Erdoğan: Aslan yattığı yerden belli olur, ‘Ak Saray’ın maliyeti 1 milyar dolar

Hah iste o adamdan bahsediyordum ben de, adini hatirlayamadim da sait dedim, Iskipli Atif Hoca.. Iste o, o zamanin irticaci haci hocalarindan, milleti ayaklanmaya tesvikten ceza yedi. Hatta ilk once yemedi de sonradan iyice azitinca yedi. simdi ayrintilar aklimda degil, merak etme, ben onlarin hepsini zamaninda arastirmistim zaten, hic bir konuya arastirmadan itiraz etme adetim yoktur. Dinciler indirir bindirir hala onu sayiklar. Bak ne guzel diyorsun, sapka giymemenin cezasi 3 aya kadar hafif hapisti diye.. Oyle ise o neden idam oldu? O uc ayi da yatan hic olmamistir, merak etme. Olsaydi eger bu milet sapkayi bu kadar kisa zamanda atar miydi? Zaten o yasa memurlar icin getirilmisti, hocalar icin de degil. Halk takmadi bile.. Bu hoca bozuntusu milleti sadece sapka konusunda degil, butun devrimler konusunda uymamalari icin kiskirtan bir asi idi. O ve onunla birlikte ayaklananlar, isyan cikartanlar cezalandirildilar tabii ki. Simdi, ne sen o devirde yasadin, ne ben. Kesin emin olamiyorsun degil mi? Bana da inanmiyorsun. O zaman kendi mantigini kullan. Ataturk gibi bir adam, dahi bir devlet adami, bir askeri deha, bir ulkeyi kullerinden tekrardan kuran bir adam, hem de binbir yokluk icinde.(Kurtulus savasindaki yokluklari arastirmissan okumussundur). Bir agacin kesilmemesi icin kosku kaydiran adam, bir igde agacina aglayan adam.. Boyle bir adam, sadece kendi halkinin degil, dusmaninin dahi saygisini ve sevgisini kazanmis bir adam kendi halkinin icinden bir hocayi uc ay hapis cezasi da yururlukte iken sirf sapka takmadigi icin asabilecek tiyniyette midir? Salci baci masali da boyle bir hikaye, tarihi sen dincilerin web sayfalarinda ararsan daha boyle coook safsata ile karsilasirsin. aklin ve kalp gozunu acik tut, onlar seni yaniltmaz.
saraylim yapma. milleti neye karsi ayaklandirmis peki iskilipli atif hoca?? yapilan her devrime öylemi? peki yapilan devrim, adi üstünce hoca olan bir adama uymuyorsa? yinede ayaklanmasin milleti ayaklandirmasin mi? diktatörmüydü atatürk? malum diktatörlere karsi ayaklanma yapilir, cünkü senin düsüncen fikrin tutumun hicbir konuda sorulmaz öyle bir düzende.. nitekim sorulmamista ve asilmis!!
ayaklanmayi yapana degilde birde yaptirana ve nedenlerine bakmayi denesen nasil olur??
onu bunu birakta sakpa takinca birden modernlestimi o zamanki insanlar? neye gerekti bu?
zaten parasi olmayan sapka bulamayanlar rum kadinlarin sapkalarini takarlarmis sokakta böylede sacma sapan seyler olmus o dönemde neyse..
hakimin ha sapka ha sarik ikiside caput degilmi neden kabul etmiyorsun demesine hakimin aarkasindaki duvardaki bayragi gösterip ingiliz bayragida onunla ayni maddeden... demis bir insan
aradaki farki ve neden karsi ciktigini burdan anla..
haci hoca tayfasi zamaninda padisaha ögüt verirmis fikirler istihare edilirmis kendileriyle özel deger gösterilirmis
simdi ise haci hoca tayfasi bir kücümseme tabiri olmus cikmis
bundanda anlamiyorsan artik diyecek birsey yok..

yav sen hala farkinda degilsin galiba, senin kendi alfabeniz dedigin sey Arap alfabesi! Osmanli o alfabeyi kullaniyordu, nerden bizim alfabemiz oluyormus yav? biz Arap miyiz?:KK57:
e biz gavurmuyuz?? latin alfabesi? bizim kullandigimiz suan ki alfabe??? neden gavur alfabesi kullaniyoruz o halde?
osmanli neden arap alfabesini kullaniyormus peki? arap degiliz ama araplardan yada araplara benzetilmekten neden gocunuyorsunuz anlamiyorum. elin gavuruna benzemektense peygamberimin yasadigi topraklarda ona yarenlik eden insanlarin kullandigi alfabeyi kullanmayi tercih ederdim! müslümanlar kardestir. dil irk ayrimi yapilmaz

