Epidural normal doğum yapan var mı kızlar??

Ben ilk doğumumu normal ve sancı ile yaptım. Bayaa zor. İkincisini epudralle yaptım. O da normal. Tabi ikinci doğum ilkine göre daha kolay oluyor ama epudral iğnesi açılma ilerlemeden yapılmıyor. İlk doğumda epudral yapılmıyor. Benim doğum yaptığım üniversite hastanesi ilk doğumda epudral yapılmıyordu. İlk doğumlarda suda doğum da yaptırmıyorlardı, sigortanın karşıladığı suda doğum ünitesi de vardı.
Epüdralin olumsuz yanları, ıkınma hissini azaltıyor ve ıkınırken yorgun bırakıyor. Bir de zaten açılma olana kadar, belki de saatlerce sancı çekmiş olyorsunuz, o iğne son yarım ya da son 1 saat içinde yapılıyor. O kadar sabredince yarım saat daha sabredin diycem ama ağrı eşiğiniz yüksekse tabi.
Olumlu yanı ise; o doğum sancıları o kadar kuvvetli ki, son yarım saatte o iğneyi yaptırmak yani ağrılardan 10 dk bile kurtulmak bir nimet. Ben iyi ıkınırım, ben stres yapmam, normal doğum için elimden geleni yaparım diyorsanız epudral yaptırmak çok iyi olacaktır.
Bir de ağrılar 3-5 dakikada bir ağrı geldiği için, benden söylemesi iğne yapılırken; ağrının gittiği o arada yapılıyor, ağrı gelirken kımıldamamak, yapan doktora ağrının geldiğini bildirmek gerekiyor. Ağrı kıvrandırıyor zaten. Sonuçta omurilik sıvısına yapılan bir ilaç, ve oraya girilen bir katater ve iğne var. Tüm olumsuzlukları önceden kabullenmek gerekir. Ama normal doğumdan da bu kadar korkmayın, ilerde güzel bir anı olacaktır. Zaten 5- 10 saatte bitip gidiyor, günlerce çekilen bir sıkıntı söz konusu değil. Sezeryan yerine epudral normal doğumu tercih edin bence. tabi sezeryanı gerektirecek bir olumsuzluk yoksa.

epidural normal doğum yaptım,2 kez ıkındım geldi bebeğim,sonrasında nebaş nede bel ağrım kalmadı,süper bişey,faydalanın bence budurmdan.

bende epiduralle doğum yaptım..suni sancı verene kadar hersey normaldi ama ondan sonra felaket bi ağrı yasadım..epidural istedim kan tahlili yapmaan olmaz dediler tahlil sonucunu bekleyene kadar akla karayı sectim.sonunda epidural yapıldı.o sancıyla ne belime giren iğneyi hissettim nede baska bi agrı duydum.epidurelden sonra çok rahatladım.agrılarım tamamen bitmedi ama hiçte rahatsız etmedi.hatta uyudum bile sanırım[insan 15 saatte dogurunca uykuya zaman kalıyo galiba] doğumdada hiç agrı hissetmedim çok rahattı hatta agrıyı hissedemediğim için doktor karnıma bastırmak zorunda kalmıştı.o daha çok canımı yaktı.bi arkadas ilk doğumda epidural yapmıyolarmıs dedi ama benim ilk dogumumdu ve epidural yaptılar.üstelik üniversite hastanesinde dogum yaptım..herkese tavsiye ederim

Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkurler!
Ben de, sizin gibi, ilk dogumumu normal ve suni sanciyla yaptim. Cok zor oldu. Simdi de 23 haftalik hamileyim. Birinci dogumum zor oldugu icin ikinciyi epidural normal dogum istiyorum, ama etrafimda herkes ikinci dogumun daha kolay ve kisa surede gerceklesecegini soyluyor. Size sorum su: 2.dogumunuz kac saat surdu? ve de hastaneye gittikten ne kadar zman sonra epidural takildi? Siz son yarim saat ya da 1 saat icinde yapiliyor demissiniz. Merak ettim.

