• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Epilepsi hastası ile evlilik

pxixnary

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2008
139
1
96
İstanbul
merhaba arkadaşlar
benim eşim epilepsi hastası, yanımda henüz rahatsızlanmadı ama çok korkuyorum aslında. ona çok belli etmiyorum bu durumu, incinmesini istemiyorum. kocaman bir adam, rahatsızlansa nasıl kontrol altına alacağım konusu bile heyecanlandırıyor beni. ayrıca ailemden kimseylede paylaşmadım bu durumu, belki istemez itiraz ederler diye..onu çok seviyorum ama sakladığım içinde rahatsızlık duyuyorum..

Maalesef ne yazık ki bizim insanlarımız bu duruma acıyarak bakıyolar..ama lütfen bakmasınlar...Benim babamda da var genelde 10-15 yılda bir nöbet geçirir allah korusun,çocukken 2 kere geçirdi yanımda hem de..o kadar üzülüp ağlamıştım ki çocuk olduğum için ynımda düşüp bayılması yıllarca aklımdan çıkmamıştır...ama şükürler olsun uzun zamandır yok ama ilacına sabah akşam dikkat eder...epdantoin diye bir ilaç kullanır yıllardan beri eeg sini düzenli çektirir..bunda utanılacak sıkılacak hiçbirşey yok..sadece dr a yönlendirin eşinizi ona uygun ilaçlar kullanır,mümkünse araba kullanmasın..ne olur ne olmaz...çok geçmiş olsun...

teşekkür ederim arkadaşlar..
15 yıldır atak geçirmemiş,doktorumuz çok iyi , ona o kadar güveniyoruz ki ne dese yapıyoruz. keppra kullanıyor sabah akşam..eeg sini çektiriyor , düzenli bir hayatımız var, birlikte spor yapıyoruz..
ama malesef etrafta insanların bunu anlamasını beklemek çok zor..anlayamayacaklarını düşündüğümüz içinde gizlemekse en zoru..insan paylaşmak istiyor ama mümkün olmuyor.. inanın burada paylaşınca kendimi daha rahat hissettim..
yanımda geçirmediği için bilmiyorum, sadece bu hazırsız olma durumundan çekiniyorum. genelde derin uyku hali oluyormuş..
çook teşekkür ederim..

Pınar kardeşim sizin ile bu konu ile ilgili özelden konuşmak isterim.Ama size özelden yazamıyorum özel yazma özelliğini kapattımışsınız.

Merhaba
Benimde nisanlim epilepsi hastasi ergenlik doneminde baslamis ilaclarini kullanmazsa nuksediyor. Yanimda bir kere oldu birazda duzensiz bir insan bu illetten kurtulmak icin duzen kurmak gerekiyor sanirim ama bu tur bir evlilik yapaniniz varsa bana anlatisaniz cok sevinirim onu cok seviyorum ama beni neler bekler bilmiyorum ve korkuyorum acikcasi doktora sormak gibi degil birlikte yasamak. Yardiminizi rica ederim.

teşekkür ederim arkadaşlar..
15 yıldır atak geçirmemiş,doktorumuz çok iyi , ona o kadar güveniyoruz ki ne dese yapıyoruz. keppra kullanıyor sabah akşam..eeg sini çektiriyor , düzenli bir hayatımız var, birlikte spor yapıyoruz..
ama malesef etrafta insanların bunu anlamasını beklemek çok zor..anlayamayacaklarını düşündüğümüz içinde gizlemekse en zoru..insan paylaşmak istiyor ama mümkün olmuyor.. inanın burada paylaşınca kendimi daha rahat hissettim..
yanımda geçirmediği için bilmiyorum, sadece bu hazırsız olma durumundan çekiniyorum. genelde derin uyku hali oluyormuş..
çook teşekkür ederim..[/Q

Merhaba
Benimde nisanlim epilepsi hastasi ergenlik doneminde baslamis ilaclarini kullanmazsa nuksediyor. Yanimda bir kere oldu birazda duzensiz bir insan bu illetten kurtulmak icin duzen kurmak gerekiyor sanirim ama bu tur bir evlilik yapaniniz varsa bana anlatisaniz cok sevinirim onu cok seviyorum ama beni neler bekler bilmiyorum ve korkuyorum acikcasi doktora sormak gibi degil birlikte yasamak. Yardiminizi rica ederim.

merhaba
benim nisanlım evlenmeden önce bir kere atak gecirmişdi 6 ay önceydi düştüğünü omzunun cıktığını söylemişti bayıldım dedi bunun epilepsi oldugunuda söylememişti evlendik ikinci hafta evde birinin yanında oldu beni aradıklarında istem dışı kasılıyor ve bağırıyordu ambülansı arayıp hemen eve gittim epilepsi nöbeti galiba dedim ve öyleymiş
geçmişte olmuş ilaçı bırakmış uzun zaman olmayınca
şimdi ise iki haftada bir oluyor ve omzu cıkıyor son dört beş ayda 8 kere oldu epilepsi hastasıyla doktoruyla konuşmadan evlenmemek gerekiyormuş
ben hastalığını bilmiyordum kendiside kabullenmemiş yada utandığı için herkezden kendinden bile saklamış
4 aydır hayatımız zor onu seviyorum ama bu durum devam ederse sogumaktanda korkuyorum
ilacını düzenli kullanıyor ama değişiklik yok sıklığı hala aynı bu hafta tekrar doktora gideceğiz ilacı değiştirmesi gerekiyormuş araştırdığım kadarıyla
şuan düzenli bir işte çalışamıyor ben çalışmıyor olsaydım durum çok vahim olurdu
birlikte yasamak zor sadece sevmek yetmiyor hem sabır hemde maddi güç gerekiyor

Merhaba

düzenli bir insan değilse sen düzene sokamazsın
çocuk gibi sürekli sen ilgilenemezsin bir süre sonra sıkılırsın
epilepsi hastasıysa kendini ve ona değer veren insanların farkındaysa düzenli ilaç kullanmalı
düzensiz evlenince düzene girer kafası rahat olur hastalanmaz diye evlenirsen yanlış olur ben bunu yaşıyorum

Back