Erdoğan: Bunlar Cumhuriyet Bayramı'nda vals yapıyorlardı

Al birnt
dışarıdan misafir olarak hep takip ederdim burasını ama sizi okuyuncaya kadar üye oldum ve yazma gereği hissettim. lütfen bilmediğiniz konularda buraya ayetler filan sunmayın o ayetlerin açılımı var. nedeni niçini var.
Hosuna gitmedi.diye beni cahil yapma cok biliyorsan bilginle konuş

sor yada sorma ama verdiğiniz örnekler saçma bide tutup açılımını bilmediğiniz ayetler veriyorsunuz.
Hala bilmedginiz diyorsun canim ne bilmemesi benim isim zaten din alanim din hosuna gitmeyebilir ama senden daha bilgiliyim bu konuda

Bakın, Kuran ı kerimi tartışma yeri değil burası. Bilen bilmeyen herkes ahkam kesmeye başlamış.

Haddi aşanlarda var.. Kendinize gelin yeter..
İlla bu konuda tartışmak istiyorsanız , dini bölümde izin alın , konu açın konuşalım.

Ne alaka bu konu ısrarla konuşuyorsunuz.

YASAK yasak diyen kişiler ısrarla konuyu kapatmayıp devam etmiş. Ne samimiyetsizlik bu ?

konu çok fazla dine kaydı, dini yorum yapmak, hassas bir konu zira, konuyu sen açtığın için son kez yazıp bu konuda başka da bir yorum yapmayacağım
B

Bem de diyorum ki bemim amacim bu olayı savunmak degil sadexe bu konu uzerinden empati yapmak ozgurluk noktasinda
Yiksa bunu tartisacaksak bak yazdiklarinda bile cok hata var
Mesela adam kadinlara ayri evler tahsis etmek zorunda kuranda adalet kelimesi gectigi icin de zaman mekan maddiyat her acidan esit olmak zorunda seklinde devam eder bu
Ama beni m soylemek istediğim bu degildi buraya girince benim vurgu yaptigim alam iyice sapmis oluyor
ayet üzerine yapılan ilmihal yorumlarını kabul ediyor muyuz etmiyor muyuz?
çünkü verdiğin ayette ayrı ev diye bir şart da geçmiyor, tıpkı rıza geçmediği gibi.

her neyse, dini konuyu kapatmak daha iyi olacak zannımca

konu çok fazla dine kaydı, dini yorum yapmak, hassas bir konu zira, konuyu sen açtığın için son kez yazıp bu konuda başka da bir yorum yapmayacağım

ayet üzerine yapılan ilmihal yorumlarını kabul ediyor muyuz etmiyor muyuz?
çünkü verdiğin ayette ayrı ev diye bir şart da geçmiyor, tıpkı rıza geçmediği gibi.

her neyse, dini konuyu kapatmak daha iyi olacak zannımca
Konuyi ben acmadim ki baslatan bendegilim
Ayrıca adalet gectigi icin adil olmanin sogal sarti esit haklardir bu yorum zorlama olmaz ama izin sarti zorlama olur ki bu olayı destekleyen hadislerden de bu cikar

Ben islama itaat eden kadından bahsediyorum
Nasıl bir mantıktır bu?
İslam erkeğin saçma sapan zevklerine ve doyumsuz iç güdüsüne hizmet etmeni mi emrediyor?
İslam önce "OKU" demiş. Her şeyi oku, ilim yap demiş.
Hz Muhammed "beşikten mezara kadar ilim öğreniniz" demiş. Senin dediğin şekilde İslam'a itaat eden kadınlar bir de bu hadislerle itaat etseler keşke de bir arpa boyu ilermemize yardımcı olsalar.

İşte böyle bir durumda bu kadin kurana gore bu durumu şikayet edip bosanma talep edebilir.
ne olacak bunu yaparsa. eğer resmi nikahı yoksa kalacak sokakta. çocuklar sersefil. işte o yüzden bu hukuk sistemi, bu medeni kanun , laiklik bizi koruyor.
bu kadının başına gelenin başka kadınların başına gelmemesi için

Son düzenleme:
Nasıl bir mantıktır bu?
İslam erkeğin saçma sapan zevklerine ve doyumsuz iç güdüsüne hizmet etmeni mi emrediyor?
İslam önce "OKU" demiş. Her şeyi oku, ilim yap demiş.
Hz Muhammed "beşikten mezara kadar ilim öğreniniz" demiş. Senin dediğin şekilde İslam'a itaat eden kadınlar bir de bu hadislerle itaat etseler keşke de bir arpa boyu ilermemize yardımcı olsalar.
Iyi de o farkli bir itaat boyutu bu farkli
Biri diğerine engel mi

Eki Görüntüle 1671688
Bu kisilerdenmi bahsediyorsun birsencigim?tanistirayim soldakiler kurtceyi anadil yapmak icin ugrasan ama secim tabelalarini turkce yapan hdp liler digeri secim tabelalarinda kurtce kullanan basbakan !az lafinizi bilinde konusun ya!
edit:şuraya haberinide ekleyim ;
Diyarbakır'da seçimler yaklaşırken yan yana asılan HDP ve AK Parti afişleri dikkat çekti.

Önceden HDP Kürtçe afişler asılırken şimdi HDP Türkçe afiş astı, önceden Türkçe afişler asan AK Parti ise bu sefer Kürtçe afiş asmayı tercih etti.

