Epidural normal doğum yapan var mı kızlar??

birde doğum bittikten hemen sonra epidural aletini çıkartmadılar eğerki sancın olursa elindeki alete basmaya devam et dediler ağrını keser ama ben basmayı tercih etmedim çokta ağrım olmadı zaten olsa belki basardım. doğumdan 1 2 saat sonra zaten ayaklarım kendine geldi ve tuvalet ihtiyacımı çok rahat bir şekilde karşıladım

bende 8 haftalık hamileyim ve doğumdan çok korktuğum için epidural normal doğum düşünüyorum,ama arkadaşlar bu konuyla ilgili epidural doğum yapanlar doğum anı ve doğumdan sonraki günlerle ilgili daha detaylı bilgi verirseniz çok sevinirim ayrıca karından bastırma olayını normal doğumda hemen hemen herkese yapıyorlar ablamdan biliyorum iki doğumuda normal doğumdu ve hemşirenin neredeyse üzerine çıktığını söyledi oda sonrasında günlerce kaburga ağrısı çekmişti.

ben epidurali herkse tavsiye ediyorum çok güzel ve rahat doğum hatta böle bir nimet varken neden sancı çekerler onuda anlamış değilim.oğluma kardeş yaparsak tekrar epidurali deneyeceğim. evet bazılarında ıkınamama sorunu olmuş ama oda biraz kendi elimizde sanırım. benim ağrımı tamamen kesmediler sancı siddeti 10 ise 3 e düştü tamamen yok edersek ıkınamazsın ve vakumla çekilir bebek dediler ama eğerki dayanamayacak kadar ağrın olursa bir doz daha ilaç sen gönderip o anki sancının acısını biraz daha hafifletebilirsin dediler. ama ben pek tercih etmedim hem ıkınamamaktan korktum hemde okadarcıkta çekelim dimi bu bile gözümün önünde bağırarak sancı çekenlerin yanında 10 da 4 gibiyken birde her gönderdiğimiz ilaç bebeğe geçiyormuş eğerki sizde benim gibi yaparsanız doğuma yakın zamanlarda birazcık sancıyı çekerseniz çokta rahat ıkınırsınız. doğum masasına çıktıktan sonra sadece 2 kere ıkındım sancın gelince ıkın dediler bir oldu sacı gözüktü birdaha sancında iyi ıkın geliyo diyince bende o heyecanla ıkındım ve doktor bir hamlede bastırdı karnıma ve doğdu oğlumm. kaburga ağrısı falanda çekmedim

Cevabiniz icin tesekkurler!
Peki hemsire yardimi ile mesaneyi bosaltma nasil oluyor? Sondayla mi yani? Bu kadar ayrintili soruyorum cunku ben ilk dogumumu normal dogumla gerceklestirdim. Simdi de epiduralli deneyecegim. Ilk dogumumda lavman yapildiktan sonra sanirim en az 20 kez tuvalete gittim ben. Epidural olunca insanin akli karisiyor. Belden asagisi uyusunca, insan nasil ayakta duracak, tuvalete gidecek? Benim doktorum epiduralden sonra da ayakta gezinebilecegimi soyledi. Hastalarinin yatmalarindan yana degil. Gezinmenin ve ayakta durmanin, yer cekiminin etkisiyle beraber dogumu kolaylastiracagini ve hizlandiracagini soyluyor. Ama epiduralle normal dogum yapan bir arkadadasim hep yatmis, ayakta duramamis ve de sonda takilmis. Kafam iyice karisti. Degisik hastaneler ve doktorlar farkli uygulamalar mi yapiyor acaba?

Son düzenleme:

Bu arada, Ankara'daymissiniz. Benim gibi
Dogumu hangi doktorla ve hangi hastanede gerceklestirdiniz?
Bir de, size de lavman yapildi mi?

sondayla mesaneyi boşaltılar. ben gece 2.30 da hastaneye gittim suyum geldi hemende lavma yaptılar ama bana suni sancıyı saat 7.30 da verdiler ve ben epidurale 8.30 da gittim yani o zamana kdar wc ye rahatlıkla gittim epiduralden sonra çok fazla wc ihiyacım olmadı 1 2 kere hemşire yardımıyla gittim sadece. zaten her saat başı açıklık kontrol ediliyor belli bi açıklıktan sonra zaten tuvalete göndermiyolar sonda yardımı ile mesaneyi boşlatıyolar. ben doğumu büyük doğumda yaptım ilk önceleri çok tedirgindim acıkcası ama iyiki orda yapmışım çok memnun kaldım. her hastanın yanında bir hemşiresi var ve onunla her şekilde ilgileniyor temizlikte çok güzel ve hemşireler bu konuda çok titiz davranıyorlar doğuma kadar yanında duruyolar nasıl ıkınman gerektiğini nasıl nefes alman gerektiğini yani herşeyinle ilgileniyorlar. doğum sonrasıda doktorlar sürekli odaya gelip bebeğin ve annenin durumunu kontrol ediyorlar. epidurali takan doktor her saat gelip kontrol ediyor tansiyon ölçülüyor ağrıyı hissetme şiddetimi derecelendiriyor. kısacası büyük doğumda epidurali tavsiye ederimm

Canim, detayli cevabin icin cok tesekkur ediyorum. Guzel bir dogumun olmus! Ama biraz uzun surmus galiba. Ilk dogumdu herhalde?

evet ilk doğumdu ama uzun sürmesi biraz doktordan kaynaklandı. suyum gelmişti benim ama doktor sadece nişan geldiğini düşünerek suni sancı vermedi saat 7:30 a kadar sancısız 5 saat bekledim sonra ben doktora sordum nezaman bana suni sancı vereceksiniz suyum geldi benim diyince sancı verdiler iyikide beklemişim sancısız 4 cm açılma oldu 7:30 da suni sancıyı verdiler 1 saat normal sancı çektim oda az bi sancıydı tam ağrıları iyice hissetmeye başladım derken hemen epidurale alındım. benimle beraber hastaneye sancısıyla gelen başka bir bayan vardı sebebini bilmiyorum ama artı suni verdiler ve kız inanılmaz acı çekiyordu ben doğuma gitmeden 1 saat önce artık dayanacak gücü kalmadı ve doktorlar hemen epidurale götürün dedi ve inan epiduralden geldiğinde yüzünde öle bir rahatlama vardıki sonra ne oldu nezaman doğum yaptı bilmiyorum ilk geldiğinde yapılsaydı epidural okadar sancıyı ve acıyı yaşamamış olacaktı.

Peki dogumdan sonra epiduralin yan etkisini (Bas agrisi gibi) yasadin mi?

yok hayır hiç bir şekilde yan etkisini görmedim bende okumuştum baş ağrısı yapar bel ağrısı yapar felç yapar diye ama bende hiç bir yan etki olmadı. baş ağrısını engellemek içinde kafein alınması gerekiyormuş hatta onu bile almadım nescafe için falan diyorlardı ben sadece bol su içtim hiç bir yan etkisini görmedim. ama bünyeden bünyeye değişir herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…