Erdoğan: Aslan yattığı yerden belli olur, ‘Ak Saray’ın maliyeti 1 milyar dolar

Yav kimsenin asildigi da yok zaten yav, bakma sen onlara..:p Sait midir nedir adam isyan cikartmis ve asilmis, sapkayi da sevmezmis diye o yuzden asildigini iddia edip dururlar. Yalan.. Sapkayi zaten kanun cikali beri kac kisi takti ki Turkiyede? Halbuki sapka kanunu hala gecerli, 50 yasima geldim, Suleyman Demirel'den baska sapka takan gormedim hayatimda..:KK43:
Mesela Trabzon’un Of İlçesi, Hamidiye Zırhlısı tarafından bombalandı. “Bizim uşaklar”ın, “Atma Hamidiye atma, şapka da giyeceğuk, vergi de vereceğuk” diye aman dilemeleri meşhurdur.
Oysa, şapkadan başka bir başlık giymekte direnmenin cezası, kanuna göre, üç aya kadar hafif hapisti. Ama şapka, İstiklal Mahkemeleri’nin en önemli konusu haline getirilmişti. Ve şapkaya direndikleri gerekçesiyle, başta İskilipli Atıf Hoca ile Babaeski Müftüsü olmak üzere, Rize’de 8, Maraş’ta 7, Erzurum’da 4, Sivas’ta 3, İskilip’te 2, Menemen’de 28 olmak üzere, çeşitli yerlerde toplam 78 kişi idam edildi.
Ardından 25 Kasım 1925’de çıkarılan yeni bir kanunla bütün erkekler için şapka giyme zorunluluğu getirildi. Böylece şapka dışında bir başlık giyilmesi cezayı gerektiren bir suç haline getirildi. Şapka Kanunu'na muhalefet ettiği gerekçesiyle idama mahküm olanlar arasında bir de kadından söz edilir. Bu, Erzurum’da (yıl 1926) bohçacılık yaparak hayatını kazanan “Şalcı Bacı”dır…

yalan degilmi?? size göre her zulüm yalan. iskilipli atif hocayi arastir. en azindan bunu yap!! ve bilmeden konusma bos bos!

Ne diyelm biz gorduk sapkayla girdigimiz sinavdan dahi cikarildik hem istedigimiz kiyafeti iyip hem istegimiz okula gidemedik,basortulu diye yemim torenine alinmayan anneler gorduk ve bunlari yapanlarin dayandiklari kaynak neydi.

Inkilap diye bi gecede cahil olan toplum.
haksizca idam edilen iskilipli atif ve benzerleri.
Bunlar zulum degilde nedir..

Onca can verilerek imanin gucuyle kazanilmis bir kurtulus savasi ve sonrasinda milletin degerlerinin katli..bati ozentisi inkilapar ..bu milletin inancina yapisina uyarmi uymaz mi bakmadan alinip uygulamaya koyulan kanunar..iste bunlar vs..
Mune ne güzel açıklamış işte hangi yılda ne olduğunu demekki Atatürk ülkemizi düşman işgalinden kurtardıktan sonra değişmiş işler. Bak diyor ki dilimiz dinimiz dokunulmadı. Hala Atatürk diyorsun baş örtüsü diyorsun tek diyeceğiniz de bu. Ne demiş güzel insan Yunus Emre " sermayesi din olanın, rehberi şeytandır" hadi bir şu halk şairimiz ne demek istemiş bir düşün

