merhaba bende epidural normal yaptım doğumumu..sancı çekmedim katater takılırken hiç canım yanmadı..şimdilerde de hafif bi ağrım var ama okadar..fakat doğum anım kötüydü diyebilirim..epidural istediğimde dr.um olabilir doğumu hızlandır hatta (ilk doğumum ve 8 sa.sürdü sadece) ama ıkınamma durumu olabiliyo ve karından bastırma oda olmazsa vakumla çekmek durumunda kalıyoruz ve bunları yapmak istemiyorum dedi..sonuç mu vakum olmadı ama ebeler karnıma bastırıp durdu 1 ayda kaburga ağrısı çektim..dr.um ıkınamadığımı söyledi ama ben deli gibi ıkındığımı sanıyodum hissedemediğim içinmiş..ayrıca çok dikişimde olmadı dışta en fazla 6dır...bakıldığında olumlu yanları daha cok gibi ama bana sorarsanız oğluma kardeş yapmaya karar verdiğimde bu kez nasip olursa epiduralsiz normali denicem..hayırlı ve kolay doğumlar diliyorum
teşekkürederim darısı başınıza inş. evet ayaklarda his kaybı yapıyor. dozunu doktor zaten sorup ayarlıyor ve saat başı gelip ağrının siddetini derecelendirmemi istiyor ayaklarımı oynatmamı aşağı yukarı yapmamı istiyor. sol ayağım gayet normalken sağ tarafıma basamamıştım ve yardımla masaya çıkabildim. belden aşağısı uyuştuğu için tuvalat ihtiyacının olup olmadığınıda anlamıyorsunuz doğum anı yaklaşınca hemşire yardımı ile mesaneyi boşaltıyolar
ben epidurali herkse tavsiye ediyorum çok güzel ve rahat doğum hatta böle bir nimet varken neden sancı çekerler onuda anlamış değilim.oğluma kardeş yaparsak tekrar epidurali deneyeceğim. evet bazılarında ıkınamama sorunu olmuş ama oda biraz kendi elimizde sanırım. benim ağrımı tamamen kesmediler sancı siddeti 10 ise 3 e düştü tamamen yok edersek ıkınamazsın ve vakumla çekilir bebek dediler ama eğerki dayanamayacak kadar ağrın olursa bir doz daha ilaç sen gönderip o anki sancının acısını biraz daha hafifletebilirsin dediler. ama ben pek tercih etmedim hem ıkınamamaktan korktum hemde okadarcıkta çekelim dimi bu bile gözümün önünde bağırarak sancı çekenlerin yanında 10 da 4 gibiyken birde her gönderdiğimiz ilaç bebeğe geçiyormuş eğerki sizde benim gibi yaparsanız doğuma yakın zamanlarda birazcık sancıyı çekerseniz çokta rahat ıkınırsınız. doğum masasına çıktıktan sonra sadece 2 kere ıkındım sancın gelince ıkın dediler bir oldu sacı gözüktü birdaha sancında iyi ıkın geliyo diyince bende o heyecanla ıkındım ve doktor bir hamlede bastırdı karnıma ve doğdu oğlumm. kaburga ağrısı falanda çekmedim
sondayla mesaneyi boşaltılar. ben gece 2.30 da hastaneye gittim suyum geldi hemende lavma yaptılar ama bana suni sancıyı saat 7.30 da verdiler ve ben epidurale 8.30 da gittim yani o zamana kdar wc ye rahatlıkla gittim epiduralden sonra çok fazla wc ihiyacım olmadı 1 2 kere hemşire yardımıyla gittim sadece. zaten her saat başı açıklık kontrol ediliyor belli bi açıklıktan sonra zaten tuvalete göndermiyolar sonda yardımı ile mesaneyi boşlatıyolar. ben doğumu büyük doğumda yaptım ilk önceleri çok tedirgindim acıkcası ama iyiki orda yapmışım çok memnun kaldım. her hastanın yanında bir hemşiresi var ve onunla her şekilde ilgileniyor temizlikte çok güzel ve hemşireler bu konuda çok titiz davranıyorlar doğuma kadar yanında duruyolar nasıl ıkınman gerektiğini nasıl nefes alman gerektiğini yani herşeyinle ilgileniyorlar. doğum sonrasıda doktorlar sürekli odaya gelip bebeğin ve annenin durumunu kontrol ediyorlar. epidurali takan doktor her saat gelip kontrol ediyor tansiyon ölçülüyor ağrıyı hissetme şiddetimi derecelendiriyor. kısacası büyük doğumda epidurali tavsiye ederimm
evet ilk doğumdu ama uzun sürmesi biraz doktordan kaynaklandı. suyum gelmişti benim ama doktor sadece nişan geldiğini düşünerek suni sancı vermedi saat 7:30 a kadar sancısız 5 saat bekledim sonra ben doktora sordum nezaman bana suni sancı vereceksiniz suyum geldi benim diyince sancı verdiler iyikide beklemişim sancısız 4 cm açılma oldu 7:30 da suni sancıyı verdiler 1 saat normal sancı çektim oda az bi sancıydı tam ağrıları iyice hissetmeye başladım derken hemen epidurale alındım. benimle beraber hastaneye sancısıyla gelen başka bir bayan vardı sebebini bilmiyorum ama artı suni verdiler ve kız inanılmaz acı çekiyordu ben doğuma gitmeden 1 saat önce artık dayanacak gücü kalmadı ve doktorlar hemen epidurale götürün dedi ve inan epiduralden geldiğinde yüzünde öle bir rahatlama vardıki sonra ne oldu nezaman doğum yaptı bilmiyorum ilk geldiğinde yapılsaydı epidural okadar sancıyı ve acıyı yaşamamış olacaktı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?