epidural normal doğum yapmayı düşünene varmı?

ya kısslar ben de normal dogum istiyorum cok .ama epiduralden korkuyorumetrafımdakilerin bi çogu cok rahat diyor kimisi de sakın yaptırma sonradan bel agrısından duramazzsın diyor..bebek kendi basına cıkmaya calısacak yazık diyor..ne yapacagıma karar veremedim..

valla ben kesin konuşamıyorum bir türlü bu konuda önce epidurale pek sıcak bakmıyorum aslında eğer durum dayanamayacağım boyuta varırsa istiycem doktorumlada konuştum.ama mümkün olursa herşeyi tamamen doğal yaşamak istiyorum ben.

mrb bende epidural düşünüyorum. doktorumda epidural öneriyor. sancı çekiyorsun tabi sanırım 3 cm falan açılma olunca iğneyi uyguluyorlar. kuzenim yeni epidural doğum yaptı ankara mesada doktorumuz aynı doktordu iğnenin girdiği yeri bile hissetmedim diyor. bacaklarda uyuşmaz yapıyormuş ondan sonrası rahat geçiyormuş çocuk doğmasıyla doğum bitmiyorki bunun dikişi falan var en iyisi hissetmemek.

burda herkese epidural yapiliyor ama herkese..kimse yaptirmazdi o zaman canim hani bel agrisindan duramayacak olsalar dimi??ilk baslarda agri oluyormus ama sonra geciyormus...

kızlar bu bel ağrısı durumu kişiden kişiye değişiyomuş ben hala karar veremedim eşim desteklemiyo:çok üzgünüm: eğer bi problem olursa sakın bana yakınma diyor ne yapacağımı bilemiyorum

selam kızlar, ben ilk doğumumu epiduralli normal yaptım, hiçbir sorun yaşamadım, ne baş ne bel ağrısı, doğumum da gayet iyi geçti,sonrası da. allahın izniyle bu seferkini de epiduralli yapmayı düşünüyorum. kesinlikle tavsiye ederim.

epidural düşünen arkadaşlar hangi hastanede ve doğum ücretlerini paylaşabilirmisiz??

selam kızlar ben 2008 kasım annesiyim yanlışlıkla sizin sayfayı açmışım başlık ilgimi çekti, bende epidurall normal doğum yaptım çok güzeldi, bacaklarımı hissettim ama ben hatta epidural yapıldıktan sonra bir süre dolaştırdılar bile beni, açıklık 4 cm olunca yaptılar, sonrasında açılma hızlandı zaten, doğumun sununa kadar nst ye bağlıydım, herhangi birşey olursa diye çünkü bebeğimin boynunda kordon vardı ayrıca rahim ağzında 3 cmlik bir miyomla normal doğurdum, aslında doktorum doğurttuda diyebilirim, ben bu kadar olumsuzluğa rağmen çok rahat bir doğum gerçekleştirdim,

kesinlikle hepinize tavsiye ederim zaten 4 cm açıklık oluşana kadar yeterince sancı çekiliyor, tabi sonrada sancı oluyor ama çok daha hafif, ve doğum sonrasında normalde belim sorunlu olduğu halde ağrı falanda yapmadı

allah hepinizin bebeklerini sağ sağlim kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

kıslar yokmu epidural normal doğum düşünen nerde ve kaça yaptırıyonuz yazın bakem:CüvCüv:

NAZ06 canım yanlış duymuşsun..son ana kadar epidural yapılmazsa doğum anında hiç yapılmaz..inşllh ben de epiduralle normal doğum istiyorum...sadece 4cmlik açıklıktan sonra epiduralı uyguluyorlar...yani o kadarı yetiyormuş...bana doktorum böyle anlattı..
4cmlik açıklık demek ne kadar sancı çekmek demek onu bilmiyorum ama sonrası için o kadarı çekmye değer diye düşünüyorum...

epidural düşünen arkadaşlar hangi hastanede ve doğum ücretlerini paylaşabilirmisiz??

