- 11 Ocak 2013
- 593
- 591
saraylim yapma. milleti neye karsi ayaklandirmis peki iskilipli atif hoca?? yapilan her devrime öylemi? peki yapilan devrim, adi üstünce hoca olan bir adama uymuyorsa? yinede ayaklanmasin milleti ayaklandirmasin mi? diktatörmüydü atatürk? malum diktatörlere karsi ayaklanma yapilir, cünkü senin düsüncen fikrin tutumun hicbir konuda sorulmaz öyle bir düzende.. nitekim sorulmamista ve asilmis!!Hah iste o adamdan bahsediyordum ben de, adini hatirlayamadim da sait dedim, Iskipli Atif Hoca.. Iste o, o zamanin irticaci haci hocalarindan, milleti ayaklanmaya tesvikten ceza yedi. Hatta ilk once yemedi de sonradan iyice azitinca yedi. simdi ayrintilar aklimda degil, merak etme, ben onlarin hepsini zamaninda arastirmistim zaten, hic bir konuya arastirmadan itiraz etme adetim yoktur. Dinciler indirir bindirir hala onu sayiklar. Bak ne guzel diyorsun, sapka giymemenin cezasi 3 aya kadar hafif hapisti diye.. Oyle ise o neden idam oldu? O uc ayi da yatan hic olmamistir, merak etme. Olsaydi eger bu milet sapkayi bu kadar kisa zamanda atar miydi? Zaten o yasa memurlar icin getirilmisti, hocalar icin de degil. Halk takmadi bile.. Bu hoca bozuntusu milleti sadece sapka konusunda degil, butun devrimler konusunda uymamalari icin kiskirtan bir asi idi. O ve onunla birlikte ayaklananlar, isyan cikartanlar cezalandirildilar tabii ki. Simdi, ne sen o devirde yasadin, ne ben. Kesin emin olamiyorsun degil mi? Bana da inanmiyorsun. O zaman kendi mantigini kullan. Ataturk gibi bir adam, dahi bir devlet adami, bir askeri deha, bir ulkeyi kullerinden tekrardan kuran bir adam, hem de binbir yokluk icinde.(Kurtulus savasindaki yokluklari arastirmissan okumussundur). Bir agacin kesilmemesi icin kosku kaydiran adam, bir igde agacina aglayan adam.. Boyle bir adam, sadece kendi halkinin degil, dusmaninin dahi saygisini ve sevgisini kazanmis bir adam kendi halkinin icinden bir hocayi uc ay hapis cezasi da yururlukte iken sirf sapka takmadigi icin asabilecek tiyniyette midir? Salci baci masali da boyle bir hikaye, tarihi sen dincilerin web sayfalarinda ararsan daha boyle coook safsata ile karsilasirsin. aklin ve kalp gozunu acik tut, onlar seni yaniltmaz.
ayaklanmayi yapana degilde birde yaptirana ve nedenlerine bakmayi denesen nasil olur??
onu bunu birakta sakpa takinca birden modernlestimi o zamanki insanlar? neye gerekti bu?
zaten parasi olmayan sapka bulamayanlar rum kadinlarin sapkalarini takarlarmis sokakta böylede sacma sapan seyler olmus o dönemde neyse..
hakimin ha sapka ha sarik ikiside caput degilmi neden kabul etmiyorsun demesine hakimin aarkasindaki duvardaki bayragi gösterip ingiliz bayragida onunla ayni maddeden... demis bir insan
aradaki farki ve neden karsi ciktigini burdan anla..
haci hoca tayfasi zamaninda padisaha ögüt verirmis fikirler istihare edilirmis kendileriyle özel deger gösterilirmis
simdi ise haci hoca tayfasi bir kücümseme tabiri olmus cikmis
bundanda anlamiyorsan artik diyecek birsey yok..