yav sen hala farkinda degilsin galiba, senin kendi alfabeniz dedigin sey Arap alfabesi! Osmanli o alfabeyi kullaniyordu, nerden bizim alfabemiz oluyormus yav? biz Arap miyiz?:KK57:
saraylım bak diktatörlere karşı ayaklanılır dedi arkadaş,ülkede 2 ayaklanma oldu hayatım boyunca şahit olduğum biri gezi diğeri kobani olayları

saraylim yapma. milleti neye karsi ayaklandirmis peki iskilipli atif hoca?? yapilan her devrime öylemi? peki yapilan devrim, adi üstünce hoca olan bir adama uymuyorsa? yinede ayaklanmasin milleti ayaklandirmasin mi? diktatörmüydü atatürk? malum diktatörlere karsi ayaklanma yapilir, cünkü senin düsüncen fikrin tutumun hicbir konuda sorulmaz öyle bir düzende.. nitekim sorulmamista ve asilmis!!
ayaklanmayi yapana degilde birde yaptirana ve nedenlerine bakmayi denesen nasil olur??
onu bunu birakta sakpa takinca birden modernlestimi o zamanki insanlar? neye gerekti bu?
zaten parasi olmayan sapka bulamayanlar rum kadinlarin sapkalarini takarlarmis sokakta böylede sacma sapan seyler olmus o dönemde neyse..
hakimin ha sapka ha sarik ikiside caput degilmi neden kabul etmiyorsun demesine hakimin aarkasindaki duvardaki bayragi gösterip ingiliz bayragida onunla ayni maddeden... demis bir insan
aradaki farki ve neden karsi ciktigini burdan anla..
haci hoca tayfasi zamaninda padisaha ögüt verirmis fikirler istihare edilirmis kendileriyle özel deger gösterilirmis
simdi ise haci hoca tayfasi bir kücümseme tabiri olmus cikmis
bundanda anlamiyorsan artik diyecek birsey yok..
Sen anlamiyorsun. tarihi yarim yamalak okuyup gelip burda ahkam kesiyorsun. Dogru durust okusaydin eger, Iskipli Hoca zamaninda ve sapka kanunu ciktiginda memlekette daha takilacak sapka bile olmadigini ogrenirdin. Senin niyetin gercegi ogrenmek degil, o gunun sartlarinda yapilan devrimlerin onemini kavramak hic degil, dincilerin sozculugunu yapmak sadece.. Ben sana bugun git arastir dedim, kendi tarihini ogren oyle gel dedim. sen gidip dincilerin safsatalarindan bulabildigini getirmis benden onlarin sacmaliklarina cevap vermemi istiyorsun. Ben bu oyuna gelecek yasi coktan gectim canim. Boyle sacmaliklarla ugrasacak ne havam var su anda, ne de halim.
Ataturkun o gunun sartlarinda neyi becerdigini, bu ulkeyi nasil gerici bir halden medeni bir ulke haline getirdiginin hayalini dahi kurabilmek icin onun yaptigi su devrimleri bugun senin, kendinin; Iranda, Suudi Arabistanda, Afganda o bas kesen, adam yakan mollalar arasinda yapmaya calistigini tahayyul et, belki bir fikrin olur onun neyle basetmek zorunda kaldiginin, neleri ne sartlarda degistirip basardiginin.. :KK66:

e biz gavurmuyuz?? latin alfabesi? bizim kullandigimiz suan ki alfabe??? neden gavur alfabesi kullaniyoruz o halde?
osmanli neden arap alfabesini kullaniyormus peki? arap degiliz ama araplardan yada araplara benzetilmekten neden gocunuyorsunuz anlamiyorum. elin gavuruna benzemektense peygamberimin yasadigi topraklarda ona yarenlik eden insanlarin kullandigi alfabeyi kullanmayi tercih ederdim! müslümanlar kardestir. dil irk ayrimi yapilmaz
Bak ayni soruyu gene gene soruyorsun. Bu soruna inatla cevap vermemistim, hatirladin mi? hadi git simdi bir kac sayfa geriye, oradaki cevabimi gene oku, gne unutursan gene git, gene oku..

