Erdoğan: Bunlar Cumhuriyet Bayramı'nda vals yapıyorlardı

Mustafa Kemal Atatürk tam da çağdaş Türkiye Cumhuriyetine yakışacak tarzda oldukça modern, cool (bunun Türkçe karşılığı yok sanırım, özür diliyorum) bir beyefendiydi, ondandır bu kıskançlıklar, bilen bilir. Adam ebediyete göçeli kaç yıl olmuş halen daha kıskançlıklar, laf sokmalar devam etmekte. Demek bu kadar korkuluyor Atatürk'ten halen daha, öyle mi? Korkulur tabi. Korkulur çünkü o koskoca bir milletin kalbinde sonsuza kadar yaşamaya devam edecek ve bu millet kendisine bağlı kalmaya devam edecek. İsterse 50 yıllık iktidar olsun, hiç kimse Atatürk'ün tırnağı dahi olamaz. Atatürk, Türk milletine verilmiş en güzel hediyedir, başımıza gelen en güzel şeydir. Yani Atatürk'ün vals yapması, şampanya içmesi, centilmen, yakışıklı, karizmatik, modern olması, zamanında çağdaş dünyaya ayak uydurabilen bir lider olması birilerini rahatsız ediyor, etmeye de devam edecek belli ki. Vallahi Atatürk'e baktığım zaman içim açılıyor, biz ne şanslıyız ki bütün dünyaya karşı gurur duyabileceğimiz bir lidere sahibiz.

Emine akçay olayını duydunuz mu?
Kim olduğunu şöyle hatırlatayım mı?
Eşi uzun zamandır işsiz kaldığı için çocuklarını saç kurutma makinesi ile ısıtmaya çalışan daha sonra da intihar eden Kadıncağız...
Ve bu olay 2002 Öncesinde değil dah geçtiğimiz senede oldu...
Atarken destekli atın rica ederim.

Süpersin öyle bir lider daha doğmadı

Hdp ye oy veren kişiler , şimdi burada Atatürk ' ü ve kurduğu partiyi kim çok seviyor yarışına mı girmiş ?
Blok hesaplar peşinde olanlar bari susup otursun.

Chp yi gerçekten destekleyenler ve oyunu şaşırmayanlar konuşsun.

valla dogru söze ne denir. ya hakikaten Atatürk düşmanlıgını anlamıyorum milLetin. Atatürk ülkenin adını Ata Türkiye mi koymuş yada Atatürk Cumhuriyete mi koymuş?

nedir bu çagdaşlık modernlik düşmanlarının saldırgan hali...

Sanki Osmanlıyı Atatürk yıktı yerine yeni bir ülke yaptı. Her medeniyet, her imparatorluk tarihte ama öyle ama böyle yıkılmış. Osmanlı tükenmiş adam aynı halkla yeniden bir diriliş göstermiş. Halkta arkasında durmuş. Osmanlı da bizim Atatürk te...her ikisine de saygıyla egiliyorum.

Cumhuriyet kutlamanın anlayışı nasıl değişiyormuş anlamadım..
Bayram bayram gibi kutlanır. Gereksiz bir çıkış olmuş bence .
Alkol kullanan adam bayramda alkol içer. Köşk davetlerini o şekilde verir. Çok eskilere gitmeye gerek yok. Çaçaymış , yok çeçeymiş..
Bu konu olacak bir durum değil.

O zaman şu an insanlar refah içinde yaşıyor???

Gelir düzeyi yükseldi???

Açlık sınırının altında kalan kaç aile var?

Fabrikaları hiç gezip de insanların hangi koşullarda asgari ücrete talim ettiğini gördün mü hiç?

Sen hangi gezegenden yazıyorsun?

Oooooo yine sözde dinci, vatan haini, emperyalistlerin kucağından kalkamayanların tohumları gösteri yapmış konuda.

Bide Atatürkün evliliğini dolamış diline, Latife hanımın boşandıktan sonra, defalarca Atatürkle barışmak istediğini ve bu mektupların latife hanım arşivinde olduğunu bilmeden.

Özel hayata dil uzatacak kadar edepsizleşildiyse, kendi özel hayatınıza bakın azizim..Köpeğiniz bile kaçmış sizden be
Hem ayrıca biz sorguluyor muyuz, özel hayatları, muta nikahlarını, nikahsız beraberlikleri

E tabi dokunuyor, acıtıyor her resmi törende Atatürk'ün önünde "sap gibi" dikilmeleri bazılarına
Seve seve buna devam edecekler..

İç savaş mı istiyorsunuz? İç savaş çıkınca istiklal mahkemelerinde sallandırılan dedeleriniz gibi gavurların kucağına kaçıp oturmak yok ama

Yok canım yok, yavaş yavaş bu ülkenin içine edildi ama Cumhuriyete dokunmak, anayasaya dokunmak öyle kolay değil.
O yüzden ekmeğini yediğiniz cumhuriyete, sayesinde oy kullandığınız Atatürke daha fazla k...pelik yapmayın o iğrenç tavırlarınızla emi?

