• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Epidural normal doğum yapan var mı kızlar??

Bende ilk çocuğumu epudural doğum ile yaptım. Çok memnun kaldım şimdi 3 aylık hamileyim ve yine kısmetse epidural düşünüyorum. Doğum anını yaşayabiliyoruz,ağrı acı hissetmiyorsun,narkozun yan etkilerini yaşamıyorsun her açıdan daha rahat.

valla ben kararımı verdim sezeryanlık bir durum olmadıkça ben de epiduralli normal doğum yapıcam:) sizin tecrübeleriniz sayesinde cesaretlendim arkadaşlar sağolun.

henüz hamile değilim ama şu sıralar düşünüyoruz
çokk korkuyorum sayenizde biraz rahatladım ben de epidural normal doğumun iyi olacağını düşünüyorum artık kimse sezaryanı tavsiye etmiyor

daha hamile kalmadan dogum korkusunu yasayan annelerden biride bendim
cok arastirdim dogum kursundaki ebelerinde tavsiyesiyle epidurale karar verdim ve hic pisman degilim
son gunumun cok gecmesine ragmen acilmam olmamisti hicte sancim yoktu
bir gun onceden hastaneye yatisim yapildi
ertesi gun dogumum baslatildi suni sanciyla, 4 cm acilinca rahim agzi epidural takildi
zaten 8 aylik hamileyken hastanenin anestesiziyle gorusmustum bana epidurali anlatmisti ..
takilirken bel uyusturuldugu icin igne sadece sinek issirigi kadar bi aci hissedilerek takiliyor
daha sonra sadece bel kisminiz uyusuyor yani ayaklarinizi bile kipirtadabiliyorsunuz ama surekli bi uyku hali oluyor
bana oglen 12 de takilmisti aksam 9 58 de dogum yaptim nerdeyse 10 saat hic agri cekmedim superdi
esimle konusa konusa uykluya uyuklaya dogum agrisi cektim :))
ve dogumdan sonrada odama alindiktan 3 saat sonra normal hayatima dondum aslinda hemende kalkabilirdim ama bas donmesi olur diye kaldirmiyorlar
super bi dogumdu bosuna yasamisim o korkulari
dogumdan sonrada benimde on bes gun basim dondu bunun nedeni ise asiri sekilde demir vitamini eksikliginden kaynaklaniyormus
kuvvetli demir ilaclari verdiler vitamin takviyesi yapti doktorum ve ne basim dondu nede agridi .. kesinlikle epiduralle normal dogumu tavsiye ederim

ya bende çok korkuyorum doğumdan.. inanın bu korku yüzünden gebe kalmayı öteliyorum... epiduralle normal doğum daha yakın geliyo ama...

35 haftalık hamileyim doguma az kaldı bende epiduralle normal doğum düşünüyorum bana en baştan sonunna kadar anlatabilirmisiniz ilk haastaneye gittigimizde neler yapılıooo nasıl karşılanıyoruz. başıma gelecekleri merak ediorum :26:

Son düzenleme:
bir ebe olarak epidural normal doğumu tavsiye edıyorum arkadaslar.bende bırgun gebe kalınca kesınlıkle bu yontemı kullanacagım.tabi bebegımın gelış pozısyonu uygun olursa:34::34::34::34:

bende epiduralli normal doğum yaptım. Suyum gedikten sonra açılmam da benim şansa çok kısa sürdü. Gerçektende epiduralle hiç ağrı hissetmiyorsun. Ama malesef ben doğumdan sonra epiduralin etkisi geçince feci ağrılar yaşadım, o kadar ağrı kesici verdiler banamısın demedi.En son bacağımdan çok kuvvetli ağrı kesici bir iğne yaptılar o bile tamamen geçirmedi.Hemşire bile normal doğum yapıp bu kadar ağrı çekeni ilk defa gördüm dedi. Bu sadece ilk gün sürdü. Ben doktora bu yaşadıklarımın nedenini sorduğumda içime sinen bir açıklama yapmadı. Ben epidurali yapan doktorun düzgün uygulamadığı için bu ağrıları yaşadığımı düşünüyorum. Aynı tecrübeyi yaşayan var mı merak ediyorum.

ben epidurale karşı biriydim, bebeğimi kesinlikle normal şartlarda dünyaya getirmek istiyordum ve taki tehlike başlayana dek hiç aklıma bile getirmedim epidurali. açıklığım 8 cm. di epidural kararını aldığımızda onuda doktorumun önerisiyle belki bir şansımız olur normal doğurabilirsin dediği için kabul etmiştim. ama sonradan anladım ki çok büyük hata etmişim. şimdi tüm hamile arkadaşlarıma söylüyorum normal doğum yapacaksanız hiç gerek yok kendinizi yıpratıp, hırpalamaya şartlar uygunsa epidural yaptırın.ancak epidurali yapıcak kişi mutlaka uzman olmalı onu iyice araştırın. isim vermiycem ama bazı hastahanelerde 6 aylık eğitimden geçmiş anestezi uzmanları bulunmakta ve epidurali onlar takmaktaki bu çok tehlikeli. mutlaka önceden araştırın....

