• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Epidural sezaryen mi yoksa spinal sezaryen mi kizlar acil yardim!!!

athena

Goddess of Wisdom
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2013
6.523
24.153
548
Kizlar bu cuma yani 24/01/2014 tarihinde oglum sezaryenle dünyaya gelicek insallah.
Fakat anestezi sekline hala karar veremedim.
Anestezist bana "biz bu hastanede %93 epidural yada spinal, &7 genel anestezi uyguluyoruz. Genel anestesiyi tavsiye etmiyorum hele ki ikici seazyende. Karnında yapisikliklar varsa ki mutlaka vardir, doktor onlari ayiklayip bebege ulasana dek narkoz bebegi etkilerse, dogdugunda morarip yogun bakimlik olabilir. Ben hamile eşimi bile bayiltmicam. İlk bebegimiz olmasina ragmen hem de. Ònemli olan bebek" dedi. Bana istersem genel anestezi uygulayacagini fakat asla tavsiye etmedigini dile getirdi. Ya epidural yada spinal. En iyisi dedi. Hala kararsizdim ve kagitta spinali isaretlemis anestezist. Ameliyat gunu bile kararini degistirebilirsin dedi. Panik bir insanim ama söz konusu oglumsa korkmaya hakkim yok biliyorum. Yeter ki o saglicakla dogsun.. Sizden istedigim eksileriyle artilariyla bana spinal mi epidural mi yazar misiniz? Hangisini seceyim kizlar? Lutfen yardim dogumuma sadece 1 gun kaldi !!!

Kizlar bu cuma yani 24/01/2014 tarihinde oglum sezaryenle dünyaya gelicek insallah.
Anestezist bana "biz bu hastanede %93 epidural yada spinal, &7 genel anestezi uyguluyoruz. Genel anestesiyi tavsiye etmiyorum hele ki ikici seazyende. Karnında yapisikliklar varsa ki mutlaka vardir, doktor onlari ayiklayip bebege ulasana dek narkoz bebegi etkilerse, dogdugunda morarip yogun bakimlik olabilir. Ben hamile eşimi bile bayiltmicam. İlk bebegimiz olmasina ragmen hem de. Ònemli olan bebek" dedi. Bana istersem genel anestezi uygulayacagini fakat asla tavsiye etmedigini dile getirdi. Ya epidural yada spinal. En iyisi dedi. Hala kararsizdim ve kagitta spinali isaretlemis anestezist. Ameliyat gunu bile kararini degistirebilirsin dedi. Panik bir insanim ama söz konusu oglumsa korkmaya hakkim yok biliyorum. Yeter ki o saglicakla dogsun.. Sizden istedigim eksileriyle artilariyla bana spinal mi epidural mi yazar misiniz? Hangisini seceyim kizlar? Lutfen yardim dogumuma sadece 1 gun kaldi !!!
belden uyuşturmalı olanın adı hangisi onu seç allah yardımcın olsun
sağ salim yavrunu alırsın inşallah eline

epidural tehlikeli aşırı verilyr arkdşm epidural yapmıştı kaç gün felçli gibi uyuyşk kaldı..ama sana kalmasın zatn çoğunluk spinal anesteziyi tercih edip yapıyr anestezi uzmanları..ben genel istemştm korktuğumdan yo kbu daha uygun dedi spinal yaptım çokta rahat geçri..epiduralda bitene kdr verılıyr ve çok olmş oluyr..tercih siizn..

Doktor spinali isaretlemis :\
Acikcasi ikisinin arasindaki farki arastirdim ama tatmin olmadim..
Bilemedim :(

canım spianlin süresi kısaymış sanırım
epiduralde katater mi ne diyorlar o oluyormuş ve ondan süre uzatılıyormuş belde omza kadar uzanan bir hortum
hatta ameliyat sonrası hasta ağrı hissedince kendi kendine ağrı kesici yollayabiliyormuş
eşimin halasının kızı oldu eşi anestezi uzmanı normalde çok korkuyor ama eşi onu istediği için
onu yaptı il doğumunda şimdi asla bişeyle olmam epidural diyor :))
ama ben de çok korkuyorum benimde 1. geneldi genelden de nefret ediyorum bakalım hayırlısı artık..

