Epidural Sezeryan mı? Yoksa bayılmalı sezeryan mı?

AnnePisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2013
12
0
86
34
İstanbul
Doğumuma 1 hafta kaldı ve sezeryan doğum yapmayı düşünüyorum. Ama şu an aklım karışık. Sezeryanın da 2 çeşidi varmış. Epidural dedikleri yani belden aşağısını hissetmeden, herşeyiyi görerek ve duyarak ameliyat. Ya da normal uyuyup uyanınca bebeğin gelmesi mi? Bir türlü karar veremiyorum. Epiduralde omurilikten giriyorlarmış ve alt tarafı felç ediyorlarmış. Ya öle kalırsa, ya da ne bilim o durumu yaşamak korkunç gelirse? Diğerinde de komple gidiyorsunuz. Hiç bir şey yaşamadan uyanıyorsunuz ve nolursa olsun "narkoz" olayı var. Artık günümüzde epiduralin çok gelişmiş olduğunu ve kesinlikle kadınların büyük çoğunun bu yöntemi tercih ettiğini söyledi doktorum. Ama çok kararsızım. Lütfen tecrübelerinizi ve düşüncelerinizi paylaşın. Eminim benim gibi bu kararsızlığa düşmüş bir çok anne vardır:18:

Öncelikle hayırlı doğumlar diliyorum. Kesinlikle epidural diyorum. Benim bu ikinci gebeliğim. İlk gebeliğimi de spinal oldum(spinal de epidural gibi aynı sadece iğneyi vurdukları omur aralığı farklı). O kadar rahat ve konforlu bir doğumdu ki. Bebeğimin çıkış anına şahit oldum. Sonrasında hemen ayaklandım.Bu doğumda da aynısını yapıcam kısmetse. Şu felç kalırsın diyenlere de sinir oluyorum. Bana da hep bu tarz kanuşmulardı, yok felç kalırsın, yok başağrısı kalır vs. Ona bakarsan aynı risk genel anestezi de de var. Uyanıp da uyanamamak var. Kaç kişi felç kalmış yani..O kadar risk her ameliyat için geçerli. Bana da o genel anestezi çok ürkütücü geliyor. Benim fikrm kesinlikle spinal sezaryen.

Nasıl yapıldığını da anlatayım içiniz rahatlasın:)
Ameliyathanede sedyede oturur pozisyondanken önce belinizden bir karış yukarısındaki omuriliğe girecek iğnenin yeri farklı bir iğneyle uyuşturuluyor. Sinek ısırığından daha az bir acı. Daha sonra omuriliğe narkozu verecek iğneyi yapıyorlar. Hiçbirşey hissetmiyorsunuz.Vurulduktan 2-3 daika sonra göğüs altınızdan itibaren uyuşmaya başlıyorsunuz. 5 dk içinde belden aşağınız kütük gibi oluyor. Hemen ameliyat başlıyor. Anestezist ameliyat boyunca yanıbaşınızda olucak zaten, sizinle konuşacak. Dokunuşları hissediceksiniz fakat acı yok. Belki hafif bi mide bulantınız olabilir bu arada. Karnına bastırıcam bebek çıkacak korkma diye söylüyorlar zaten, karnına o baskıyı hissettiğin anda viyaaaak diye o muhteşem sesi duyacaksın. Bu süre 10 dk yı geçmiyor. 10 dk da dikim işlemi sürüyor. 20 dk sonra odandassın. Uyuşukluk yaklaşık 5 saat sonra falan geçtiği için en acılı o sürecei de uyuşuk atlatmış oluyorsun. Genel anetsezide olduğu gibi acıyla uyanmamış oluyorsun. Ayak uyuşukluğun geçince de ağrı kesici vuruyorlar zaten, hepsi bu hiç korkma

Son düzenleme:
Doğum yapalı yarın tam 2 ay olacak çok şükür hiçbir şikayetim yok arkadaşlar,Amazon un anlattığı gibi aynen bende ona katılıyorum.herşeyi duyuyorsun sadece dokunuşlar hissediyorsun.En güzeli ise bebişimin sesini çıkardıkları an duymaktı.hiçbir ağrı sızı yok kesinlikle tavsiye ediyorum.(tek kötü yönü sürekli neskafe içmek,ayaklardaki uyuşukluk bu şekilde geçiyor 2 gün boyunca) hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum .şimdiden ömürlü olsun bebişlerimiz

Ben genel anestezi ile doğum yaptım. Tek hoşlandığım şey kafamı çok güzel yapmasıydı. Onun dışında gayet acı verici bir deneyimdi. Uyandığımda saçmalamışım zaten bir sürü. İkinci doğumumu normal olmazsa spinal istiyorum ben de.

Spinal ile epidural aynımı? Yapılırken acıdımı? Bir de ameliyat esnasında canlı canlı olmak herhangi bir rahatsızlık verdimi?

Acı verici kısmını anlayamadım? Uyandıktan sonrası mı acılı?

