• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erdoğan: Bu ülkede milletin soyunu kurutmak için yıllarca doğum kontrol uygulmaları yapıldı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Chess
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
nufus azalıcak diyede surekli dogurmamak lazım ilerde cocuklar nerden getirdiniz bu dunyaya demesinler dunya kosulları iyiye gitse maddi olanaklar cogalsa kotulukler azalsa suc oranı dusse kuresel ısınma yasanmasa ve bu gibi bircok sebep olsa zaten 3-4 tane yaparım salarım ohh oynasın cocuklar guzel guzel yasasınlar herseyi ama kapı dısarı adım attıramıycak haldeyiz kucucuk cocuklara pis gozle bakanlar varken dısarıda biz bile bu yasımızda tedirgin dolasıyorsak nasıl yapıcaz cocuk fanusta buyutemiycegimize gore:) zor yani bu zamanda cocuk biz fazlamı detaycıyız bilmiyorum ama ben kalabalık aile seviyorum ben yanlız kalmıyım ilerde diye dusunup de cocuk yapamam dunyaya canlı getirmek kolay degil sorumluluk ister

Bazı şeyler için niyette , parada yetmiyor .

Benim bir oğlum var (bilenler bilir:confused:) yaş oldu 37 .

Çok isterim , maddi manevi yetebilirim de .

Ama . . . Sağlık durumu engel bende de . Biraz da korkuyorum .

Pek dertleşesim gelmiş , konuya dönünce ... Çok klasik ama maddi/manevi o çocuğa bakabileceğine inanan ve daha da önemlisi isteyen kişiler için çok çocuk güzel bence .

Bazı şeyler için niyette , parada yetmiyor .

Benim bir oğlum var (bilenler bilir:confused:) yaş oldu 37 .

Çok isterim , maddi manevi yetebilirim de .

Ama . . . Sağlık durumu engel bende de . Biraz da korkuyorum .

Pek dertleşesim gelmiş , konuya dönünce ... Çok klasik ama maddi/manevi o çocuğa bakabileceğine inanan ve daha da önemlisi isteyen kişiler için çok çocuk güzel bence .

Bir tane oğlun varmış ne guzel. Ileride allah nasip eder de oglun evlenirse bir de kizin olur sonra da torunlarin vs... Ne güzel kalabalık bir aile oldunuz bak işte :) allah oğluna sağlıklı ömür nasip etsin inşallah aus.

Artık Cumhurbaşkanının 60 70 veya 80 yıl öncesini konuşmasını yadırgamamaya çalışıyorum. Diyorum ki bu siyasett sonuçta ne kadar çok oy o kadar çok güç, ne kadar çok kışkırtma o kadar çok oy. Kendi açısından mantıklı bir siyaset aslında. Toplum açısından faydalı olduğunu görmekse daha nasip olmadı!

Bu ülkede hiç bir siyasi otorite ya da grup milletin soyunu sopunu kurutma çabasında olmadı. Hatta bir dönem çok çocuk yapana madalya takıldığı bile olmuştur. Hatta ve hatta bütün doğumu engelleyen her türlü şeyin yasaklandığı dönemler de vardır. Her neyse. Nüfus artışını kontrol altında tutmaya çalışmak adına devlet tarafından uygulanmış bir planlamadır. Yani öyle çindeki gibi kat'i kurallarla yasaklama yoktur. Kimse fazla çocuk doğurdu diye hapse falan atılmadı nitekim. Bir planlamaydı nufüs için ve bi dönem uygulanmaya çalışıldı hepsi bu.

Kadın sürekli doğursun yeterki nüfusumuz artsın,doğan bebeğe nasıl bakılır düşünülmüyor nedense.
Habire doğursun mantığı..

Kadını kuluçka makinası olarak mı görüyorlar??

Tamam bende herkes bakabileceği kadar çocuk doğursun diyorum da,genç nüfusta git gide azalıyormuş.Ülkenin genç nüfusa da ihtiyacı var.:cool:
Elbette herkes yapabileceği kadar değil, bakabileceği kadar çocuk yapmalı. Yapabileceği kadar çocuk yapanların çocukları dağlarda mağaralarda saklanıp asker polis öğretmen ve vatandaş şehit ediyorlar.
Yine bakacağın kadar yaptığın çocuğu da helal ekmek ile helal rızık ile büyüteceksin. Haram helal çocuk büyütenlerin çocukları da bu milletin başına yük olmaktalar.