Esmer papatya Osmanlıcayı savunup duruyorsun kendin biliyor musun peki bu kadar canla başla savunduğun bir şeyi öğrenme gereği duydun mu? Gel istiyorsan senle eski kelimelerle konuşalım. Osmanlıca yazma seçeneği olsa da onla konuşsak keşke ama yok. Onun için eskş kelimelerle konuşalım. Kimse elinden bu hakkı almadığına göre öğrenmişsindir bu kadar savunduğun şeyi. Yoksa hakkında hiçbşr şey bilmeden savunman garip olurdu. Hımm bu arada beş dakika geçmeden cevap verilecek öyle Google'dan aramak yok. Hımm ben de edebiyat okudum osmanlıcayı biliyorum hatta Fuzuli nin falan şiirleri o kadar hoşuma gittiki ihtiyacım olmadan fazlasını öğrendim. Reşat Nuri nin acımak romanını falan o dilde okudum. Başka da okudum da neyse. Burda amacım da aaa ben osmanlıca biliyorum demek değil. Demek istediğim o kadar savunduğun dili yok bizim dilimiz dediğin şeyi öğreneceksin ona göre savunacaksın değil mi? Ama sen bilmiyorsun belli ki bizim deyip duruyorsun arapça farsça alfabelerinden alınan harflerle olmuş alfabeye. Neyse eee var mısın?

“Şüphesiz, inananlar, Yahudi olanlar, Hristiyanlar ve Sabiilerden Allah'a ve ahiret gününe inanıp yararlı iş yapanların ecirleri/mükâfatları Rablerinin katındadır. Onlar için artık korku yoktur. Onlar üzülmeyeceklerdir de." (Bakara, 2/62)

bu dünya sadece müslümanlara ait değil gavur gavur deyip durmayın!

Bu arada dediğim gibi sadece arap değil fars alfabesi harfleri de var. Niye sadece arap deyip duruluyo. Amaç burda tamamen farklı. Hem konu saraymış nerden buralara gelmiş. Hem yurt dışında yaşayan biri sanki onun vergileri parası ile yapılmış gibi niye gelip farklı alakasız şeyler yazıp ortalığı karıştırıyor.

Bu arada dediğim gibi sadece arap değil fars alfabesi harfleri de var. Niye sadece arap deyip duruluyo. Amaç burda tamamen farklı. Hem konu saraymış nerden buralara gelmiş. Hem yurt dışında yaşayan biri sanki onun vergileri parası ile yapılmış gibi niye gelip farklı alakasız şeyler yazıp ortalığı karıştırıyor.
vergi ödemeyip helal eden arkadaşlarda oldu daha önce yurt dışından:KK64:

Sen anlamiyorsun. tarihi yarim yamalak okuyup gelip burda ahkam kesiyorsun. Dogru durust okusaydin eger, Iskipli Hoca zamaninda ve sapka kanunu ciktiginda memlekette daha takilacak sapka bile olmadigini ogrenirdin. Senin niyetin gercegi ogrenmek degil, o gunun sartlarinda yapilan devrimlerin onemini kavramak hic degil, dincilerin sozculugunu yapmak sadece.. Ben sana bugun git arastir dedim, kendi tarihini ogren oyle gel dedim. sen gidip dincilerin safsatalarindan bulabildigini getirmis benden onlarin sacmaliklarina cevap vermemi istiyorsun. Ben bu oyuna gelecek yasi coktan gectim canim. Boyle sacmaliklarla ugrasacak ne havam var su anda, ne de halim.
Ataturkun o gunun sartlarinda neyi becerdigini, bu ulkeyi nasil gerici bir halden medeni bir ulke haline getirdiginin hayalini dahi kurabilmek icin onun yaptigi su devrimleri bugun senin, kendinin; Iranda, Suudi Arabistanda, Afganda o bas kesen, adam yakan mollalar arasinda yapmaya calistigini tahayyul et, belki bir fikrin olur onun neyle basetmek zorunda kaldiginin, neleri ne sartlarda degistirip basardiginin.. :KK66:
egoistligin bu kadari. ben dogruyum sen yanlis. ben dogru kaynaktan ögrendim sen yanlis. ben ben benn iyi o halde kendinle konus artik..

Ve yine japon alfabesi ordaki ilkokul çocukları niye örnek veriliyor. Japonya da ilk iki sene ne eğitimi veriliyormuş bir araştır istersen. Bir de japonya ile bizi bir tutmak da saçma. Adamlar çalışkan adamlar araştırıyor. Yazmıştım daha önce adamlar uzaya asansör yapmaya çalışıyor. Ve bizim Türkçe edebiyat kitaplarında uzay ya da teknoloji temaslarında falan bunların metinleri yazıyor. Niye Türklerin yaptığj bir araştırma yazmıyor acaba? alfabe ile olacak iş çünkü bunlar değil mi?

