• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

epidural sezeryan olanlar bir sorum var

ttaytt

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2009
720
102
323
epidural sezeryan olanlar doğum bitincey kadar uyanık mıydınız yoksa bebeği alınca sizi sakinleştirici ilaçlarla kısa bir süreliğine uyuttular mı? pazartesi günü epidural sezeryan olucam bebeği aldıktan sonra o ameliyathane şartlarında tansiyonumun yükselmesinden panik yapmaktan korkuyorum doktorum da yarım saatliğine seni uyuturuz dedi sizin doğumunuz nasıl oldu paniklediniz mi ya da ameliyata girerken sakinleştirici yapıyorlar mı?

güzelim hiç anlamıosun bile bebegi alıp sana gösteriolar sonra o cıyak cıyak bagrıo:9: sonra seni dikiolar sen görmüsunda hissetmiosunda bunların hepsi yarım saat bile sürmüo bence seni bayıltmasın dogumdan sonra ayaga kalkman ve iyileşmen zor olur.dogumdan sonra çabuk ayaga kalkman çok önemli çünkü sana muhtaç bi küçük var:21: rabbim kolay dogumlar nasip etsin saglıcakla..

beni cnm biraz uyuttutlar dikişler sırasında uzun sürcek canın sıkılmsın dediler kızımı tabi görüp kucağımada verdiler ondan sonra kızımı hazırlarken benide uyuttular hatta ben uyumak istemiyorum sonra ayılması zor olucak dedim ama yok dediler öyle değil sadece biraz sende kestirmiş olusun dediler tam işleri bitmek üzereyken ben kendim uyandım yani öyle derin bir uyku hali yoktu
allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin cnm

insan tabiki çok heyecanlanıyo korkuyo hafiften bi panik oluyo ama epidurali bağlayıp ilacı verdiklerinde zaten hafiften mayışıyosun tamam bel atın uyuşuyo sadece ama anestezi alıyosun sonucta..bende öyle olmustu titiryodum heyecandan korkudan ilacı verince bi gevşedim :) bide eşim de yanımdaydı elimi tuttu hep o da iyi gelmişti..bence eşiniz de girsin ameliyata..zaten perde geriyolar hiçbişey görmüyosun..kızımı hatta ilk o gördü çıkardıklarında ben yatar durumda oldugum için:) bence sizide uyutmasınlar zaten hafiften gidicen..bide süt vermen lazım 30 dk içinde..uyku tatlı gelir uyur kalırsın bebişin cok acıkır :66:
güzel doğumlar dilerim..bi mucizeye şahit olacaksın :)

Son düzenleme:
evet bencede rahat ol ve korkutma kendini.. öyle güzel oluyorki bebeğinin sesini duyunca panik falanda kalmıyor. bende uyutulmadım gayette güzel geçti. dedikleri gibi kısa sürüyor ve hiç birşey hissetmiyorsun. uyutulmasıda çok saçma bence uyanmak zor olur cabuk toparlanamazsın.

öncelikle hayırlı olsun şimdiden Allah analı babalı büyütsün
benim de sezaryenim epidurlli oldu kızım doğduktan sonra özellikle dikişlerim başladığında ben hafiften panikledim anestezi doktorum sağolsun hemen sakinleştirici bişeyler enjekte etti, uyutmadılar...iyiki de uyutmamışlar odama çıktığımda maşallah hiç ameliyattan çıkmış gibi değildim
o ortamda paniklerseniz zaten anestezici sizden önce farkedio resmen ve müdahale ediyo, içinizi ferah tutun bence

epidural olmadan önce serum takıyorlar.sonra ameliyathaneye alıyorlar.istediğn şarkıyı açıyorlar.beline damar ylu açıyorlar.iyice kambur dur diyorlar.ordan anesteziyi veriyoprlar.sonra soğuk parlak bi levha getirip, sırtına denk gelecek şekilde yatırıyorlar sedyeye.buz gibi.önüne bi perde çekiyorlar.o ara ayakların karıncalanıyor.ve yavaş yavaş uyuşuyor.sen müzik dinliyorsun.hiç bişey hissetmiyorsun.işlem bitince bebişini giydirip kucağına veriyorlar.perdeyi kaldırıyorlar.bayılma falan yok.herşeyi canlı yaşıyorsun.allah sağlıklı doğum nasip etsin.sağlıklı bebekte tabiii....6 saat bişey yemiyorsun.ve 6 saat sonra ayağa kalkıp yürümeni istiyorlar.ilk başta başın dönüyor. 2 gün hastanede kalıyorsun. wc ihtiyacını yapana kadarda bırakmıyorlar.mesele 2 gün doldu ama dışkını yapmadın.seni çıkarmıyorlar.sütün geliyor zaten bebek çeke çeke, sen yinede eczanedeki pompadan al 5 tl olanlardan.masaj ve vakumla sütün geliyor.
bunlar zor ama zevkli şeyler
.bana sorsan ikinci doğumda asla epudural olmam....genel anestezi isteyeceğim o başka. çünkü ben işlemden sonra çok bel ağrısı ve sorunları yaşadım.halşa yaşıyorum

bana sakinleştirici falan hiçbişey yapılmadı..evet başta panik yapıyosun ama ameliyat masasına yatana kadar ondan sonrası çok keyifli geçiyo tabi anestezistin gerçekten iyiyse..anestezi uzmanı gerçekten çok önemli..uyumana hiç gerek yok inan bana çok keyifli pişman olursun sonra neden uyudum diye..:)

cevaplar için sağolun allah hepinizin bebişlerine sağlık sıhhat versin analı babalı büyütün. bakalım eğer çok panik yaparsam yarım saatliğine uyutacaklar sakinleştiriciyle..

