Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Denir-nehir siz ilaca basladiktan ne zaman sonra etki etmeye basladi ... ??? simdi doktor geldi ilac etki etmeye baslamis biraz gozlerde kayma oluyo oda ilacin etkisindenmis 3-4 hafta surer dedi vucuda alismasi
Burbuk senden rica etsem Çapadaki profosör olan doktorun adını, varsa telefon numarasını verebilirmisin. Benimde yeğenim daha 2 aylıkken çok hafif nöbet geçirdi şimdi 9 aylık 7 aydır epilepsi ilacı kullanıyoruz bizde bebeğimizi bahsettiğin doktora götürelim çünkü bizimde eeg lerimizde hiçbirşey çıkmadı şimdiden teşekkürler
arkadaşlar benim de şu an 21 yaşında olan kızım 9 yaşındayken epilepsi nöbeti geçirdi.yalnız bizimkisi uyku epilepsisi imiş.uludağ tıp fakültesinde 12 gün yattıktan sonra bu teşhis konuldu.yani tam uykuya dalarken oluyordu.10 yıl xxxxxxxxx kullandı.doktorumuz ve aynı zamanda bölüm başkanı sayın mehmet okan,bana allah korusun evinde cenaze bile olsa önce ilaçlar dedi.sakın unutma sabah akşam mümkünse aynı saatte demişti.ve inanın arkadaşlar hayatımdaki çoğu şeyleri unuttum.10 yılda hiççç unutmadım kuzumun ilacını.ve kontrollerini hiç aksatmadan,başka şehire taşınmamıza rağmen sürekli götürdüm.ve kızım şu an 3 yıldır artık ilaç almıyor.(doktor kararıyla tabii.)her yıl eeg sini çektiriyoruz.tıbbın insanoğluna sunduğu hizmetten asla şaşmayın.sabredin,umut edin ve dua edin.bunlar beni ayakta tutan bana güç veren maneviyatlarım.bu hastalukla yeni tanışanlara birazcık ta olsa umut olabildimse ne mutlu.ve SAYIN MEHMET OKAN A BıR KEZ DAHA SONSUZ TEŞEKKÜRLERıMı SUNUYORUM.ALLAH BÜTÜN HASTALARA ACıL ŞıFALAR VERSıN....
evet benim yeğenimide istanbula çapa ya getirdiler öyle anlaşıldı durum.
16 aylık yeğenim aniden baygınlık geçirdi, nefes alamadı. acil dr.a gittik birkaç st sonra tekrar aynı durum yaşandı ve ambulans okmeydanı çocuk acile götürdü bizi. okmeydanı ssk da 3 gün acil bakımda + 5 gün çocuk servisinde yattı. ilk 2 günde 18 nöbet geçirdi, gözleri tavana kayıp sabitleşiyor ve vücudu baygın gibi oluyordu. yoğun yeşil reçete ilaçlar eklendi serumuna ve nöbetler azaltılıp taburcu edildik. cerrahpaşanın hocalarından prof. sabiha paktuna keskin'in özel muayenehanesine gittik ve bize epilepsi dendi. yarın EEG çekilecek ve kullandığı 2 yeşil reçeteli ilacın dozu ayarlanacak,şu an ilaçlar ağır geliyor çocuk sersemleşti sürekli düşüp kafasını çarpıyor tekrar nöbet geçirirse ilk 5 dk hiçbirşey yapmadan beklememizi, 5.dk da geçmezse diazem içerikli fitili atıp en yakın sağlık merkezine yetiştirmemizi söyledi. gece uyurken nöbet geçirirse bundan haberimiz olmayacak çünkü ses çıkarma ya da kasılma olmuyor sadece gözlerinden anlıyoruz. bu durumda şansa mı kaldı işimiz?? en çok bundan korkuyoruz.. ilk günler gece de başında nöbet bekledik ama artık ne yapacağımızı bilmez durumdayız,çok üzgünüz umarım dediğiniz gibi 2 yıl ilaç kullanımından sonra bu hastalıktan tamamen kurtulur bebişimiz... bilgisi/önerisi olan varsa lütfen paylaşın arkadaşlar...
EEG çekildi ve iyi görünüyormuş, bu defa farklı bir dr epilepsi diyemeyiz henüz buna dedi. önümüzdeki birkaç ay nöbet geçirip geçirmemesi hassas bir dönem ve geleceği hakkında ışık tutacak dedi. diğer prof ise kesin epilepsi dedi. kime neye inanacağımızı şaşırdık dr.lardan biri ilacın dozunu azaltmayı uygun görürken diğer dr bu dozda dvm etmeyi uygun gördü. kime neye inanacağımızı şaşırdık
benim oğlum içinde dr hemen epilepsi demişti, diğer doktor karşı çıktı ikisinin tartışmalarının arasında kalmıştık. Sonunda 2 kere eeg çektirdim ve arkadaşımın ablası Çapa Tıp Fak. de çocuk nörolojisi dalında profosördü ona götürdüm iki eeg yide. Hiç bir şeyi olmadığını söyledi eğer ilk doktora baksaydık bizde şu anda epilepsi ilaçları kullanıyorduk.