“Şüphesiz, inananlar, Yahudi olanlar, Hristiyanlar ve Sabiilerden Allah'a ve ahiret gününe inanıp yararlı iş yapanların ecirleri/mükâfatları Rablerinin katındadır. Onlar için artık korku yoktur. Onlar üzülmeyeceklerdir de." (Bakara, 2/62)

Ayeti kerimede inanalar ve iyi is yapanlar demis yahudi hiristiyan farketmez inanan.muslumandir ve musluman olup iyi isler yapanin mulafatindan bahsetmis sen.ne anladin arkidas evt bu dunyada onlarda yasiyor ama inanmayana kafir denir..mesele ne yani..

yazdiklarin dogru mune, ama birazda gercekci olursak, savasi kaybetseydikte suanki durumumuzdan farkli mi olurduk sence milletce? bunu samimiyetle soruyorum.

bu millet ne için savaştı? o şehitler ne için savaştı?

-gavur kanunları uygulanmasın, kuran kanunları değişmesin diye, kaybedildi
-misak-ı milli sınırlarındaki toprakları kaybedilmesin diye, kaybedildi
-ezanı susmasın değişmesin diye, kaybedildi
-kuran'ı rahat okuyabilsin, kuran okunması yasaklanmasın diye, kaybedildi
-müslüman kadınların örtüsüne el uzatılmasın, peçesi yasaklanmasın diye, kaybedildi
-ibadetler yasaklanmasın diye, kaybedildi (hacc'ın yasaklanışı)
-türkiyedeki müslüman insanlara içki, kumar, zina özendirilmesin diye, kaybedildi (bira fabrikalarının açılması halk içinde lıkır lıkır bira yudumlamalar vs.)
-ülkenin kültürü değişmesin, kaybedilmesin diye, kaybedildi
-alfabe elin gavurları tarafından kendilerine benzetilmesin diye, kaybedildi
-millet yahudi şapkası takmaya zorlanmasın diye, kaybedildi
-halifelik yıkılmasın yok olmasın diye, kaybedildi
vs.vs.
daha sayılabilecek bir çok şeyi kaybetmemek için savaştı ve nihayetinde kaybetti.
o zaman türkiye savaşı nasıl kazanmış oluyor?
bunca şeyi kaybeden bir millet savaş mı kazanmış oluyor?
artık bu gerçekle yüzleşmenin zamanı geldi. kurtuluş savaşı falan kazanılmadı. aksine ne var ne yok kaybedildi.
geçmiş olsun.

bu yukarda yazanlar eksisözlükten bir yazardan alintidir.

kendi cümlelerimle yazmak isterdim ama tamda benim düsüncelerime tercüman olmus o yüzden alinti yaptim

bagimsizligi kazandik ama adamlar bizi icten fethetti
ne anladik bu isten? dökülen kanlar bize helal mi?

O zaman diğer gerçeklerden de bahsedelim.
Ben direkt kendi cümlelerimle yazayım hissiyatımı.

He bu arada mevzu sevmek veya sevmemekte değil, onunda altını çizeyim, mevzu bir tarafı al aşağı ederken diğer tarafı göklere çıkarmak.
Ki ben Osmanlı İmparatorluğu'nun padişahlarına da saygı duyarım, Fatih Sultan Mehmet olmasaydı da olurdum demem mesela, bize İstanbul gibi şahane bir şehri hediye etmiş.

Atatürk'ü dini, kıyafet özgürlüğünü, dili yok etti diye, insanları astı diye anlatıyorlar ya, II.Mahmut reformlarını biliyorsunuz değil mi?
Kıyafet inkilabı yapmıştı da yeniçeriler biz bu kafir kıyafetlerini, kafir eğitimini istemeyiz demişti, bunun üzerine binlerce yeniçeri asilik yaptı diye padişah emriyle öldürülmüştü.

Harf İnkılabı denir ya, Latin harflerine geçmenin temellerini atan hatta hatıralarında bundan bahseden ama Enver Paşa tarafından engellendiği için harf inkılabını gerçekleştiremeyen ve Osmanlı arşivlerinde de bu konunun yer aldığı kesin olan padişah Abdülhamit Han'ı da yad etmek gerekir.
Abdülhamit han latin harflerine geçebilseydi ona da sövülecek miydi?

Taaa Tanzimat döneminden itibaren Avrupa'lılaşmaya hız veren, yüzümüzü batıya dönelim diyen tüm padişahlarımızı da anmamız lazım.

Padişah'ın emirlerine ters düştü diye yin padişah emriyle cellatlara öldürülen Şeyhülislamları da rahmetle analım.

Devletin bekası için denip kundaktaki şehzadelerin öldürülmesine de değinmeden geçemem.