Sanırım bünyeden bünyeye değişiyor. Benim kuzen anestezi uzmanı doğuma giderken bana genel iste muhakkak dedi ama ben hiç araştırmadım dr spinal dedi tamam dedim mahvoldum öyle bir baş ağrısıki tarif edemem birde sürekli kahve içiriyorlar o da uykusuzluk yapıp baş ağrısını tetikliyor 3 haftada kendime geldim benim tek sıkıntım baş ağrısıydı ilk gün belden aşağısını pek oymatadım ama umrum olmadı spinal olanların genelinde de bu sorun olmuş. Daha sonra kuzene çıkıştım niye farkı anlatmadın diye ee sözümü dinleyecektin kaç yıldır bu işteyim genel olacaktın diye ukalalıl yapmıştı. Yaa bak çok dertlendim seni de korkutmak istemem ama deli gibi lohusa alışverişi yapmiştım gecelikler taçlar nevresim takımları hiç birini kullanamadım bile gözüm görmedi çünkü.
Bünye ile ilgili yinede Allah yardımcın olsun ikinizde sağlıklı bir şekilde birbirinize kavuşun.

Kizlar korkuyorummm:18:
korkmaya hakkim olmasa da korkuyorum. Aslinda ameliyattan sonrasini cekerim ben.agrim da olsa nitekim ilk cocugumda genel anestezide ne agrilar cekmistim bas agrisi pek koymaz bana.. Hala muallaktayim inanin heyecan ve korkudan basim yaniyo su an.
Benim asil merak ettigim ameliyat esnasinda panik olur muyum?
Birsey hissetmiceksin dedi doktor ve olanlar da oyle soyluyor. Spinal olan bi arkadasim da cok rahat dedi. Veyahut epidural olurum fqrk etmez. Yeterki o ameliyat masasinda panik olmiyim.. Nasil sabredicem kizlar off:26:

Anestezist bana "biz bu hastanede %93 epidural yada spinal, &7 genel anestezi uyguluyoruz. Genel anestesiyi tavsiye etmiyorum hele ki ikici seazyende. Karnında yapisikliklar varsa ki mutlaka vardir, doktor onlari ayiklayip bebege ulasana dek narkoz bebegi etkilerse, dogdugunda morarip yogun bakimlik olabilir. Ben hamile eşimi bile bayiltmicam. İlk bebegimiz olmasina ragmen hem de. Ònemli olan bebek" dedi. Bana istersem genel anestezi uygulayacagini fakat asla tavsiye etmedigini dile getirdi. Ya epidural yada spinal. En iyisi dedi. Hala kararsizdim ve kagitta spinali isaretlemis anestezist. Ameliyat gunu bile kararini degistirebilirsin dedi. Panik bir insanim ama söz konusu oglumsa korkmaya hakkim yok biliyorum. Yeter ki o saglicakla dogsun.. Sizden istedigim eksileriyle artilariyla bana spinal mi epidural mi yazar misiniz? Hangisini seceyim kizlar? Lutfen yardim dogumuma sadece 1 gun kaldi !!![/

Canim epiduralle spinal farkli seyler. Spinal amestezi demek belden altin tamamen uyusur ve sezeryan dogumlari icin kullanilir. Sen sezeryan olacaksan ve bayilmak istemiyorsan uygulanacak yontem spinal anestezi belinden bir igne yapiyorlar ve sezeryan oluyodun. Epiduralde uyusma yok agrisaz dogum dedikleri epidural. Belinden tam nereye oldugunu bilmiyorum ama omura sanirim igne takiliyor ve ordan beyine aci gitmesini saglayan sinirler uyusuyor sadece ve bu yontemde sezeryzn veya dogum icin uygulaniyor mesela bacaklarini hissediyorsun ama agri aci yok. Normal dogum yapanlar bu sekilde agrisiz yapiyor ve etkisi cabuk gectigi icin arada tekrar belinden islem yapilabiliyor. Yani spinalde daha rahat bence hic hissetmiyorsun eiduralde his car aci yok normal olsa mantikli ama zaten sezeryan senin bende sezeryan olursam spinali secerim ama suanda normal gorunuyor