Siiimdi oldu bak..:KK66: Ben de ne oluyoruz diyordum, demek ki disarda okudun.. Ilkokula bagliyorum, kendim ilkokul mezunu oldugumdan degil, simdiye kadar tartistigimiz bilgilerin cogu ilkokulda ogretildigi icin.. Ben de neden diyordum sanki hic okula gitmemis de sadece AKP yandaslarindan duydugu safsatalarla cevap yaziyormus gibi yaziyor bana sabahtan beri.. Bak simdi, ilkokulu burada okumus olsaydin o ozlemini cektigin arap alfabesi ile okuma yazma ogrenmenin o zamanlarda iki sene surdugunu, bu yuzden okur yazar oraninin cok dusuk oldugunu, latin harflerine gecince de okur yazar oraninin ogrenme kolayligi ile hizla arttigini bilirdin. Bunu ilkokula gitmis herkes bilir burada, o yuzden sen sorunca alay ediyormussun gibi geldi. Ayrica sana mutlaka Ataturkun yasamini ayrintilari ile saglam bir kaynaktan okumani tavsiye ederim. Kotu birsey degil, Cinde bile Ata'nin hayati zorunlu ders olarak okutuluyor. Ayrica Kurtulus savasini oku, o yillari, sonra da Cumhuriyetin ilk yillarini, devrimleri. Bu saydiklarim burada ilkokul okumayarak kacirdiklarin.. Sonra da buraya karsima saglam gel, gene tartisalim. Baska turlu seni anlamam mumkun degil ne yazik ki...
iyide yunanistan rusya japonya ve cin kendi alfabelerini kullanmiyorlar mi ?
kim anliyor onlardan baska bu harfleri?
karanliktami kaldilar? dünyadan birhaber mi yasiyorlar?
acliktan mi ölüyorlar yoksa okur yazar oranlarimi düsük? hangisi??
sizin yazdiginiz isin bahanesi, nede olsa en sacma seyi de yapsan bahanesinide üretmen gerekir.
ve minareyi calan kilifinida hazirlarmis....

ha bu arada japonyada ilkokulu bitiren cocuklar acip bir gazeteyi okuyacak kadar bile bilmiyorlar harfleri, ordan pay bic...

Mesela Trabzon’un Of İlçesi, Hamidiye Zırhlısı tarafından bombalandı. “Bizim uşaklar”ın, “Atma Hamidiye atma, şapka da giyeceğuk, vergi de vereceğuk” diye aman dilemeleri meşhurdur.
Oysa, şapkadan başka bir başlık giymekte direnmenin cezası, kanuna göre, üç aya kadar hafif hapisti. Ama şapka, İstiklal Mahkemeleri’nin en önemli konusu haline getirilmişti. Ve şapkaya direndikleri gerekçesiyle, başta İskilipli Atıf Hoca ile Babaeski Müftüsü olmak üzere, Rize’de 8, Maraş’ta 7, Erzurum’da 4, Sivas’ta 3, İskilip’te 2, Menemen’de 28 olmak üzere, çeşitli yerlerde toplam 78 kişi idam edildi.
Ardından 25 Kasım 1925’de çıkarılan yeni bir kanunla bütün erkekler için şapka giyme zorunluluğu getirildi. Böylece şapka dışında bir başlık giyilmesi cezayı gerektiren bir suç haline getirildi. Şapka Kanunu'na muhalefet ettiği gerekçesiyle idama mahküm olanlar arasında bir de kadından söz edilir. Bu, Erzurum’da (yıl 1926) bohçacılık yaparak hayatını kazanan “Şalcı Bacı”dır…

yalan degilmi?? size göre her zulüm yalan. iskilipli atif hocayi arastir. en azindan bunu yap!! ve bilmeden konusma bos bos!
eşim trabzonlu duymadığını söyledi:)

Mune ne güzel açıklamış işte hangi yılda ne olduğunu demekki Atatürk ülkemizi düşman işgalinden kurtardıktan sonra değişmiş işler. Bak diyor ki dilimiz dinimiz dokunulmadı. Hala Atatürk diyorsun baş örtüsü diyorsun tek diyeceğiniz de bu. Ne demiş güzel insan Yunus Emre " sermayesi din olanın, rehberi şeytandır" hadi bir şu halk şairimiz ne demek istemiş bir düşün

canım kim ülkeyi bölmek istiyor ben anlamadım yeminle :)

Iskilipli atif hoca ve salci bacinin hikayelerini biliyorum cnm ama demek istedigim şu anda oyle seyler yasanmiyor ki herkes dinini rahatca yaşıyor gecmise takilip kinlenmemek lazim bence basimizdakiler bakin zamaninda dini kesim boyle zulum gördü sayemizde bu zulumler son buldu biz gidersek yine ayni seyleri yasarsiniz imaji yerlestirerek alttan alttan emellerini gerceklestiriyorlar biraz uyanik olalim madem basimizdakiler madem din konusunda hassaslar madem emine erdogan hanim neden bir kilisenin ayin torenine katildi kişi sevdigi ile beraberdir hadisi serifini bilmiyor mu

Cok bisey degil google dan buyuk ortadogu projesini arastirsalar cok sey ogrenilecek de

