• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Epilasyon....!

ismylife

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2012
14
3
36
Kocaeli
Epilasyon normal sağlıklı bireylerde varolan tüylere de uygulandığı gibi; hormonal sorun yaşayan polikistik over, böbrek üstü bezi tümörü, hipofiz adenomu gibi hastalıklardan dolayı hormon bozukluğu yaşadığı için androjen, testesteron gibi hormonlarda yükselme ile de oluşan aşırı tüylenme (hirsutismus, hipertrikoz ) için de yapılır. Aşırı tüylenme, bazı hormon ilaçlarının, kortizonlu ilaçların, epilepsi ilaçlarının vücuda alınması ile de oluşabilir.
Tüm epilasyon başvuruları için bir muayene yapılıp, gerekirse tetkikler istenir ve ilaç tedavisi gerekli ise, bir yandan başlanır.
Vücut tüyleri sağlıklı genç bir insan da 5-6 seansta biter. Vücut tüyleri için Alexandrite cinsi lazer ışını kullanılır. İlk bir kaç seans ayda bir iken, diğer seanslar arası zaman aralığı açılır.
Yüz tüyleri tadevisi en zor cinstir. Yüz, kılların yokedilmesinde en zor bölgedir. Çene ve bıyıkta kalın kıllara Alexandrite lazer uygun dozda yapılır. Gerekirse Nd; YAG lazer ile takviye edilir. İleri seanslarda iğneli epilasyonla da kombine edilir.
Yüz bölgesinde yanak tüyleri genellikle daha incedir. Alexandrite lazer ışınları bu tüyleri göremez. Bu tüyler için günümüzde Nd; YAG lazer uygulanır. Birkaç seans sonra tüyler biraz da incelir. Uygulama önce ortalama ayda bir yapılır. Kıl köküne çarpan ışının fotoakustik etkisi ile kıl kökü tahribatı olurken, üstteki kıl şaftları sararır. Bu sarı tüyler, yaklaşık bir ay sonra dökülür, kısa süre sonra gri tüyler tekrar filizlenir. Bir sonraki seans zamanı gelmiş demektir. Başlangıç, çene ve dudak üstü kılları için on günde bir, yanak tüyleri için de ayda bir tedaviye gelinir. zamanla seans araları açılır.
Alexandrite lazer orta çeneden daha geniş alana, yanaklara yapılırsa tüyleri arttırıcı istenmeyen bir yan etkiye yol açabilir. Son zamanlarda bu etkiye karşı özel tedavi protokolleri geliştirilmiştir. Klibiğimizdeki uygulamalarda bu olumsuz durum söz konusu değildir.
Epilasyona gelmeden 2-3 gün öncesinde kıllar evde tıraş edilir. Cilt yüzeyinde 1-2mm kıl gövdesi lazer ışığına yol göstericidir. Uzun olursa ışının enerjisi dağılır, gücü zayıflar. Koyu renk pigmenti emerek, kıl köküne denk gelen ışın, ısı, ışık ve akustik etki ile kökte hasar yaratır. Bu yüzden lazer ışınları sarı, açık kumral ve kızıl tüyleri görmez.
Tüyler gençlik yıllarında, hormonlar aktif olduğundan, daha çabuk ve güçlü çıkar. Yaz aylarında ve stres fazla iken de tüylerin tekrar çıkışı daha hızlı olur. Bu durumlar seansların daha sık olmasını gerektirir. Bir sonraki seans için hedeflenen bölgede kılların çoğu tekrar çıktığı zaman randevu alınır.
İlk ergenlikle birlikte epilasyona başlanabilir. Başlamak için en idean mevsim sonbahardır. Tüylerin daha iyi görüleblmesi için en iyi formül beyaz cilt ve koyu kıldır. Ten bronzlaşmışsa açılması beklenir. Alexandrite lazer esmerleşmiş tende geçici kahverengi spotlar bırakabilir. Bunlar oluşmuşsa tedavi edilebilir ancak, bir süre benekli kol ve bacaklarla dolaşmak söz konusu olabilir.

Ben butun vücuduma yaptiriyorum gercekten cok buyuk rahatlik hele de evli olunca her zaman tertemizsiniz.

acaba hangi cihaza gittiniz ve kaç seanta sonuç verdi bande alexe düşünüyorum ama karar veremedim ve acı boyutu nedir? çok kararsızım

acaba hangi cihaza gittiniz ve kaç seanta sonuç verdi bande alexe düşünüyorum ama karar veremedim ve acı boyutu nedir? çok kararsızım

Alexandr... gidiyorum ve 1,5yil oldu ve 8seans gittim ve daha da 8seans hakkim var ama nerdeyse bitti diyebilirim en son iki ay once gitmistim ve dun acilen ameliyat oldum hic vucut temizligi derdim olmadi her an rahatsiniz bence hic dusunme hemen git.agdadan daha az aciyor zaman makine isleme baslasiginda ustunden soguk hava ufluyor biraz usudugun icin aciyi cok anlamiyorsun..