canım suda doğum yapılan hastaneden bahsetmişşsin bu hastane ztb hastanesimi eğer oysa orda suda doğum yapan tanıdıkların varmı ankarada yaşıyorsun belki tanıdığın bildiğin vardır diye soruyorum acaba memnunlarmı suda doğumdan ve ebelerden
ben ilk doğumumu normal yaptım doktorum suni sancı verdirtmedi ve kendi sancımla çok rahat doğurdum 2.yide suda doğum yapmak istiyorum forumda konu açtım ama ankarada suda doğum yapan kimseyi bulamadım
epidural yapmak bence riskli zaten açılma 4cm olduktan sonra yapılıyor 4 cmden sonra doğuma çok az bir zaman kalıyor zaten bence epidural yaptıracağınıza doktorunuza rica edin açılmanız normal ilerliyorsa suni sancı taktırmayım
normal doğum sancısı öyle çok kötü değil doğumu zorlaştıran ve canınızı acıtan şey suni sancı çünkü vücudun tolare edemiyeceğinden çok daha fazla sancı hormonu salgılanmasına neden oluyor
normal ilerleyen bir doğumda melesef gereksiz yere kullanılıyor
doğumlarda vakit kazanmak için gereksiz yara müdahaleler yapılıyor
aşağıda paylaştığım link bunlardan uzun uzun bahsediyor vaktiniz varsa mutlaka okumanızı tavsiye ederim

http://www.kadinlarkulubu.com/kadin-dogum/425491-dogum-yapacaklar-mutlaka-okumali.html

En fazla 4-5 saat sürdü, en sıkıntılı süre ise son2-3 saatti. Çok kolay geçti bence. O sıra biraz zorlu gelmişti ama doğumdan bir süre sonra insan ne kadar çabuk bitmiş olduğunu anlıyor. Açılma ve silinmede ilerleme olduğu zaman epidral yapılıyor. Siz epudral istediğinizi bence direk uzmanınıza söyleyin yani doğumunuza giren doktorunuza. Ben asistanlara söyledim, pek umursamadılar, uzman gelince ona söyledim, hemem hemen dedi. Sancılar 11-12 gibi kendini hissettirdi. Rahatsız etmiyordu. Akşama kadar 18 e kadar biraz çoğaldı ama yine şiddetli ve sıkıntılı değildi, sıklığı artınca hastaneye vardık. Ben ikinci doğum çabuk ve kolay oluyor dediler diye, hastaneye yetişemezsem diye korkuyordum, ya arabada doğurursam falan diye :)) Ama o kadar da kolay değil yani. 40 km mesafe vardı hastaneyle ev arasında. Giderken oğlumu babaanneye bıraktık, orda da çok rahattım, bahçede gezdik, salatalık yedim, su içtim, zemzem içtim, hurma yedim, (doğumum kolay olsun diye, bu da tyo olsun sizlere, meryem suresini de arkadaşlardan okumasını rica ettim. Mesaj attım yolda yani, bi kaç arkadaş seferber olmuştu.) Hastaneye yaklaştıkça heyecanım arttı. İçeriye bi türlü girmek istemedim, çünkü ilk doğumdaki anılarım geldi aklıma. Girdim bir şekilde,4 cm açılma var dedi doktor. Çok sevindim hiç sıkıntı hissetmeden 4 cm açılmıştı bile. 10 ya da en az 7 cm de doğurtuyorlar. İşte herneyse doğum anısı oldu bu; epudralimi sancılar sıklaşınca ve açılma ilerleyince (doktor muayene ettikçe kaç cm açılmış, ne kadar silinmiş söylüyor, ya da sen soruyorsun) doktordan istedim. Bu arada açılma; rahim ağzının açılması, silinme; ise rahim ağzının incelmesi. Kaç cm açılınca hatırlamıyorum sanırım 6-7 cm olunca epudral anestezi yapıyorlar. açılma olmadan yapılmıyor eğer yaparlarsa açılma gecikiyormuş ya da ilerlemiyormuş, sezeryanlık olunabiliyormuş. Sancılar tamamen kesilmiyor ama çok rahatlıyorsun. Benim belimdeki sancı hiç gitmedi belim kopacak sandım ama karnımda sancı hiç hissetmedim. ıkınırken biraz zorlandım, ilk doğumda ikinci ıkınmada bebek doğuvermişti, bunda çok uğraştım, nefesim kesildi, çok yoruldum... Öyle öyle doğurduk işte kardeş. Doktorlar epudrali ıkınmayı zorlaştırdığı için tercih etmeyebiliyorlar diye düşünüyorum, dayanırım dersen 1 bilemedin 2 saat daha sabrediver diycem ama sor doktorun ne önerirse onu yap derim.

