• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık epidural sezeryan felç riski gercekten varmi ??

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
spinali ne sanıyorsun ki sen anlamadım anestezi işte acı falan yok uyusuksun

öncelikle neden böyle kaba bir şekilde yazdın anlamadım ama
ikisini de yaşadığım için farkı anlatmak istemiştim
spinal olduğunda da uyuşuksun evet de belden aşağın tamamen felç gibi uyuşuksun yani, ayaklarını falan zaman içinde oynatabiliyorsun, önce parmaklarını yavaş yavaş vs vs
epiduralde ise acı hissetmediğin halde bacaklarını da ayaklarını da oynatabiliyorsun ama acı duymuyorsun
ya da en azından bende öyle oldu

spinal olduğunda da uyuşuksun evet de belden aşağın tamamen felç gibi uyuşuksun yani, ayaklarını falan zaman içinde oynatabiliyorsun, önce parmaklarını yavaş yavaş vs vs
epiduralde ise acı hissetmediğin halde bacaklarını da ayaklarını da oynatabiliyorsun ama acı duymuyorsun

Hayır kaba yazmadım sana öyle gelmiş dediğim gibi ben ameliyattan çıktım odaya götürürlerken başladı karıncalanma 10 dk içinde de hissediyodum genelleme yapmayalım o zaman felç falan diye konu sahibi zaten korkuyo

bir süre derken ameliyatta zaten bacaklarımı hissetmemem gerekmiyo mu odama çıkar çıkmaz önce karıncalanma şeklinde sonra tamamen hissettim ben bacaklarımı senin spinal tecrübe kötü geçti sanırım

hayır
eğer epiduralse ameliyatta bacaklarını hissedersin
hatta doktor ayağının altını çizse bile hissedersin ama acı duymazsın
ben ilk spinal olunca, ikinci epiduralde durun hissediyorum diye uyardım odadakileri, güldüler
zaten hissedeceksin dediler
spinal epidural farkı bu

Hayır kaba yazmadım sana öyle gelmiş dediğim gibi ben ameliyattan çıktım odaya götürürlerken başladı karıncalanma 10 dk içinde de hissediyodum genelleme yapmayalım o zaman felç falan diye konu sahibi zaten korkuyo

canım benim
felç demiyorum, o zaman şöyle diyeyim
epiduralde his var acı yok
spinalde his de yok, acı da yok
spinal aynen dediğin gibi , bir süre sonra karıncalanma ile dönüyor fiziksel hareket
epiduralde hep var, gitmiyor ama acı yok
şöyle düşün
dişini uyuştururlar da dilini de hissetmezsin ya, ama ağzının içinde çevirebilirsin, bu epidural
ama dişini uyuşturduklarında dilini oynatamazsan spinal olur

ha ama netice ikisi de güzel

daha önce de bi konuda yazmıştım
benim doktorum harikadır, çok güvenirim, herkes de çok güvenir
daha epidural yüzünden felç kalan dünyada tek bir kadın yok dedi bana
2 doğumumu da epiduralle yaptım
10 kere daha doğursam 10'unu da öyle yaparım
kesinlikle ama kesinlikle tavsiye ederim
sadece, anestezi uzmanının çok iyi olması, tecrübeli olması lazım ki epidural tutsun ve son anda size genel anestezi yapacağız demesinler
ben anestezi uzmanım harikaydı, doğum süresince yanımda durdu, yanağıma dokundu, benimle konuştu
çocuğunuzun o ilk karnınızdan çıkma anını hissetmek, ilk ağlamasını duymak, doğar dopmaz koynunuza vermeleri
inanalılır duygular değil
bu duyguları kaçırmayın derim
Hoppa

ilk mesajında 2 doğumumu da epiduralle yaptım demişsin sonra bana yazarken ikisini de yaşadım demişsin neyse demiyim bişey

spinalde bir süre için belden aşağın felç oluyor
bacaklarını vs oynatamıyorsun
epiduralde felç olmuyorsun, yalnızca acı duymuyorsun, uyuşturulmuş oluyorsun yani

canım benim
felç demiyorum, o zaman şöyle diyeyim
epiduralde his var acı yok
spinalde his de yok, acı da yok
spinal aynen dediğin gibi , bir süre sonra karıncalanma ile dönüyor fiziksel hareket
epiduralde hep var, gitmiyor ama acı yok
şöyle düşün
dişini uyuştururlar da dilini de hissetmezsin ya, ama ağzının içinde çevirebilirsin, bu epidural
ama dişini uyuşturduklarında dilini oynatamazsan spinal olur

ha ama netice ikisi de güzel

felç demişsin işte yahu abartı bence o kelime doğum yapacak kadın yazık

ilkinde aynı şekilde annem korkutmuştu felç olursun vs. diye, o yüzden genel anesteziyle doğum yaptım