bende 3 aydır gidiyorum .ama tertemiz olmuyo her ay bazıları dökülüyo dökülmeyenler kalıyo bi dahakı aya kadar beklıyosun mcburen yapan kişi sık sık jilet yapma gelmeden yap daha cabuk biter dedi.parca parca dökülüyo her gidişte 15 20 kıl filan 10 seansı toplam 100 tl aldım genitalde aynı sekılde 10 seans 100 tl koltukaltı aldım.tabiki tahmin edersiniz bu fiyata cıhaz ıpl.arkadasım ıpl ile yaptırdı 8 seansta 3-5 kıl kalmıs öyle söyledı 2 yıldırda cıkmadı deyınce bnde gittim fiyatta uygun olunca ama yanı her ay tertemız olmaması cok canımı sıkıyo bekarım allahtan ama cok takıntılıyım bu konuda ben.düşünüyorum 3 er seans yaptrdım nasılsa alexte tek seans fıyatına 3 10 seans paketı aldım azaltabıldıgı kadar 10 seansı bıtıreyım sorna alexe geceyim diyorum.birde düşünüyorum ya zman kaybedıyosam sımdıden kalan seanslarımı bırakıp alexemi başlasam ucuz oldugu için fiyatı önemsemiyorum acıkcası yeterkı bıran önce kurtulayım diyorum.alexi ilk başladıgımda sadece koltukaltımda bir kere denemiştim 60 tl di koltukaltı tek seansı. sonra arkadas kendini anlatıp daha ucuza halledebılırsın deyınce ıplye geçmiştim işte.ama alex daha hijyenik soguk hava üfleme cihaz sana değmiyo.ama ıplye göre daha cok acıtıyo bence ıpl jellı ama hiç acısız.cihazda jelın üstüne değiyo birebir cildine yine değmiyo ama sonucta jelden deriye mikrop girebilir hijyenik bir yer olmazsa ki allahtan gittigim yer hijyen bir yer bu konuda içim rahat .sizce napim ben alexe şimdiden geçeyimmi yoksa peşin ödediğim ıpl 10 seans paketimi bitireyim azaltabıldıgım kadar azaltıp öylemı alexe geceyım .

Bence sen o cihazla hem parani hemde vaktini kaybediyorsun benim hemen 3.seansta tuylerim azalmaya basladi ilk seanslarda her ay gidiyordum tuylerim azaldikca digerleride gec ciktigindan uc ayda bir gidiyorum alex... biraz pahali ama kesinlikle verdigine degiyor bide sana tavsiyem paket programı secersen daha uygun oluyor benim 16 seans hakkim var ve seanslarimin yarisi bitti tuylerimde oyle ama seansim bitene kadar gidicem daha garanti olur tuylerim hepsi biter.

parayı zaten verdim geri alma sansım yok paket diye 10 seans toplamı 100 tldi.yanı suan bırakırsam para gıtmıs olcak ama allahtan cok para degıl .vakıt kaybetmeyeyım dıye düşünüyorum bende bu arada.ama paket alırmıyım bi daha alexte bıle olsa bılmıyorum cunku pakette mecburen gitmek zorunda kalıyosun en azındanbaktın istediğin gibi bi yer değil orası baska yere gıdebılırsın .en iyisi ben yer arastırmaya baslayayım bir an önce.3 ayda bır gitmek cok ıyı ya.hem maddi acıdanda 3 ayda seans parası ayarlamak iyi olur.hemde 3 ay hiç cıkmaması süper bişey.

parayı zaten verdim geri alma sansım yok paket diye 10 seans toplamı 100 tldi.yanı suan bırakırsam para gıtmıs olcak ama allahtan cok para degıl .vakıt kaybetmeyeyım dıye düşünüyorum bende bu arada.ama paket alırmıyım bi daha alexte bıle olsa bılmıyorum cunku pakette mecburen gitmek zorunda kalıyosun en azındanbaktın istediğin gibi bi yer değil orası baska yere gıdebılırsın .en iyisi ben yer arastırmaya baslayayım bir an önce.3 ayda bır gitmek cok ıyı ya.hem maddi acıdanda 3 ayda seans parası ayarlamak iyi olur.hemde 3 ay hiç cıkmaması süper bişey.

Ben ilk once bikini bolgesiyle basladim paket program alirsan 350 tl ydi ama yok almazsan tek seansi 100 tl ydi ben paket programı sectim boyle daha uygun oldu suan 8.seanstayim ve gecen sene hazirandabaslamistim ve cok memnunum eger istanbul avrupa yakasindaysan onerebilirim.