Oysa, şapkadan başka bir başlık giymekte direnmenin cezası, kanuna göre, üç aya kadar hafif hapisti. Ama şapka, İstiklal Mahkemeleri’nin en önemli konusu haline getirilmişti. Ve şapkaya direndikleri gerekçesiyle, başta İskilipli Atıf Hoca ile Babaeski Müftüsü olmak üzere, Rize’de 8, Maraş’ta 7, Erzurum’da 4, Sivas’ta 3, İskilip’te 2, Menemen’de 28 olmak üzere, çeşitli yerlerde toplam 78 kişi idam edildi.http://www.yalanyazantarihutansinn.org/sapka-inkilabinda-kac-kisi-asildi/

bir okuyucunun yorumu

huseyin gitar diyor ki:
25 Ocak 2015, 11:41
Bu ve bunun gibiler gerçek imam kılığına girmiş şeytanlardır. Güya Cumhuriyeti Atatürkü tartışmaya açıp bizi birbirimize düşürüp iç savaş çıkarıp yahudilerin ve aç gözlü kapitalist batının emellerine ulaşmasını sağlayacak uşaklardır. Hatırlarsanız birisi bir zamanlar amaçlarımıza ulaşmak için PAPAZ kıyafeti bile giyeriz diyordu. Eyyy kafirler dinsizler ALLAH korkusu olmayan vatan hainleri siz Atatürkün başardıklarının bindebirini bile başaramazsınız O ordusu dağıtılmış başkenti düşman askerlerince işgal edilmiş Düşman askerleri memleketin içine kadar girmiş ne kadar kadına kıza tecavüz ettikleri sayı olarak bile belli değil bu durumda olan bir ülkeyi ayağa kaldırıp ordu yaratmış ve en saflar savaşmıştır ve bu ülkeyi kurmuşturki düşmanları bile önünde saygıyla eğilmişlerdir. Benim tanıdığım ne kadar yabancı eş dost varsa hepsi Atatürkü saygı ve sevgiyle anarlar bugün bile !

alıntıdır..

diyelimki öyle olsaydi japoncadan cinceden dahami zordur dersin??
yoksa o kapasite yok mu bizde?
elin japonu 10 yildan fazla bir sürede söküyor tam anlamiyla okumayi ve teknolojide lider nasil oluyorsa artik...
Japoncayi Cinceyi bilmem egitimini almadım. Ama Kokturkce dersinden 3 yilda gectigim doğrudur :KK51:

Ben dursam yüreğim durmuyor, bunu yazmazsam vicdanım rahat etmeyecek zira Atatürk'e minnet borcum var.

Bir lokma tarih bilgim var belki ama bildiğim bana yeter, siz hepimiz toprak kaybetmek nedir, zulüm nedir bilmiyoruz, savaş nedir, insanın kendi toprağında özgürlüğünü yitirmesi nedir bilmiyoruz, Allah göstermesinde inşallah.

Hatırlayın bakalım Osmanlı İmparatorluğunun haritasını, Avrupa'ya doğru hangi ülkeler bizimdi, Atatürk Selanik'te doğdu değil mi? demek ki o doğduğunda Yunanistan'da bizimdi, ne zaman toprakça küçüldük biz?
1918 Balkan Savaşı sonrası olan haritamıza açıp bir bakın, Bulgaristan bizimdi değil mi?
Heh, şimdi dinleyin, zulüm zulüm diyorsunuz ya, Bulgaristan'ı kaybettikten sonra ve 1900'lü yıllarda da yaşanan Bulgarlaştırılmak terimini bir araştırın, insanların Türk ve müslüman olduğu için uğradığı zulmü açın bir okuyun, isimlerin nasıl zorla değiştirildiğini, haccın, namazın yasaklanışını... daha fazlasını bir araştırıp okuyun.
Raporları okuyun, Türk ve İslam kimliklerinden gönüllü olarak vazgeçmeyenlere yapılanları, hapis ve sürgün cezalarını, öldürülen insanları, Türkçe konuştu diye para cezalarına çarptırılanları okuyun.

Bulgaristan bizimdi, kaybedince orda kalan kardeşlerimizin yaşadıklarını bir okuyun, zulümmüş ya Türkiye'de yaşananlar, hamd olsun çok şükür adımızı, dinimizi değiştiren olmadı, bayrağımız göklerde dalgalandı, bağımsızlığımıza kimse dokunamadı, kendi toprağımızda esir muamelesi görmedik hamd olsun.
yazdiklarin dogru mune, ama birazda gercekci olursak, savasi kaybetseydikte suanki durumumuzdan farkli mi olurduk sence milletce? bunu samimiyetle soruyorum.

bu millet ne için savaştı? o şehitler ne için savaştı?