Bundan sonra kimse seviyeden, üsluptan, "banlarmış bazılarını tutan" muhabbetinden bahsetmesin.
Böyle ipini koparmış, kudurmuş köpek gibi ordan oraya at koşturan Atatürk düşmanı ne idüğü belirsizler olduğu sürece, biz de böyleyiz. Yapcak bişey yok.

Böyle bir günde bu tip çıkışları bende tasvip etmiyorum.
Olay eğlence ve alkol tüketimine dayandırılıyor.
Alkol Cumhuriyet kurulunca icat edilmiş bir içecek değil, Kökeni eskiye dayanır ve Osmanlı İmparatorluğu zamanı da içilirmiş, II. Selim'in alkol aldığı bilinir, V.Murat'ında, hatta V. Murat'ın şair Namık Kemal'le içtiği Osmanlı arşivlerinde yer alır.
Eğlenceyse yine Osmanlı zamanı doğum ve düğünlerde büyük eğlenceler yapıldığı, havai fişek gösterileri sırasında Saray'ın camları kırılıp Padişah'ın üzerine o cam kırıkları geldiği, meydanlarda oynandığı, bu eğlenceleri kayıklarla izlemeye gelenlerin çok kalabalık olduğu denizde Kürek çekecek yer kalmadığı söylenir.

Atatürk'ün eşine gelmiş konu, maksadı anlayamadım, bu özel hayattır, sebebi hiçbirimizi ilgilendirmez, aynı Haseki'lerin, 20 Eşli II.Mahmud'un hayatının bizi ilgilendirmediği gibi.

Bunları yazdım sanılmasın Osmanlı'ya saygım yok, onlar benim ecdadım, Atatürk'te benim ecdadım.

Lakin tarih masaya yatırılıyorsa Osmanlı Padişahlarının yalnızca savaşları ön plana çıkarılıp debdebeli yaşamları sır gibi saklanıyorsa, Atatürk'ün aldığı alkol ortaya konuyorsa bu olmaz.

Alkolü icat eden Atatürk değildi, Osmanlı ve Türkiye tarihinde ilk alkol alan, eğlence düzenleyende Atatürk değildi.
Tarihte Osmanlı Padişah soyundan gelmeyen tek adam Atatürk diye mi bu haksız eleştiri.

Tarihin yalnızca savaş destanları kısımlarını okumayın o zaman, alkol Alanları, eğlenceleri, Eşleri, özel Hayatları da okuyun.

Evet. Yani Osmanlı'da her şey yolunda giderken "ben bu düzenden hoşlanmadım" deyip de baş kaldırıp yeni bir devlet kurmuş olsaydı tepkileri anlardım ama Osmanlı bitmiş tükenmiş o zamanlar, yeni bir devlet kurulmasaydı şimdi bizler kim bilir hangi yabancı devletlerin himayesi altında sürünüp gidecektik. Öyle bir konuşuyorlar ki sanki Atatürkçüler Osmanlı düşmanı. Hiç alakası yok, Osmanlı olmasaydı Türkiye Cumhuriyeti devleti olmazdı bi kere. Ama sanki ikisi birbirinin düşmanıymış gibi gösteriyorlar. Kıymeti bilineceği yere hala daha laf sokuluyor, ölüsüne bile saygı duyulmuyor falan deli oluyorum. RTE'yi de seven çok insan var, onun tarzını da beğenen çok insan var, evet o da bir lider görüşü bana uysa da uymasa da ama TC Cumhurbaşkanı'na da bu tip laflar hiç ama hiç yakışmıyor. Öveceğine, anısına saygı duyacağına böyle laflar edip duruyor. Ben 2015 yılında, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti devletinde Cumhurbaşkanımızın bu tarz kinayeli laflar etmesini çok yanlış buluyorum.

Bu konuyu burada açmanızı çokta iyi niyetli bulmuyorum çünkü sonrasında kendi görüşünüzde olmayan insanları küçümseme alay etme tii ye alma gibi utanç verici durumlar meydana çıkıyor madem tahammül seviyeniz en aşağıda ve saygısızca karşılıklar veriyorsunuz , belli bir kesimin şu an da saygı duyduğu sevdiği bir insanı ortaya atıp bam tellerinede vuramazsınız. Ben burda hiç görmedim tam tersi görüşünüzde bir insanın Atatürk ile ilgili ileri geri konuşulduğu bir konu. Ha diyeceksiniz Atatürk ile Erdoğan bir mi evet burdaki kimi insana göre birdir olabilir onlar için biri kurucusu biride kurtarıcısıdır diğer ülkelere karşı ayakta tutandır, sizin fikrinizde olmayan insanlar için bu durum böledir. Çünkü ikiside cumhurbaşkanı sıfatını taşımış ikiside içerden ve dışardan gelen tehditlere karşı savaş açmış kişilerdir. Sırf ideolojinize ters die burda insanları tersleyip küçümseyen ifadeler kullanamazsınız kendinize başka yerde eğlence arayın. Herkesin görüşü kendine sizin Atatürkünüz hala size Atatürktür burdaki bazı insanlar içinde Atatürk Erdoğandır Atatürk artık hem bir isim hem bir sıfattır bilginize. Bu konuda bu gidişle burda kilit görür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…