merhaba, bende epidurel anestezi ile 1,5 ay önce sezeryan doğum yaptım. hiç korkulcak bir şey yok. doğumdaki akışı bırakın doktorunuz ve anestezi ekibi karar versin. zaten sizin tansiyonunuz ve bedeninizdeki tüm değişimler saniye saniye kontrol altında oluyor. hiç plan yapmana gerek yok önceden, allah kurtarsın bebişinle ikinizi.her anın tadını çıkar, bebğini kucağına alacağın anı bekle ve sonra kendin rahatla uyu.odana gittiğinden itibaren uykusuz geçireceğin çok günlerin , haftaların olacak :))

amelıyathane cok soguk oldugundan ben cok üşüdüm tıtredım dr bebegı cıakrmadan sakınlestırıcı yapamayız dedı bebek cıktıktan sonra hemen sakınlestırıcı verdıler dikişler yapılırken uyumam gerekıyomus onla ama ben uyumadım hatta dr rakıda verelımmı dedı:))ama odaya cıktıgımda falan sakınlestırıcının etkısıyle resmen sersemledım sonra gectı zaten üstünde bıryıgın örütü var yaptıkları islemlerın hıcbirini görmüyorsun korkmazsın oyüzden ama sogugu hıssetmek en kötüsüydü

konu sahibi arkadaşımız acaba ne yaptı???doğumu gerçekleşti mi?? nasıl geçti merakettim.inşallah sorunsuz sağlıkla kucağına almıştır bebeğini...:nazar::nazar:

Merhabalar,

evet ya konuyu acan arkadasi bende merak ettim, acaba nasil oldu.. insallah her sey yolunda gitmistir, saglicakla bebegini kucagina almistir.. Gelirde bize dogumunu yazarsa cok seviniriz :-)). Merakla bekliyoruz... selamlar

selam arkadaşlar 18 temmuzda kızımı epidural sezeryanla dünyaya getirdim çok şükür. ameliyata girerken hiç korkmadım çünkü doktorun sezeryan için verdiği günün gecesi sancılarım tuttu :) hastaneye giderken sancıdan öldüm 5cm açıklık oldu doktor yalvardı normal doğur diye ama o muayene ederken bile hastaneyi ayağa kaldırdım :) sancılarım olduğu için bir an önce ameliyata alsınlar beni diye yalvardım. 8.30 da planlı olacak doğum 6.30da gerçekleşti. her saniyesinde ayıktım.uyutmadılar.sadece sakinleştirici yaptılar o da ayaklarım uyşnca panikledim.yoksa ameliyatla ilgili hiç birşey hissetmedim dokunduklarını bile hissetmedim çok güzeldi 45 dk sürdü. herkese tavsiye ederim korkulacak hiç birşey yokmuş sadece epidural kataterini takma aşaması biraz kötüydü çok hareket ettiğim için doktor 6. sefrde takabildi bunda da durmazsan genel anesteziye alıcam dedi sonra 3 kişi beni bastırınca takabildi kadıncağız :)

hiççç düşünme bunları, sadece bebeğini düşün. doktoruna ve hastane ekibine güven, senin durumuna göre en dogrusu neyse ona göre müdahale edeceklerdir. bebeğinin hayalini kur ..harika bir duygu inan.

ayyyy bunları okuyunca bıle fena oluyorum ya:( kataterı merak edıyorum ben en cok o sırta mı takıyor? sırta takılıyorsa ameliyat esnasında sırt ustu yatırılmıyormu sedye ye...o batmazmı nasıl oluyor anlıyamadım?

bende epidural sezeryan oldum hiç pişmanda olmadım normal doğum istiyordum ama doktorum bebeğimin iri olduğunu doğum zor geçebileceğini söyledi bende sezeryan olmaya karar verdim ama bebeğimi ilk ben görmek istediğim için epidural olsun dedim. 9 ay taşıdığım yediğimin içtiğimin ayrı gitmediği yavrum ile ilk ben tanışmak istedim. çok doğru karar verdiğimi düşünüyorum. ameliyata gelince başta biraz korku vardı ama Allahtan çobuk toparladım çok rahat ve keyifli geçti doktorlarımla sohbet ede ede ameliyat geçirdim bebeğimi gördükten sonra kısa süreliğine uyumak istemisin dediler bende olur dedim. Ameliyattan çıkarken uyandım ve hiç sersemlik hissetmedim fakat o kısa süreli uyku bana çok iyi geldi çünkü planlı sezeryan olduğum için gece heyecandan iyi uyuyamamıştım. yani uyutulsanızda öyle sersemletecek kadar anestezi vermiyorlar.

Son düzenleme:
ayyyy bunları okuyunca bıle fena oluyorum ya:( kataterı merak edıyorum ben en cok o sırta mı takıyor? sırta takılıyorsa ameliyat esnasında sırt ustu yatırılmıyormu sedye ye...o batmazmı nasıl oluyor anlıyamadım?

canım bele takılıyor ucu omuriliğe giriyor sonra teli sırtına, omzuna kadar bantlıyorlar öyle kalın bişey değil ki var mı yok mu hissetmiyorsun bile içeride olan kısmı da küçücük zaten hastaneden çıkana kadar o kalıyor ucuna ağrı pompası takıyorlar ordan ağrın oldukça pompaya basıyorsun.sedyeye yattığında ise zaten göğüslerinden altını hissetmiyorsun ki felç olmuşsun gibi oluyor.

Back