Epilepsi ve sezeryan

Nisa erkan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2024
6
1
26
Hanımlar selam epilepsi hastalığında bildiğim kadarıyla daha çok sezeryan doğum öneriliyor merak ettiğim şey sezeryanda genel anestezi dışında epilepsi hastası olup spinal veya epidural anestezi ile doğum yapan veya bilgisi olan varmı süreç nasıl işliyor merak ediyorum

Selamlar , 2020 de normal doğum ile ilerleyen süreçte suyum azaldığı için suni sancı aldım fakat açılma olmadığı için epidurel sezeryan ile doğum yaptım epilepsi çocukluğumda vardı ve doktor geçti demişti doğum esnasında bir nöbet huzursuzluğunu hissetmiştim ama doktora söylemedim o an duygu karmaşasından , doğum sonrası 2 saat şuur kaybı başlangıcıyla büyük bir nöbet geçirdim hastanede mavi kod uyarısı verilmiş , nabız durmuş , şok makinesi vs çok şükür rabbim evladıma bağışladı , ama o günden sonra lojısalık vs sürecim hep ağır nöbetlerle geçti , sonrasında öğrendikki epidurel iğnesi kemiğe yapıldığı için kaslar sebebiyle vs nöbeti ağır tetikliyormuş , nöbet geçirmemek için genel anestezi ile sezeryan doğum öneriliyor , şuan 2. Çocuğuma plansız hamileyim , doktoruma gittiğimde ilk söylediği genel anesteziyle sezeryan doğum oldu . İnşallah süreciniz güzel geçer , korkun diye anlatmadım ama tedbir alın , genel anestesi ile olmanızı tavsiye ederim durumu yaşamış biri olarak , belki yaşamayanlarda vardır ama riske girmeye değmez , sağlıkla kucağınıza alın🙏🏻

Çok teşekkür ederim bende genel anestezi istiyorum benimde nöbetin yok çok şükür ama genetik bir hastalık olduğu için tetiklenmesini istemiyorum doktorum normal doğum gelişinde dedi ama o an bile stres yapıpta nöbet tetiklenme olasılığı var genel anestezi ile sezeryan için tekrar görüşeyim ben 🥺

X