TAHAMM ben kısmetse medical park da doğum yapıcam...şuan ki fiyat normal doğum 1400 + 650 epidural farkı....sezeryan 2200+ 650 epidural yine....ve + 450 lira suit oda farkı....yani 3000 tl yi gözden çıkardık....emekli sandığı fiyatı bu....

bugun gülican arkadasımız da doktoruyla konusmus ıkınmayı zorlastırıyomus epidural iice kafam karıstı kafamçokkarıştı haftaya cuma randevum var doktorla ii ce konuscam en iisi bu

bende normal ıstıyorum ama epıdurale karar vermedım epıduralın fıyat farkı 500 mılyon oluyormus dr oyle dedı ama dr a kalsa benı sezeryan yapacak :bbo: ama bıdahakı gıdısımde konusucam laelaelaelaelaelaelaelaelaelae ben sezeryandan korkuyorum :1ninca: epıduralsız normal dogum yapmak kolay gelıyor ama sonrasına amelıyatın agrısını cekmek zor gıbıme gelıyor bılmıyorum rabbım hakkımızda hayırlısını nasıp etsın fisfisfis

arkadaslar saten acilma sürecindeki sanciyi cekiyosun sonuna gelmis oluyosun igneye hic gerek yok dogum ani zordegil acilma süreci agrili iste allah korusun igne yapilirken birsey oldu nolcak ozaman? okadar syk syk di$ini sonuna gelince fos. bence yaptirmayin iyi düsününün

kizlar epiduralden bu kadar korkmayin bence asil agri bebek cikarken yasaniyor o acilari cekmenize gerek yok..iyi dusunun burda herkes epidural yaptiriyor herkeste memnun kimsenin bir sikayeti yok....

yazılanların hepsini okuyamadım ama ben epiduralle normal doğum yapan biri olarak tecrubelerimi paylaşmak istedim. ekim 2008de doğum yaptım.hastaneye gittiğimde 3,4 cm açıkmış ama ben çok fazla sancı çekmiyodum sancılar 15 dak da bir geliyodu belki de geri gönderir doktor yanlış mı acaba derken doğum başlamış dedi. şanslıyım demekki 3,4 cme kadar fazla sıkıntı çekmemiştim. yürüyerek gidip odama yattım.nstye bağladılar. epidural yaptırmayı düşünmüyodum doktorum tavsiye etmişti ama olsun ben epiduralsiz doğurcam diyodum sanki on kere doğurmuşum. sabah 11 gibi hastaneye yattım 2ye doğru doktor su kesesini açtı sancılarım artmıştı ama bana göre dayanılmaz ağrı o zaman başladı.6,7 cm olmuştu ve epidural istedim. yani bütün sancıyı yaşadıktan sonra doktorum niye bu kadar bekledin dedi, ne biliym dedim.epidural riskli bi bölgeye uygulanıyo o anda hiç kıpırdamamalısınız. düşünün 7 cm açıklık sancı tavan yapmış ben öne eğilip hiç kıpırdamadım hemen taktı doktor bile şaşırdı çok kolay oldu diye. 15.40da doğum gerçekleşti. 1 saat 40 dakika çok rahat hiçbşey hissetmeden geçti. karnım ve bacaklarıma doğru uyuşukluk ve kaşıntıdan başka bişey hissetmedim ama bacaklarımı rahat oynatıyodum. doğumu hissettim tabiki ama yinede normale göre azdır heralde bilemiyorum. sonrasnda epiduralden mi bilmiyorum 1 ay boyunca bacağım ağrıdı. tam 1 ay sonra geçti..dikişlerden dolayı ne oturabildim ne emzirebildim, çok battı. ama sonunda hepsi geçti şuanda diyorumki doğurmak bişey değilmiş sonrası çok zor. ama şunu söyliym ben 3,4 cme kadar bişey hissetmediğim halde epidural istedim. kimsenin doğumu bir değildir. illa çok sancı çekmeden de epidural yaptırabilirsiniz açıklığa göre. kendinizi hiçbişeye şartlandırmayın ama normal diyosanız normal yaparsınız. epidural konforunu tavsiye ederim sonrasında yaşadığım bacak ağrısını saymassak..sağlıkla kucağınıza alın bebeklerinizi, uykusuz gecelere iyi hazırlanın:)

ıkınma konusunu şimdi okudum ben sadece iki kere ıkındım ikincide bebek dünyaya geldi, ıkınma hissiyle bi ilgisi yok zaten bi ağırlık ve itme duygusu kendiliğinden oluyor merak etmeyin, normal doğumdan korkmayın, ben bi daha olsa gene epiduralle normal yaparım ikincide dikiş olmıycağını umarak tabi, dikişler beni doğumdan daha çok yormuştu.yalnız anestezi uzmanının gerçekten bu işin ehli olması lazım çünkü zor bi yere takılıyor

açıklık konusunda da bişeyler yazmak istedim ben 4 cm açıklıkla hastaneye gittim ve odama kendim yerleştim, sancım geliyodu geçiyodu ama yürüyebildiğime göre siz düşünün gayet rahat geçti o zaman kadar. kimsenin dediğine bakmayın herkesin ki farklı olur. epidurale kadar illa çok ağrı olcak diye bişey yok kafayaa takmayın rahat olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…