Güzel bilgiler vermişsin. Teşekkürler. Son söylediklerinize katılıyorum. Normal doğumda kendi sancımız aralıklarla geldiği için dayanma gücü artıyor, dediğiniz gibi hızlandırmak adına gereksizlikler yaşanıyor, çok acı bence, ilk doğumda neler yaşadığımı ben bilirim.... Dua ederim doğuran annelere hep, Allah her yerde iyi insanlarla karşılaştırsın.

Evet aynı yerden bahsediyoruz, ben orda doğurdum ama suda değil. Netten bulabilirsin suda doğuranların hikayelerini, benim hiç tanıdığım yok.

Yazdigin detayli bilgi icin ellerine saglik! Bebegini gule gule buyut!

Insallah benim 2. dogumum da kolay olur. Sanirim sen de Ankara'dasin. Ben de Ankara'dayim. Dogumumu HRS veya Medicana'da yapmayi dusunuyorum. Doktoruma simdiden soyledim epiduralli yapmak istedigimi. Ama dogum bu, ne olacagi belli olmaz. Belki de hersey cok hizli gelisir ve de epidurale gerek kalmaz. Bir arkadasim hastanenin kapisinda dogum yapti. Bebek bacaklarinin arasina gelivermis. Ikinci bebegiydi. 2. dogumlar cok hizli gelisebiliyormus. Gerci, ben dogum yapali 10 sene oldu. Bu kadar cabuk gelisecek mi bilemiyorum Benim korkum evde zaman gecirip, epidural icin olmasi gereken aciikligi gecirmek. Epiduralin verilmesi 4-5 cm aciklik gerekiyormus. Ondan sonra epidural yapilamiyormus.

Ya da son anda sezaryan da olabilir (Istemiyorum ama, bebegin gelisimi biraz onde. Kizim da 3600 dogmustu. Hayirlisi bakalim).

Senin de yazdigin gibi, epidural ikinmayi zorlastiriyormus. Endisem de bu. Acaba dogumu zorlastirip, uzatacak mi?

Sana 2 sorum daha olacak:
1) Epiduralin yan etkisini gordun mu?
2) Epiduralin 2 cesidi varmis. Birisinde ithal ilac veriyorlarmis. Digerinde de yerli. Yerli ilac alan bir arkadasim 1 ay kadar yan etkisini (bas agrilari) gormus.

1)Adına Epidural anestezi diyorlar, ben hiç bir yan etkisini görmedim.
2)Yerli ve ithal olduğunu da senden duydum. Ben devlet hastanesinde doğurdum benimki yerli olsa gerek. Bünyeye göre değişebilir. Yanlış hatırlamıyorsam ve yanlış bilmiyorsam ben şöyle duydum ve anladım; belden altın uyuşturulmasında (bu farklı bir anestezi çeşidi) o baş ağrısı oluyormuş. Yani epidural'de sadece ağrı hissi gidiyor, uyuşma asla olmuyor. Bunun yan etkisi olduğunu da hiç duymamıştım. Spinal anestezi falan var, çeşitlerini ve ayrıntılarını tamamen bilmiyorum ama onlarla karıştırmış olmayasın.

Bir de benim ilk doğumum 5 yıl önce olmuştu. Yani arada 5 sene vardı, ama kolay ve hızlı ilerledi. Aslında doğumun kolaylığı doğuma hangi gözle baktığınla ilgili. Asla korkma, bu doğumun gidişatını bile etkiliyor. İlk doğumda hiç te hoş anılarım olmamasına ramen, insanların anlattıkları kadar da zor olmadığını gördüm ve büyütmeye gerek olmadığını anladım şahsen.

Benim ilk doğumum olacak Allahın izniyle.
Normal doğum için çatım ve bebeğin durumu uygun ancak ben tercihimi sezeryandan yana kullandım ve pazartesi günü gireceğim inşallah.