-gavur kanunları uygulanmasın, kuran kanunları değişmesin diye, kaybedildi
-misak-ı milli sınırlarındaki toprakları kaybedilmesin diye, kaybedildi
-ezanı susmasın değişmesin diye, kaybedildi
-kuran'ı rahat okuyabilsin, kuran okunması yasaklanmasın diye, kaybedildi
-müslüman kadınların örtüsüne el uzatılmasın, peçesi yasaklanmasın diye, kaybedildi
-ibadetler yasaklanmasın diye, kaybedildi (hacc'ın yasaklanışı)
-türkiyedeki müslüman insanlara içki, kumar, zina özendirilmesin diye, kaybedildi (bira fabrikalarının açılması halk içinde lıkır lıkır bira yudumlamalar vs.)
-ülkenin kültürü değişmesin, kaybedilmesin diye, kaybedildi
-alfabe elin gavurları tarafından kendilerine benzetilmesin diye, kaybedildi
-millet yahudi şapkası takmaya zorlanmasın diye, kaybedildi
-halifelik yıkılmasın yok olmasın diye, kaybedildi
vs.vs.
daha sayılabilecek bir çok şeyi kaybetmemek için savaştı ve nihayetinde kaybetti.
o zaman türkiye savaşı nasıl kazanmış oluyor?
bunca şeyi kaybeden bir millet savaş mı kazanmış oluyor?
artık bu gerçekle yüzleşmenin zamanı geldi. kurtuluş savaşı falan kazanılmadı. aksine ne var ne yok kaybedildi.
geçmiş olsun.

bu yukarda yazanlar eksisözlükten bir yazardan alintidir.

kendi cümlelerimle yazmak isterdim ama tamda benim düsüncelerime tercüman olmus o yüzden alinti yaptim

bagimsizligi kazandik ama adamlar bizi icten fethetti
ne anladik bu isten? dökülen kanlar bize helal mi?

yazdiklarin dogru mune, ama birazda gercekci olursak, savasi kaybetseydikte suanki durumumuzdan farkli mi olurduk sence milletce? bunu samimiyetle soruyorum.

bu millet ne için savaştı? o şehitler ne için savaştı?

-gavur kanunları uygulanmasın, kuran kanunları değişmesin diye, kaybedildi
-misak-ı milli sınırlarındaki toprakları kaybedilmesin diye, kaybedildi
-ezanı susmasın değişmesin diye, kaybedildi
-kuran'ı rahat okuyabilsin, kuran okunması yasaklanmasın diye, kaybedildi
-müslüman kadınların örtüsüne el uzatılmasın, peçesi yasaklanmasın diye, kaybedildi
-ibadetler yasaklanmasın diye, kaybedildi (hacc'ın yasaklanışı)
-türkiyedeki müslüman insanlara içki, kumar, zina özendirilmesin diye, kaybedildi (bira fabrikalarının açılması halk içinde lıkır lıkır bira yudumlamalar vs.)
-ülkenin kültürü değişmesin, kaybedilmesin diye, kaybedildi
-alfabe elin gavurları tarafından kendilerine benzetilmesin diye, kaybedildi
-millet yahudi şapkası takmaya zorlanmasın diye, kaybedildi
-halifelik yıkılmasın yok olmasın diye, kaybedildi
vs.vs.
daha sayılabilecek bir çok şeyi kaybetmemek için savaştı ve nihayetinde kaybetti.
o zaman türkiye savaşı nasıl kazanmış oluyor?
bunca şeyi kaybeden bir millet savaş mı kazanmış oluyor?
artık bu gerçekle yüzleşmenin zamanı geldi. kurtuluş savaşı falan kazanılmadı. aksine ne var ne yok kaybedildi.
geçmiş olsun.

bu yukarda yazanlar eksisözlükten bir yazardan alintidir.

kendi cümlelerimle yazmak isterdim ama tamda benim düsüncelerime tercüman olmus o yüzden alinti yaptim

bagimsizligi kazandik ama adamlar bizi icten fethetti
ne anladik bu isten? dökülen kanlar bize helal mi?

Ne kadar guzel bi izah olmus..yazarin agzina saglik..

