Epiduralsiz normal doğum hikayem

Lady 23

Oldu en sonunda oldu Bim Bam Bom🥳
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2011
1.515
1.543
333
Merhaba
Kızım şuan 22 aylıkta olsa bende burayı okuyan anne adaylarına moral olması için hikayemi paylaşmak istedim Kızıma hamileyken 38+4 te sabaha karşı sancılarım başladı ama ben sancıyı o kadar gözümde büyütmüşüm ki anlamadım doğum sancısı olduğunuÖlücem biticem sanıyordum gayet kaldırılabilir derecede başladı dr umu aradım hastaneye gittim nst de çok sancı görünmüyordu eyvah sabah sabah telaşa verdim ortalığı derken nöbetçi dr benim dr umun talimatıyla alttan muayene etti 4 cm açıklık varmış hemen yatışım yapıldı eşimi eve gönderdim evle yakındı hastane eşyalarımızı alsın diye geri döneceğimizi sandığım için almadım hiç yanıma birşey neyse ben gayet normal sancıları karşılıyorum güle oynaya 2 saat sonra bir kez daha baktılar ne kadar açılma var diye 8 cm olmuş hemen ortalık karıştı bir anda druma haber verdiler hemen geldi ilk doğum olduğu için akşamı bulur sanıyordu eli ayağına dolaştı adamın sancılar şiddetleniyordu ama yine kaldırılabilirdi kızıma kavuşmanın mutluluğundan ay bile demedim bağırmadım hiç dr um geldi suyumu patlattı o an ben başka bir boyuta geçtim ama ondan 10 dk sonra kızım doğdu zaten dünyanın en güzel duygusuymuş Allah isteyen herkese yaşatsın normal doğumdan korkmayın şartlar elverişliyse normale korku yüzünden sezeryan seçmeyin anne adayları doğum yaptım akşamına ayaktaydım kızımın herşeyiyle ilgilendim sezeryan çok zor normale göre herkese hayırlı doğumlar

Masallah ne guzel rahat bir sekilde dogum hikayen olmus darisi bizlere olsun insallah .. Allahim bebisinede uzum saglikli omurler nasip eylesin

Amin cümlemizin evladını bizlere bağışlasın rabbim size ve tüm hamilelere böyle kolay doğumlar dilerim

Allah bağışlasın inş yavrunuzu , ne güzel normal Doğum yapmışsınız, ama sezeryanın çok zor olduğunu yaşanmadan bilemezsiniz, burda sezeryanı kötülemek gereksiz olmuş bence. Gerekli sezeryan yaşayan biri olarak yazıyorum, ben öğle Doğum yaptım,, akşamına ben de ayaktaydım şükür

Kusura bakmayın öyle bir niyetim yoktu sadece isteğe bağlı korku nedeniyle tercih edilmesin diye cesaret vermek istedim.

Çok şanslısınız ama herkes sizin kadar şanslı normal Doğum yapmıyor maalesef :) ben üç hafta önce normal Doğumla 4 aylık düşük yaptım. Bebeğim çok aşağı düşmüştü doktorların yapıcak bişeyi kalmadığı için tek çare düşürmekti. Bebeğim canlı olduğu için sancımı azaltmak için ilaç yada serum veremediler ve ben 12 saat aralıksız Doğum sancısı çektim. Düşükten sonra belki anesteziye gereksinim olur diye ne bir damla su nede yemek vermediler. Bi sesim yerde bi sesim gökte o sancıyı çektim ve 24 saat sonunda doğumhaneden elim boş çıktım

Çok üzüldüm Allah sabır versin İnşallah en kısa zamanda yeniden hamile kalıp sağlıkla kolayca kucağınıza alırsınız bebeğinizi tarifi yok denilecek sözün bittiği yer Allah sabır versn

merhaba.
birşey merak ediyordum. ben normal doğumdan değil de sonrasından korkuyorum. genişleme, sarkma, dikişlerde sorun olması, estetik açıdan kötü görünüm.. siz neler yaşadınız bununla ilgili?

merhaba.
birşey merak ediyordum. ben normal doğumdan değil de sonrasından korkuyorum. genişleme, sarkma, dikişlerde sorun olması, estetik açıdan kötü görünüm.. siz neler yaşadınız bununla ilgili?
Merhaba Ben herhangi bir problem yaşamadım.Doğumdan bir süre sonra herşey eski haline döndü

merhaba.

Bu bence vücut yapısına göre kişiden kişiye değişir canım. Ben düşük yaptığım saatlerde bi gebe Doğum yaptı ve hiç dikiş bile atmadılar. Ama tanıdığım bi kaç kişiyi dar olduğu için bi çok yerden kestiklerini de biliyorum.. ama sağlıklı bi yavru için yine de normal Doğum isterdim :)

teşekürler cevap için:) sağolun içim rahatlıyor bunları okudukça. artık allaha sığınıp normale girecem. tabi herşey yolunda giderse.

teşekürler cevap için:) sağolun içim rahatlıyor bunları okudukça. artık allaha sığınıp normale girecem. tabi herşey yolunda giderse.

Her zaman herşeyin hayırlısını iste canım :) Allahım sağlıklı sıhatli kucağına almayı nasip eder inşallah

Merhaba öncelikle Allah sağlıkla hayırla büyütmeyi nasip etsin. Maşallah hatika bir dığum gerceklestrmişsnz herkese nasip olmaz. Merak ettiğim şey açılmalar cok cabuk olmuş bunun için özel bişey yaptnz mı cok yürüyüş egzersiz falan gibi herhangi birşey yaptnz mı merak ettm. Ben de 39. Haftama girdm. Yürüyüş yapmaya calışıyorm ama etkisi ne derece olur bilemiyorum. Yoksa gerçekten vücut yapısıyla mı alakalı?

38 haftadayim ve dogum yaklasdikca uyuyamaz oldum. Aslinda korkak biri diyilimdir. Adet sancilariminda acilde yada ambulans cagirib evde igneyle durduruldugunu varsayarak dogum benim icin viz gelir. 12 saat aci cekib adet oluyordumsa 24 saat varsin aci cekeyim sonunda bebisim olsun. Ama yinede bilincalti galiba uyuyamaz oldum. Her gece kendimi formlarda hikayeler okurken buluyorum. Insallah biizmde dogumumuz sizinki gibi kolay oakr. Doktor yapimin dogum icin cok guzel oldugunu soyledi bebisde 3 kq yani tosun yapmadim icerde. Ama yinede korkularim var. Bunu yenmek icin ne yapabilirim? Bisey tavsiye edebilirmisin bana((?

Öyle güzel anlatmışsınız ki doğumu, inşlllah bizlere de böyle kolay doğumlar nasip olur. Rabbim uzun ömürler versin sağlıkla mutlulukla...
Hamilelik döneminizde günlük hareketleriniz nasıldı? Yürüyüş veya spor yaptınız mı?
Doğumunuzu kolaylaşması için özel bişey yaptınız mı?
Paylaşırsanız sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…