Diyarbakır seçmenine seslenen iki partinin bu tavrı sosyal medyada ise çok konuşuldu. Afişlerde HDP, seçim propagandasını Türkçe yaparken, AK Parti, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun fotoğrafının yer aldığı afişte Diyarbakır İstasyon Mitingi'ne Kürtçe çağrı yapıyor.

İşte o afişler:
http://www.habervaktim.com/haber/437815/ak-partiden-kurtce-afis.html

Bu haberde ne var ? Kürtçe yazmak vatan hainliği mi ? Saçmalamışsınız.

ne olacak bunu yaparsa. eğer resmi nikahı yoksa kalacak sokakta. çocuklar sersefil. işte o yüzden bu hukuk sistemi bu medeni kanun laiklik bizi koruyor. bu kadının başına gelmemesi için başka kadınların.
Tamam da seriat gelirse evlilikleri de resmi olur. Ortada kalmaz cunku boşanma sürecinde belli bir süre istedigi miktardaki mehrini alir.ayrica adam yine islama gore cocuklara bakmak zorunda

Iyi de o farkli bir itaat boyutu bu farkli
Biri diğerine engel mi
Engel değil mutlaka ama yanlış yorumlamalar yüzünden geri kalmış İslam ülkeri..
Her haltı yanlış yorumlamak yüzünden.
Sen dini nereden öğrendin?
Hangi dededen, ninenden?

Tamam da seriat gelirse evlilikleri de resmi olur. Ortada kalmaz cunku boşanma sürecinde belli bir süre istedigi miktardaki mehrini alir.ayrica adam yine islama gore cocuklara bakmak zorunda
Mehir alınca olay bitti mi?
Her şey para mı kadın için?
Geride kalan yıkık bir hayat?
duygular?
çocuklar?
senin dediğin kadınların bir çoğu kendi ayakları üstünde maalesef duramıyor mehir denen şey ne kadar idare edecekonu? ha tabi bir de mehirini alırsa.

Okeyepete , yönetici olduğun zamanlardaki uyarını niye yapmıyorsun şimdi kendine ? Unuttun mu forumun kurallarını ?
Konuşmak istiyorsan yeri burası değil. Sorup duruyorsunuz, cevap verilmek zorunda kalınıyor?

Bilip bilmeyen herkes konuşuyor.. Hatta hadsizlik yapılıyor artık.

Engel değil mutlaka ama yanlış yorumlamalar yüzünden geri kalmış İslam ülkeri..
Her haltı yanlış yorumlamak yüzünden.
Sen dini nereden öğrendin?
Hangi dededen, ninenden?
Bana mi diyorsun pardon da bana iftira atıyorsun suanda ben dinimi dede nineden ogrenecek kadar hafife almıyorum.
Ayrıca yanlış yorum diyoruz ama ben diyorum ki kuranda olmayani da din gibi yasa yaptılar bu yorum bile degil iftira

bizde diyoruzki şeriatı tam anlamıyla uygulayan bir tek ülke yok. o yüzden yine olan bu kadınlara olacak. onların haklarını erkekler savunmayacak. çünkü çıkarlarına ters olacak bu

bizde diyoruzki şeriatı tam anlamıyla uygulayan bir tek ülke yok. o yüzden yine olan bu kadınlara olacak. onların haklarını erkekler savunmayacak. çünkü çıkarlarına ters olacak bu
Ben de diyorum ki gercek şeriat a gore kuranda da gectigi uzere kadin bosanmak isterse gider mahkemeye bunu talep eder bu hakki var

Ayyy bu ya ortam gerile gerile bi hal oldu valla seçimler bitse ne olacaksa olsa da millet ona buna atıp tutmayı bi bıraksa artık.

Aranızda vals bilen varsa bi vals yapsın da ortam yumuşasın...:KK76:

Okeyepete , yönetici olduğun zamanlardaki uyarını niye yapmıyorsun şimdi kendine ? Unuttun mu forumun kurallarını ?
Konuşmak istiyorsan yeri burası değil. Sorup duruyorsunuz, cevap verilmek zorunda kalınıyor?

Bilip bilmeyen herkes konuşuyor.. Hatta hadsizlik yapılıyor artık.
ben uyarı yapmıyorum. çünkü yönetici değilim. isteyen yapabilir..
zaten ben olayın sosyal boyutuna getirdim şu an konuyu. ama dine kaydıran belli. öyle oluncada ister istemez bizde o şekilde cevap yazıyoruz

Bana mi diyorsun pardon da bana iftira atıyorsun suanda ben dinimi dede nineden ogrenecek kadar hafife almıyorum.
Ayrıca yanlış yorum diyoruz ama ben diyorum ki kuranda olmayani da din gibi yasa yaptılar bu yorum bile degil iftira

Kur’an’ın hangi ayetinde kuma olayı meşrulaşmış?

Ayet verir misin bana?

Mehir alınca olay bitti mi?
Her şey para mı kadın için?
Geride kalan yıkık bir hayat?
duygular?
çocuklar?
senin dediğin kadınların bir çoğu kendi ayakları üstünde maalesef duramıyor mehir denen şey ne kadar idare edecekonu? ha tabi bir de mehirini alırsa.
Tamam da burada bahsettigimiz konu kadinin boşanma hakki ve maddi haklari
Mehir de diledigi kadar alir cok fazla da alir sınırı yok aurica vermek de yasal olarak zorunlu olur

X