Pes artık saçmalıklara gel ...
Keşke o gavur kanunları bizde de adam gibi uygulansa da biz de ülkede hak hukuk var diyebilsek.
Bu ülkede ezan hiçbir zaman susmadı Kuran okumak da hiçbir zaman yasaklanmadı zaten.
Alfabe elin arabına benzeyeceğine elin gavuruna benzesin ikisi de aynı şey.En azından latin alfabesiyle türkçeyi yazıp okumak daha kolay.
Nedense bu "şapka takmaya zorlanıp idam edilenler" de hep devlete karşı isyan çıkartıp yönetimi devirmeye kalkanlardan çıkmış,enteresan...
Zaten Osmanlı zamanında hiç alkol içen yoktu milleti Kurtuluş Savaşından sonra alıştırdılar hep tabi...4.Murat da millet çok şerbet içiyor diye şerbeti yasaklamıştı zaten
97 yılına kadar kimsenin örtüsüne filan dokunulmadı,o uygulama da artık yok zaten.

Hah iste o adamdan bahsediyordum ben de, adini hatirlayamadim da sait dedim, Iskipli Atif Hoca.. Iste o, o zamanin irticaci haci hocalarindan, milleti ayaklanmaya tesvikten ceza yedi. Hatta ilk once yemedi de sonradan iyice azitinca yedi. simdi ayrintilar aklimda degil, merak etme, ben onlarin hepsini zamaninda arastirmistim zaten, hic bir konuya arastirmadan itiraz etme adetim yoktur. Dinciler indirir bindirir hala onu sayiklar. Bak ne guzel diyorsun, sapka giymemenin cezasi 3 aya kadar hafif hapisti diye.. Oyle ise o neden idam oldu? O uc ayi da yatan hic olmamistir, merak etme. Olsaydi eger bu milet sapkayi bu kadar kisa zamanda atar miydi? Zaten o yasa memurlar icin getirilmisti, hocalar icin de degil. Halk takmadi bile.. Bu hoca bozuntusu milleti sadece sapka konusunda degil, butun devrimler konusunda uymamalari icin kiskirtan bir asi idi. O ve onunla birlikte ayaklananlar, isyan cikartanlar cezalandirildilar tabii ki. Simdi, ne sen o devirde yasadin, ne ben. Kesin emin olamiyorsun degil mi? Bana da inanmiyorsun. O zaman kendi mantigini kullan. Ataturk gibi bir adam, dahi bir devlet adami, bir askeri deha, bir ulkeyi kullerinden tekrardan kuran bir adam, hem de binbir yokluk icinde.(Kurtulus savasindaki yokluklari arastirmissan okumussundur). Bir agacin kesilmemesi icin kosku kaydiran adam, bir igde agacina aglayan adam.. Boyle bir adam, sadece kendi halkinin degil, dusmaninin dahi saygisini ve sevgisini kazanmis bir adam kendi halkinin icinden bir hocayi uc ay hapis cezasi da yururlukte iken sirf sapka takmadigi icin asabilecek tiyniyette midir? Salci baci masali da boyle bir hikaye, tarihi sen dincilerin web sayfalarinda ararsan daha boyle coook safsata ile karsilasirsin. aklin ve kalp gozunu acik tut, onlar seni yaniltmaz.

iyide yunanistan rusya japonya ve cin kendi alfabelerini kullanmiyorlar mi ?
kim anliyor onlardan baska bu harfleri?
karanliktami kaldilar? dünyadan birhaber mi yasiyorlar?
acliktan mi ölüyorlar yoksa okur yazar oranlarimi düsük? hangisi??
sizin yazdiginiz isin bahanesi, nede olsa en sacma seyi de yapsan bahanesinide üretmen gerekir.
ve minareyi calan kilifinida hazirlarmis....

ha bu arada japonyada ilkokulu bitiren cocuklar acip bir gazeteyi okuyacak kadar bile bilmiyorlar harfleri, ordan pay bic...
yav sen hala farkinda degilsin galiba, senin kendi alfabeniz dedigin sey Arap alfabesi! Osmanli o alfabeyi kullaniyordu, nerden bizim alfabemiz oluyormus yav? biz Arap miyiz?:KK57:

yav sen hala farkinda degilsin galiba, senin kendi alfabeniz dedigin sey Arap alfabesi! Osmanli o alfabeyi kullaniyordu, nerden bizim alfabemiz oluyormus yav? biz Arap miyiz?:KK57:
biz arap değiliz ,gelde anlat gerçi benim sempatim vardır ama sadece sempati:)

X