Ben ilk once bikini bolgesiyle basladim paket program alirsan 350 tl ydi ama yok almazsan tek seansi 100 tl ydi ben paket programı sectim boyle daha uygun oldu suan 8.seanstayim ve gecen sene hazirandabaslamistim ve cok memnunum eger istanbul avrupa yakasindaysan onerebilirim.

bu kadar fıyat farkı olabilcegini tahmin etmemiştim tek seans gitsen suan 800 vercektın ama sen paket aldın dıye 350 ödedın ve hala gıdıceksın süpermiş gerçektende.keşke istanbulda olsaydım ya :) izmirdeyim burdada var yapan bildiğim birkaç yer alex için.ama tek seans 180 tl 150 tl 120 tl arasında değişiyo sordugum yerler böyle söylemişti genital için.ben arastırayım yine izmirde.çok saol bana bu fikri verdiğin için o zama düzgün bir yer bulup pakete yazılcam hemen :)

bu kadar fıyat farkı olabilcegini tahmin etmemiştim tek seans gitsen suan 800 vercektın ama sen paket aldın dıye 350 ödedın ve hala gıdıceksın süpermiş gerçektende.keşke istanbulda olsaydım ya :) izmirdeyim burdada var yapan bildiğim birkaç yer alex için.ama tek seans 180 tl 150 tl 120 tl arasında değişiyo sordugum yerler böyle söylemişti genital için.ben arastırayım yine izmirde.çok saol bana bu fikri verdiğin için o zama düzgün bir yer bulup pakete yazılcam hemen :)

Paket program yapan yerler vardir muhakkak ben suan tum vücudumu yaptiriyorum toplamda 2500 tl verdim ilk duydugunda cok gelebilir ama sonucta hic bi yerimde bi tane bile tuy yok bu konu da o kadar rahatim ki anlatam.

Paket program yapan yerler vardir muhakkak ben suan tum vücudumu yaptiriyorum toplamda 2500 tl verdim ilk duydugunda cok gelebilir ama sonucta hic bi yerimde bi tane bile tuy yok bu konu da o kadar rahatim ki anlatam.

param oldugunda acımadan harcayabileceğim egerki tamamen kesin kurtulcaksam bu durum benim :) bende genital tüm bacak koltukaltı yaptırıyorum hepsinide gittiğim yerde yaptırıyorum hepsi toplamı 10 seans 350 tl vermiştim.en kısa zamanda alexi arastırıp gecıcem cok saol bilgilerin için. :)

Alexandr... gidiyorum ve 1,5yil oldu ve 8seans gittim ve daha da 8seans hakkim var ama nerdeyse bitti diyebilirim en son iki ay once gitmistim ve dun acilen ameliyat oldum hic vucut temizligi derdim olmadi her an rahatsiniz bence hic dusunme hemen git.agdadan daha az aciyor zaman makine isleme baslasiginda ustunden soguk hava ufluyor biraz usudugun icin aciyi cok anlamiyorsun..

peki cildinizde seanstan sonra yanık oldumu?

bende olmadı yanık. zaten tüyleri bile 3 seans yaptırdım azcık azcık döktü yanı o kadar az döktüki.100 kıl varsa 20 tanesi döküldü gibi.

kızarıklıktan sonra kabuklanma odumu ve çirkin görüntü ouyomu bıyıkarımada düşünüyorum soruarıma evap verdiğiniz için tşkler 3:

kızarıklıktan sonra kabuklanma odumu ve çirkin görüntü ouyomu bıyıkarımada düşünüyorum soruarıma evap verdiğiniz için tşkler 3:

bir iki gün kızarıklık oluyor ama kabuklanma olmuyor,ben bütün vücuduma yaptırıyorum çok da memnunum ama nedense yüzüme yaptırmaya cesaret edemiyorum..

Hayir yanik olmadi da hafif bi kizariklik oluyor o da cok normal seanstan sonra iki gün dus almaman gerekiyor sonrasinda zaten tuylerin tuttugun anda kopuyor.

benim bu yüzdenmi dogru düzgün dökülmüyo acaba ben eve gelir gelmez dus alıyorum orda sonucta yataga uzanıyorum diye ne bılım herkes uzanıyo yani takıntılıyım ben bıraz örtüyüde değiştirmiyolar örtü üstüne o geniş el kurulama peçetelerinden 6-7 dilim seriyolar onun üstüne yatıyosun belki onuda bana yapıyolardır her gittigimde örtüyü değiştirirmisiniz diyorum onlarda ondan seriyo.bnde eve gelince hemen duşa yani belkide bu yüzden dökülemedi.olmadı yanıma örtü götüreyım barı eve getirir yıkarım en azından napim kurtulayım bı an önce yeterki ::)

benim bu yüzdenmi dogru düzgün dökülmüyo acaba ben eve gelir gelmez dus alıyorum orda sonucta yataga uzanıyorum diye ne bılım herkes uzanıyo yani takıntılıyım ben bıraz örtüyüde değiştirmiyolar örtü üstüne o geniş el kurulama peçetelerinden 6-7 dilim seriyolar onun üstüne yatıyosun belki onuda bana yapıyolardır her gittigimde örtüyü değiştirirmisiniz diyorum onlarda ondan seriyo.bnde eve gelince hemen duşa yani belkide bu yüzden dökülemedi.olmadı yanıma örtü götüreyım barı eve getirir yıkarım en azından napim kurtulayım bı an önce yeterki ::)

soylemeleri lazim aslinda dus almaman gerektigini,ben her gittigimde soyluyorlr iki gun dus alma diye.bende seansa gidecegim gun dus aliyorum,seansa baslamadan once de hemen ortuyu degistirip yeni bi havlu veriyorlar bu konuda cok temizler icim cok rahat.

Back