Benim de doğumum beş ay sonra epidüral sezeryan düşünüyorum. Fakat benim aklıma takılan tek şey, acaba omurilikten yapılan iğne sırasında çok acı oluyor mu?

canım benim de aklıma aynı soru geldi araştırdım.benim konuştuğum epidural olanlardan bazıları hiç acımadı diyor bazıları ise çok az acıdı diyor yani genel olarak acımıyor demek ki ama biraz da insanın acı eşiği ile alaklı sanırım.

sanırım öyle :) ama zaten epidural kanülünü takmadan önce takılacak bölgeyi uyuşturuyorlarmış.bebişler gelirken öyle de olsa böyle de olsa biraz canımızı yakacaklar :)

merhaba hanımlar daha öncede yazmıştım o yüzden sadece sorunuza yanıt vericem. epiduralde acı olayını aklınıza bile getirmeyin çünküepidural ancak cm. açıklığa erişilince takılabiliniyor doğal olarak onca sancı arasında onun acısını hissetmiyorsunuz bile. :1:

arkadaşlar bugün bende baya araştıdım bu epidural işini. çoğunluk memnun kalmış. ben normal doğum düşünüyorum. sezeryan istemediğim için epidural cazip geliyor şuan. ama işte yine de aklımda sor işaretleri var.

arkadaşlar merhaba,13 haftalık hamileyim ve doğumdan çok korkuyorum,aslında doğumdan önce benim aşırı derecede iğne fobim var,çocukluğumda geçirdiğim romatizma yüzünden her ay penisilin iğnesi olurdum ve bu bende fobiye neden oldu.epudural düşünüyorum fakat belimden iğneyi nasıl yaparlar
kıpırdamadan durabilirmiyim bunu bilmiyorum,aslına bakarsanız şu an yazarken bile tüylerim diken diken
belden iğne yapılmadan önce o bölgenin bi şekilde uyuşturulma gibi bi ihtimali yokmu.

arkadaşlar merhaba,13 haftalık hamileyim ve doğumdan çok korkuyorum,aslında doğumdan önce benim aşırı derecede iğne fobim var,çocukluğumda geçirdiğim romatizma yüzünden her ay penisilin iğnesi olurdum ve bu bende fobiye neden oldu.epudural düşünüyorum fakat belimden iğneyi nasıl yaparlar
kıpırdamadan durabilirmiyim bunu bilmiyorum,aslına bakarsanız şu an yazarken bile tüylerim diken diken
belden iğne yapılmadan önce o bölgenin bi şekilde uyuşturulma gibi bi ihtimali yokmu.

canım ben 30 yaşımdayım, bir serum taktırmamış insan olarak bu yaşıma kadar; epidural yapabildiysem ki sinek ısırığı bile değil yani... acı yok yahuuu... pozitif düşünün ki herşey çok çok daha iyi olsun. epidural inanılmaz bir olay, ben tıbba hayran kaldım. kesinlikle müthişşş!!!

canım ben 30 yaşımdayım, bir serum taktırmamış insan olarak bu yaşıma kadar; epidural yapabildiysem ki sinek ısırığı bile değil yani... acı yok yahuuu... pozitif düşünün ki herşey çok çok daha iyi olsun. epidural inanılmaz bir olay, ben tıbba hayran kaldım. kesinlikle müthişşş!!!

biliyorum aslında,acısı falan umrumda değil o iğnenin girip çıkması işte,tansiyonumu düşürüyo
kan vermeye gidip gözümü acilde açıyorum,gebelikteki rutin kontroller için aç karnına kan verdiğim günü hatırlıyorum :) hemşire sedyede yatarken aldı kanımı,yarım saat yattım,böyle korkunç bi his
bendeki işte.doğumdan önce psikolojik destek almayı bile düşündüm valla bu iğne konusunda
tamamen normal doğum yapmayı bile düşündüm.nasılsa o anki sevince acı ortak olacak
keserler dikerler haberim olmaz diye düşündüm.bide epidural dan sonra uzunca bi süre baş ağrısı
baş dönmesi olurmuş,ilerki yaşlarda bel fıtığı bel kayması gibi kötü sonuçları olurmuş,bunlar hep ordan burdcan duyduklarınımız ama insan düşünmeden edemiyo işte,eşimde varikosel ameliyatı
olmuştu belinden iğne yaptılar,ameliyattan sonra dikişleriyle ilgili ne ağrısı ne sızısı oldu fakat ciddi baş ağrısı yapmıştı,dr.bol bol kafeın dedi.kahve telvesi bile yedirdik zavallıya :)

Back