Son düzenleme:
Canim epiduralle spinal farkli seyler. Spinal amestezi demek belden altin tamamen uyusur ve sezeryan dogumlari icin kullanilir. Sen sezeryan olacaksan ve bayilmak istemiyorsan uygulanacak yontem spinal anestezi belinden bir igne yapiyorlar ve sezeryan oluyodun. Epiduralde uyusma yok agrisaz dogum dedikleri epidural. Belinden tam nereye oldugunu bilmiyorum ama omura sanirim igne takiliyor ve ordan beyine aci gitmesini saglayan sinirler uyusuyor sadece ve bu yontemde sezeryzn veya dogum icin uygulaniyor mesela bacaklarini hissediyorsun ama agri aci yok. Normal dogum yapanlar bu sekilde agrisiz yapiyor ve etkisi cabuk gectigi icin arada tekrar belinden islem yapilabiliyor. Yani spinalde daha rahat bence hic hissetmiyorsun eiduralde his car aci yok normal olsa mantikli ama zaten sezeryan senin bende sezeryan olursam spinali secerim ama suanda normal gorunuyor

kızlar bende epidural olmayı düşünüyorum. ancak yakın zamanda bir tanıdığım epidural sezeryan oldu. baş ağrısından çatlayacak durumda. bana asla ama asla epidural olma diyor. bense bebeğimin doğum anını görmek istiyorum ve daha çabuk ayaklanıyorsun diyenler oluyordu. bu ikinci doğumum ilki genel anestezi oldu. acemilikti.
acaba neye karar versem. epidural demi baş ağrısı oluyor spinal dede oluyor diye yazmışlar.

kızlar bende epidural olmayı düşünüyorum. ancak yakın zamanda bir tanıdığım epidural sezeryan oldu. baş ağrısından çatlayacak durumda. bana asla ama asla epidural olma diyor. bense bebeğimin doğum anını görmek istiyorum ve daha çabuk ayaklanıyorsun diyenler oluyordu. bu ikinci doğumum ilki genel anestezi oldu. acemilikti.
acaba neye karar versem. epidural demi baş ağrısı oluyor spinal dede oluyor diye yazmışlar.

merhaba ben ilk kızımda spinal sezeryan oldum anlatılan gibi baş ağrısı yoğun bir şekilde çekmedim..doktorum baştan uyarmıştı baş ağrısına sebep olur başını hızlı çevirme sabit tut iki üç günde kahve iç demişti dediklerini uyguladım çok sıkıntı çekmedim..Ve ilk dogdugunu görmek inanılmazdı çok duygulandım sütümde hemen geldi o anı yaşadığım için..yine de bünyeden bünyeye değişebilir ama herkeste aynı etkiyi bırakmıyor..şu an ikinci kızıma hamileyim onda da spinal düşünüyorum inşalah

1 ay önce spinal doğum yaptım baş ağrım 4. Gün başladı ama öyle abartılacak kadar değil 2 gün sürdü ve geçti, ama bünyeden bünyeye değişebilir

kizlar fikir acisindan soylemek istiyorum. Ben bir anne olarak normal dogumu tercih etmistim ama 4 gun agri yuzunden son anda doktor bana epidural dogum yaptirdi yani sezeryan degil.

Ve gercekten hic agri hissetmeden normal dogum yaptim ve tavsiye ederim. Ve sonrasinda hic bir olumsuzluk yasamadim.

Bende sezeryan olucam ama henüz buları düşünemiyorum bile çünkü çok korkuyorum düşününce tansiyonum cıkıyor :(

Spinal yaptırdım çok memnunum.. Etkisi geçtikten sonra serumuma ağrı kesici eklediler. Hiç problemim kalmadı. Hatta sarhoş gibi gezdim. :D

Back