Vala 3 çocuk yapın demesi kolay.
Çocuk yapında nasıl bakarsanız bakın diyorsunuz.
Herkes sizin çocuklarınız kadar şanslı değil sayın cbaşkanımız başbakanımız savcımız hakimimiz:)) Tek vasfınız olmadiğindan ne diyeceğimi bilemedim:P

kim oluyorda başkalarına bu kadar çocuk yap diyebiliyor anca kendine ve çocuklarına bunu söyleyebilir
Çok istiyorsanız kızınız gelininiz yapıversin bi on onbeş çocuk diyenilirmisiniz sayın başkan anca gücünüz aciz halkka değilmi

doğum kontrol değil siz kuruttunuuz milletin soyunu.ülkeyi öyle bir hale soktunuzki insanlar böyle bir ülkede çocuk doğurulmaz diyor.bunlardan biride benim.en az 4 çocuk istiyordum ama şimdi terörün işsizliğin tecavüzün cinayetin olduğu bu ülkeye bir çocuk bile getirilmez diyorum

Nüfus artiyor issizlik artiyor verdikleri 1300 lira agi dahil 3 cocuk büyüyecek herkez milyon kazanmiyor o 1300 lirayla barinma gida egitim hangibirini karsilayacak insanlar cocuk yapin demeyle olmuyor açlık sınırının altinda ucretler vereceksin ondan sonra çocuk yapin ondan sonra insanlari mecburiyetden 1300 liraya kole edeceksin yok oyle bi dünya bu 1300 lira muhabbetine calisanlarin hem yol paralari hem agileri yalan oldu isverenler 1177+ agi veriyor artik sonra bu paralara birde cocuk buyuteceksin hangi ihtiyacini karsilayabilir insanlar soruyorum sizlere

Korunmak haktır. Dinimizde korunmayın diye bir emir vs yok. Beni bir kulun söylediği değilde inancım etkiler bu konuda.Korunmak erkeğin de kadının da hakkıdır. Bi kızım var. Tek çocuklu olarak kalmayı istiyorum bende. İlerisi ne olur ne hissederim bilemem tabi. Ama soyum tükenmesin diye pırt pırt doğurmam ben. İstemiyorum çünkü. İstemek istememek yani iradem... Bu inancımın vermiş olduğu bir haktır. Karışmasın kimse Allah aşkına.

niteliksiz kontrolsuz nüfus artışının ne faydası olabilir ki

Ucuz iş gücü :KK43: Yani PARA maalesef.

Dilerimki ülkede şu tarım olayına biran önce el atılsın, güzel sebzeler Avrupaya, hormonlu gıdalar etler bize yediriliyor..
Eh o zaman doğurganlık bitiyor, azalıyor yada aklı var fikri yok nesil oluşuyor..

Güzel teşvikler var tarlaların küçük ve parçalı olması ülkemizde verimsizlik nedeni. Tarım politikalarının değişmesi gerek.

Tabii canım. Bırakın adam 4 eş alsın kendine. Kadınlar doğurabildiği kadar doğursun. Aç cahil ne söylense yapacak insan çok lazım. Ucuz iş gücü patronları zengin etsin. Refah seviyesi yüksek bir toplum istemiyorlar. Zengin ve fakir arasındaki fark açıldıkça açılıyor. Milli gelir artmışta ne olmuş. Ortalama kişi başına düşen gelir sanki bizlerin cebine giren gelir mi ? HAYIR. Ama yok biz çok iyiyiz çok büyüğüz. Eğitime gelişmeye ne gerek var. Ülkece erkekler uçkurlarının peşinde geziyor. Her cümle kadın şöyle kadın böyle olarak başlıyor. Kadın doğursun tabi çocuklarının adını unutacak kadar doğursun. Doğum kontrolü milletin soyunu kurutmak için demiş hey Allah'ım!

hizmet sektörüne de adam lazım tabii ama hakları verilerek

yoksa sen ağa ben ağa bu ineği kim sağa:KK53:

Tarım, sanayi ve hizmet sektörü bir lokomotif zaten. Ülkemizin en büyük problemi sanayinin olmayışı yani kendi sanayimizin olmayışı. Adam yerli araba diyor montajı burada parçalar ithal geliyor :KK70: Eğitim o kadar kötü ki tarım gelişemiyor. Yapılan tarım ve iyi ürünlerde ihraç ediliyor. Biz çocukları yapalım ama çocuklar sağlıklı olmasın, iyi beslenmesin iyi bir geleceği olmasın. Sanayi geliştirecek şeyler göz ardı ediliyor. Şuan % 80 diyebilirim sanırım mühendislere imza atıp noter işi yaptırıyor. Toprağı olmayanda hizmet sektöründe ucuza çalışıp daha beter sömürülsün Hakları verilecek :KK70:
Şu inşaat sektörü bir batarsa milli geliri göreceğim ben.:KK53: İnşallah görmem :KK12:

Back