2. doğumumda doktorum ikna etti spinal oldum iyi ki de olmuşum keşke ilkinde de öyle doğum yapsaymışım dedim

işinin ehli bir anestezi uzmanıyla korkmaya gerek yok bence

ilk mesajında 2 doğumumu da epiduralle yaptım demişsin sonra bana yazarken ikisini de yaşadım demişsin neyse demiyim bişey

offf
güzel olduğunu vurgulamak için yazdım, neticede epidural belden uyuşturma olarak anılıyor ya
detaya girmeyeyim diye, güzel duygu olduğunu vurgulayayım konu sahibi için diye
haaa ama bak detay vereyim
ilkinde de epidural diye girdim doğuma
ama epidural yapılırken ki misinalar, koli halinde bozuk çıktı hastanede
o yüzden dediler ki spinale dönüyoruz
ikisini de tecrübe ettim
çok önemliyse baştan iki doğumumu da epidural yaptım dediğim için özür dilerim!!!!!!!!
oldu mu? rahatladın mı????

offf
güzel olduğunu vurgulamak için yazdım, neticede epidural belden uyuşturma olarak anılıyor ya
detaya girmeyeyim diye, güzel duygu olduğunu vurgulayayım konu sahibi için diye
haaa ama bak detay vereyim
ilkinde de epidural diye girdim doğuma
ama epidural yapılırken ki misinalar, koli halinde bozuk çıktı hastanede
o yüzden dediler ki spinale dönüyoruz
ikisini de tecrübe ettim
çok önemliyse baştan iki doğumumu da epidural yaptım dediğim için özür dilerim!!!!!!!!
oldu mu? rahatladın mı????

:KK14: çok rahatladım

Ben 1 yıl önce epidural normal doğum yaptım. Sıfır sancıyla girdim hastaneye yatışımı yaptım, herşey yolunda gitti, 3 saat sonra herşey bitmişti. Misss:D Sonrasında da ne baş ağrısı ne his kaybı yaşadım. Bünyeye bağlı bunlar

Risk her zaman var, Allah'a teslim olmak gerekiyor. Gözümü kararttım girdim, hiç de kötü birşey düşünmedim:KK37:. İnşallah hayırlısıyla alırsın meleğini kollarına:KK68:

Ben 1 yıl önce epidural normal doğum yaptım. Sıfır sancıyla girdim hastaneye yatışımı yaptım, herşey yolunda gitti, 3 saat sonra herşey bitmişti. Misss:D Sonrasında da ne baş ağrısı ne his kaybı yaşadım. Bünyeye bağlı bunlar

Risk her zaman var, Allah'a teslim olmak gerekiyor. Gözümü kararttım girdim, hiç de kötü birşey düşünmedim:KK37:. İnşallah hayırlısıyla alırsın meleğini kollarına:KK68:

banada doktor 18 nisana gün verdi 14 nisanda eşim batmandan gelecekti ankaraya yani hersey ayarlanmıştı ama 10 Nisanda nişan geldi tabi onun nişan olduğunu annem söyledi mete bugün doğar dedi ama ben daha diyorum ki sancım yok bıseyım yok babası da gelmedi daha doğmaz tabiki, hastaneye bi gittik doktor 2.cm açıklığın var dedi yatışım yapıldı ameliyata girene kadar 4 5 saat geçti ama sancım falan yoktu makyajımı yaptım aheste aheste sonra vakit geldi dediler zaten 5 dk da oğlumu çıkardılar hemşire ilk sütü emzirtti 20 dk da falanda beni diktiler galiba eşim gece gelebildi tek içimde kalan o oldu

daha önce de bi konuda yazmıştım
benim doktorum harikadır, çok güvenirim, herkes de çok güvenir
daha epidural yüzünden felç kalan dünyada tek bir kadın yok dedi bana
2 doğumumu da epiduralle yaptım
10 kere daha doğursam 10'unu da öyle yaparım
kesinlikle ama kesinlikle tavsiye ederim
sadece, anestezi uzmanının çok iyi olması, tecrübeli olması lazım ki epidural tutsun ve son anda size genel anestezi yapacağız demesinler
ben anestezi uzmanım harikaydı, doğum süresince yanımda durdu, yanağıma dokundu, benimle konuştu
çocuğunuzun o ilk karnınızdan çıkma anını hissetmek, ilk ağlamasını duymak, doğar dopmaz koynunuza vermeleri
inanalılır duygular değil
bu duyguları kaçırmayın derim
Hoppa

Mesajını ben yazdım sandım :) ben de çokkkk memnun kaldım anestezi uzmanımdan. Kadın doğumcum zaten müthiş bir adam. Yine doğursam onları tercih ederim. Çok rahattı doğumlarım.
hanımlar istanbulda doğum yaptıysanız doktor ismi ve hastaneyi rica edebilir miyim?

Bende de baş ağrısı olmadı deli gibi su kahve ve vişne suyu içtiğimi hatırlıyorum sanırım o yüzden çabuk attım narkozu
sade kahve bitter çikolata, sade kahve bitter cikolata, bitter çikolata su, su vişne suyu, sade kahve su, su, bitter çikolata.. :confused:
ilk bir hafta tamamen böyle beslendim ama hayatımda hiç bu kadar baş ağrısı çekmedim.resmen dünyam kararıyordu, mengenelerle sıkıyorlardı kafamı.kendi acı tecrübemden dolayı kimseye tavsiye etmem spinal anesteziyi.

Back
X