Erdoğan: "Bu ülkenin gençliği Gezi'de gördüğünüz vandallar değil"

Ne meraklısınız yahu sizinle farklı düşünenleri alıntılayıp cak cak hesap sormaya!

Bende böyle düşünüyorum sana ne ?

Geziye katıldık. Üstümüze alınıyoruz. Neye dayanarak böyle düşünüyosn? Laf atıp çekilmekle olmuyor hele ki bize atıyorsan o lafı

Geziye katıldık. Üstümüze alınıyoruz. Neye dayanarak böyle düşünüyosn? Laf atıp çekilmekle olmuyor hele ki bize atıyorsan o lafı

Valla burada akp seçmenine dolaylı- dolaysız hakaret edip,yada yapılan hakaretleri beğenip,sonrada gelip konuya yaptığım yoruma "üstümüze alınıyoruz " demeniz de enteresan yani...Bu durumda ya hiç adil değilsiniz yada fazla alıngansınız...Üstünüze alınabilirsiniz sorun yok,ben böyle düşünüyorum ne yapayım ? Yorum yapanların çoğundan farklı düşünüyorum diye yorum yazmayayım mı ?

Valla burada akp seçmenine dolaylı- dolaysız hakaret edip,yada yapılan hakaretleri beğenip,sonrada gelip konuya yaptığım yoruma "üstümüze alınıyoruz " demeniz de enteresan yani...Bu durumda ya hiç adil değilsiniz yada fazla alıngansınız...Üstünüze alınabilirsiniz sorun yok,ben böyle düşünüyorum ne yapayım ? Yorum yapanların çoğundan farklı düşünüyorum diye yorum yazmayayım mı ?

Akp hakkında konuşurum. Akp seçmenine yorum yapmam.

Cevap veremedim konuyu saptırıyosun.

Yorum yazma demedik daha açık yaz.

Tekrar diyorum bu ulkenin gencligi olarak gormediginiz bizler bu ulke vatandasiyiz bu ulkede dogduk buyuduk vr bu ulke genciyiz. Bunu inkar etmeyr calismaniz bile 10 yildir soylenen yalanlari reddetmrnize benziyor. Artik gercekten gercegi goremiyorsunuz.

Soyut veya somut bizi bu ulkenin genci saymayabilirsiniz. Maalesef uzgunum ki bu ulkenin genciyiz, ne Ataturk' u silebileceksiniz ne de dusuncelerimizi. Iranli arkadasim Turkiyr' nin durumunu Iran' in seriat oncesi donemine benzettigini be bu nedenle uzgun olduklarini soyler. Kendisi biz bunu yadadik, biliyoruz gercegini biliyor cunku. Ben seriatin gelmesinden cok ulkenin gittikce kafasizlasacak olmasindan korkuyorum. Kesinlikle aydinlik ve kulturlu genclik axaliyir giderek.

Son sozum klise amma yerinde olacak;

"Fikirlere kursun izlemez"

iyide gezide ortaşlığı ateşe vermemiştiniz

bir güzel oturup kitap okumuştunuz hani

hani polisler karıştırmıştı ortalığı

Bu ülkenin gençliği Gezi’de gördüğünüz vandallar değildir. Bu ülkenin gençliği etek giyerek sokakları ateşe veren o provokatörler değildir. Bu ülkenin gençliği masum kızlarımızı alçakça katleden o ırz düşmanları asla değildir. Bu ülkenin gençliği işte buradadır.

evet değilseniz sorun ne?

hayır yani koskoca konuşmadan çıkarınlana bakın :p

Akp hakkında konuşurum. Akp seçmenine yorum yapmam.

Cevap veremedim konuyu saptırıyosun.

Yorum yazma demedik daha açık yaz.