Alevileri öldürdü denen Yavuz Sultan Selim'e sahip çıkılırken Sabiha Gökçen'in katil ilan edilmesini de pas geçmeyeyim.Tabii bu pas geçmemeyi çift taraflı dillendirmek lazım, Sabiha Gökçen'i sahiplenip Yavuz Sultan Selim'e sövmek çelişkini dillendirmezsem olmaz.

Demem o ki tarihte aslında ne oldu kitaplarda yazılan ya da son zamanlarda moda olan hani şu aslında öğretilmiş tarih bu, asıl tarih bu değil denir ya, hep merak etmişimdir, bu tarih nerden sonra sözüm ona uydurulmuş.
Neyse mevzunun temeline döneyim, nerde kaldım demek ki tarihte aslında ne oldu yaşamadan kitaplara bakarak bilemeyiz, belki hepsi haklıydı, belki kims haklı değildi ama aslolan ne biliyor musunuz?
Tarihinize iyisiyle kötüsüyle, doğrusuyla yanlışıyla sahip çıkmanız gerekir.

Bizi içten feth tarihimizin işimize gelen kurucularını kabul edip işimize gelmeyenleri elimizin tersiyle ittiğimizde olur.

hangi yahudi ve hristiyanlardan bahsediyor orda??????
bilgin olmadan konusma diyorum iste böyle sacma sapan fikirler atiyorsun ortaya
biride gercek sansa vayy haline!!

Ayeti kerimede inanalar ve iyi is yapanlar demis yahudi hiristiyan farketmez inanan.muslumandir ve musluman olup iyi isler yapanin mulafatindan bahsetmis sen.ne anladin arkidas evt bu dunyada onlarda yasiyor ama inanmayana kafir denir..mesele ne yani..
mesele müslüman hristiyan musevi farketmez!insanlar iyi yada kötüdür..bizden olmayana sürekli gavur demek ne kadar iyi bir yaklaşım değilmi:KK14:

[QUE="efide, post: 40881936, member: 657706"]Ayeti kerimede inanalar ve iyi is yapanlar demis yahudi hiristiyan farketmez inanan.muslumandir ve musluman olup iyi isler yapanin mulafatindan bahsetmis sen.ne anladin arkidas evt bu dunyada onlarda yasiyor ama inanmayana kafir denir..mesele ne yani..[/QUOTE]
Ayetten onu mu anladınısy? Orda birisi inanırsa müslümandır mı yazıyor? Siz orda yazanı okuyor musunuz? Yoksa vakti zamanında öğrendiğiniz ezberlediğiniz şeylerden yola çıkıp hep aynı şeyleri mi yazıyorsunuz? Yoksa orda yahudi Hristiyan müslüman bütün inananlar ödülllendirilir mi yazıyor? Ve size okumak düşünmek öyle yorum yapmak zor mu geliyor?

[QUE="efide, post: 40881936, member: 657706"]Ayeti kerimede inanalar ve iyi is yapanlar demis yahudi hiristiyan farketmez inanan.muslumandir ve musluman olup iyi isler yapanin mulafatindan bahsetmis sen.ne anladin arkidas evt bu dunyada onlarda yasiyor ama inanmayana kafir denir..mesele ne yani..
Ayetten onu mu anladınısy? Orda birisi inanırsa müslümandır mı yazıyor? Siz orda yazanı okuyor musunuz? Yoksa vakti zamanında öğrendiğiniz ezberlediğiniz şeylerden yola çıkıp hep aynı şeyleri mi yazıyorsunuz? Yoksa orda yahudi Hristiyan müslüman bütün inananlar ödülllendirilir mi yazıyor? Ve size okumak düşünmek öyle yorum yapmak zor mu geliyor?[/QUOTE]
:KK9::KK9::KK9::KK9:

Bak ayni soruyu gene gene soruyorsun. Bu soruna inatla cevap vermemistim, hatirladin mi? hadi git simdi bir kac sayfa geriye, oradaki cevabimi gene oku, gne unutursan gene git, gene oku..
e bende sana japon cin yunan ve rus alfabesinden örnek vermistim????
ben hatirliyorum yazdiginida cevabimida ama galiba sen yorulup eski sayfalara bakmak zorunda kalacaksin...

Bu arada lütfen polemiğe girmeyin ve konuyu dine de getirmeyin.
Bana hitaben yazılmış yazı olmasa bu kadar bile yazmazdım, yazdığıma pişmanda olmak istemiyorum mümkünse zira birtakım polemiklerin ortasında kalmaktan hoşnut olmuyorum.
Fikir alışverişi yapılacaksa buyrun yazın.

X