Konu cok yerinde olmus hep sorulan bi soru bu tesekkurler.
Henuz hamile degilim ancak simdiden ilgileniyorum bu konularla...
Hatta hep epidural rahat diye bilirken; arkadasimin evinde telde biriyle konustuguna sahit oldum..Teldeki kadinin gorumcesi mi ne doguma girmis cikinca sol tarafinin full uyusuk kaldigini soyledi..
Hepimiz sok olduk
Ani bi sekilde doguma girmis ve igneyi cok hizli vurmuslar..
Dogum yapacaklari korkutmak icin degil de bilgilendirmek istedigimden paylastim.
Yaptigi hastane ankara cebeci tip..
Ani igne buna sebep olabiliyor demekki
İnsallah cok kolay dogum yaparsin canim..
Ben epiduralle normal dogum isterim ama kismet tabi.

spınal anestesı ıle sezeryan oldum. sezeryan olacaksan tabıkı spınal yada epıdural ol kı bebeğinin geldığını gör cnm. o şansszılık mılyonda bırdır herhalde. bence kesınlıkle genel anestesı alma o muthış anı gör
bu arada mumkunse normal doğur sezeryan olurken rahat ama ben 2 hafta toparlanamadım çok canım yanmıştı

Spinal ile epidural aynımı? Yapılırken acıdımı? Bir de ameliyat esnasında canlı canlı olmak herhangi bir rahatsızlık verdimi?

hemen hemen aynı sadece etkı ettıgı yermı farklıymış ne. ben anestezı druna sormuştum doğumda. yapılırken az acıdı abartılcak bır yanı yoktu. amelıyat cok rahattı anlamıyosun bışıy hıç bırşey hıssetmedım ben. ama dediğim gıbı 2 hafta yataktan kalkamadım. kalkan arkadaşlarımda vardı sanırım benım bunyem kolay toparlayamadı.o yuzden kesınlıkle normal doğum dıyorum sezeryan olcakasanda ımutlaka spınal yada epıdural cnm

Acı verici kısmını anlayamadım? Uyandıktan sonrası mı acılı?

Uyandığımda çok acı yoktu,çünkü kafam güzeldi bir de bebeğimdi ilgilendiğim şey. İlk ayağa kaldırdıklarında yığılacak gibi hissetmiştim,sanki karnımda tonlarca ağırlık asılı gibiydi. Orada çok acı çektim. Bir de ilk tuvalete çıktığımda çok acı duydum. Onun dışında sırt ağrım çok oldu. 2 hafta yarım yamalak gezdim işte. Ama korkulacak birşey değil. Çok endişeliydim doğumdan önce nasıl olacak diye. Hep normal istemiştim öyle de başlamıştı ama acilen sezeryana alındım. Seçme şansım yoktu. Acı vericiydi ama unuttum gitti.

ben de spinal anestezi ile doğum yaptım 3 günde de ayaklandım çok şükür..narkoz almayı hiç istemedim bebeğimin gelişini görmek için..kesinlikle spinal tavsiye ederim..

merhabalar oncelıkle konu dogum yapıcklar ıcın cok ıyı olmus bende cok arastırmıstım ben normal doguma gırdım 9 cm acıklıkla bebegımın kalp atısları dustu dıye sezeryana alındım acıl sezeryanda genel anestezı uygulanıyor.gayet rahat bır dogum ve sonrası gecırdım ayaga kalkarken bıraz kotu olmustum onun dısında.hastaneden cıkıncada kızım 34 haftalık dogudugu ıcın hergun hastanedeydım hıc yatmadım ne acım vardı ne sancım.sankı amelıyat olmamıs gıbıydım..yanı sezeryan ocuu degıl.ben cok korkuyordum ama hıc gerek yokmus.kolay dogumlar dılerım...

Detaylar için teşekkür ederim. Sanırım bende spinal yapıcam...

Dün hastanede narkozlu bir anne bebği ile birlikte doğum katına getirildi. Herkes heycanlı heycanlı bebeği izlerken o olanların farkında bile diildi. Sanırım herşeyi kaçırıosunuz genel anesteziyle. Bu da istemediğim bişi galiba. Sanırım size de öyle olduki 2. yi spinal istiyorsunuz.

Benim malesef normal doğum biraz imkansız. Tehlikeli durumlar var. Zaten çok istediğim de bişi değildi. O yüzden sezeryan olucak bakalım.

BENIM DOKTORUM BANA HANGISINI SECERSIN DIYE SORMADI

cunku amaç bebeğe en az zarar verecek sekılde doğumu gerceklestırmek..
belden asagı uyuşmalıda narkozun bebeğe ulaşması engelleniyor..
sızın toparlanmanız daha kısa surede gerceklesıyor..
dolayısıyla artık sanırım tıbbı acıdan bı gereklılıgı olmadıkça zaten artık hep belden uyuşmalı yapıyorlar..
hıc korkmayın 5 dakıkada olup bıtıyor..

Bu arada spinal ile epidural arasındaki farkı öğrendim.
Epidural: Normal doğum esnasında yapılan uyuşturma işlemi.
Spinal: Sezeryan doğum için uyuşturma yöntemi.

bıde toparlanma surecınız sıze bağlı bıse..
mısal ben cok cabuk toparlandım..spınallı sezeryan oldum
sabah 10 buçukta amelıyatım oldu..
oglenden sonra bacaklarını hıssetmeye başlıyorsun..
aksamda senı kaldırıp gezdırıyorlar..
normal hıc zorlanmadan yurudum..
amelıyat yerının acısıda benım 2 günde gectı..
yanı kafanda büyütmezsen hersey cok kolay geçer..
sütümde hemen geldı,hersey sorunsuzdu..

Son düzenleme:
Banada doktorum muayne sonrası normalin biraz fazla zorlayıcı ve zor olduğunu söyledi benim için. Çok uygun değilim yani. (doktorum bu arada 10 senelik doktorum ve akrabam, güvenimi siz düşünün) Bunun üzerine sezeryanı konuştuk. Zaten hastanede normal doğumu tesadüfen görünce çok da istemiyordum.
Sezeryanda ne isterim diye sorunca bana bir karar hakkı verilmiş oldu. Aslında doktorum kesinlikle spinal demesine rağmen bir iki ufak detay aklımı kurcaladı diebiliriz ,)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…