Neyi saptırıyorum yav :) yazıldığı gibi düşünüyorum işte,gayet açık değilmi...Ülkemi yakıp yıkanların,ülkemi temsil etmediğini,hiç bir zamanda edemeyeceğini düşünüyorum.Her yazdığım cümleye ayrıntılı dökümanmı sunayım.Bu kadar hassas olmayın yani.Ha olacaksanızda aynı hassasiyeti sizde gösterin o zaman.

Ne meraklısınız yahu sizinle farklı düşünenleri alıntılayıp cak cak hesap sormaya!

Bende böyle düşünüyorum sana ne ?
Farkli dusunmek degil bu. Olan bi seyi inkar etmek. Geziye katildik. Turkiyeliyiz. Bu ulkenin genciyiz. Sen diyorsun ki degilsin. Ne demek be degilsin? Beni bu ulkeden saymamak senin de kimsenin de haddine degil. Sen ne kadar ulkenin genciysen ben de o kadar genciyim. Otekilestiremezsin. Bu farkli dusunmek degil. Altini cizerek soyluyorum idrak edebil diye bak. Farkli dusunmekle alakasi yok.

iyide gezide ortaşlığı ateşe vermemiştiniz

bir güzel oturup kitap okumuştunuz hani

hani polisler karıştırmıştı ortalığı

Bu ülkenin gençliği Gezi’de gördüğünüz vandallar değildir. Bu ülkenin gençliği etek giyerek sokakları ateşe veren o provokatörler değildir. Bu ülkenin gençliği masum kızlarımızı alçakça katleden o ırz düşmanları asla değildir. Bu ülkenin gençliği işte buradadır.

evet değilseniz sorun ne?

hayır yani koskoca konuşmadan çıkarınlana bakın :p
Gezide gordugunuz vandallar diyince biz de buna dahil oluyoruz. Bu ulkenin gencligi iste buradadir diyince de biz haricen konusmus oluyor. Alt metin okuyamiyor musunuz diyecegim de bariz ortada be kardesim.

Gezide gordugunuz vandallar diyince biz de buna dahil oluyoruz. Bu ulkenin gencligi iste buradadir diyince de biz haricen konusmus oluyor. Alt metin okuyamiyor musunuz diyecegim de bariz ortada be kardesim.
orda konuştuğu kesim sadece imamhatipliler mi

orda isteseniz sizde bulunamazmıydınız

yasak mıydı

yalan mı gezide vandallar yok muydu ?bariz burdaki herkes söyledi nemalanlar var diye

ben gezi olaylarında ilk etapta helal be demiştim helal bu gençlere

amannn amann 2.gün bi baktık ki asıl amaç çıktı ortaya

işte o noktada sahih niyetliler orayı terkedecekti

bu ülkenin gençliği burada demiş

e bende yoktum orda ne yani ben bu ülkenin genci değil miyim bunu mu anlamalıyım

ayrıca rica edicem siz biz nedir

şimdi SEN (bunu bilinçli yazıyorum siz olunca sizin kesiminiz gibi anlamayın diye ) bu ülkenin bir geleceğine ışık tutabilecek bi genci olmadığını zorla neden çıkarıyorsun koskoca bir yazıdan.......

orda konuştuğu kesim sadece imamhatipliler mi

orda isteseniz sizde bulunamazmıydınız

yasak mıydı

yalan mı gezide vandallar yok muydu ?bariz burdaki herkes söyledi nemalanlar var diye

