malesef çaresi yok arkadaşlar eşimle evlendiğimizin 6 ayında karşılaştık o hastalıkla ve nöbetle ne olduğunu anlamadığım için üç harfliler dokundu sandım allah korusun sonra hastane tetkikler derken epilepsi teşhisi kondu.eşim 3 yıldır ilaçlarını kullanıyor ama senede birkez muhakkak nöbet geçiriyor nöbetleri daha çok dışarda oluyor ve beni ençok korkutanda bu oluyor dışarda olması başına başka şeylerin gelmesi .rabbim hepimizin yardımcısı olsun çok zor bir hastalık en son dün tekrar nöbet geçirmiş eşim ve sandalyeden düşünce omzu çıkmış akşam hastandeydik omzunu askıya aldılar senede bikez oluyor diye seviriken ilk kez 45 gün sonra tekrar nöbet geçirdi tıpta herşey ilerlerken nedn bu hstalığada kökten çözüm bulamıyorlar anlamıyorum 2 hafta önce çıkan eegside temiz çıkmışken bu nöbet neden tekrar oldu anlamıyorum kocamı çok seviyorum ona bişey olacak diye çok korkuyorum rabbim bütün hastalara şifa versin
Öncelikle epilepsi hasta ve yakınlarına Allahtan acil şifalar diliyorum.
Ben 23 yaşındayım ve akciğer kanseriyim.Geçen ay kasılma daha sonra bilinç kaybı ve bayılmalarım oldu.
Biz bunu hastalığıma bağlamamıştık ama epilepsi tanısı konuldu ve ilaç tedavisine başlandı. 1 ay içinde neredeyse 2-3 günde 1 nöbet geçirdim.Doktorum ilacı verirken nöbetler biter artık olmaz demişti ama dozunu bi anda arttırdı eeglerde hiçbirşey çıkmıyor.şimdi başka bir ilaç verdi birde böyle deneyelim dedi.Depakin sanırım.gerçekten zor bir hastalık sürekli uyku hali sersemlik ve korku insanı ve yanındakileri üzüyor.
Burada yazılanlarını baştan sona okudum..Benim doktorum beni hiç bilgilendirmedi.Kendimce internetten yaptığım araştırmalarla yapmam ve yapmamam gerekenleri öğrenmeye çalışıyorum..
Sizler bilgilerinizi benim gibi bu hastalıkla yeni tanışanlarla paylaşırmısınız?
Şuan 44 kiloyum 2 sene önce 55-60civarındaydım çok zor verdim ve tekrar kilo almak istemiyorum bu ilaçlar kilo aldırıyor mu?Beyinde herhangi bir hasar bırakıyor mu?Yaşam kalitesini engelliyor mu?
Allah şifanı versin öncelikle...
Ben bir iki kilo aldım çok uyuduğum için. Yaşam kalitesini elbette etkiliyor. Kısmi hafıza kayıpları yaptı ben de mesela. Halsizlik, uyku hali vs vs...
öncelikle allah hepimize acil şifalar versinben şu an üniversite 3. sınıf öğrencisiyim ve orta sondayken bu hastalıkla tanıştım.. o günden beri ilaç kullanıorum 500mg depakinle başladım sonra yarıma düştü en son 25 mg topamak kullandım ve 3 sene fln nöbetim olmamıştı allaha şükür :) yaz okulu bitip eve döndüğümde annem bırak artık ilacı dedi bi ay bıraktım doktordan habersiz ve dün gene nöbet geçirdim...İSYAN ETMEK DEĞİL AMA ÇOK SIKILDIM ARTIK İLAÇ KULLANMAKTAN BU HASTALIĞI OLUP DA İYİLEŞEN YOKMU YA NOLUR CVP VERİN HİÇ UMUDUM KALMADI BNM DOKTORU ARADIK NİE BIRAKTINIZ İLACI DEDİ 50 MG A YÜKSELTTİ AMA NE ZAMANA KDR DEVAM ETCEK BU BÖLE ALLAHIM YARDIM ETSİN HEPİMİZE
off ya kızlar ben kendi kendime ilacı bırakıp nöbet geçirdikten sonra doktor 25 mg kullandığım ilacın dozunu 50 mg'a çıkarttı. belki çok düşük dozlarda ilaçlar kullanıoruz ama ben bunların 500 mg olanlarının da kullandım ve sonuçta hergün kimyasal maddeyle karşı karşıya kalıoruzsizden bi ricam var güvendiğiniz emin olduğunuz iyi bi doktor varsa önerebilirmisiniz nasıl geçicek bu hastalık sürekli ilaç mı kullanıcaz
sevgili lacivert26..benim tedavi sürecim ne yazık ki çok yeni . tam anlamıyla epilepsiyle haziran ayının sonlarında tanıştım. ama bunun taa öncesi varmış biz farkına varamadık ve açıkçası epilepsinin ne olduğuna dair hiç bir fikrimiz bile yoktu..
öğrendiğim günden beri sürekli araştırıyorum. benim ilk kullandığım ilaç da nöbetlerim neredeyse her gün oluyordu doktor dozu arttırdı ama bu seferde kafamı kaldıramıyor sürekli uyumak istiyordum. ölü gibiydim çevremdekiler bile bunu hissediyordu moral falan kalmamıştı nöbetlerimde ise artma vardı ve uzun sürüyordu.
doktor ilacın nöbetlerimi tetikleyen bir tür olduğunu söyledi ve eski jenerasyon bir ilaç verdi D...N. ilk başlarda 2 haftaya çıktı nöbetlerim. son nöbetim de 3.5 haftada sonra oldu sanırım.
1hafta önce üniversite hastanesine gittik kadın olacak doktor önce hikayemizi dinledi kağıda yazdı sonra hocasına götürdü sonra geldi ilacı değişitiriyoruz T...X dedi kaldık öyle reçete yazdı falan..bende sinirlendim kafaya göre ilaç mı değişir üniversite hastanesine geldik daha detaylı tetkikler yapılır diye dedim şimdi eski ilaca devam ediyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?