Eşim doktordan epidural hakkında bilgi aldı biraz.
Epidural için açılmanın enaz 4 cm olması gerektiğini,bu açılmanın da enaz 4 saatten başladığını söyledi doktorum.
Açılmayla beraber birsüre sancı ve ağrıda çekmen gerekiyormuş ki epidural yapılsın.
Doğuma dakikalar kala vurulan bir iğneymiş epidural doktorumun demesine göre.
Adına da ağrısız doğum diyorlar işte.
O kadar açılman olup sancı ağrı çekeceksin en sonunda epidural vuracaklar.Ne anladım o işten.
Doğum esnasında zaten kesilmeden dikilmeden bihaber oluyormuşsun bebek baskı yaptığı için.
Epidural vurdurmasan da olacak neredeyse.

çok yanlış bir tercih herşey yolundayken sezeryan olmak birazda bilgisizlik yanlış eğitim diyebiliriz doğumun korkulacak hiç bir yanı yok 1kaç saatlik acıdan korkarak
ameliyet olmanın hiç bir mantıklı tarafı yok bence doğum yapmadan
doğum yapmadan öncede böyle düşünüyordum herkes deli cesareti diyordu
doğum yaptım ve düşüncelerim artık daha da katı
doğum hiç öyle korkulacak birşey değil yaşadım ve biliyorum
yeterki biraz cesaretiniz olsun

Evet korkulacak birşey olmadığını insan yaşayınca anlıyor. Anlatırken çok abartılıyor ve insan dinlerken dehşete düşüyor ama yaşayınca abartıldığını anlıyorsun. Başka sağlık nedenlerim olmasa 3.yü doğurmak isterim. Tabii ki normal yollarla...

Spinal anestezi, ikinmada gerekli olan kaslari uyusturdugu icin sadece sezaryende uygulaniyor. Epidural hem normal dogumada hem de sezaryende uygulaniyor. Yani spinal anesteziyle karistirdigim falan yok. Aslinda benim sormak istedigim soru suydu: Epidural anestezide uygulanan ilac turleri nelerdir? Sana hangisi uygulandi ve yan etkisini gordun mu? Benim arkadasim, Gazi Tip'ta epiduralle normal dogum yapti ve yerli ilac verilmis ve de yan etkisini gordu.

Aslinda benim korktugum dogum degil. Sadece merak ettigim su, 10 yil aradan sonra da ikinci dogum kolay olacak mi? Kac saat surer? Seninkisi de cok kisa surmemis geldi bana. Toplamina baktigimizda. Etrafimda herkes daha kisa surecegini soyluyor, ama cok ara verdigim icin dogumun seyrini merak ediyorum.

Bir de, soyledigim gibi, dogumdan cok korkmuyorum. Asil korktugum sonrasi. Ilk dogumumdan sonra 17 gun oturamadim, dikislerim yuzunden. 2 gun oturdum 17 gunden sonra. Sonra 19. gunde yine yatmak zorunda kaldim. Dikisim coktu benim. Sonrasi cok zor gectigi icin, en azindan dogumum rahat olsun istiyorum ben. Bu defa da "prenses dogumu" deneyelim bakalim. O yuzden bu topikte epidural normal dogum yapan kisilerden detayli bilgi almaya calisiyorum.

Benim doğumda aralık 20 gibi inşallah ve sabah akşam doğum anımın hayalini kuruyorum doktorum çok ilgili çok şeker fakat ilk doğumum olacağından o acıyı tahmin edemiyorum adet sancısı bile çekmeyen bir insanım herkes adet sancısının ötesi diyordu ama şu yazılarınızı okuduktan sonra bebeğimi elime alana kadar ki kısmını aklıma getirmicm

merhaba,

benimde doğum 26 aralık gibi olacak inşallah.bende hamile kalmadan önce korkuyordum doğumdan .:18:gerçi hala korkuyorum o ayrı.
ama fikrim hiç değişmedi . Allah kısmet ederse normal yapacağım doğumumu . sezaryen hiç düşünmedim.istemem bir sıkıntı olmadıkça.
doğum yapmak bir ayrıcalık,bir keyif kim ne derse desin.dünya ya bir canlı getiriyorsunuz.bunu doğal yollardan yaparak hissedebilir bir anne ancak.narkoz yiyerek.ameliyat olarak olmaz.
allah korusun zorunlu haller hariç tabiki.

epidural doğumu bende çok araştırdım okudum.anestezi uzmanına düşüyor burada bütün iş.işini iyi yapan usta birisiyse sorun olmazmış.

allah yardımcımız olsun.

kesinlikle düşüncelerinize katılıp destekliyorum....