ben gezi olaylarında ilk etapta helal be demiştim helal bu gençlere

amannn amann 2.gün bi baktık ki asıl amaç çıktı ortaya

işte o noktada sahih niyetliler orayı terkedecekti

bu ülkenin gençliği burada demiş

e bende yoktum orda ne yani ben bu ülkenin genci değil miyim bunu mu anlamalıyım

ayrıca rica edicem siz biz nedir

şimdi SEN (bunu bilinçli yazıyorum siz olunca sizin kesiminiz gibi anlamayın diye ) bu ülkenin bir geleceğine ışık tutabilecek bi genci olmadığını zorla neden çıkarıyorsun koskoca bir yazıdan.......
Ya istemsiz guldum kusura bakmayin. Cidden hicbir iyi niyet, savunulacak hicbir tarafi yok bu konusmanin. Siz mi pollyannasiniz, ben mi pesimistim bilemedim. Ama bana bu ulkenin cumhurbaskaninin, basim acik, alevi ve solcu olmama ragmen beni ayristirmadigini ve cani gonulden kucakladigini soyleyebilir misiniz? Her konusmasinda geziye katilanlara da, alevilere de, ateistlere de bi ton sallayan bir cumhurbaskaninin su konusmasindan inceler cikarip masum olduguna nasil inanabilirim? Yapmayin ne olur.

Haklisiniz ama hani bilgi birikimleriyle alakali kendi gozlemimi yansittim.

Hicbir kutsali asagilama gayretiyle yazmadim yazdiklarimi. Ki zaten bu benim haddim degildir kimsenin de haddi degildir.

Uyariniz icin tesekkur ederim yanlis ifade etmisim kendimi tekrar tesekkurler... :)
Hassasiyetiniz için ben TSK ederim

Alevi arkadasim vardi ilkokulda din dersinde bir din ogretmeni "alevilerin elinden yemek yenmez" demisti. Kiz her yana ailesini de alarak dilekce verdi. Sonuc? Kiz sehri terketti, ogretmen hala yerinde. Sebep mi; kiz ogretmene siz ne demek istiyorsunuz ben de aleviyim benim yemegim yenmez mi dedigi icin.

Neyse... Sunu unutmayin. Dogum bir kaderdir. Dogdugun yeri secemiyorsun. Tesaduf eseri bir dine mensup olan bir insanin ayni sekilde baska bir dini yasayan bir insani ayristirmasi bana komik geliyor. Hatta mantiksizlik otesinde saka gibi goruyorum. Yani katil yahudiler ya da dinsiz hristyaar veya kafir aleviler gibi tanimlamalari gibi yobaz musluman da dogru degil. Hic birimiz secemiyoruz, scemeyecegiz. Bolusemedigimiz bir sey yok. Akpliside chpliside oyuna geliyor acik ve net. (Butun partileri yazamadim hepsi icin gecerli, tum taraflar icin)

Tesadufi geldigimiz ulkede bize tesaduf eseri bilmedigimiz bir omur verilmisken istedigimiz gibi kullanma hakkina sahibiz. Ister burka giyin, ister tanga. Parmagimiza igne batsa hissetiginiz aci farkli degil. Bu sebeple tek gereken saygi. Lutfen. Gezide ki insanlara da saygi, plmayanlara da.

Butun bu insani yazima istinaden; ayristirici dil kullanan herkesi elestiririm. Benim hoslanmamam onemli degildir. Olmasi gereken yeterli zaten. Bu da bana yeterli gelmeli.

Hanımlar,
haberi yorumluyorsunuz iyi hoşta, yorumlarken dine girmeseniz ve seçmenlerin bilgisini, kültürünü masaya yatırıp farkında olarak veya olmayarak kırıcı olmasanız.

Farkli dusunmek degil bu. Olan bi seyi inkar etmek. Geziye katildik. Turkiyeliyiz. Bu ulkenin genciyiz. Sen diyorsun ki degilsin. Ne demek be degilsin? Beni bu ulkeden saymamak senin de kimsenin de haddine degil. Sen ne kadar ulkenin genciysen ben de o kadar genciyim. Otekilestiremezsin. Bu farkli dusunmek degil. Altini cizerek soyluyorum idrak edebil diye bak. Farkli dusunmekle alakasi yok.

