Slm arkadaslar!!
Benım kardesıme epılepsı teşhısı konuldu ama bır defa büyük nöbet gecırmıstı aradan ıkı yıl gectı bırdaha yasamadı.gecen ıstanbulda dr gıttık eeg cok yüksek cıktı dr bıze heran nöbet gecıre bılır dedı ve ılaca baslatı.ıkı yıl kadar alsın dedı eger nöbet gecırmese ılacı kesıceklermıs.üc haftadır ılacı alıyor ama konusmasında uyusukluk var ve sınırlı tavırları var.sızce bu normalmı benı aydınlatırsanız cok sevınırım.kardesım cok ateslıydı antıbıyotık vermıslerdı kullanmadı.ıyılestı dıye okula gönderdık okulda nöbet gecırmıs ılk ozaman ögrendık yanı daha yenı sayılır.kardesım 20 yasında.
bende 16 yaşında epilepsi oldum, annemde ilacı içtiğimden beri çok sinirli olduumu sölüor, bende 4 senedir bidaha hiç nöbet yaşamadım. ilacım yarıma düştü... bu hastalıkta ilaçları düzenli olarak içmek ggerek dakika bile geçmemeli...
arkadaşım.bende oglumu çapaya götürecegim perşembe günü hemen hemen aynı bulgular senle .korkuyorum. içim dolu kelimeler yok anlatamıyorum .11 yaşında benim oglumda.gece uyanmaları başlıklı yazımda var herşey. tetkik ne isteyecek bakalım ne olacak ..Allahım yardım et herkesede banada..merhaba arkadaslar yazilarin hepsini okudum epilepsi hakkinda kafam okadar doluki... ben epilepsinin bu kadar cesidi oldugunu bilmiyordum... benim bildigim epilepsi insan kendini kaybediyor oldugu yere yigilip kaliyo ve vücudunun her yeri kasiliyo bi kac sny cirpiniyo bi kac kez sahit olmustum... alis veris esnasinda birini o halde gördüm gözlerime inanamamistim cok korkmustum herkes bisyler yapmaya calisiyordu kadina ama nafile o kendinde degildi ve her yeri kasilmis bi sekilde yerde titriyordu o ani hic unutamiyorum cok üzülmüstüm... hayat ne tuaf ozamanlar evli dildim ve cocugum yoktu simdi ise aslan gibi bi oglusum var ve benim ogluma epilepsi olma ihtimali var deniliyo... ilk ben oglumda bebekken farkettim 4 aylik falandi tahminimce uykusunda ciglik atarak uyaniyordu ve sanki bi yerine bisey olmus ve ürkmüs bi halde sakinlestirmeye calisiyordum kasiliyordu kollari ve bu bi kac saniye sürüyordu ... simdi oglum 10 yasinda ve ara ara hala yasiyoz daha önceleri dr bize bunun bi cesit uyur gezer hastaligi oldugunu söylemisti ama son zamanlarda degismeler oldu aglayarak uyaniyo cok büyük bi korku gözlerinde sanki birinden kaciyo o an panik halinde her yere kosuyo tabi bende arkasinda caresiz bi sekilde sakinlesmesini bekliyorum kapiyi acmaya calisiyo ve agzinda birseyler sölüyor ama anlasilmiyo söledigi cogu seyler... kendinde degil tabiki kendine gelince cok yorulmus bitkin halde yigiliyo yatagina ve bu her seferinde uykusunda olan bisey yani uyanikken cok iyi cok saglikli hic bi sorun yok sadece uykuya daldiktan bir veya iki saat sonra olan bisy her zaman olmuyo ama ara ara oluyo... hasta oldugu zaman atesi oldugu zaman kesin oluyo ates tetikliyor sanki teshis gerci tam olarak konulmadi ama bi ay sonra hastanede randevumuz var 7 gün yatmamiz gerekiyo kablolara bagli bi sekilde allahima siginiyorum cok zor insanin yavrusunu o sekilde görüpte bi sey yapamamasi... ALLAIM HER KESIN YAVRUSUNU KORUSUN VE ACIL SIFALAR VERSIN
o kadar üzgünüm ki
bu hastalıkla başedebilecek güç ve sabır istiyorum Allah'tan .Hergün dualarımda bebeğim iyileşsin diye.Gözlerimin önünde defalarca nöbet geçirdi hala aynı paniği yaşıyorum.Ne yazacağımı bile bilmiyorum birden oldu durup dururken bebeğim fenalaştı .boğazına bir şey kaçtı zannettim önce hemen sağlık ocağına koştuk .Allah korusun öldü zannettim.Yaşadığım acıyı ve şoku anlatmam mümkün değil günlerce gözyaşı döktüm epilepsi olmasın diye dualar ettim.takibe aldı dr lar.ancak bir hafta sonra grip oldu ve nöbeti tekrarladı yavrumun.epilepsi teşhisi konuldu ilaçlar yüklendi küçücük bedenine .şu an ilaca başladık ve kendimi bu fikre alıştırmaya çalışıyorum.iyileşecek ben buna inanıyorum.Allah'tan tüm bu hastalıkla savaşanlara acilen şifalar diliyorum.Yaşayan biliyor ancak acısını.Allah beterinden de saklasın inşallah şifa versin tüm hastalara.AMİN..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?