Ssana katılıyorum hamilelik hastalık değilki özellikle ameliyat isteyelim adı üstünde normal doğum umarım terslik olmazda gönlümüze göre verir Allah.
En son doktora dün gittim şimdi ise tahmini doğum tarihi 18 aralık diyor git gide erkene çektik yani :) ikili testimide oldum ense kalınlığı testi güzel çıktı kese içindeki sıvının miktarı yeterli dedi bir tek kan sonucum kaldı 10 gün sonraya alacam Doğumda foto çektirmek istiyom ama sadece bebeğimle ilk buluşma anımı onu bana ilk verdiklerindeki anı bir çok anne apar topar gittiğinde unutuyor ben foto makinesinide hastane çantasına atacam

slm kızlar umarım bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız.ben 11 nisanda doğum yaptım epidural normal oldu. herkese tavsiye ediyorum ağrı oluyor ama sancı odasında kendini yerlere atanları gördükten sonra benim çektiğim sancı yok denecek kadar azdı. ama epidural takılması için rahmin 4 veya 5 cm açılması gerekiyor yani o evreye kadar sancıyı yine çekiceksiniz eğer benim gibi sanslı olursanız o kadarına bile sancı çekmeden ulaşırsanız daha bi güzel oluyor.ben sancısız gittim hastaneye suyum geldi ve rahim 4 cm açılmıştı suni sancı verdiler sancı vurmaya başlayınca epidural diye bağırdım resmen ve 1 saat sonra o acıdan eser kalmadı. tamamen kesmiyolar sancıyı yoksa ıkınamazsın baya hissediyosun ama dayanılmayacak şekilde değil eğerki o hale gelirde elindeki aletle bi doz daha ilaç gönderiyosun ve dahada azalıyor sancı yanii baya güzel bişey hele doğum anını birebir yaşıyorsun. bele takılan alet canını açıtmıyor sadece iğne vurulduğunuzu düşünün çıkartırlarkende acı olmuyor çok fazla. hele rahim açıklığını kontrol ederkenki ağrı onu bile hissetmiyorsun tek olumsuz yönü bacaklarında biraz his kaybı oluyor ben doğum masasına çıkamamıştım çünkü bacaklarımın üstüde duramadım ama oda doğumdan 2 saat sonra hemen hemen geçti. allah hepinizi bir avazda kurtarsın inş.

Oncelikle, bebeginiz icin gozunuz aydin!
Guzel bir dogum tecrubeniz olmus.
Ben de 32 haftalik hamileyim. Ilk dogumumu normal dogumla gerceklestirdim. Bu dogumumu epidural normal dogumla yapmak istiyorum. Size birkac sorum olacak:

1. Dogum masasina cikamadigini soylemissiniz. Dogum nasil gerceklesti peki? Bir de, benim doktorum, epidural adiktan sonra da gezinebilecigimi soyluyor. Siz de dozu fazla mi verdiler acaba?

2. Bir arkadasim epidural normal dogum yapti? Ona sonda takmislar? Size de takildi mi? Epiduralden sonra hep yatakta miydiniz? Tuvalet ihtiyaci nasil gideriliyor?

teşekkürederim darısı başınıza inş. evet ayaklarda his kaybı yapıyor. dozunu doktor zaten sorup ayarlıyor ve saat başı gelip ağrının siddetini derecelendirmemi istiyor ayaklarımı oynatmamı aşağı yukarı yapmamı istiyor. sol ayağım gayet normalken sağ tarafıma basamamıştım ve yardımla masaya çıkabildim. belden aşağısı uyuştuğu için tuvalat ihtiyacının olup olmadığınıda anlamıyorsunuz doğum anı yaklaşınca hemşire yardımı ile mesaneyi boşaltıyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…