Gezide herşey güzel başladı,güzel ilerledi,güzel bitti yani öylemi... Herkes kitap okuyup müzik dinliyor,birbiriyle yiyeceklerini paylaşıyor,çiçekler dağıtıp,gülücükler saçıyordu ise dükkanları yağmalayan,otobüsleri yakan, kamu binalarını yıkan kimdi sahi ? Haber deki "vandal" tanımı çok açık bunları gösteriyorken,molotoflu,demir bilyeli,taşlı diye özellikle betimliyorken, illede kendini bu gruba dahil eden sizsiniz ben değilim ! Demekki neymiş geziye katılan herkes bu ülkenin genci değilmiş..."gezi " denilince akla topyekün eli taşlı sopalı vatan hainleri gelemeyeceği gibi,eğitimli gerçekten iyi niyetli insanlarda gelmemeliymiş... :KK66:

Gezide herşey güzel başladı,güzel ilerledi,güzel bitti yani öylemi... Herkes kitap okuyup müzik dinliyor,birbiriyle yiyeceklerini paylaşıyor,çiçekler dağıtıp,gülücükler saçıyordu ise dükkanları yağmalayan,otobüsleri yakan, kamu binalarını yıkan kimdi sahi ? Haber deki "vandal" tanımı çok açık bunları gösteriyorken,molotoflu,demir bilyeli,taşlı diye özellikle betimliyorken, illede kendini bu gruba dahil eden sizsiniz ben değilim ! Demekki neymiş geziye katılan herkes bu ülkenin genci değilmiş..."gezi " denilince akla topyekün eli taşlı sopalı vatan hainleri gelemeyeceği gibi,eğitimli gerçekten iyi niyetli insanlarda gelmemeliymiş... :KK66:
tamam pollyanna tamam :) beni hic ayristirir mi cumhurbaskani... Acik olsam da, alevi olsam da, solcu olsam da beni hep kucaklar aaa hic otekilestirir mi askolsun canisi...
bazilariyla tartismaya girme, hic kazanamazsin diye bi laf var ya hani. Kendime onu hatirlatip senle tartismamam gerektigini anladim. Gidiyorum pollyanna...

Gezi ruhu o kadar güzeldi ki..Onu yaşayanlar beni çok iyi anlar.
Kızlı-Erkekli yürüdük el ele.Birlikte yattık çadırlarda.
Birlikte koştuk birlikte bağırdık.
Ne bir taciz ne bir saygısızlık gördük.Teyzeler evlerinden yemekler getirdi..Askerler maske dağıttı doktorlar yardımcı oldu..Hiç tanımadığım bir el tutup yerden kaldırdı..Koştuk gaz yedik canımıza kasdettiler.
Canımızı aldılar.
Ali İhsanımızı Berkinimizi Aldılar..Ama Vandal Biziz öyle mi ?
Polisimiz destanlar yazdı diye bağırdı bangır bangır..Korkusuna kaçtı ülkeden.Köşe başlarında sıkıştırdılar gençlerimizi..Ama vandal yine biziz.
Siz ne anlarsınız ki ? Gezi ruhundan çünkü sizin Türkiye'niz değil burası.
Emine , Bülent ,Tayyip 3 lüsü neden ağlamadınız bu ölen fidanların arkasından..? MISIRLI ESMA olmadıkları için mi ?
Velhasılı kelam tüm dünya öğrendi sizi..Bize vandal demişsin vız gelir.
Seni ayakta alkışlıyorum arkadaşım..helal olsun sana bana bizim gibilere..

Vandal mi? Capulculuktan vandalliga terfi etmisler he mi? Yoksa terorist mi demeliydim? RTE bildigi butun kokusmus sifatlari yakistirabilir, ona serbest, bize yasak.. Ama biz Gezideki genclere kisaca "vatansever"diyoruz. O tek basina istedigini desin, biz milyonlariz, boyle diyoruz..:KK66: VAtan millet askiyla dolu tum duyarli genclerimize helal olsun, tum vatanseverlerimize de selam olsun!En Büyük TÜRKİYE

geziyi proveke eden hükümetti,oradaki gençlerin üstüne orantısız güç uygulayan hükümetti.halen ne savunuluyor anlamıyorum:KK43:

X