Benim size tavsiyem tek bir doktora götürmeniz.Epilepsinin çeşitleri var.Bir kısmı ki çocukluk epilepsisi deniyor belli bir yaşa geldiğinde düzeliyor.Önemli olan ilaçları düzenli kullanmak.İlaç dozları ayarlanıp kanda belli bir seviyeye gelince nöbetler azalıyor ,duruyor bazen senelerce nöbet izlenmeye biliyor.Bazende nöbetler şekil değiştiriyo.Önemli olan iyi gözlemleyebilmek.Nöbet sırasında neler yapmanız ve yapmamanız gerktiğini ögrenin.Nöbeti tetikleyen etmenler vardır.Stres,uykusuzluk,beslenme düzensizliği,cola gibi kafeyin içeren içecekler,fazla tv izlemek gibi.Bunlara karşı önlemler alın.Geçmiş olsun:a015:
benim kuzeninim eşi böyle bişi yaşıyo sinir krizi gibi yere düşüyor şiddetli kasılıyor gözleri bakıyor ama kendini bilmiyor 3-4 saatte kendine serumlarla sakinleştiricilerle geliyor agzı köpürmüyor ama kasılıyor sürekli titriyor dr üzerine biniyor ama bi türlü bastıramıyolar öyle bi deli gücü geliyor
Sevgili arkadaşlar EPİLEPSİ hastalığı konusunda kısacık bir bilgi vermek istiyorum EPİLEPSİ hastalığı öldürücü değil,bulaşıcı değil,sosyal yaşantınızdan birşey alıp götüren değil bu hastalık sizlerde biliyorsunuzki çeşit çeşit MR 'nızda herhangi bir kitle veya tümör söz konusu değilse korkmayınız neden? bu hastalıktan 1-2 yıl içerisinde kurtuluyorsunuz eğer MR'ınızda kitle ve tümör söz konusu ise bu ilacı maalesef ömür boyu kullanıyorsunuz ilacın verilmesinin tek nedeni nöbet geçirmemek kendinize zarar vermemek bütün nedeni bu yapılması gereken tek şey doktor kontrolü altında olmanız kesinlikle tedavinizi yarıda bırakmayınız doktorunuzun sizlere önerdiği şekilde ilacınızı kullanmak stresten uzak aç kalmamak,uykusuz kalmamak tv ve bilgisayar karşısında fazla oturmamak hepinize geçmiş olsun dileklerimle. Saygılarımla...
Selam ve Dua ile
benim kuzeninim eşi böyle bişi yaşıyo sinir krizi gibi yere düşüyor şiddetli kasılıyor gözleri bakıyor ama kendini bilmiyor 3-4 saatte kendine serumlarla sakinleştiricilerle geliyor agzı köpürmüyor ama kasılıyor sürekli titriyor dr üzerine biniyor ama bi türlü bastıramıyolar öyle bi deli gücü geliyor
arkadaşlar benim de şu an 21 yaşında olan kızım 9 yaşındayken epilepsi nöbeti geçirdi.yalnız bizimkisi uyku epilepsisi imiş.uludağ tıp fakültesinde 12 gün yattıktan sonra bu teşhis konuldu.yani tam uykuya dalarken oluyordu.10 yıl tegratol (karbamazepin)kullandı.doktorumuz ve aynı zamanda bölüm başkanı sayın mehmet okan,bana allah korusun evinde cenaze bile olsa önce ilaçlar dedi.sakın unutma sabah akşam mümkünse aynı saatte demişti.ve inanın arkadaşlar hayatımdaki çoğu şeyleri unuttum.10 yılda hiççç unutmadım kuzumun ilacını.ve kontrollerini hiç aksatmadan,başka şehire taşınmamıza rağmen sürekli götürdüm.ve kızım şu an 3 yıldır artık ilaç almıyor.(doktor kararıyla tabii.)her yıl eeg sini çektiriyoruz.tıbbın insanoğluna sunduğu hizmetten asla şaşmayın.sabredin,umut edin ve dua edin.bunlar beni ayakta tutan bana güç veren maneviyatlarım.bu hastalukla yeni tanışanlara birazcık ta olsa umut olabildimse ne mutlu.ve SAYIN MEHMET OKAN A BİR KEZ DAHA SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM.ALLAH BÜTÜN HASTALARA ACİL ŞİFALAR VERSİN....
arkadaslar ılac kullanırken nobet gecırılıomu
arkadaslar ılac kullanırken nobet gecırılıomu
pathem canım evet ılac kullanırken nobet gecırdı benım kardesımde oluyor yanı bu arada uykudayken oldu hep yorulmaması gerek ve arada bır gece arada bır kontrol ederdık ıılk zamanlar ama suan gecıyor dedı doktoru umıdınızı yıtırmeyın yanı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?