslümanım diyene...

Cumleleriniz her biri yazdigimi destekler cinsten :) Akp cumlelerimin hicbirinde gecmedi ? Niye bu işkillenme ? Musluman gibi davranmayi degil de kendimce yasamayi tercih ediyorum.Tavsiyeniz size kalsin.Tesekkurler.

Ne kadar da alınganım yahu, oysaki bu forumda her başlığın altına onlarca kez ak partililere hitaben din sizin tekelinizdemi yazılmamıştı. Ah ben
 
Son düzenleme:
Benim adıma tek tartışma konusu asıl / taklit mevzusu .

Ödül töreni de dediğiniz Cannes Film Festivali değil zaten , Necip Fazıl Kısakürek Ödül Töreni . Bu üstadın ödül töreninde konuşmacının müslümanlıkla ilgili konuşması bence çok normal .

Bana lüzumsuz gelen kısmı , Ne Mutlu Türküm Diyene diye aslı var olan bir sözü , aslını beğenmiyormuşcasına tazelemek .
 
He bide şu var. Din sizin tekelinizdemi? Bu cümlede ayrı bir başlık.
Tabiki akpnin tekelinde değil. Sizde istediğiniz yerde istediğiniz zaman müslüman gibi davranabilirsiniz.
Öyle davranmadıklarını nereden biliyorsunuz?

"Din sizin tekelinizde mi" diyen biri AKP'ye oy vermeyen dindar biri olamaz mı?
 
Ne kadar da alınganım yahu, oysaki bu forumda her başlığın altına onlarca kez ak partililere hitaben din sizin tekelinizdemi yazılmamıştı. Ah ben

Ah sen mi ah ben mi bilemem ama siz de yasayin,davranin derken bile atifta bulundugum durumu yapiyorsunuz.Aliskanlik bu olsa gerek :) Konuya burdan yurumenin anlami yok,dagilmasin daha.Dediginiz gibi olur da baska bir baslik acilirsa konusulur,imanölçerlerden kim tam not alir kim sinifta kalir belli olur.
 
Ne mutlu ile başlayan cümle kurmak yasak mi?
Ne mutlu müslüman olanlara başka hiçbir cümle böyle kutlu olamaz..
Bence de kimse kıyas yapmasın.
 
Öyle davranmadıklarını nereden biliyorsunuz?

"Din sizin tekelinizde mi" diyen biri AKP'ye oy vermeyen dindar biri olamaz mı?
Öyle davranmadıklarını nereden biliyorsunuz?

"Din sizin tekelinizde mi" diyen biri AKP'ye oy vermeyen dindar biri olamaz mı?

Bu forumda görmedim. Başka yer varmıdır, belki vardır! Ama nadir. Konuyu yabancı bir atasozuyle bitiriyim 'nadir yok gibidir'.
 
Bu forumda görmedim. Başka yer varmıdır, belki vardır! Ama nadir. Konuyu yabancı bir atasozuyle bitiriyim 'nadir yok gibidir'.

Olayları kendi çevrenizle yorumlamayın. Öyle olaydı hacı dedem ve sürekli sohbet yaptıkları 40 50 kişilik grubu akpli olurdu heralde. Siyasetle işleri olmayan insanlar. Ama akılları yerinde çok şükür. Bugüne kadar oyla falan işleri olmamış. Ama gidişattan rahatsız olduklarından mecburen muhalefetlere oy veriyolar.
 
elimde olmadan meydana gelen şeylerle gurur falan duymuyorum diye başlayayım söze.. mesela "kadın olmaktan gurur duyuyorum" çok saçma gelmiştir bana hep.. opsiyonel bir durum değil çünkü.. keza Türk olmak da öyle.. Çinli de olabilirdim, İtalyan da, Fransız da.. Gerçi ben bugüne kadar "Fransız olmakla gurur duyuyorum" diyen bir Fransız da görmedim.. neyse :)

Çok şükür Müslümanım, inşallah hakkıyla yerine getirebiliyorumdur.. X partiye oy vermeyen dindar değildir falan tarzı bazı söylemler vardı bir ara tvlerde bile.. ama düşününce, yurdum insanı beni dindar bilse ne? bilmese ne? beni cennetlik ilan etse ne? etmese ne? her ne kadar ülkede herkes kendini "mikemmel Müslüman ve karar mercii" olarak görselerde, öyle olmadıkları için bir sorun yok :)

ne mutlu insan olmayı becerebilene..
 
Necip Fazıl'in Nuri Pakdil'in hangi jenerasyonun icinden geldiği malum. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bu yazarlarla hemhal olup olgunlastigi malum. Hangi şartlar geregi ne yaşamış oldukları ise kendilerince malum olan bu insanlarin ortaya koyduğu tavra alışmış olmaniz lazim. Kırk yillik Yaşar Kemal'i tavrina, durusuna, tepkisine, ifadesine rağmen kabullenir okuruz. Katılmayız belki ama okumaktan zevk aliriz. Bir değerdir.
Bu insanlar gibi. Kimse kimsenin fikrine tahammül den olmez. Ne zaman ki fikirler kelepçe ye donusup sahsi özgürlügunuzu tehlikeye sokuyor işte o zaman tahammül noktası asilmis demektir. Demem o ki, bırakın bir zamanlar ne yasadiklarini sadece tahmin edebildigimiz insanlar istediğini söylesin. Tahammülden kimse ölmez.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…